Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (49)

Marketing


  • ToxFox

    Je i u SDP-u su rekli da nije bilo maminih i tatinih sinova prije... moš mislit što nije...

    avatar

    15.05.2012. (13:16)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Ti misliš da ćeš postati inteligentniji ako pedesetičetiri puta napišeš kako je netko tko nema tvoj politički pogled na svijet, neinteligentan! Upravo smiješno i neinteligentno!
    I još uvijek nisi odgovorio na pitanje, kako to da usred Hrvatske, u srcu Zagreba, na prvom mjestu popisa nacionalnosti, stoji nacionalnost Srbin? Zašto primjerice ne piše Slovenac, ili Židov? Zar su oni manje vrijedni od Srba? Po tebi izgleda da jesu! Kao što su po tebi Hrvati nevrijedni biti na prvom mjestu u svojoj kući! To što se izvlačiš na Jugoslaviju, suprotno je tezi da Hrvatska počiva na zasadima ZAVNOH-a, jer je očigledno da ti pričaš o AVNOJ-u. A to je potpuno drukčija priča! I demantira one teze na koje se pozivaju oni koji su u Ustav utrpali baš ZAVNOH.

    avatar

    15.05.2012. (14:06)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Osim toga, neistina koju pokušavaš plasirati, je da se radi o izvještaju za područje cijele Jugoslavije, radi se o izvještaju za područje Hrvatske, jer na njemu piše naslov "izvJEštaj", a ne izveštaj i piše predsJEdnik, a ne predsednik! Dakle, radilo se o statističkom izvještaju za Hrvatsku, u kojem su na prvo mjesto stavili za svoj pojam superiornu naciju Srbe! A kad se netko pokušava prikazati superiornim nad drugom nacijom, onda je to nacionalista, pa je ovdje riječ o srpskom nacionalizmu u Hrvatskoj! A nacionalizam sam po sebi spada u nešto što treba kritizirati, pa je začudno kako ti kritiziraš kritičara! To bi onda značilo da si i ti srpski nacionalist. A nacionalist je nacionalist i pomalo šovinist. Pa onda ja vučem paralelu između tebe i Hitlera. Čini se da i nema neke prevelike razlike!

    avatar

    15.05.2012. (14:20)    -   -   -   -  

  • babl

    Vrlo nerado odgovaram na pitanja kojima bi odgovor trebao biti svakoj inteligentnoj iole obrazovanoj osobi očigledan ili koja postavlja netko tko se pravi glup, ali prije nego išta kažem moram zapitati LQ dva pitanja:
    - po kojem suvislom kriteriju se mogu posložiti u niz plodovi avokada, banane, breskve, grožđa, lubenice, mrkve i maline?
    - po kojem kriteriju je posložen ovaj niz: limun, marelica, naranča, trešnja, patlidžan, šljiva i avokado?
    Odgovori na gornja dva pitanja su mi nužni da bih znao na kojem nivou da pišem odgovor na ona koja su meni postavljena jer se sam moj tekst, koliko god jednostavan i jasan, pokazao nekima prezahtjevan za praćenje, pa da se to ne ponovi i s odgovorima na novopostavljena pitanja. No koristim priliku postaviti još jedno pitanje. Recimo da se odmah usaglasimo da bi bilo daleko bolje da je za područje Hrvatske tiskan poseban „obrazac“ na kojemu bi Hrvati (i Hrvatice) bili stavljeni na prvo mjesto. Pitanje slijedi - tko bi i po kojem kriteriju bio na drugom mjestu, a tko na trećem?

    avatar

    15.05.2012. (15:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @LQ, pa pretpostavljam da je svako izvješće napisano na službenom jeziku svake republike. Prije sam mislio da su slovenci i makedonci bili u lošijem položaju jer su morali učiti hrvatsko-srpski ali eto sad mi stari kaže da su oni morali učiti slovneski i makedonski tako da mi stvar pari vrlo egalitarna.

    Međutim mislim da se radi o nečemu na što reagiraš kao bik sa crvenom krpom a to je nemogućnost da se suočiš sa time da si odrasla sa krivim spoznajama koje su ti usadili jer je dio tvoje familije (kažeš da si riječanka iz Slavonije) očito izgubio imovinu i članove sa formiranjem Jugoaslavije.

