Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • samohranamajka

    Hahahahahaha... Mrak!

    avatar

    26.10.2012. (11:14)    -   -   -   -  

  • ljelja

    I još bi da ih ozbiljno shvatimo!?

    avatar

    26.10.2012. (15:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @ljelja
    I tekako ih treba shvatiti ozbiljno. Sve je to igra da se zamagli pogled na ono bitno - gospodarstvo koje nam je u k...u!

    avatar

    26.10.2012. (16:50)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @semper, apsolutno si u pravu. a gle kako nam i na blogu mažu oči kamuflažom. koga briga za prisluškivanje, ako nema putra na glavi. ili se modesti boji za svoje dupence, ili dobiva šuškicu za podizanje prašine oko prisluškivanja, kako bi zamaglila bit stvari oko posrnulog gospodarstva. trećeg nema.

    (šta se tko ima bojat prisluškivanja, ako je pošten i ako ima osobni integritet?!)

    avatar

    26.10.2012. (17:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ahaha, Lion Queen još jednom prisluškujući briljira. moje otvoreno izrugivanje cjelokupnim konceptom špijunaže, njegovim (be)smislom i ridikuloznošću, LQ shvaća kao "kamuflažu", "brigu za prisluškivanje", strahom od špijunaže. LOL! zaista, ništa me ne razgali kao ova već čuvena lionqueenovska (ne)moć razumijevanja pročitanog. ma klanjamo se (i ja i moja nasmijana guza) takvoj neponovljivoj umnoj bistrini :D

    @semper, naravno da je igra, naravno da je puštanje magle oko gospodarstva u kurcu, kao što rekoh i par postova prije - riječ je o razotkrivenom blefu blefera. i baš ih zato ne treba shvatiti ozbiljno, već ih treba šprdati, ismijavati njihove ozbiljnosti, hvatati ih u laži. a ozbiljno ih samo treba gristi i raskrinkavati kao nesposobnjakoviće, raščišćavati tu maglu oko gospodarstva zakurac, reći njihovom blefu da je blef, i to svim sredstvima, pa i ovako, šprdom.
    @ljelja, to je sigurno zato jer su pajaci tužnog lika ;0)
    @samohranamamo, mrkli ;0)

    avatar

    26.10.2012. (17:49)    -   -   -   -  

  • jelen

    Najbolji je mikro bizon, manji od lisice... dražesno :-))

    avatar

    27.10.2012. (00:49)    -   -   -   -  

  • blade777

    Nije problem onda kad te netko prisluškuje...bavi se tobom, nego onda kad' interes prestane.

    avatar

    27.10.2012. (09:41)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @blade777, daklem, rezimirajmo, prisluškivati je ok, ali ako se netko ne bavi tobom (ne prisluškuje te) to nije ok, jer znači da nisi interesantan? i to bi po tebi bio problem? valorizirati bitnost kroz tuđe bavljenje tobom? no fame that`s a shame? mda, zgodni vrijednosni kriteriji, iz repertoara kakvog slave željnog špije sleš policjota.
    @vajrapani, hehe, već sam mislila da će proći nezapaženo, a bila bi šteta kad je tako slatki ;0))

    avatar

    27.10.2012. (11:39)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ma nek prisluškuju.. kaj buju čuli? a one koje moraju - tako i tako su zaštićeni...

    avatar

    27.10.2012. (16:15)    -   -   -   -  

  • blade777

    @MODESTI BLEJZ,
    Nisi razumjela, mislio sam na paradoksalnu stvarnost političke smrti.

    Tako ti je to i općenito u životu, dok god osjećaš da te nešto boli, znaš da postojiš, da jesi.
    Kad prestaneš osjećati nešto, pa i tu neželjenu bol, znaš da te više nema, barem ne u ovom materijalnom svijetu.
    Za onaj drugi, tko zna kakav je?

    Ako nekome odgovara trošiti svoj život, prisluškujući i promatrajući moj život, dok njegov promiče u besmislu, tada to nije moj problem, već njegov. Kada ja nisam interesantan nekome, pa ni samome sebi, onda je to već moj problem.
    Na kraju života, to bi bilo, kao da ni živio nisam.

    avatar

    27.10.2012. (21:43)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @blade777, o mislim da sam sasvim dobro razumjela, ali lijepo od tebe da si dodatno pojasnio. da vidimo, u prvom si komentaru kao problem istaknuo izostanak interesa. a ako sam uspjela uhvatiti lelujavu nit tvojih razmišljanja... "Kada ja nisam interesantan nekome, pa ni samome sebi, onda je to već moj problem" ...u ovom komentaru pojašnjavaš da nije problem izostanak tuđeg interesa, nego tuđeg & vlastitog. dakle kao izvor problema sada tuđem samo dodaješ i vlastito, ja, sebe. sve ostalo je ostalo isto.
    ne biti interesantan po tebi rađa problem nepostojanja. a da bi znali da postojimo barem u ovom materijalnom svijetu trebamo nekome i sebi biti interesantni, a da bi nekome i sebi bili interesantni treba nas nešto boljeti, inače bi (bez boli i interesa) znali da više nismo / ne postojimo?

