Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


 • blogdogg

  1,2,3 proba...proba...khm Sova zove Atenu, Atena prijem? isprika prihvaćena...ričavuto rio kabuto!

  avatar

  27.01.2013. (17:08)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  Kik bi sa svojim smislom za humor sam trebao imati blog :D

  avatar

  27.01.2013. (17:17)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  e...samo jedno pitanje: nije li godina tvoja Apolitična :))

  sviđa mi se post. iako nije apolitikus. ili baš zbog toga?

  volim kulturne sove preko dana... volim... (ja sam jedan od onih luđaka koji šetaju po takovim zdanjima kad odu u inozemstvu...šejm on mi) a eto, preko noći...jedem kolače koji mi se skrivaju u hladnjaku. domaČi :) antibesplatni, ali ih ni mastercard ne može platiti. a ponekad znam i kuhati u 11. čudo što mi se ne prima. još.

  lijepo ti slažeš ove svoje tekstove :)

  avatar

  27.01.2013. (17:25)    -   -   -   -  

 • Huc

  I sam sam se namjeravao referirati na to beskrajno licemjerje, ali se suzdržavam da ne zaprljam blog sa dnevnopolitičkim stvarima.
  Slično kao ovo za Cividale del Friuli, u Bordeauxu su pak SVAKI petak bile otvoreni muzeji i galerije for free... U prenamjenjenim skladišnim prostorima, postajama, bivšim nacističkim kompleksima te najnormalnijim gradskim galerijama održavane su, dakako, i popratne manifestacije. Jedan od najboljih jazz koncerata slušao sam upravo u negdašnjoj U-boat bazi za - da još jednom napomenem -nula eura.
  Eto, nataknem ja njih i njihovu Noć muzeja na čiviluk.
  Vrijeđa me do srži.

  avatar

  27.01.2013. (19:51)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  na putu takvoj kulturi stoje i njeni jurassic park konzervatori koji imaju moć upravljanja tim zarđalim sustavom. meni su takvi spriječili 1 performans ispred spomenika s kojime bih samo na 1 dan promjenio poruku tog spomenika. post ti je opet angažiran i na mjestima iščitavam ogorčenje tvoje...potpisujem svaku tvoju tezu jer si u postu beskompromisan do srži. amigo ,questo severino? el ga lu forsi un blog qua?

  avatar

  27.01.2013. (20:13)    -   -   -   -  

 • alexxl

  Izumi ovog velikog antičkog znanstvenika su mogli pokrenuti industrijsku revoluciju još prije dvije tisuće godina, no sva njegova djela su bila izgubljena. Naime, s dolaskom kršćanstva, crkveni velikodostojnici su pokrenuli veliku anti pagansku kampanju u kojoj su palili drevne hramove i biblioteke. Kako su njegova djela bila pohranjena upravo u njima, ovom crkvenom kampanjom napravljena je nepopravljiva šteta cjelokupnom čovječanstvu.

  Heron Aleksandrijski

  Da moj Neverine. Znam, znam, sad se ti pitaš, kaj ja to tu trkeljam i kakve veze to ima sa ovim postom?

  E, da bi to saznal, morat ćeš pročitati ovaj roman od komentara.

  Di mene odvede ta tvoja Antena i ta Sova.
  Ja sam si na Vi sa tim grčkim bogovima.
  Za mene je Elektra uvijek bila božica struje, makar je grci nikad ne imali, no nakon nekih tvojih nauka, čist se pitam??????

  Ja sam ti od onih kaj misle da je James Watt zmislil parnoga stroja,
  no ponukan tvojom bubom u mome uhu, a bolje i to, neg da mi staviš nekaj drugo,...malo apsolviral tu tematiku, pa došel do Thomas-a Newcomen-a, kao stvarnog izumitelja parnog stroja.......

  Isto ta Sova.
  Sad ti tu meni, ta Antenina sova.
  Ja to znam pod pticu i da lovi miševe noću i da je mudra (????) i da ih ima kamenih, gore na krovu stare NSB.

