Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Bezobraznik

    Pošteno je da ste javno osudili ponašanje novog predsjednika HDZ-a prema bivšoj predsjednici te stranke.
    Svaki grad na ovom svitu ima svoga Lera, pa tako i svaka stranka na ovom svitu ima svoga Kobu. Vaš nije baš iz vaše stranke, ali prihvatili ste ga prvog i naturili ga narodu.
    U pravu ste. Narod je glasao za vas s velikim povjerenjem. Dobio je vašeg Kobu na prijevaru, jer mu svojim glasovima nije dao povjerenje.
    Taj potez od većinske stranke u koalciji, i sve što se kasnije dešava u pohodima vašeg Kobe je nenarodno ponašanje. Onaj koji doista voli svoj narod nikome ne bi dozvolio da u njegovo ime taj narod ponižava i gazi na takav način.
    Koga više brine tamo neki HDZ-ov Koba?!!! Vaš je opasniji, jer ima moć, a koju ste mu vi dali. Valjda u ime naroda.
    Zanimljivo je čitati kako se političari svađaju tko je više narodni, propinjući se s grbače tog istog naroda.
    Dobili ste vlast, pa sada želite znati imate li i ljubav naroda i smatra li vas narod svojima. To ćete saznati na sljedećim izborima. A za rezultate tih izbora, ma kakvi oni bili, vi ćete biti odgovorni i krivi, kao što je neosporno da je HDZ kriv za sve ovo zlo koje imamo sada.

    avatar

    18.06.2012. (21:58)    -   -   -   -  

  • ja

    [a href=http://www.fm-kozmetika.com target=_blank]fm parfemi[/a]

    avatar

    18.06.2012. (22:18)    -   -   -   -  

  • ja

    [a href=www.fm-kozmetika.com target=_blank]ja[/a]

    avatar

    18.06.2012. (22:18)    -   -   -   -  

  • jelen

    Poznata mi je Kobina biografija i poznato mi je da su nakon njegove smrti Rusi rekli "umro je azij(ats)ki diktator", valja da se distnaciraju od njega kao da nije bio njihov nego Gruzin, a možda i kao referencu na tzv. tatarski jaram pod kojim su patili stoljećima ranije... vrag bi ga znao što su s time točno htjeli reći. Gruzijci nisu Azijati i sigurno bi te objesili da dovedeš u pitanje njihovu europejsku štoviše arijevsku prirodu, Armenci isto tako. Najagresivniji kavkaski narodi Čečeni, Čerkezi, Inguši istoga su podrijetla kao Gruzijci samo druge vjere, a turkijski narodi na Kavkazu (dakle oni koje bi se moglo smatrati Azijatima po nekoj logici) puno su mirniji kroz burnu povijest Kavkaza. Tako da mi je ta priča sa "azijatskim logikama" i Staljinom malo nelogična. Što je pak Marx pisao o tome ne bih znao pa si ne mogu ništa protumačiti.
    Inače sa napisanim u tekstu se generalno slažem, uostalom mogli bi i mi radije malo početi EKSATI ko Koba po planinskim putovima.

    avatar

    18.06.2012. (22:40)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ne mogu se mrdnuti od tuge, a kako i bih. Povjerenje koje
    ste dobili od ovog jadnog, iscijeđenog puka hrvatskog,
    sigurno nije iz razloga da glavna rađa u mandatu bude
    šamaranje propusta onih koji su propustili. Umjesto da se
    obrušavate na njihove nevaljalštine i gafove, uzmite uzde i
    naprijed, da sve opet ne bude propust. A to bi već bila
    tragedija, svih, pozdrav:)))

    avatar

    18.06.2012. (23:00)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Ministar Jovanović je jedna nekulturna i bahata individua kojoj 'građanski odgoj' treba nabiti u gubicu, kad ga već sam ne zna, neka ga bar proguta!
    A iz kojih centara moći dolazi Građanski odgoj'?

