Komentari

bananarepublik.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • cybplay

    Komentar na dio HNB-ove izjave:
    "..središnja banka nema zakonskih ovlasti intervenirati u pojedinačnim ugovornim odnosima poslovne banke i njezina klijenta, a posebno ne može zadirati u cjenovnu politiku banke u obliku određivanja kamatne stope po kojoj će ona plasirati kredite."
    Istovremeno dodaje u novom ZOKI-ju 308. članak pa stavak (5) koji kopira iz ZPK a glasi:
    "Ako potrošač, korisnik kredita, nakon primitka obavijesti o promjeni kamatne stope nije suglasan s navedenom promjenom, ima pravo u roku od tri mjeseca od primitka obavijesti na prijevremeno vraćanje kredita bez obveze plaćanja bilo kakve naknade kreditnoj instituciji uključujući i ugovorenu naknadu za raniji povrat kredita. U tom slučaju kreditna institucija nema pravo na naknadu štete zbog ranijeg povrata."
    U slučaju prijevremene isplate ili zatvaranja kredita dužan sam ZABA-i isplatiti 1% od isplaćene glavnice, a po članku 308. nisam prebijanjem drugim kreditom. Jasno je da je ovim HNB izravno intervenirao u moj ugovorni odnos s bankom; i to zakonski.
    NO PASARAN!
    30.1. imam sastanak u ZABA-i vezano za kredit. Znam da se zakoni ionako ne donose u duhu općeg dobra društva, nego interesa skupina i da od tog sastanka neće biti nikakvog dobra, ali bit će mi veliko zadovoljstvo da osobnoj kreditnoj bankarici održim jedno predavanje o povijesti kamatarenja tvrtke koju ona zastupa.

    avatar

    24.01.2013. (23:26)    -   -   -   -  

  • Trele

    I kako je prošlo ?

    avatar

    06.02.2013. (11:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...