Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Neverin

    asti miša napisao sam predug post :)

    avatar

    22.07.2012. (17:32)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ajme, iša si u filozofe, a eto i sam vidiš da si se malo ispruži!!! :-)))

    Imaš pravo, mlad si i triba da pensoš da bi uspješno došo do penšijuni!!!

    avatar

    22.07.2012. (18:46)    -   -   -   -  

  • odmak

    Jesi, napisao si dug post. Hrvatska je mala zemlja u kojoj je svatko nekome prijatelj, brat, rodbina, a ima i drugih vrsta veza.
    Teško je teško, ali ne i nemoguće. A građanski neposluh? Što je to?

    avatar

    22.07.2012. (18:50)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mislim da je ispravan tvoj način otpora ovom ustajalom materijalističkom poretku. Odlučiti što nam je u životu najvažnije i držati se toga uporno i strpljivo bez obzira što to može značiti biranje na prvi pogled težeg puta, baš to zbunjuje sitne duše, sitne kalkulante i plašljivce, kad se sve zbroji i oduzme upravo oni i jesu ono što pogrdno nazivamo elita, ništa drugo nego uhljebljenici bolesnog sistema. Da netko može imati životnu motivaciju u nečemu što ne predstavlja direktno sebično koristoljublje, to izbacuje čitav sistem iz takta samo tako.

    avatar

    22.07.2012. (20:20)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Neverin, ovo je stvarno post koji ostavlja bez daha. Thoreau je i mene fascinirao, čitah ga na faksu. A sad čitam "Stoljeće rata" pa sam bliska tvojim razmišljanjima. Čitam neki dan u Jutarnjem da se čovjek obukao u kozu i hodao kraj stada. Ja mu se divim, najiskrenije. Kako drugačije pobjeći od ljudi, države, tiranije? Ali znaš, od svega je toga gore malograđanstvo, jer ono dozvoljava opstanak poretka kakav imamo.

    avatar

    22.07.2012. (21:40)    -   -   -   -  

  • Severino

    Popvodom tvog izuzetno dobrog i popratnog prikaza Thoreau-ove misli, iskreno zalim sto se nisam jos vratio, na to davno zvakano stivo bez da je tada bilo posve digestirano. Gnjev na sebe znao sam cesto pretakati na lokalni debilitet inertnog intelektualstva, kojem treba jednom za svagda prozboriti:
    Socijalisticki Industrijski Unionizam nije se porodio na drustvenom debelom mrazu Sibira, niti na neandertalskom tlu plemenskog Balkana, vec u Sjedinjenim Americkim Drzavama; Domovini Rata za Neovisnost, kojem je uslijedila Velika Francuska Gradjanska Revolucija, Pariska Komuna i Socijalisticka Radnicka Partija Amerike. Dok je Njemacka Klasicna Misao porodila Znanstveni Humanisticki Socijalizam, koji je, jednim povijesnih hirom poskliznuo u Nacifasizam Hitlera, Staljina, Tita, Mao-a i Pol Pota. Americki De Leonizam, koji je transcendentirao u kretenski Chicago's Bad Boys-e: Reganizma, Thacherizma, Jelcizma i Huizma; suvremena civilizacija da se time pretoci u globalno korporacijsku Neman Kapitala, koja se iskljucivo napaja objektivnom krvlju danasnjeg poravnanog Covjecanstva.
    Lakrdija ljudske bioloske vrste da se konacno odigra na globalnim daskama Liberalne Demokracije!

    avatar

    23.07.2012. (00:27)    -   -   -   -  

  • potegnisetoxfox

    POTEGNI SE!

    avatar

    23.07.2012. (07:57)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @geomir, eshivirajući baje :)

    @odmak, samoizolacija i neplaćanje poreza, mislim da je to to

    @vajrapani, ali, nažalost ja sam još uvijek sav u sistemu, sve što kupujem plaćam pdv, račune za telefon, hranim ga da čuni daljnju nepravdu

    @antonimka, u maograđanstvo ubrajam ne skupljanje izmeta vlastitih psa do uzimanja plave kuverte naših jeftinih političara kada treba rasprodati društveno vlasništvo

    @severino, dat ćeš mi te spise od De Leona pa ću ih proučiti i komentirat ovdje na blogu, jel može?

    @mirč, i rest my case, stvarno je lako manipulirat slaboumnima poput tebe

    avatar

    23.07.2012. (09:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...