Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    "SVATKO OD NAS, BEZ OBZIRA NA GODINE, UCENIK JE U SKOLI ISKUSTVA. CIM NETKO POMISLI DA JE IZUCIO, POSTAJE OPSTA OPASNOST". Dz.C. De Kosta



    Dragi prijatelji,
    Danasnje tihovanje posvetimo kljucu i izvoru zivota, a ako bi netko htio vise od toga, pjesma mu kaze NEMA VISE:



    108. ZATO STO TE VOLIM

    Zato sto te volim, dahom dises.
    Zato sto te volim, nogom hodas.
    Zato sto te volim, rijecju zboris.

    Zato sto Me volis, dises i bez daha.
    Zato sto Me volis, hodas i bez nogu.
    Zato sto Me volis, zboris i bez rijeci.

    Zato sto te volim, ti Me volis,
    i tu vise nema vise.

    "Bijela kula", knjiga 80. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    09.11.2012. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nar - voće koje liječi iznutra i izvana

    Nar, šipak ili mogranj, lat. Punica granatum, jedna je od najstarijih vrsta voća poznatih čovječanstvu.

    Zapisi o njemu mogu se pronaći u mnogim kulturama i religijama.

    Ovo hranjivo voće bogato antioksidansima oduvijek je cijenjeno kao simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života.

    Iznimno su popularni njegovi sok, sjemenke i ulje.

    Mnoge studije potvrdile su da se radi o jednom od najljekovitijih voća na svijetu zbog blagotvornog utjecaja na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav.

    Pročitajte više

    ALTERNATIVA ZA VAS

    avatar

    09.11.2012. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Iz arhive članaka
    Alternativna kirurgija

    Ponekad mislimo da alternativna medicina uključuje samo neinvazivne metode - čišćenje organizma, primjenu ljekovitih biljaka, post, masažu itd.

    Možda ćete se iznenaditi kada saznate da je kirurgija dio alternativne medicine.

    Kirurški zahvati nisu izmišljeni u 20-om stoljeću. Kirurgija je drevna znanost, koja postoji već nekoliko tisuća godina.

    Drevne Maje, Inke, Egipćani, Grci, Kinezi i Indijci su imali dobro znanje kirurgije i primjenjivali ju, kada je to bilo potrebno.

    Drevni kirurzi imali su alate od prirodnih materijala poput dragog i poludragog kamena, drveta, lišća, grančica, puzavica...

    Pročitajte više

    ALTERNATIVA ZA VAS

    avatar

    09.11.2012. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Čudotvorno drvo neem

    Neem je jedna od najpoznatijih indijskih biljaka, koja se koristi u svrhu liječenja već više od 5000 godina.

    Zbog svojih čudotvornih svojstava neem je poznat diljem cijelog svijeta, a u Indiji se smatra svetim drvom.

    Neem se primjenjuje lokalno i oralno u liječenju mnogih bolesti. Zbog svojih ljekovitih svojstava neem je neizostavan dio svakog indijskog kućanstva.

    Drvo neema doseže 40-50 m visine. To je zimzeleno drvo sa ravnim stablom, velikom krošnjom i debelom korom, iz koje curi sok, koji se zove neera...
    Pročitajte više

    ALTERNATIVA ZA VAS

    avatar

    09.11.2012. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zlato - zanimljivo





    Vrlo interesantno, iako ne bih napadao gosp. Rohatinskog. Premali smo u cijeloj toj svjetskoj priči, a na vrhu nemamo pametnih patriota s mudima.



    Pozdrav



    · Tko je ukrao 36 MRLD USD - Rohatinski - centralni bankar godine?

    Masoni su dali nalog MMF-u da se zlato proda

    Kako masoni sve rade unaprijed po planu vidi se iz praktičnog primjera HNB-a. Tri godine prije pokretanja masonske financijske krize u kolovozu 2008. godine, MMF je preporučio Hrvatskoj Narodnoj Banci da proda zlato i da sve državne zlatne rezerve pretvori u devize (danas oko 12 mlrd. eura), što je HNB na preporuku (čitaj: nalog) i učinila.