  I eto tebe i te Antene i sad ja znam.
  Zato ja tebe volim čitati,
  a volim te i zato, kaj o politici i državi imamo isto mišljenje.

  Ti simboli i njihovo pravo tumačenje, to mi guba slušati i glrdati o tome.
  Da Vinchijev Kod.....kad objašnjava o znakovima "V" i "naopako V",
  kao o simbolu muško, žensko, odnosno, u smislu oznaka na vojnim uniformama, između ostaloga..................

  Dobar si, dobar!
  Volim obrazovane ljude, školovane. Ak ih slušaš, nekaj i naučiš, jel, tak.
  I te stare tete volim. Putujuće enciklopedije, o čijim životima možeš romane napisati.

  Eto, nebum više.
  Pozdrav

  avatar

  27.01.2013. (20:16)    -   -   -   -  

 • Nasmijana sova

  Bilo bi zanimljivo čuti što tvoja teta, koja je živjela u 6 (a evo, izgleda živjet će i u 7. državi, tj. uniji - svejedno) misli o svemu ovome i što bi savjetovala: kako da oni stvarno kulturni prežive ovo kvazikulturno doba i kako da im duh i polet ne pokleknu?

  avatar

  27.01.2013. (20:22)    -   -   -   -  

 • alexxl

  "Jedini logični odgovor (u mojoj glavi) jest da se danas ne vode više ratovi sa mecima i granatama. Zašto da stranci unište svu infrastrukturu i prirodne ljepote kada nas mogu preko njihovih plaćenika u saboru iskorijeniti na legalni i ekološki način? Glavno da je sve po zakonu i da nema mrtvih, oni računaju na nerođene. A te mogu dobiti ako se zbilja u ovoj zemlji ne isplati živjeti a tome pridonose ovi zakoni i ova birokracija koja ždere sve pred sobom."

  Već dugo godina razmišljam tako.
  Negdje od pada Berlinskog zida.

  Sjećam se svoje vožnje doma, s busom sa posla i dva starčeka i spike, komentara:
  -Štef, nebu dobro. Bu rata.
  -da, daaa

  Valjda je ona "Historia est magistra vitae", našla plodno tlo u tim sijedim glavama.

  avatar

  27.01.2013. (20:32)    -   -   -   -  

 • vasko

  Neverine od kada sam napustio Hrvatsku počeo sam pratit tvoj blog. Oduševio si me. Hvala na svemu. Zbog tebe sam postao bloger.

  avatar

  27.01.2013. (21:42)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @dogg, Athena, we got a problem

  @Šećer, ti si bez šećera. hvala. a ja te zovem Šećer. Nije li to malo ironično? Razmišljao sam o BŠ.H

  ali čak se i ja ovdje zablesiram kako to izgleda:)

  pa ako nisam ni ove godine apolitičan valjda neću biti i nezaposlen, dalje :) Ma ključalo je u meni ovo već dugo pa je to reklamiranje samo bila kap koja je prelila paždroć u glavi :)

  dobio sam neke dotacija od odijela za kulturu da odem u Firenze tražiti neku dokumentaciju vezanu uz moje osobno istraživanje. Onda ti je jasno šta ću raditi sedan dana u Firenzi. Ima da prošnjufam Uffizzi :)

  ajme ne pričaj mi o hrani, sad sam slistao dva pjata jote od repe (Marko ju zove ToJota) i dišem na škrge, ko tuljan na sunčanju sjedim na ovoj stolici kraj kompa :)

  @Huc, a eto, ti shvaćaš i predobro...

