Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    Čestitam ! Prekrasne fotke, lijepi slikopis i ti ludo hrabar. Tamar pamtim po encijanu, Vršić po ruskoj kapelici i ludom skijanju u svibnju (totalna ludost-mladost), a na izvor Soče išla sam više četveronoške, nego normalno , ali isplatilo se.Kad kamen jednom privuče čovjeka ostaje u njemu. Hvala za prisjećanja . Sretne ti skitnje po planinama !

    avatar

    31.07.2013. (19:43)    -   -   -   -  

  • jelen

    To je prava tura, impresivno!
    Sušionici za sijeno su genijani, vrlo specifična stvar, Slovenija i Austrija, sigurno ima neka priča o njima, a kod nas mogu se vidjeti u zapadnom Zagorju u pograničnim krajevima, ali jako rijetko.
    A gamsa sam vidio na Velebitu nedavno, isto spada u rijetke i posebane susrete.

    avatar

    31.07.2013. (21:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Bilo je predivno putovati tvojim fotkama!! Kako li je tek tebi moralo biti lijepo!!!

    avatar

    01.08.2013. (09:55)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo opisan uspon na jedan od najtežih alpskih vrhova. Ja sam išao sa Vršiča i spustio se u Tamar sve po sajlama nad ledenjakom.

    avatar

    01.08.2013. (11:02)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Predivne slike, opis.
    Posebno me je dojmila ona sa senožetjem, i dom pri izvorju Soče.

    avatar

    01.08.2013. (12:59)    -   -   -   -  

  • Nestašni crni mačak

    Ne znam kaj su to salamonke, bilo ljetne, bilo zimske, ali mi se cini da se nisi bas adekvatno pripremio: lose cipele, pretezak ruksak, bez cepina ili stapova-pomalo neodgovorno (ali samo malo) ali se isplatilo. Prosao sam davnih dana tu stazu kroz kuloar a i u zimskim uvjetima varijantu kojom si ti stigao na vrh. Tada nije bilo osiguranja na njoj i bilo je prilicno zestoko.

    avatar

    01.08.2013. (16:38)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @ncmacak: pod "ljetne salomonke" mislim na savim dobre "Salomon" (firma koja proizvodi i skijaške cipele) lake planinarske cipele-ali su nezgodne za led, jer se ne zakucaju u njega, prenježne su, samo se poskliznu. Jasno, dereze bi pružile potrebnu sigurnost i stvar bi bila šetnja. Ali bilo je kao što kažeš, neadekvatna oprema, jer je uspon bio izveden usput pri povratku s konferencije u Njemačkoj. Ali jednostavno ga nisam htio odložiti na idućih nekoliko godina i da, isplatilo se, iako sam si priuštio dodatni adrenalin. Ne treba si to prečesto dozvoljavati, i zahvalan sam Jalovcu da me pustio na sebe i u toj varijanti. Mangrt me jednom nije pustio...bio je sav u ledu na najstrmijem dijelu uspona pred sam vrh (početkom lipnja), a ja u sličnoj opremi kao sada, pa sam morao doći drugi put.

    avatar

    01.08.2013. (18:19)    -   -   -   -  

  • šumarKA

    ja planinarim u salomonkama i oduševljena sam njima. :-)
    kakva tura, :-o meni je bilo dosta, ma previše, s vršića na jalovec sa spustom do koče pri izvoru soče. ne sjećam se da me je ijedan spust u alpama toliko slomio kao taj. :-(

    avatar

    03.08.2013. (08:36)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @šumarKA: u stijeni je u redu, to me nije namučilo, ali spust kroz šumu od zavetišča pod Špičko je tragično dug, traje cijelu vječnost dok se spustiš u Trentu.

    avatar

    05.08.2013. (06:49)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    Chapeau!

    avatar

    14.04.2021. (09:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...