    Tako je HNB 2005. g. prodala prvu tranšu zlata za 220 $, a dalje po 240 $ po unci, a devizne rezerve mora držati na računima u zapadnim bankama, koje služe kao jamstvo da će Hrvatska zapadne dugove i kredite uredno vraćati.

    Naravno da su nakon naloga MMF-a masonke Banke od tada počele povlačiti kapital i pretvarati ga u zlato. Tako je cijena zlata do kolovoza 2008. godine skočila sa 200 $ na 700 $ za uncu kada je počela kriza, a zatim nastavila rasti i do 1800 $, 2012. godine.

    Masonski model krize

    Kriza je nastala tako što su masonske financijske organizacije (investicijske banke, fondovi) povukle kapital iz opticaja čime su stvorili manjak novca kod komercijalnih banaka i pokrenuli financijsku krizu, a te novce pretvorile u zlato.

    Zato su sve Centralne banke 2005. godine od MMF-a dobile nalog da prodaju svoje zlatne rezerve.

    Tako je cijena zlata od 200 $, 2005. g. za vrijeme krize od 2008. do 2012. g. skočila je sa 700 $ na 1.630 $ za uncu 2012. g.

    HNB je zato što je poslušala preporuku MMF-a izgubila na vrijednosti zbog promjene svojih zlatnih rezervi u devize.

    Da ih je ostavila u zlatu, vrijednost 6 mlrd. $ do 2012. g. porasla bi za 700% pa bi HNB zaradila i povećala svoje zlatne rezerve na 42 mlrd. $.

    Da napravimo izračun sa 12 mlrd.eura koliko danas ima rezervi bili bi u plusu 84 mlrd. $, koji bi Hrvatskoj u ovoj situaciji jako dobro došli, jer bi vratili sav dug od 47 mlrd. eura i još bi nam ostalo 24,4 mlrd $.

    A guverner Rohatinski se tih godina hvalio da je HNB zaradila na domaćem tržištu manipulirajući Hrvatsko gospordarstvo i banke 300 mil. eura, e pa guverneru razlika je očita, HNB je u minusu u ovoj transakciji sa MMF-om 41,700 mlrd. $.

    Zašto Soros, Paulson i njihovo društvo kupuju kada je MMF naredio da svi prodaju zlato?

    Međunarodna Financijska Organizacija (MFO), upravlja sa cijelim svjetskim financijskim tržištem, jer su upravo oni uspostavili pravila ponašanja i određivanja cijena i davanja ocjena (njihovih) rejting agencija Fitch, Moody's, Standard & Poor's, svim državama u cilju pljačkanja i držanja u monetarnoj pokornosti cijeloga svijeta.

    To vidimo i po tome što nam je pred tri tjedna agencija Fitch dala prolaznu ocjenu rejtinga i pohvalila rad Vlade, a prošli tjedan MMF je dao totalno negativnu ocjenu. Doktrina batine i mrkve.

    Otkup zlata od naroda odvija se u svim državama gdje je kriza. Hrvatska, Slovenija, Italija, Grčka ili Španjolska, i mnogi drugi, pitaju se zašto gospodin George Soros, John Paulson i njihovi dobri dečki, sve sami filantropi, kupuju zlato a prodaju svoje dionice velikih banaka.

    Odgovor je vrlo jednostavan.

    Zarada svjetskih mešetara na dionicama iznosi od 5 do 7 %, a iznimno i više na državnim obveznicama ekonomski posrnulih zemalja kao Hrvatske, Grčke, Italije, Španjolske itd., kreće se od 7,5 % do 15% ovisi o rejtingu države, koji oni odrede.