    "Projekt, za koji mjerodavni tvrde da nije preuzet od drugih europskih država (moš mislit što nije) nego je jedinstven i primjeren hrvatskom školskom sustavu i društvu, obuhvaća odgoj za mir i nenasilno rješavanje sukoba, učenje osnova demokracije (vlast, pravda, odgovornost, privatnost), učenje za poduzetništvo, obrazovanje za zaštitu potrošača, razvoj identiteta i interkulturnosti, suzbijanje stereotipa i predrasuda prema nacionalnim manjinama, zaštitu i promicanje ravnopravnosti spolova i slično."
    Ovo zadnje je jedino što one koji su dali naputak zanima.
    Okolo kole pa na mala vrata.

    avatar

    18.06.2012. (23:21)    -   -   -   -  

  • Bule

    Mislim, tko šiša Karamarka. Igrajmo mi (SDP) svoju igru ako je imamo. Ako nemamo onda ispadamo. Kakav Karamarko, kakvi bakrači.
    Naod je kuvan i pečen i jedino vjeruje svom džepu. Ako džep bude pun onda Karamarko może lajati koliko ga volja.
    Ali ako u džepu, kako stvari sada stoje, bude samo arja, onda Milanović i ekipa odlaze, a Karamarko dolazi.
    Da se narodu nije standard strmoglavio malo bi tko primjetio lopovluk bivših vladajućih.
    Jer ne rade to oni od jučer, već oduvijek. Nisu nikad prestali, čak ni danas. Samo su se preobukli u drugu odjeću.

    avatar

    19.06.2012. (10:04)    -   -   -   -  

  • edo

    Rugala se sova sjenici da ima velike oči. Nije SDP dobio izbore zbog svoje sposobnosti nego zbog nesposobnosti HDZ. I jedni i drugi ste isti - nesposobne pijavice i krpelji koji izazivanjem najnižih strasti u građana/birača nastojite sebi osigurati uhljebljenje. Politička scena u Hrvata je najobičnije dno dna.

    avatar

    19.06.2012. (10:40)    -   -   -   -  

  • Bule

    @E.P. Razlika ipak postoji. Prijašnji, osim šta su Hrvatsku ekonomski skroz unazadili i pretvorili je uglavnom u zemlju trgovaca i mešetara, dobrano su napunili i svoje džepove.
    SDP-ovci to nisu. Iz više razloga, a jedan je šta su samo četiri godine obnašali vlast i to u koaliciji s drugim strankama.
    Na stranu to šta je Karamarkova družina, družina uglavnom patoloških lopova i smutljivaca.
    SDP-ovci s druge strane, možda im nedostaje znanja i sposobnosti za učiniti pozitivan zaokret u ovoj državi, zasigurno nisu lopovi i smutljivci.
    Želje i htjenja sigurno im ne nedostaje, uostalom kao ni bilićevcima, ali su im znanja i sposobnosti za značajno bolji rezultat i uspjeh, nažalost upitni.
    Uz navedeno, izvršna je vlast (vlada) opterećna kompliciranim koalicijskim odnosima, te političkim i inim interesima pojedinaca koji tu vlast obnašaju.
    Nedostaje im kompkatnosti i pravog liderstva neophodnog za trenutno stanje u kojem se Hrvatska nalazi.

    avatar

    19.06.2012. (11:35)    -   -   -   -  

  • Bule

    Bezvezne su mi puste riječi hvale koje čitam o nogometnoj reprezentaciji. Svi zaboravljaju, slučajno ili ne, izjave koje su Bilić i igrači davali prije EP-a. Vidjeli su sebe najmanje u drugom krugu, neki čak i na vrhu Europe.
    Planirano nisu ostvarili, šta znači kako su doživjeli neuspjeh. Izvlačenje na ovo ili ono tipični je hrvatski proizvod koji ne pomže. Bilić boysi nisu uspjeli i točka.

