Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • junac

    zgodno! ali neki stup (prometnog znaka) koga bi se dalo iskoristiti trebao bi postojati..?

    avatar

    04.01.2013. (14:12)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Čistačice su zakon! Ovo mislim najozbiljnije!

    avatar

    04.01.2013. (14:23)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mislim da to isto vrijedi za državnu upravu, sve neka anonimnost, glavno da se hranimo ljude koji nisu na svom radnom mjestu. Pisao sam Ministarstvu turizma RH, Inspektoratu i Uredu za Gospodarstvo i svi su me oni istodobno uputili jedno drugom na što sam im forwardirao svu prepisku sa njima. Na kraju mi se javila nekakva pomoćnica ministra koja mi je objasnila da ne moram nadoplatiti tu karticu radi koje sam pisao ali da mogu o svom trošku (ako želim) platiti tu neku smart karticu koju mi je ured za gospodarstvo postavio skoro pa kao ultimatum a u biti je bila metoda APP (ako prođe prođe). U zadnje vrijeme imam kafikijanske situacije sa birokracijom i čuvam zdravu glavu na bilo koji način da ne poludim sa apsurdnošću postojanja takvog nehumanog sistema kojem je jedina svrha postojanja on sam.

    avatar

    04.01.2013. (16:05)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    he he... čistačice roules!

    avatar

    04.01.2013. (16:07)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Tko smo mi da bismo trebali znati tko su vlasnici i tko je
    uprava,; lanaca, lančića, raznih tvrtki etc.
    Čuvaj svoje dvokotačno vozilo, vuci ga u centar ako treba,
    dok ne otkrijemo tko se sve krije iza. Živila:)))

    avatar

    04.01.2013. (16:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    može dva komentara???

    1. čisti Kafka.

    2. opcija "uđeš s biciklom, odeš bez njega" mogla bi se lako promijeniti u : "uđeš s biciklom, odeš s mečkom"....naime, naišla si na hrpu poslovnog prostora bez gazde, pa lijepo uđeš, dovučeš stol, stolicu i vrtiš neki biznis bez plaćanja najamnine....a to suho zlato :):)

    avatar

    04.01.2013. (18:25)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @LQ, imaš pravo, najbolje unajmljivati taj prostor kao skladište :)

    avatar

    04.01.2013. (20:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @junac, ma snađem se ja, nije za mene problem, ali htjedoh učiniti nešto dugoročno i za druge, pa da umjesto improvizacije stvari budu kako spada.
    @mamo, ne jednom sam se uvjerila da su te vrijedne žene u ponekim institucijama još najrazumnije osobe. od vrha do dna.
    @neverin1, to je to, boj sa vjetrenjačama, ovo je na neki način samo slikoviti primjer u minijaturi.
    @seoska idila, žena je zakon, uljepšala mi je dan.
    @malo ti, e moja ti, žbicasta mi zvjerka zlata vridi. no super zapažaš, naše je izgleda samo da pedaliramo bez nezgodnih pitanja gdje i zašto, a ja eto i dalje uporno pedaliram a htjela bih znati zašto i kamo. jer po meni bi jedino nezgodno bilo biti totalna pedala :0)

    avatar

    04.01.2013. (21:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    bložemoj, sanjam li ja to? pristojan i suvisao dvotočkovni komentar od LQ. čudo! ajde mašala, takav je valjda dan, što me podsjetilo da čestitam Božić svim dragim ljudima koji ga slave po julijanskom kalendaru.
    @neverin2, pa trenutno služi kao parking za bicikl :D

    avatar

    04.01.2013. (21:52)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    sistem se vodi sam
    Pročitavši naslov pomislio sam da pišeš o sistemu (sustavu, za prave Hrvate) koji sam vodi ovu državu budući da je ova Vlada sigurno ne vodi.
    Došavši do kraja posta i dalje mislim da si, pišući o trgovačkom Centru koji je 'sistem koji se sam vodi' ipak, ako ne za ozbač onda u podsvjesti, mislila na ovu državu i njezinu Vladu.

    I uz to, kao i @lion (sic!) cijela me priča podsjeća na Kafku što mi je također palo na um.

    avatar

    04.01.2013. (22:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, o paralela je bila potpuno osviještena već u samom procesu (uzaludne potrage), dok su se naizmjence izmjenjivali osjećaji da je to sve šala, pa jeza spoznajom da nije (odnosno na većoj skali jest, jeziva šala) i na koncu rezignacija statusom quo. srećom pa sve to percipiramo s duhom.

    avatar

    05.01.2013. (10:57)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @mamo2, samo da ti javim, jednom si nekome bila preporučila (hvala ti, kao da si meni) onaj krasan niskobudžetni tv filmić The Man from Earth, pa sam evo konačno uhvatila vremena da ga pogledam. ma tako jednostavan, a tako rječit.

    avatar

    05.01.2013. (11:06)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    :-), jest. Baš si ga jezgrovito i precizno opisala, kao i obično :-)... Sad u kulturno-odgojnom smislu pokušavam nametnuti niskobudžetne filmove svom sinu (gledali smo "Dvoboj" s meni oduvijek zgodnim Dennisom Weawerom, ahhhh... kak' sam samo bila zaljubljena u njega!). Oduševio ga - kao i mene, gotovo jednako svaki put :-). To je iz praktične primjene "Malog princa", kojeg ovdje citiram na engleskom jer doma imam samo englesku verziju knjige: "Here is my secret. It is very simple:
    It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye." Ista rečenica bi se mogla primijeniti na "Čovjeka sa Zemlje". Ma, zapravo na sve, onako paušalno ;-)...

    avatar

    05.01.2013. (13:48)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Briljantan tekst i zaplet tipa "Terminal" s Tom Hanks-om...
    Prije se govorilo - Jugoslavija u malom - a danas...!?

    avatar

    05.01.2013. (16:19)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ako se sistem vodi sam, znači li to da ako ti netko ukrade taj bicikl, onda možeš i ti uzeti nečiji tuđi pa se odvesti? ;))))

    avatar

    06.01.2013. (21:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    oj moja @Kinky, to po onoj snađi se druže, hehe ;0)) iako mi bicikl nije igrarija već konkretan prijevoz, znaš šta ću ti reći, da recimo znam da je netko moj bicikl uzeo iz svoje ljute potribe, a ne iz čiste zlokoristi (da ga recimo proda za drogu, iako doduše ovisniku droga jest najljuća potriba) rekla bih mu - ma vozi brate, nek ti je sa srićom! ma se ja isto ne bih reciprocitetno poslužila tuđim, osim ako se ne bi na tragu te ideje (ali ne znam koliko provedive) organizirali svojevrsni samoposlužni biciklodromi, za sve one koji nemaju prijevoza, pa si na njima mogu posuditi bicikl pod uvjetom da ga sutradan na najbliži biciklodorom i vrate. nešto kao kolica u supermarketu, svedruštvena suglasnost, podrazumijeva se povjerenje na koje ih uzimaš na kratkotrajnu upotrebu, jer su ti potrebna. prilično utopistički, znam :0)

    avatar

    07.01.2013. (17:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...