  @dogg, si ke ga, se ciama severino majkusi, ti lo doveri trovar senza problemi

  @alex, mislim da je ovo tvoj najduži post ikad kod mene, i to dupli!! ko dupli konjak!!

  nego reci ti meni, lad ćemo srediti jedno blogersko roštiljanje? toliko nam fotkaš tu hranu i mučiš nas sve ove godine a još ništa tvojega probao nisam, pa jel to može tako? e pa ne može!

  ja mislim da bi mi na terenu u Brseču trebali napraviti gradele kako spada sa svim mogućim i orgazmičnim mediteranskim mirodijama. Tako da nam dolaze štovane kolege, osim bocacciazg haha!

  @Sova, moja teta je hrestomantija hodajuća :) hvala njoj sam formirao mnoga svoja razmišljanja a i ona me je povijesno informirala o povijesti Rijeke kad je bila mala, što se dešavalo.

  rekla bi ti da treba preživjeti sa Singericom, ona je bivša švelja :D

  pa je krpala uniforme za sve vojke koje su prošle ovim prostorima :)

  @Putovanje, ako je tako onda mi je ogromna čast, moja bi ti baka sa mamine strane rekla da je bolje pisati blog nego da se po ulici skičeš i drogiraš :D

  evo, ima nas još koji smo ostali zasada ovdje, dao sam si jednu gospodarstvenu petoljetku, ako ne uspijem u svom naumu onda pičim i ja vanka...

  čitamo se kod tebe

  avatar

  27.01.2013. (22:19)    -   -   -   -  

 • palamud

  Sve ja to kužin i sa svime se više manje slažen, ali me muči tvoja teta... Šta joj stavljaš u tu juhu kad je toliko doživila... daj i meni malo.

  avatar

  27.01.2013. (22:22)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  ironija na entu :) pogotovo jer nije bilo zamišljeno tako. to je posljedica neimanja iskustva u blogeraškom komentiranju :) zato mi je super kako me svatko drugačije oslovljava. sorry, ali blogdoga ne možeš svrgnuti s trona, njega je inspiracija najbolje poslužila hehe
  ah...firenca...prekrasna. (i najskuplja talijanska kava ikad- mojom krivnjom...nije bilo cjenika :D) rekla bi ti da mi doneseš magnetić, ali ponijela sam si tri pa sam opremljena (zato slika nikad dosta ;))
  kik, marko... morat ću se "ufurati" da popamtim "ekipu"...mogao bi priložiti životopise ;) ili horoskope :)

  avatar

  27.01.2013. (23:26)    -   -   -   -  

 • builderica

  e ja sam u nekom posebnom nedefiniranom stanju...pred eksploziju...takve mi se neviđene i nemoguće ludosti događaju (pisat ću o njima opširno kad prođu,ako preživim)...da evo moram skroz poluditi ...zašto se mi ljudi na ovim prostorima ...balkanci u zamlji seljaka na brdovitom Balkanu (DEsanka Maksimović) nebi fino podjelili u dvije grupe (ne prema nacionalnoj pripadnosti,boji kože ili boji očiju, nego na one koji su za primitivno i one koji su protiv ...naravno predlažem da ti prijatelju i još nekoliko sličnih napravite test i uvjete za ulazak u te dvije države,znam da bi to mogao jako dobro napraviti ...a između eto ja ću sagradit nešto malo jače od berlinskog zida,jača marka betona i više armature....pa da svatko živi u miru Božijem okružen istomišljenicima....o Bože da mi je živjet u miru bez politike ,BMWa ,trke za materijalnim,bez ovrha,blokada...pljuvanja po svemu dobrom....idemo li !!!!!

  avatar

  27.01.2013. (23:49)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @palamud, mislim da je to hrana stanovništva iz plave zone

  http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/167813/Sedam-jednostavnih-taj ni-dugog-zivota.html#.UQYsm_XD1m8

  moja mama radi samo dobru hranu ali mislim da je bitna i lucidnost i volja koju teta ima

  @Š, tražim tražim kako te oslovljava, sa sugar jel? projleti anglizmi u našem predivnom čistom jeziku :D mene će voditi prijatelj Cocco (Francesco) po Firenzi pa neće valjda voditi u mjesta gdje će me levatiti :) skupljaš magnetiće ha? a naći ćemo neku đinđu svijetleću za tebe hihi

  ah takvu ekipu ne možeš opisati, unikarti samo takvi :)

