Komentari

plamen-ljubavi.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • shadow-of-soul

    nečiji križ gori, nečiji sjaji, nečiji plamti, a nečiji je miran, tih, postojan...

    avatar

    06.02.2013. (11:10)    -   -   -   -  

  • sandra.vulin

    ...kakav god da jeste spasonosni je dar od Svevisnjeg....bravo shadow!

    avatar

    06.02.2013. (11:20)    -   -   -   -  

  • Plicak

    imala ju nedavno na postu..predivna pjesma..pozdrav..:D

    avatar

    06.02.2013. (14:01)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Križ je znak kojem se protive, tajna neprotumačiva, jedina utjeha je da ga je On ponio!

    avatar

    06.02.2013. (19:29)    -   -   -   -  

  • mirjam

    ...... Moj križ svejedno gori ........
    - prelijepa Pupačićeva pjesma
    Hvala ti na njoj , kao i na ovome ...:

    Naš je Bog kralj nad Zemljom
    ..... i nad čitavim svemirom s'ja ...

    O dođite s hvalama pred Gospoda
    ... i u dvore Mu sa pjesmama
    jer On velika djela za nas učini
    ... i od smrti nas oslobodi

    .....................................................
    ... i ostavila bih ovaj tekst ...
    Križ – simbol ljubavi
    Od malih nogu učili smo od svojih roditelja, djedova i baka moliti. I svaka obitelj, župna zajednica ili neki kraj ima svoje posebne geste kojima potvrđuje pobožnost. U nekim je krajevima običaj da se poslije molitve i blagoslova klekne i prekriže se križem, a potom ga poljube. Jako lijepa gesta! S križem moliti, križem se krstiti i križ ljubiti. ... Kršćanstvo u križu ima svoj glavni simbol. Gdje god se evanđelje ukorijenilo, križ pokazuje prisutnost kršćana. U crkvama i domovima, bolnicama, školama, grobljima križ je postao pravi pravcati znak kulture koja iz Kristove poruke crpi istinu i slobodu, povjerenje i nadu. U procesu sekularizacije, kojim je označen veliki dio suvremenog svijeta, gdje je mnogima križ smetnja, kao nikada prije je nužno da vjernici uprave pogled na tu središnju tajnu objave i dokuče njezino izvorno i istinsko značenje.
    I danas Crkva predstavlja svijetu križ kao “stablo života”, s kojeg je moguće ubrati konačni i puni smisao svakog pojedinog života i cijele ljudske povijesti. Otkad ga je Isus učinio sredstvom sveopćeg spasenja križ nije simbol prokletstva, već blagoslova. Čovjeku koga muče sumnja i grijeh, križ objavljuje da je “Bog tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni” (Iv 3,16).
    Jednom riječju, križ je najveći simbol ljubavi. Mi kršćani vjerujemo da se s tog Božjeg izvora s kojega izvire pa zemljom i vremenom teče Božja ljubav, ostvaruje istinit ljudski život i kvalitetan ljudski napredak. Božjoj ljubavi nema na zemlji slične zamjene. Sve drugo je privremeno, nesigurno, a često se pokazalo i pokazuje vrlo pogibeljno. Zbog toga križ mladi kršćani s ponosom nose putovima svijeta, povjeravajući Kristu sve svoje brige i očekivanja slobode, pravde i mira.
    Podno križa Djevica Marija, potpuno sjedinjena sa Sinom, na jedinstven je način podijelila bol i ljubav njegove žrtve. Nitko ne može bolje od nje poučiti ljubiti i prihvatiti križ. Potrebno je, stoga, zagledati se u križ Isusa Krista, tj. u Krista na križu, da bismo spoznali što su pojedine kreposti i kako ih, slijedeći Krista, možemo ostvariti u svojemu životu. Iskoristimo zato vrijeme korizme pred nama da se što bolje približimo ljubavi Raspetog.

    /HKM Koeln/
    ... hvala na posjeti ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    06.02.2013. (22:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...