    "Tako ti je to i općenito u životu, dok god osjećaš da te nešto boli, znaš da postojiš, da jesi.
    Kad prestaneš osjećati nešto, pa i tu neželjenu bol, znaš da te više nema, barem ne u ovom materijalnom svijetu."


    izostanak interesa = bol? pa tom filozofijom bolnosti (ne/postojanja; zbog izostanka interesa?) objašnjavaš i da špijuni špijuniraju da bi osjetili da postoje (što je njihov problem), a da bi mi postojali mi trebamo biti interesantni nekome (špijunima) i samome sebi (inače bi izostankom bilo čijeg interesa to već bio naš problem).
    potom se načelno slažeš kako su špijunska posla besmislena zanimacija (mašala!) "paradoksalne stvarnosti političke smrti" (što god to značilo), jer da bi po tebi izbjegli problem neinteresantnosti, svak` bi valjda trebao gledati samo svoja posla/interese (s tim da su, paradoksalno, špijunski interesi s interesom gledati naše interese, dok su istovremeno naša posla samo postojati osjećajući bol i interes za samoga sebe). ou jes, kužim, totalka. to be or not to be... interesting.

    interesantni smo sebi i njima i to nas ne boli ali postojimo jer smo interesantni, nismo interesantni nikome i to nas boli ali ne postojimo jer nismo interesantni... ali ako postojimo samo kad nas boli, a ne postojimo kad nas ne boli, kako postojimo ako smo interesantni a to nas ne boli... ne, ne uklapa se, možda... interesantni smo sebi i njima i to nas boli dakle postojimo, nismo interesantni nikome i to nas ne boli onda postojimo... ne, ček, ni to se ne uklapa... ako smo interesantni to nas ne bi trebalo boljeti, ali ako osjećamo da nas boli onda postojimo, kako nas onda može boljeti ako smo interesantni sebi i njima, a interesantnost je vrijednosni kriterij (ne)postojanja? i koga što tu na koncu boli, špijuni nas ili mi špijune?
    kraljeviću danski, folirantu jedan, a ti si mislio da imaš probleme, aj ti razmrsi ovu gordijsku bladeovštinu dragoviću elsinorski :D

    @seoska, cirkus ko´ cirkus.

    avatar

    28.10.2012. (01:26)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Liji oskar za najbolju sporednu ulogu, a bizončiću nagrada Udruge gospodarstvenika za najsamozatajniju superviziju! Što se tiče prisluškivanja, ne mogu da se ne sjetim Kunderinih priča o tome kako su zafrkavali prisluškivatelje izmišljajući najbizarnije priče, izvodeći kalambure i nadrealistička cirkusiranja.

    avatar

    28.10.2012. (05:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    haha @Mariano, Ebertu, osmijeh od srca za samozatajnu superviziju ;0) genijalni Kundera, o da! no uz njega se sjetih i izvanrednog njemačkog filma Život drugih (i nedavno je nekim filmofilskim proviđenjem prikazan na tv-u). kolikogod nastojali ludilu pristupati ljekovito, porugom, smijehom, ono je zapravo i suza i smijeh, a K. to najbolje zna. groteska, karikaturalno-fantastična i iskrivljena slika stvarnosti, koja ne izaziva komična, već zastrašujuća osjećanja, kako bi mudroslovila teta wikica, s tim da smo svjesni kako ovdje nije riječ o slici stvarnosti, već stvarnosti samoj.

    avatar

    28.10.2012. (10:18)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Hm, baš sam naišla na jednu sličku s tekstom Fullera koji se u ovu priču divno uklapa, ali s obzirom da mi je ruter povezan sa središtem galaksije, a time izložen brojnim ometajućim frekvencijama, šaljem ti na mail.

    avatar

    28.10.2012. (11:04)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    odličan je, bilo bi šteta ne pročitati. stoga, obrćući polaritete i usklađivanjem frekvencija, učinimo riječi gosn F-a dostupnima. tenks samohranamamo! ;0)

    avatar

    28.10.2012. (11:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    di je taj mikrofončić da im kažem dvi tri o njihovom vođenju ove zemlje

    avatar

    29.10.2012. (00:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...