Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • samohranamajka

    [a href=http://dalje.com/hr-svijet/australija-se-ispricala-majkama-zbog-oduzi manje-djece/460446 target=_blank]Jel' to taj bog?[/a] Mislim, kad već govorimo o intelektualnoj asimilaciji...

    avatar

    28.06.2013. (20:30)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    evo da tehnički pripomognem mamo. jest, čini se da sve što čine čine u ime baš tog.

    avatar

    28.06.2013. (21:05)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Fala! Ne znam, kod mene malo radi, malo ne, ali u komentarima nikako.

    avatar

    28.06.2013. (21:18)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    o čemu? ma ništa ne brini, nać će soros načina da calta za taj dežulovićev anarhistički kapric ne odazivanja. mislio sam da je taj dežulović odustao od pisanja jer kad izraz gradiš na sarkazmu i cinizmu to se obično uruši...nesumnjivo ograničen kao pisac, ali mora se priznati,
    prizemno duhovit u tom raskoraku između žurnalizma, satire i soft lita.
    a ti blejz? vidim mijenjaju se prioriteti sa dolazećim ljetom? nije valjda da imaš turiste pa si angažiranost odgodila do jeseni?

    avatar

    29.06.2013. (00:32)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Još desetak generacija i mi smo na konju!

    avatar

    29.06.2013. (10:08)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @mamo, budem ti objasnila.

    avatar

    29.06.2013. (11:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogdogg, a) po običaju nisi shvatio. tema nije Dežulović niti sudski postupak. ali jest stav prema nečemu što ti redovito prakticiraš u maltene svakom komentaru. pa i u ovom posljednjem. obraz opanak. b) pod prošlim sam postom detaljno elaborirala koliko zapravo teže tvoje ocjene nekoga i nečega. c) turisti? blogdodože, Čvoroviću. tvoji nabačaji pokazuju da ne odustaješ od nekulturnog voajerističkog nagađanja, umišljaš da su blogeri dužni tebi podastirati račune iscrtavajući svoje životne (poslovne, osobne i druge) aktivnosti. ta što se to tebe ima ticati.

    avatar

    29.06.2013. (11:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @fra, eto vraže, baš si optimist :0) samo pitanje je tko će ga jahati. za desetak generacija mi pod ledinom, a konj će tko zna gdje odnjištati?

    avatar

    29.06.2013. (11:40)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    "To bi i moja Smiljka rekla!"
    a) ti si u svom samodopadnom jurišu elaborirala i demonstrirala nekulturološku nemogućnost prihvaćanja ponuđenog izvinjenja jer bi takva (civilizacijska;) gesta naškodila tvom imageu.
    b) što se posta tiče, tvoj je problem što živiš u okruženju razznih bubamaraca i normalno je da je u takvim okolnostima Dežulović kolumnist, a Rudanica pisac. Mi ovdje na zapadu smo te spike rješili prije 50 godina što je i točno izražena distanca tvog kaskanja za suvremenošću.
    c) razno

    avatar

    29.06.2013. (12:10)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogdogg, ponavljaš se u - besramu. pod prošlim sam postom na proste faktore rastavila i tvoje navodno izvinjenje, kao i tvoje besramno pozivanje na civiliziranost, i prokazala ih kao tvoju čistu interesnu - laž.

    zato je sada ovo tvoje školsko prebacivanje loptice na moju "nekulturološku nemogućnost prihvaćanja ponuđenog izvinjenja" samo čista potvrda upravo onog što sam tamo izdefinirala:

