Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • semper_contra

    Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan, jedan je od mojih 'mudroslova' koji bi se mogao spomenuti glede a u svezi spomenutog gospodina.

    O njemu sam još 28.09.2008., a povodom tog članka kojeg spominješ ('Crveni i crno') u J.L., napisao post (http://sempercontra.blog.hr/2008/09/index.html#dan28), jer jednostavno nisam mogao odoljeti napasti da ne komentiram spomenutog.

    Kad sam čuo da je napisao knjigu mislio sam je potražiti u knjižnici, no sad prema tvom pisanju vidim da bi čitanje iste bio čisti gubitak vremena.

    avatar

    24.01.2013. (13:54)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Falanga - ''od koje se svi argumenti, čak i oni najoštriji, najtvrđeg šiljka ili najvećeg kalibra, odbijaju uz impresivnu zvonjavu, kao od metalnog oklopa. Treba razumjeti što je to falanga: tajna njene neprobojnosti je u gustom živom zidu, u ovom slučaju nepatvorene gluposti, koji blokira recepciju ičega pod kacigama. Pomalo podsjeća i na nedodirljivost noja, kojem, kad gurne glavu u pijesak, nitko ništa ne može.
    (...) Falangina otpornost na inteligenciju pokazala se besprijekornom. Zid oklopljenosti i mrak pod kacigama. Mrak mrkli. Samo gledaš i čudiš se. Tmina. Tmica. Tma i tmuša. Beskrajna tama. Ni tračka svjetla. Neprosvijetljenost do jaja. Što je ovo, za ne povjerovati! CAPS LOCK, ZABOGA!
    (...) Odbijam kritički misliti, jer sam emotivno navezan na prekoncepciju, to se tu kaže. Fiziognomička gesta čepljenja ušiju. Von Hayek se pitao o razlogu. Možda bi mu to bio odgovor: desnoj svijesti nasušno je potrebno da si čepi uši - a kritički intelekt je, međutim, međusobno isključiv sa začepljenim ušima.''

    avatar

    24.01.2013. (14:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    vrhunac tvog mazohizma je kad si išao čitati tuđmanove memoare :D

    ke voja...

    avatar

    24.01.2013. (23:37)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    I ja sam bio u iskušenju da čitam, sad me prošlo

    avatar

    25.01.2013. (19:23)    -   -   -   -  

  • antun

    Vidim na primjeru Milanovića i drugova da su oni također "gluhi"! To, naravno, nisi primjetio zar ne? Jer, biti lijev i glup - nešto je normalno, zar ne?

    avatar

    09.02.2013. (17:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...