  @builderica, nažalost povijest nas uči da nijedan zid nije uspio proraditi za cilj radi kojeg je podignut, kad tad ga sruše... :)

  i ja bi volio živjeti bez politike ali eto nije mi dano, i upravo se ovo desilo, jer se svi zajedno nismo bavili dovoljno sa svinjarijama koje čine naši vlastodršci

  avatar

  28.01.2013. (08:51)    -   -   -   -  

 • jelen

  Nisam bio u muzejima te noći, niti sam već godinama posjetio muzej… hm zapravo i jesam, Veliki Tabor je nekakav muzej to sam bio lani :-)
  Ali tako je htjela sudbina da sam u petak navečer u Zagrebu pomogao grupici izgubljenih tragaoca koji su tragali za muzejom automobila Ferdinand Budicki, a koji je upravo te večeri prvi put otvoren u hali jedne bivše tvornice. Poslije sam se tek informirao više o tome i sad si mislim da bi to bilo dobro pogledati:
  http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/6075

  avatar

  28.01.2013. (16:04)    -   -   -   -  

 • Nasmijana sova

  Teta je rekla "da treba preživjeti sa Singericom, ona je bivša švelja :D"

  Odlično - to je to - preživjet ćeš s onim u čemu si najjači i što te, općenito, zanima raditi - teta je pametnija od mnogih, a kamoli od onih koji "istupaju" u medijima u ulozi "stručnjaka" ili "autoriteta" .... i kojima još nitko nije rekao da je njihovo vrijeme prošlo, a prošlo je davno

  avatar

  28.01.2013. (20:48)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  nadajmo se da je frančesko dobar čovjek. ma anglizmi su ok, kad su umjereni, rajt? :) i šećer je turcizam pa si ti sad misli :)
  al čuješ...ta kava...i nije bila loša...dokrajčila me robna kuća nasuprot kafića.
  đinđa svijetleća! wee! zvuči fantastično. volim zuriti u svoj magnetizirani frižider.
  a robotići...nemoj da ti objašnjavam... danas sam poslala 38547340 mailova u kojima sam nešto morala objašnjavati :)

  avatar

  28.01.2013. (22:01)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @vajrapani, kad sam delao u Štrigovi samo si tako htio za vikend posjetiti muzej u Krapini, i tebe sam se sjetio. Nikako da se dočepam Zagorja :) strava je ovo sa starinskim autima. Pod strava mislim da je fora ... hah

  @Sova, ovako ispada da je moja struka u slijepo evolucijskoj ulici :) doduše na hzz sam se upisao na telaj iz šivanja ali nije bilo dovoljno zainteresiranih :(

  mislim da ću napisati jednom post o zii Vilmi (ja to kažem ovdje teta ali je zovem zia), pogotovo kad se vraćam od nje doma onda mi je nafila glavu sa svojim zanimljivim pričama i dobijem innspiraciju ponekad...

  @Š, znaš da Faruk kaže da je Aristotel rekao da tko pije umjereno može da pije koliko oće :) i onda potegne pivo

  jest, imaš pravo turcizam, i to obogačuje. Si čitala 1984? U tom sustavu pokušavaju intervenirati na jeziku da bude što jednostavniji i ne dopusti osobi prostor za spekulaciju. I onda se sjetim da je Krleža rekao da koristi i hiljadu kao i situću i da bi koristio i treću riječ da ju zna :)

  ja inače volim zuriti u unutrašnjost frižidera ali razumijem ovo sa magnetićima :D

  joj da, pričaj mi o objašnjavanju. Smislio sam jedan dobar plan i moram ga predložiti jednoj kolegici. Ali tako mi se neda ponovo ponavljati stvari kojima se bavim eto već tri godine od diplome. Meni je sve jasno, ona samo nek mi da, pećat i potpiše a ja ću joj srediti tekst:) samo da ne moram objašnjavat zašto i kako, i čemu