    iz istih si motiva u istom nepoštenom stilu postavio i ovu svoju malu prozirnu ucjenjivačku zamku. pošao si od krivo izvedene pretpostavke da te ne mogu kuditi zato što me „hvališ“ (zato što si umislio da si me „kupio“ navodnom hvalom), jer bih time kao išla kontra sebe. i malo si se preračunao. nisi računao na to da ostvarene osobe ne tangira što drugi o njima misle. da njih ne određuje tuđe mišljenje, dobro ili loše. i zato je to bio promašen, a prvenstveno pokvaren i plitak trik s tvoje strane. glumiti navodnog džentlmena koji velikodušno iz mekoće svoga navodno civiliziranog srca nudi ruku isprike (za svoje divljaštvo prema meni) pa ako je ja javno prihvatim sve super, jer pred očima javnosti (blog-zajednice) ti ispadaš kulturna poštenjačina (jer se tvoje divljaštvo kao javno briše mojim blagoslovom kao žrtve tvog divljaštva), a ako je ne prihvatim onda ti opet ispadaš kulturna poštenjačina čije je dobre namjere ta zločesta i nekulturna puj-puj Modesti prezrela i odbila pred očima blogo-zajednice (a tvoje se divljaštvo mete pod tepih moje navodne neciviliziranosti). ukratko, ti opet divljački, nasilu i na najpodliji način od žrtve divljaštva doslovce iznuđuješ oprost (za svoje divljaštvo). i postavljaš se kao da samom svojom teatralnom gestom (ne i suštinskom spoznajom gdje si i kako omašio), zaslužuješ pometanje svog divljaštva pod tepih. opet brkajući isprazne geste / glumu (koje ne čine civiliziranog čovjeka) i konkretnu civiliziranost. civiliziran čovjek za civilizirano ponašanje ne očekuje pohvalu (kao što je ti očekuješ), jer mu je takvo ponašanje prirodno (no tebi, kako rekoh, nije prirodno, ti civiliziranost glumiš).
    ....
    ne, ti ne tražiš oprost, ti:
    a) neiskrenom laskom i podvalom „lule mira“ želiš začepiti usta onomu tko secira tvoje postupke (želiš kupiti mir),
    b) želiš pri tom narcisoidno odglumiti intelektualnog civiliziranog kulturnjaka i
    c) prebacivanjem fokusa na osobnost/stvaralaštvo onoga tko te je prokužio skrenuti pogled sa vlastitih konkretnih misaonih omašaja i divljačkog ponašanja.
    koristiš se spinom u obrambene plus samopromotivne svrhe.


    a osim što lažeš i pogrešno impliciraš da bi netko uopće imao ikakvu obvezu pristati na tvoju laž samo da bi s tobom odglumio igrokaz civiliziranosti jer ti se tako prohtjelo (igrati civiliziranost koju sam u startu kršiš), ponavljaš se i u - nerazumijevanju i nerazlučivanju. jer kao što tema nije Dežulović, tema nije ni Rudanica (koju si ne znam odakle opet izvukao, jer ti je trn u peti). kao što tema nije ni njihovo spisateljstvo, niti njegova vrsta.

    i na koncu, ponavljaš se u - bahatoj taštini. opet kao (šuplji) argument plasiraš tu nekakvu fantomsku vremensku distancu od 50 godina, koja kao dijeli nazadne nas od velikog suvremenog tebe ili tvojim riječima "Mi ovdje na zapadu" (kako sam sebi laskaš u množini). tko su to Mi (na zapadu), a tko to Vi (koji po tebi valjda nisu na zapadu)? osim što na ljude gledaš strogo binarno, sad prosipaš strogo binarne predrasude i po stranama svijeta.

    ukratko, u svom divljaštvu konstantno iskazuješ narcisoidnu infantilnost. i onda još imaš (đon) obraza tvrditi da te tvoj klasični besram smješta na tvoj suvremeni zapad. pa i smješta te, ali ne na način na koji ti to zamišljaš.

    avatar

    29.06.2013. (14:42)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    gle blejz, evo neću više stvarno! i to zato što čitajući tvoj odgovor osjećam neku nabrijanu dramatiku koju ,da si kojom srećom uobličila u kreativu-bilo bi to-stvarno nešto!
    htio sam odigrati tog trola koji je evoluirao za razliku od svog prethodnika (usporedba kojom si me počastila;), ali neću...ovo je ipak tvoj post i bilo bi ok da se o postu i priča. tim više ako će se iz toga izroditi bar reakcija neke javnosti koja će ikako pomoć Dežuloviću.
    Ono na što ti skrećem pažnju je ta klasična Sonja i bik situacija u kojoj se ti nalaziš jer previše strasti pritom pokazuješ (ja bih rekao i sadizma u natruhama...;)
    ko što znaš došao sam sa ulice i tamo se komunicira na specifičan način i sam se učim vještinama komunikacije modernog društva, ali
    ponekad poželim da svijet oko mene nije tolko osjetljiv.
    i nemoj ovo sad interpretirat, ja ti komentirat više neću ,a ti kad se riješiš
    turista vrati se na blog i deri po svome!