    avatar

    19.06.2012. (13:17)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    koba je orginalno dio sdp-ovskog mentaliteta ... marin je uokolo 2000. nogometnim sucima pokazivao policijske dosje-e o likvidacijama neHDZovih članova ... (valjda je to dio politike koju on jedino zna ...) napravi propuh (možda se oslobodiš zabluda)

    avatar

    19.06.2012. (17:08)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    i da, nekada si držao osnove marksizma (ili kako se već zvalo), radio neki čudni doktorat u meksiku (pa su te američke vlasti (USA) najurile zbog teze doktorata), ... sad si samo marin korel(jurj)ević .. nisi otkrio crveni planet

    avatar

    19.06.2012. (17:12)    -   -   -   -  

  • Bolek

    @Bule, kažeš jedni su krali i zbog toga uništili narod, a ovi ne kradu ali uništavaju narod zbog neznanja. Kad čovjek ostane bez posla, bez mogućnosti da prehrani djecu tako mu je svejedno na koji su ga način pokrali i koji su motivi. Rezultat je isti.
    Lopovi će bar završiti u zatvoru, a neznalice nikome neće odgovarati za štetu koju čine.
    Što je Bogu skrivio ovaj narod?!!!!

    avatar

    19.06.2012. (18:02)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Bolek. Osobno držim kako je rano za donositi konačne zaključke o (ne)uspješnosti nove vlasti.
    Mene osobno su razoćarali otvaranjem utakmice, gdje su pokazali neorganiziranost, nedostatak ideje, manjak timskog duha i predanosti pojedinih igrača ka zajedničkom cilju. Bojim se kako niti pravog vođu družine nemaju. Ne treba on biti kao Frane Matošić, ali bar da bude kao Jurica Jerković.
    Međutim ovo je prvih 15-estak minuta utakmice i još stignu posložiti redove, zaigrati ofanzivno i zabiti.
    Jer nama ništa osim pobjede, i to uvjerljive, ne igra.

    avatar

    20.06.2012. (08:31)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Goto. Ajde bogati odrasti. Svi mi rođeni do sredine sedamdesetih godina prošlog stoljeća smo imali Osnove Marksizma i TIPSS u srednjoj školi ili na fakultetu.
    Današnja mladost umjesto toga ima vjeronauk i slične društveno političke predmete i jesu li zato bolji mladići i cure nego smo mi bili u vrijeme naše mladosti
    Hebeš ideologijske podjele. One nikakva dobra nisu donijele nikome.

    avatar

    20.06.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • Bule

    Čitam po internet portalima, na godišnjem sam pa imam dovoljno vremena za to, negativne komentare (niti jedan pozitivan) vezane za novi zakon o legalizaciji objekata (građevinskih) koji je u proceduri.
    Struka ga napada, građani ga napadaju, samo ga oni iz matičnog ministarstva brane.
    Hrvatskoj je dosta zakona koji se ne provode zbog činjenice da nisu provedivi u zemlji kao šta je naša.
    Ili treba mjenjati zakone ili ljude, odnosno građane na koje se zakoni odnose.
    Po meni je lakše mjenjati zakone i prilagoditi ih stvarnosti, učiniti ih prihvatljivim za većinu, lako provedivim i prije svega poštenim i pravednim
    Jer poštenje i pravednost su univerzalne vrijednosti koje ne poznaju granice i imaju iste vrijednosti na svim meridijanima i paralelama.
    Htio sam kazati kako zakon koji je prihvatljiv velikoj većini, koji je pošten, pravedan i razumljiv neće imati problema u provedbi.
    Jedan je profesor informatike tražio od studenata da uvijek rade programe koji će biti komplicirani, prepuni nepotrebnog koda i teški za primjenu, jer je držao da jedino tako može svoju struku držati na nivou. Iako su programi mogli biti i drugačiji, šta znači jednostavni, razumljivi, učinkoviti i primjenjivi, on tako šta nije želio prihvatiti. Želio je "zaštititi" svoju struku.
    Sve se bojim da i mnogi pravnici tako razmišljaju, pa se takmiče tko će glomazniji, kompliciraniji, nerazumnjiviji i neupotrebljiviji zakon napisati. Samo da bi sebi dali na važnosti i narodu dali na znanje koliko su pametni.
    E baš nisu. Naprotiv. Glupi su i ograničeni, zli i pokvareni jer nas maltretiraju sa glupim i nepoštenim zakonima.

