Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Bugenvilija

    Bojim se da je ono zadnje u igri :(
    naišla sam ja i tu na sličnu situaciju, tebi je sad malo nezgodno to ići vratiti, ali ja to redovito vratim ako primjetim da su me zeznuli ko šiparicu...

    avatar

    16.06.2013. (00:07)    -   -   -   -  

  • sewen

    Znam onu izreku. I upravo je tako!

    avatar

    16.06.2013. (00:12)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    A možda je ona razlika u dužini trakica upravo to što ih čini in.:)

    avatar

    16.06.2013. (00:21)    -   -   -   -  

  • lion queen

    sve marke su ionako kineska ili tajvanska proizvodnja. samo što mudri ljudi to ne kupuju po punoj cijeni smišljenoj za pijane bogataše, već čekaju sniženja i kupuju po cijeni po kojoj te cipele uistinu i vrijede. marža za one prve je zacijelo i do nekoliko stotina posto, čim im se prodaja po cijeni sniženoj i do 70% još uvijek isplati. zato bih prije rekla da samo pametni kupuju na rasprodajama.

    avatar

    16.06.2013. (00:38)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Volim rižu, a nisam Kinez ;)

    avatar

    16.06.2013. (10:37)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @Lion: A šta mogu... stvari kupujem sporadično.. kad mi ulete. Drugo je to bilo nekad kad nisi imao ništa, pa si lijepo skupljao pare, sjeo na bus (ili auto) te krenuo put Trsta ili Graza.... ehhh

    avatar

    16.06.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    šteta...ali ima i toga da u dućanu sa imenom i prezimenom i naizgled sasvim ok, marka, firma..i kupiš skuplji, (pa kao kvaliteta ovo ono) al svejedno totalni lažnjak..

    avatar

    16.06.2013. (17:22)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ma šta će nam brendirana roba kad smo to mi?
    Kod nas cijene nisu mjerilo vrijednosti robe, zato,
    dobro otvoriti oči i obrisati naočale.
    Volila bi' se lipo obuć i pod stare dane, no, boljim se da
    će me u'vatit, pa gle blamaže . Neka lipi' stari' stvari:)))

    avatar

    16.06.2013. (22:16)    -   -   -   -  

  • zoccao

    Mislim da pišeš o stvarima koje vrlo slabo poznaš, a vidim da nisi jedina. Komentar od Lion Queen pokazuje tipične predrasude u potpunom neznanju.

    Trgovcima nije nužna zarada kad nešto prodaju s popustom od 70%. Najčešće je tu riječ o pravljenju mjesta za novu robu. Trgovci će vrlo često zadnji par cipela nekog modela ili zadnji broj neke majice dati s popustom i većim od 70%. Zarada je već ranije ostvarena obrtajem po punoj cijeni (zato je zbog većeg obrtaja vrlo važna dobra lokacija dućana)i ovdje je riječ o čišćenju artikala, a ne o zaradi na prodaji zadnjeg broja.

    Marža na obući i odjeći nije nekoliko stotina posto, kao što u svom neznanju tvrdi Lion Queen. Npr. marže velikih trgovačkih kuća poput Zare ili H&M-a kreću se od oko 65%. I upravo u ogromnom obrtaju krije se mogućnost velikog sniženja zadnjih preostalih komada po vrlo niskoj cijeni, najčešće nižoj od nabavne. Razmisli - ako si prodala 9 pari od 10 i ostvarila zaradu - da li ti se isplati prodati zadnji par ispod nabavne cijene ili bi radije čekala i skupljala ostatke stotina različitih modela nadajući se prodaji po punoj cijeni? Imaš li mjesta u dućanu za svu tu ponudu ili bi radije čistila zalihe?. Želiš li da ti neke cipele ili haljina udju u treću ili četvrtu sezonu kao stara i neprodana roba.

    Nije baš svaka prodaja nužno financijska zarada. Ostale predrasude i neznanje mi se sad ne da komentirati

    avatar

    19.06.2013. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...