Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • ljelja

    A jesi zahtjevna!

    avatar

    21.11.2012. (08:09)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ovako s kreveta odmah dobio zadatke ajoj

    avatar

    21.11.2012. (09:27)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Bogte, ovo je naporno!
    glede ptičica iz uvoda, ja sam dosta dugo mislila da tekst ide: "Sve ptičice izgore..." i mislila sam si, pa jadne ili čudna neka priča... (mislim da nisam bila jedina).
    Ad 1) Čest broj na sprovodima, ma lipa, nema šta...
    Ad 2) Uf, za ovo moran na zbor ponovo...
    Ad 3) Istina, znam referen...
    Ad 4) Neobično romantičan video... Težina teksta i melodije - lako za naučit'
    Ad 5) Di se mogu nabavit' takve ruže? Ono, ravno iz trave... Di raste taka trava?
    Ad 6) Hmmm, depresivno
    Ad 7) Iskreno, prvi put čujem...
    Ad 8) Jel' to netko posvetio Liz Talyor?
    Ad 9) Cute...
    Ad ostatak... eh.... Nedavno je jedna frendica ustvrdila da oni koji znaju sav tekst u pravilu nemaju sluha...

    avatar

    21.11.2012. (13:02)    -   -   -   -  

  • edo

    Meni je pjesma (Sve ptičice iz gore...) bila jako tužna kad sam bio klinac. Ja sam uvijek čuo da pjevaju: "Sve ptičice izgore, samo jedna ostala..." i uvijek mi je bilo žao tih ptičica koje su izgorjele, a da je samo jedna od njih ostala...

    avatar

    21.11.2012. (14:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ono sa Afrikancima si omanula. Ne ide to tako. Oni pjevaju:
    Njam, njam, has, has,
    Gric, gric, žvak, žvak.

    Što u prijevodu znači:
    Ala ćemo blagovati, blagovati
    zubima ih milovati, milovati.

    Nisam izmislio ja nego to, davne 1951., pročitao u knjizi 'Kapetan Smjeli' Charles Dickensa s prekrasnim ilustracijama koje su mi ostale u pameti do dana današnjeg.

    Za volju bolje polovice u vrijeme ručka moram slušati 'najbolju domaću glazbu' na najboljoj domaćoj radio postoji zvanoj 'Narodni radi(j)ooooo'. Znaš što me najviše iritira: riječi pjesama. To je užas, jezovito čak. Bolja 1/2 kaže: "Pa i strane pjesme nemaju sve dobre tekstove!", a ja odgovaram "Barem ih ne razumijem, jer ne znam engleski!"

    Da bi se na toj postaji, koja emitira samo 'najbolju domaću glazbu, slučajno čula koja klapska pisma s albuma A.D. 'Ko ovo more platit...' ravno je čudu kao kad bi 'Rvati shvatili da se i u oslobodilačkom ratu mogu počiniti zločini. Stani, kažem sebi, ošo si na krivu bandu!

    @EP
    A onaj stih iz opere Zrinski ja sam kao mali uvijek čuo: 'mač istoka braćo' i nikako nisam mogao shvatiti kakav je to istočni mač.

    avatar

    21.11.2012. (14:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @ljelja, to ja za vaše dobro :D
    @neverin, ajmo mladiću, tko rano rani dvije tićice grabi, jutarnja fiskultura, jen-dva, hop-cup, živ-živ ;0)
    @mamo @E.P., mislim da su te nesritne tičice slučajem gluvih telefona ostale kolektivna trauma cijele jedne generacije, a kad se sitim koliko je tek suza proliveno za potočićem kojeg je uzaludno tražio mali zeko, napunilo bi ne potočić već Amazonu! :D
    @semper, iz istih stihoklepnih razloga taj Narodni zaobilazim u velikom luku, ne znam vrte li još uvijek onog pivca što je kukurikao u đinglu, ali čak je i on zvučao suvislije od većine narodskog repertoara :0) srećom pa postoji osobna zaliha i drugi mediji kad se uho zaželi ljepote, moj favorit s navedenog albuma. o velemajstoru autoru i mojim najdražim majstorima pivačima nije potrebno trošiti riječi, najbolje govore njihove, prebogate i tople, jer to su cijeli svijetovi i filozofije života:
    "kad se ostruže dno od teće, u svoje vrime nam je dobro...
    jer na kraju život svima, pušti crno ka u sipe..."

    p.s.ja sam skoro svoje cijelo mladalaštvo provela u zabludi da Gargamel za Štrumfovima viče "kupusi ga baba, kupusi ga baba!" i nikako mi nije bilo jasno koga baba kupusi? i zašto? kuku meni :D a što se Zrinskog tiče, ja tu još gluvlje čuh - stoku, ono, mač i stoka ;D inače je cijeli moj doživljaj te opere nekako uvrnut, ne znam kako objasniti, ali recimo da postoji dosta detalja koji me razgaljuju, ali ne u ispravnom smislu, haha, jednom kad sam pisala o njemu i Sulejmanu rekoh da me baš "ovo -mac iz toka, mac iz toka- svaki put vraća na onog Trogiranina iz Našeg malog mista i doktora Luđija koji je zbog njegovih pršutića noći besane provodija", pa se na tom mjestu u operi, kad ostatak publikuma sav u zanosu juriša na Turke, ja svaki put zahihoćem, jer dok cijeli orkestar grmi poziv u ljuti boj, ja vizualiziram pršute ;0) inače mi ta budnica, iako najpopularnija, nije najdraža arija iz opere, već ona krasna balada, romansa Zrinskog na koju se svaki put naježim "Gle kako divno sjaji grad u božjeg sunca traku..."

    avatar

    21.11.2012. (20:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...