    avatar

    20.06.2012. (09:57)    -   -   -   -  

  • Bolek

    Meni se posebno sviđaju mješoviti zakoni. Kažeš da pratiš sve oko novog zakona o legalizaciji objekata. Hoće li sve odredbe tog Zakona biti u tom zakonu ili će neke njegove odredbe biti u nekim drugim zakonima?
    Kad su već neke odredbe iz ZOR-a prebacili u Zakon o reprezentativnosti, u ZOR-u je ostalo mjesta pa bi u njega mogli staviti neke odredbe iz ovog Zakona.
    Ja mislim da sve zakon treba ispremiješati tako da bude muka svakome tko nešto traži, jer na muci se poznaju junaci, pa da vidimo koliko junaka imamo.

    avatar

    20.06.2012. (16:08)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Bolek. Ne pratim spomenuti zakon sam po sebi, već komentare vezane uz njega. Ta mi je materija prekomplicirana, a inače nemam šta za legalizirati.
    Za stan u kojem živim platio sam sve moguće parafiskalne namete i poreze, iako mi je to bila prva i jedina nekretnina.
    Meni se osobno ne sviđa da oni koji su gradili bez dozvole, pogotovo ako im je to bila druga nektretnina, budu u boljoj poziciji od nas koji smo platili državi njezino.
    Nebi me čudilo da tako i bude, jer inače se u ovoj državi, bez obzira koja vlast u njoj bila, nagrađuju oni koji krše zakone, dok se kažnjavaju oni koji zakone poštivaju. Iako bi trebalo biti drugačije. Zato Josipović za kojeg sam glasao ("Nova pravednost") i Kukuriku koalicija za koju sam također glasao, vjerujući kako će oni poćeti ispravljati nepravde kojih u ovoj državi ima previše za normalnu osobu.
    Ali nažalost još ništa od toga, a pitanje je hoće li ikada i biti.
    Svi politčari, nažalost i oni iz moje stranke, kada dođu na vlast dobiju amneziju i odmah zaborave šta su obećavali kad su nas molili da ih izaberemo.
    Ali neće me više prevariti, jer držim se one: "prevari me prvi put, tvoja sramota, prevari me drugi put, sramota je moja".
    A ja se ne želim sramiti, niti sramotiti.

    avatar

    21.06.2012. (15:31)    -   -   -   -  

  • Bule

    Ljudi moraju imati krov na glavom i država im mora osigurati uvjete da bez ikakvih problema dođu do vlastitog stana stana ili kuće. Za one koji iz bilo kojeg razloga ne žele imati stan ili kuću u vlasništvu, mora im se osigurati najam krova nad glavom po prihvatljivim i poštenim uvjetima, gdje će država najmoprimcu jamčiti sigurnost ako svoje obveze prema najmodavcu izvršava na vrijeme. Takve nekretnine ne smiju se oporezivati i kod gradnje ne smiju imati nikakve druge troškove osim troškova radne snage i materijala, te eventualno zemljišta (ako ga država ne osigura). Komunalna naknada kod gradnje takvih objekata, zatim priključak na struju, vodu, kanalizaciju i internet trebaju biti besplatni (sve će se to plaćati kod korištenja objekta), a za ostale nekretnine treba biti kako se mi kao društvo dogovorimo.
    U Lijepoj našoj ljudi su inače prepušteni sami sebi i svojoj snalažljivosti kako bi preživjeli. Ne samo kad je vlastiti krov nad glavom u pitanju, već i inače. A svi znamo da u slučajevima golog preživljavanja zakoni ne vrijede, niti ih se poštuje.
    Mislim, političari ne trebaju ljudima samo da bi uživali u svojim privilegijama, ili se šepurili okolo kao paunovi tražeći da im se narod divi, a ulizice uvlače u šupke, već da rješavaju probleme ljudi i društva općenito.