    avatar

    29.06.2013. (19:26)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogdogg, ne glumi i ne zavaravaj (se), ništa ti nisi htio odigrati, ti trol jesi. gotovo svaki tvoj komentar, pa i ovaj posljednji, na školski način iscrtavaju svu tvoju malicioznost, jal i sujetu. stoga vlastito divljaštvo i vlastitu strast za trolanjem ne podvaljuj pod specifičnost ulične komunikacije, niti prebacuj lopticu na osjetljivost svijeta oko sebe, jer te priče možeš prodavati maloj djeci. kao i svoju navodnu brigu za Dežulovićevu dobrobit. nakon tvog prvog komentara (a i svih prethodnih), riječi su ti šuplje, a izgovori više no plitki. nije svijet osjetljiv, nego si ti tipičan divljak. ne znam ja odakle si ti došao (kao što opet tašto imputiraš zanimanje za umišljenog sebe, odnosno, sebi laskaš) niti me briga. vrlo je jasno da projiciraš vlastito voajerstvo i svoju vlastitu u komentarima dokumentiranu potrebu za špijuniranjem. mene ne zanima tvoja persona, tvoje porijeklo i boli me đon za tvoj background. kao ni hoćeš li ili nećeš i gdje ćeš po svom običaju promašeno komentirati i plasirati šuplje argumente. no ne sumnjaj da ću svako tvoje i uostalom bilo čije besramno i promašeno lupetanje kao i do sada bez pardona precizno i analitički definirati kao besramno i promašeno lupetanje, po svim točkama, kad god je i ako je takvo, pa od koga god da je. to je uostalom tema posta, koju nisi ubrao. ali si je zato školski primjerovao.

    avatar

    29.06.2013. (21:27)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ma ja mislim da je Gavrilo Princip ipak glavni krivac za Prvi svjetski rat... :)))

    avatar

    30.06.2013. (16:14)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Tako su Feralovci i devedesetih plaćali masne sudske kazne za klevetu i odštete za duševne boli jer bi nekog samodeklariranog Ustašu nazvali Ustašom. Već i to, da Boris Dežulović mora dolaziti - dobrovoljno ili ne - na sud i obrazlagati svoj tekst, u maniri što je pisac htio reći, sramotno je i po Dežulovića krajnje ponižavajuće. Ta valjda sudac ima diskrecijsko pravo odbiti nečiju prijavu kao neosnovanu, smiješnu, apsurdnu i posve izvan duha vremena!

    avatar

    02.07.2013. (01:15)    -   -   -   -  

  • MadDog

    Za raspalit' gnjidu po njušci ponekad je potrebno znati gdje je toj gnjidi njuška, kao i kičma, kao i dupe, i to je, uglavnom, izuzetno teško.

    avatar

    02.07.2013. (13:39)    -   -   -   -  

  • SPIG

    Drago mi je da si živa i zdrava i da te blogdogg i dalje žestoko napada pravim,pravcatim feljtonima na što ti neustrašivo uzvraćaš opširnim esejima....

    avatar

    02.07.2013. (14:21)    -   -   -   -  

  • SPIG

    ....by the way...gnjide se ne bi smjele vrijeđati na činjenicu što su uistinu gnjide....

    avatar

    02.07.2013. (19:09)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Pa di si ženo?
    Nema te ko turpije u zatvoru.
    Vidim da si u dobrom elementu.
    Kaj to istina, to s fureštima?
    Dobro veli MadDog.

    avatar

    13.07.2013. (10:13)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    evo me ljudino.
    ima me, samo ljetujem.
    više no dobrom, odličnom.
    ako ćeš vjerovati trolu, dakako, evo mi gost sultan od Bruneja.
    gnjide nemaju kičmu, a njuška i guzica im, s obzirom na funkciju, dođu na isto.

    avatar

    13.07.2013. (12:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Mariano, zapravo nije ponižavajuće za Dežulovića (ili nekoć za Feral, ili u ovom slučaju za SD) već za društvo (razinu osviještenosti i inteligenciju njegova pravosuđa). časnom pojedincu -koji govori popu pop, a bobu bob- prisilno sudovanje sa gnjidama samo je potvrda da pogađa u sridu. ocrtano svjedočanstvo vremena. i može mu biti na ponos.

    avatar

    13.07.2013. (12:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...