  uuuuuufff

  avatar

  28.01.2013. (22:29)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  ŠuŠteće Š. ok...pomirit ću se s tim :) nekima ime, nekima Š :)
  neuko Š štošta nije pročitalo pa ni navedeno. o nekim djelima previše slušam, premalo čitam. ali da znaš koliko kupljenih i netaknutih knjiga mi stoji na policama, samo jer nemam kad, sve bi ti bilo jasno :/ a sinonimi...ili, za tvoje dobro: istoznačnice, odlična su stvar za pjesnike. ponekad jedan naziv nimalo ne paše, dok drugi legne savršeno, kao tebi pogled na otvoren frižider
  iskopiraj kolegici svoj komentar, možda dobiješ pečat ;)

  avatar

  28.01.2013. (22:51)    -   -   -   -  

 • Belleepoque

  Inače podržavam akcije kao što su noć muzeja, kazališta i slično, ali ovaj put sam i sam odbio sudjelovati - bilo je prehladno, previše ljudi, premalo prostora...
  A komično je što su naši muzeji besplatni samo jednom u godini. Recimo, Vatikanski muzeji su besplatni svake posljednje nedjelje. I ako se zauzme pozicija na vrijeme, može se ući :-)

  avatar

  28.01.2013. (23:12)    -   -   -   -  

 • Goga i Mario

  Neverinkoooooo....:)) kak je meni cool kaj si ti sav vudren na povijest i kulturu....arheologiju....samo nastavi tako....dok je takvih poput tebe možda još nije kasno za ovaj narod,..

  avatar

  29.01.2013. (17:44)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @Ššššššš, koristim dosta sinonime jer i mene samog smeta kad se uvijek ista riječ ponavlja. Ali za blog, kad me nešto naljuti onda i ostavim jer mi se neda ponovo pročivljavat čitajući ono što sam izbacio

  @Belle, u državi u kojoj plaćaš sve dva puta još najbolje da nećeš platiti i kulturu:)

  @goga, ma kasno je, baš čitam povijest Bizanta. Jednom kad krene kolo valjati se na krivu stranu nezaustavljivo je a sumnjam da kod nas postoji dovoljno energije da okrene njegovu putanju. Pogotovo kad imaš veleizdajnike na vlasti a narod nema naviku pobune...

  avatar

  29.01.2013. (18:23)    -   -   -   -  

 • igor

  Lijepo napisano........... pozdravi tetu :)

  avatar

  29.01.2013. (21:14)    -   -   -   -  

 • Bez šećera. Hvala.

  @ NNNNNNN...bolje se ponavljati nego natipkavati (jel sad to glagol imenice natipak?)
  i ja čitam dok čekam pa mi je super kako ljudi pokušavaju snimiti naslov misleći da mora da je super knjiga kad je "ova" nosi svugdje sa sobom.
  nego...poetika. ti...poetika... daj nabaci pjesmu :D

  avatar

  29.01.2013. (23:56)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @matko, teti nosim svaki dan jelo :) htjela mi je dati 20 kuna onako šta ima tu mići penziju pa nisma imao zrca, insistirao sam da mi neda :)

  @BŠH, naguravati natipke jedno iza drugog :) znanstvenica koja je smislila tu riječ mislim da je i dobila nekakvu nagradu, sa sam znaoooo, znaš li koliko meni neologizma dolazi svaki dan?

  eeee da, danas su buljilili u čekaonici moju knjigu i vidjeli su da piše Storia di Bisanzio... uvijek misle da sam nekakav naučnik ili student :)

  poetika more biti i u prozi...

  ustvari meni teško padaju pjesme, sav sam zbunjen kada treba nešto takvo pročitati, mislim da to ima veze sa mojim neznanjem matematike :)

  avatar

  30.01.2013. (00:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...