    U krizi koju su oni stvorili na zlatu je danas zarada 700%, pa se tu nema što razmišljati, što se bolje isplati, ali morate biti u njihovom krugu i imati puno novaca za manipulaciju na svjetskom tržištu kapitala i zlata.

    Pri tome MFO su obmanuli sve države koje su poslušali naputak MMF-a da prodaju zlatne rezerve, a među njima je i Hrvatska Narodna Banka koja bespogovorno sluša svaki naputak i slijepo ga provodi kao nalog. Zbog toga smo izgubili najmanje 42 mlrd. eura da nismo prodali zlatne rezerve.

    Našim stručnjacima kojima je povjereno upravljanje državnim financijama nije sve bistro

    Jasno se nameće zaključak da 'Zlatna groznica' izvlači zadnju obiteljsku vrijednost, od dječjih narukvica, prstenja, lančića i drugih zlatnih predmeta i nakita što se uvijek tradicionalno poklanjalo djeci i nasljednicima.

    Možda guvernerima Rohatinskom i Vujčiću i HNB stručnjacima u početku nije bilo jasno što se sprema na globalnom neoliberalnom planu i kuda vodi kriza, ali bar je sada jasno da država svoj monopol nad zlatom prepušta nekom vani.

    Tako se 18 karatno zlato u Hrvatskoj otkupljuje po 172,00 kn za 1 gram, što iznosi 5.349,80 kn odnosno 906,70 $ za uncu. Pa zar se to našoj državi ne bi isplatilo.

    Ako je računica sa cijenom zlata od 1.630 $ za uncu svima znana, zašto HNB ne otkupljuje zlato barem od svojih građana za svoje rezerve kao što to danas čini recimo Kina, Rusija (koja ima 2.300 miljardi $ u zlatu), Indija i druge pametne države, koje ku

    avatar

    09.11.2012. (09:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    koje kupuju zlato umjesto deviznih rezervi.

    Guverner Boris Vujčić i ministar Slavko Linić kažu da novca ima, Ako je tako zašto država dozvoljava da se građani Hrvatske javno i legalno pljačkaju. Neka HNB preuzme otkup zlata od građana.

    Zato jer je preporuka MMF-a da se otkup zlata u Hrvatskoj transferira van.

    Poslušnici koje je izabrao narod na legalnim izborima će i dalje slušati MMF i međunarodne stručnjake, a ne nacionalni interes Hrvatskog naroda.

    Ostaju još u planu rasprodaje nekretnine, Hrvatske Vode, Šume, Elektrane, Ceste, Otoci i More...

    Guverner ili ministar će dobiti kakvu međunarodnu nagradu jer će za nekoliko godina građani ostati bez stanova, kuća, vikendica, zemlje i obiteljskog zlata, a Hrvatski narod će sve dublje padati u dužničko ropstvo.

    avatar

    09.11.2012. (09:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Biljana Mateljan: haiku?

    Robert A. Vrbnjak ponešto haiku, onda mala retrospektiva slika i par njegovih razmatranja o životu. Zanimljivo. Bit će za desetak dana on line :)

    Biljana Mateljan E, i sretan mu rođendan!

    Robert A. Vrbnjak Boro legenda, domaći Don Huan :) Da je takvih više, svijet bi bio mirnije mjesto

    Sviđa mi se · 1..Vlado Gašperov Čestitam!

    Robert A. Vrbnjak samo moram promjeniti a u riječi sam u â, s akcentuacijom...

    Borivoj Bukva ROBERTU DRAGOM VELIKO HVALA! ROBI JE GENIJALAC KAO MALO TKO, DA NAS JE VIŠE KAO ROBI SVI MI ŽIVJELI BI KAO U RAJU!

    Borivoj Bukva hvala svima na komentarima o ćestitki za rođendan! vaš borivo

    -----------------------------

    bilo je na facebook-u prije neki dan

    avatar

    13.11.2012. (17:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...