    avatar

    21.06.2012. (17:24)    -   -   -   -  

  • Bule

    Predsjednik RH Josipović navodno je izjavio sljedeće:
    "Što su partizani bili tada, to su naši branitelji bili 90-ih".
    Bože oprosti im, ne znaju šta čine (govore).

    avatar

    22.06.2012. (17:36)    -   -   -   -  

  • Bule

    Koji put se treba ugristi za jezik, prije nego počneš pričati. Možda pomogne i spriječi te da ne lupetaš gluposti.

    avatar

    22.06.2012. (17:37)    -   -   -   -  

  • Bule

    Umjesto da nas političari poštede svojih "mudrosti" makar na ovaj dan i samo se u miru i dostojanstveno poklone svima onima koji su cijeli Svijet, Europu i Balkan oslobodili od najvećeg ljudskog zla koje se ikada pojavilo na planeti Zemlji, oni nam i dalje pametuju.
    Kada će napokon shvatiti da ne trebaju non stop soliti ljudima pamet i ponašati se prema nama kao da smo retardirani.
    Dijeliti nam beskorisne savjete i davati beskorisne lekcije.

    avatar

    22.06.2012. (17:45)    -   -   -   -  

  • Bule

    Bezvezan mi je video spot kojim Vlada RH veliča uspjehe svoje polugodišnje vladavine.
    Nemam pojma kome je taj spot upućen, možda samom premijeru i ministrima. Inače ne bi imao smisla.
    Kao da ljudi na svojoj koži ne osjećaju mjere koje Milanović i ekipa poduzimaju u cilju izlaska države iz krize. Za tako šta im ne trebaju spotovi, neovisno u kakvim su bojama nacrtani.

    avatar

    26.06.2012. (11:29)    -   -   -   -  

  • Bule

    Mislim kako nije dobro za kredibilitet države Hrvatske prema drugim državama da nam je prvi podpredsjednik Vlade proglašen odgovornim (krivim? za prometnu nesreću, istinabog sudska presuda je nepravomoćna, u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi.
    Osobno drżim kako Čačić nakon ovoga više ne może biti na iti jednoj važnoj političkij funkciji. Milanović kaže kako se isto može dogoditi svakome od nas. U to baš i nisam previše siguran, a sve i da je to tako, Čačić ipak nije jedan od nas, već prvi potpredsjednik Vlade RH, šta znači kako se njemu ne smije dogoditi da bude odgovoran (kriv?) za smrt dvoje ljudi.
    Mislim može biti, ali onda ne može biti prvi podpredsjednik Vlade RH.

    avatar

    01.07.2012. (11:52)    -   -   -   -  

  • Sebastijan

    Ta nesreća je samo sličica Čačićeve naravi. Gazi sve pred sobom da bi došao do željenog cilja. Tako se ponaša na cesti, na parkiralištu, radnom mjestu.
    Mislim da se nesreća može dogoditi svakom i ne smatram je toliko važnom da bi svi već danima trebali trubiti o tome.
    Mene više brine što premijer javno priznaje da je svu ovu hajku izazvao Čačićev karakter, bahatost, pa čak i glupost.
    Pa kako je moguće da je za svog prvog suradnika odabrao osobu koja je bahata i tako se ponaša prema narodu koji im je dao povjerenje na izborima? Ovo je prvi puta da se premijer dotaknuo Čačićeve naravi i bahatosti, jer je u tom trenutku to bilo manje škakljivo pitanje od onog koje mu je postavljeno. Smatram da je to najvažnije pitanje.
    Čačić je takav kakav je i neće se promijeniti. Ništa on ovom narodu nije kriv, jer ga taj narod nije ni imenovao na tu visoku funkciju. Narod je u anketama jasno rekao što misli o Čačiću uz napomenu da nesreća nije presudna za taj stav.
    To je ono što bi premijera trebalo zanimati. On osobno ima pravo za prijatelje birati koga hoće, ali kada ljude imenuje na tako visoke funkcije trebalo bi ga zanimati što o tome misle oni koji su ga na vlast doveli.

    avatar

    01.07.2012. (23:49)    -   -   -   -  

učitavam...