Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Bocaccio

    ne samo vlada, već prvenstveno korporacije. u Moskvi, u velikim marketima (O'KEI, AŠAN, ...) naplaćuju bilo kakvu plastičnu vrečicu. zavisno o veličini od 3,69 RUB pa na dalje (1 EUR=4 RUB). dio kolača koga tu uzima država je samo 6%.

    avatar

    19.05.2013. (17:26)    -   -   -   -  

  • Fotokultivator

    Gdje god da je u pitanju novac i naplaćivanje nečega, tu je prvenstveno nečiji interes za zaradom. Priče o "zaštiti prirode" skupom naplatom plastičnih vrećica su bajke za malu djecu...

    avatar

    19.05.2013. (21:10)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Točno tako, nema to veze sa zaštitom okoliša. Možda ću se i složiti da proizvođači stave neku cijenu, ali ne slažem se da trgovački lanci pod krinkom borbe za okoliš naplaćuju plastične vrećice ili promoviraju vrećice od drugih materijala - koje su ekološki, energetski, higijenski, ekonomski (što se Hrvatske tiče i gospodarski) značajno nepovoljnije. Čisti greenwashing.
    Kada se govori o interesu za zaradom - opet ću se složiti da proizvođači, koji žive od svog proizvoda odrede cijenu svog proizvoda, pa neka se vidi kako će tržišno proći njihov proizvod. Ali, ne slažem se kada se na tu cijenu nabijaju koje kakvi posrednici i država.
    I svi se zaklinju u okoliš, brigu, nasljeđe, i što sve ne, a sve to stvarno sa svime time nema veze osim sa zaradom bez po' muke pod krinkom ekološke osviještenosti.
    Hvala na komentarima

    avatar

    20.05.2013. (13:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...