Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • durica

  sad sam se sjetila kak me jedna čovjek u zadru, kad sam bila klinka, pital dal ja znam di je ilica, pa sam htjela ispast jako važna i odgovorila da mi živimo kraj ilice, a živjeli smo u bolničkoj. a sad vidim da one stanove iznad bile reklamiraju kao jako dobru lokaciju u ilici. da, ovo s brojevima je zanimljivo.

  avatar

  12.07.2013. (12:03)    -   -   -   -  

 • ghost

  Živjela raznolikost, ona je naše bogatstvo. Dolj s unifomiranošću, jer da je dobra čovjek bi se i u vojsci dobro osjećal. Dakako da mislim na ovu novu uravnilovku s tablama po Zagrebu.
  Iako ima dijelova gdje su te tablice takve da ih treba koliko toliko srediti, nikako se ne slažem da treba skidati sve one koje su tu već i do sto godina. One su naše kulturno naslijeđe, povijesna baština. Konačno, povijest nam ne traje od ovih dana nego od puno ranije. A te stare tablice to itekako zorno prikazuju.
  Mislim da bi promjena tablica trebala uzeti u obzir kakve su, a ne gdje su, jer ima i po rubnim (starim) naseljima kuča sa starim tablicama. Tak barem znamo da su tu od prekjučer, a ne od danas. Možda nisam komentiral sasvim u skladu s temom, ali povuklo me je......

  avatar

  12.07.2013. (14:16)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Slažem se s tobom u potpunosti, ghost! I meni je super kad dođem recimo u Graz ili Beč pa nađem poneku staru kitnjastu tablu sa onim vitičastim "scharfes s", pa što ne bi u Zagrebu vidjeli i naše stare table ... po mogućnosti malo očišćene, izglancane! ;o)

  avatar

  12.07.2013. (16:47)    -   -   -   -  

 • ghost

  Kad već govorimo o starim tablama, na nekim kućama u centru postoje još i stari brojevi oblikovani u žbuki iz vremena kad nije bilo ulica nego je Zagreb kao cjelina imao brojeve. Znam da jedan postoji u Teslinoj blizu Zrinjevca.
  Nadam se da ne budu i te stucali s fasada u reformatskom žaru.

  avatar

  12.07.2013. (18:37)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Ali, nijedna nije baš lijepa. Možda 229 :-)).

  avatar

  12.07.2013. (18:56)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Joj, meni su prekrasne one stare emajlirane, sa dvostrukim rubom i imenom općine/rajona! Pa čak i kad su već malo zahrđale ili ofucane .....

  avatar

  12.07.2013. (21:43)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  He he, koja analiza!
  Kao zanimljivost napominjem da su neke table Ilice u centru, kod Margaretske, Gundulićeve i Medulićeve (sve sjeverne) bile nekoć presprejane crnom bojom kada su se snimali "koprodukcijski" filmovi u kojima je Zagreb "glumio" neki drugi grad pa im nije pasalo da se u kadru nađe neželjeno ime ulice.
  Kako to kod nas biva, na nekima je ta presprejanost trajala i nakon odlaska filmskih ekipa... a i sada se na spomenutim tablama mogu naslutiti tragovi crne boje...

  avatar

  13.07.2013. (00:11)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  E, GP, to je trebalo imati snimljeno ... imaš li možda?

  Meni je zanimljivo to što se, bar koliko ja znam, nitko nikad nije šalio sa imenom ulice na tablama iako je ime kao stvoreno za igre riječima ("Vilica", "milica" itd) ... vjerojatno su razlozi ipak čisto praktične naravi, em su gotovo sve table vrlo visoko, na fasadama, em je ulica uvijek prometna pa nije baš sigurno prčkat po tablama ... ;o)

  avatar

  13.07.2013. (10:22)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Još detalja na koje trebam obratiti pažnju :-)).

  avatar

  13.07.2013. (14:09)    -   -   -   -  

 • John Doe

  Hi, Nepoznati!
  Vidim da se spominje Ćanićeva ulica. Zanimljivo je da prve kuće u njoj imaju "duple" kućne brojeve. I one od Ilice i one iz Ćanićeve. A imaju samo po jedan ulaz

  avatar

  22.07.2013. (12:37)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...