Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Neverin

    mene smeta što su vladajući reakcijom na Mamića išli forama da je to ipak dokaz da pravna država postoji. A nekako se više ne razvlači po sudnici odgovornost hdz mafije, kad već jednom osuditi tu hobotnicu?
    I super mi je da se godinama stvarala mikroklima za rasadnik stočara poput mamića ali sad odjednom više nije dobar. Pa ako se ide u borbu protiv krkana poput Mamića neka se prije krene u vlastite pipl mat trast redove. Ova zemlja ima licjemjerja na bacanje, šteta da to nije sirovina koju se može izvoziti pa da promjenimo platnu bilancu.

    avatar

    17.03.2013. (15:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverine, puno je toga što ne štima. Znaš da vlast kefam za sve ono što smatram lošim. No svi njihovi propusti i ponašanja ne mogu biti izgovor za ponašanja poput Mamićevog.
    O svemu što nam se ne sviđa u rukovođenju državom moramo javno reagirati.... ali na konkretne događaje i ponašanja...
    Jer inače bi bili isti poput dezorijentiranog Premijera... koji na konkretne kritike nevladinih udruga krene s nabrajenjem kako su financirani.
    Jedno s drugim nema nikakve veze. Pa nisu plaćeni za to da bi podilazili vlasti... nego su plaćeni iz proračuna da bi se što savjesnije bavili svojim poslom... baš kao i Premijer. No on se razmeće kao da ih plaća iz svog novčanika. Mi ne smijemo biti poput njega i ne smijemo pronalaziti nebulozna opravdavanja za neprimjerena ponašanja.
    To što je Mamić do sada bio dobar... opet nije nikakav argument. Jednom se mora reći dosta tim primitivizmima u Hrvatskoj... jer time se hrane nove generacije. Što misliš kako je nastalo navijačko divljaštvo?!!! Pa stvorili su upravo takvi tipovi poput Mamića i oni koji su Mamića do sada tolerirali.
    Ovo je velika poruka svim krkanima.... koji već jesu tiši... a sada će biti još tiši i svoje najniže strasti će svesti unutar svojih zidina, a ostale poštedjeti tih bljuvotina. Nadam se samo da će se propisi primijenjivati na sve isto.... pa će i oni iz vlasti malo pripaziti kad etiketiraju... npr. narod i sindikate.... i time krše domaće propise i Međunarodne konvencije.

    avatar

    17.03.2013. (16:34)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Normalnim ljudima nikada nije bilo bitno tko je koje nacionalnosti...iako je bilo i vrlo "čupavih" dana. Nemam o Mamiću dobro mišljenje, ali imam malo drugačije viđenje na ovaj slučaj. Smatram da nije bila politički dobra odluka na ovakav način reagirati. Ako te zanima, svrni jer imam post na istu temu :)

    avatar

    17.03.2013. (16:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ma jasno mi je sve to ali to ti je kao da ideš mijenjati vidu u čitavoj stalaži koja je ruzinava... stvari se moraju mijenjati od temelja. Uostalom vidjeli smo u mnogo navrata kako se preslojavanje i klanska borba kod nas predstavlja kao borba protiv korupcije i kriminala.

    avatar

    17.03.2013. (16:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @putGradine...Ovog puta se ne slažem s tobom.
    Privođenja, pritvaranje i određivanje pritvora ne provodi politika nego policija i pravosuđe.
    Građanske (pojedinačne) tužbe ne oslobađaju državu dužnosti da reagira u ovakvim situacijama, a kako lijepo možeš pročitati u čl. 174. KZ-a koji ti je Alkion prenio.
    Mamić nije priveden jer je pričao protiv državnog poretka nego je vrijeđao konkretnu osobu po nacionalnoj osnovi. Nebitno je tko je ta osoba.
    Ovo je važna poruka svima koji imaju potrebe za takvim vrijeđanjima.
    @neverin... kod nas je sve trulo. Da bi krenuli od temelja sve bi nas trebalo politi benzinom i zapaliti... pa da nastane novi život. Na žalost ne možemo tako... moramo krpati i popravljati sve što nije dobro. Ovo je početak..... nadam se da nije kraj kad su u pitanju ovakva ponašanja.

    avatar

    17.03.2013. (18:06)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Dona, mnogo si puta već za ove trule vladajuće rekla da se nadaš da je to tek početak...

    avatar

    17.03.2013. (20:56)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverin.... jesam i opet ću. Ja se neću prestati nadati dok me ima....
    Devedeset posto mojih postova je kritika vladajućima... bez obzira tko bio na vlasti... no kad za nešto smatram da je dobro nije mi to problem javno napisati....
    I nikada neću prestati sanjati bolje i pravednije društvo.... niti ću se prestati nadati, kao što se neću prestati boriti za takvo društvo.... dok god budem fizički i psihički u mogućnosti sanjati, nadati se i boriti se.... :)
    Kad bih od toga odustala bila bih poput kobasica koje vise u mesnici... a to ti je tek obrađeno i neživo meso.... koje se nakon konzumacije znaš i sam u što pretvori.... :)

    avatar

    17.03.2013. (21:16)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    čitam tvoje tekstove... rijetko komentiram jer sam povratnik iz dalekog svijeta pa se još ne snalazim u novojezičnim hrvatskim izrazima... nisam znala što znači KRKAN... potražih objašnjenje na googlu... i evo jednog tvog komentara iz 2010- godine... na blogu...

    https://blog.dnevnik.hr/kokijada2/2010/06/1627861320/poznajete-li-k rkane.html

    Možda će doći dan kada će razum prevladati i samim tim nestati pojam "krkan". Može li se to dogoditi ovisi o nama samima i koliko smo spremni da nam "krkani" sole pamet.

    Taj dan neće doći kao kolektivno otriježnjenje. Sami odlučujemo kad je osvanuo taj dan.
    Svi možemo ne tračati, kao što svi možemo prekinuti započeti trač i dati jasno do znanja da u takvim pričama ne sudjelujemo.
    Tračevi nas ne mogu uništiti ako mi to ne želimo. Tračeri takvim ponašanjem ostavljaju sliku o sebi, a ne onima koje tračaju.... Bar pred normalnim ljudima... a što misle krkani koga uopće briga?!!!!


    nasmijala sam se iako je tužno... ništa se nije promijenilo... hoćemo u Europu... a što je kozmopolitzimom... ?...

    tvoji kritički osvrti su eseji koje bi trebala skupiti u knjigu i objaviti... filozofija nečega čega nema, a tako nas tlači... nedostatak ljubavi... jer se u neke utjelovila mržnja...
    carpe diem...!

    avatar

    18.03.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @dinajina sjećanja... hvala ti.
    Često koristim riječi iz šatre, dijalekta ili tko zna gdje ih pokupim.... pa ti mene samo pitaj kad koju ne razumiješ... :))))))

    avatar

    18.03.2013. (11:31)    -   -   -   -  

  • greentea

    "tvoji kritički osvrti su eseji koje bi trebala skupiti u knjigu i objaviti."-dinaja.
    slažem se.

    avatar

    07.04.2013. (19:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...