    No, razumijem te da se ne ne možeš odreći usađenoga jer se poistovjećuješ toliko sa njime da ti je promjena mišljenja ekvivalentna sa negiranjem same sebe. Da ja nekom branitelju kažem da ga je nasamarila politička elita dok je on bio na fronti mislim da bi ja dobio batine jer čovjek nije u stanju prihvatiti da je njegova hrabra žrtva iskorištena iz koristoljublja drugih. I lakše je zatući glasnika nego ići se kačiti sa onima iza kojih stoji vojska i policija.

    smatram da si dobra i pametna osoba ali sjeti se one izreke da samo budala ne mjenja mišljenje u svome životu...

    avatar

    15.05.2012. (15:53)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    neverin.. pa ne bi dobio batine, što ti je.. političke elite i 'za kunu tajkunu' su zajebale mnoge branitelje... vratiti se s fronte i naći da ti je radno mjesto raspičkano?! .. poslati zdrave ljude u mirovinu je direktno protiv života dostojna čovjeka...

    avatar

    15.05.2012. (20:08)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    A glede toga da su Srbi kao nacionalnost u Hratskom 'obrascu' bili na prvom mjestu zbog uštede tiskanja i bla bla.. mačku o rep.. bili su jer je njihov 'aparat' neumorno radio sve te godine!
    Nije SANU iz zraka izvučen.
    Zašto se Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti do 90-te zvala Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti?
    Zašto Srpska nije?

    avatar

    15.05.2012. (20:12)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    to je 59', federalne jedinice su još imale vrlo male ovlasti, zato vjerujem da se primijenjivao univerzalni poredak prema brojnosti naroda (vjerovatno je bilo drukčije nakon ustava iz '74). uzeti to kao indikator srpske prevlasti isto je što i piramidu na novčanici od dolara uzimati kao dokaz o masonskoj zavjeri u temeljima SAD-a.
    usporediv primjer iznosi J. Šentija u "S Krležom poslije '71". piše o "standardnom pomorskom slovniku" za Jugoslaviju gdje, kaže, ima previše oznaka tipa A kao Avala ili N kao Niš, a to je neprimjereno jer Hrvatska ima more, ne Srbija. on to, doduše, smatra primjerom unitarističkog duha prisutnog u tadašnjoj Jugoslaviji, što bi se u nekim aspektima moglo i prihvatiti, ali ići u takve sitnice ipak mi se čini besmisleno.

    avatar

    15.05.2012. (20:52)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @TF, da? a vidi malo reakcije danas na presudi Gotovini...

    avatar

    15.05.2012. (21:15)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    neverin..pa i Gotovinu su nasadile političke elite.. pusti izjave preko TV-a, neće ni dati moju ili slične izjave u eter...

    avatar

    15.05.2012. (21:42)    -   -   -   -  

  • blenderica

    volim citati ove crvenoguze majmune koji vjeruju da "komunizam zapravo i nije postojao" da Srbi i Srbija nisu bili povlasteni u Jugoslaviji i da je Tito bio plemeniti humanista koji je prvenstveno brinuo za radnike i radnicku klasu a uzurpacija vlasti, ubijanje nepocudnih i ostale "nestasluke" opravdavaju toplim obrocima u menzama koji su radnici onda imali.

    avatar

    15.05.2012. (22:19)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Očigledno, inteligentno razmišljanje je nezahvalan, naporan i dosadan posao, troši puno kalorija i uglavnom se rijetko isplati.
    http://2.bp.blogspot.com/-7RdEzhM_8GQ/Tr7pEOcZAzI/AAAAAAAAAIU/abEd5m4PbB0/ s1600/modestyblaise39p.jpg

    avatar

    16.05.2012. (06:31)    -   -   -   -  

  • Jutarnjepero

    Uzmimo u obzir drugu pretpostavku, daklem sve je u prirodi čovjeka koja se vrlo lako manipulira putem osjećaja, a najlakše putem straha zatim vanjskog neprijatelja i sl., ponekad se čak manipulira i finijim osjećajima kao što su ljubav. Danas se manipulira potrebom imanja. Tako da se kolektiv može povesti kao stado, poveli su mene pa ću ja druge-valjda je to ok, no odgovornost nije nikako kolektivna već individualna, zato je bitno očuvanje racionalnosti i promišljanja postupanja, govorenja, pisanja. Također, stavljanje činjenica na stol lako može pokazati što je zapravo bila realnost u prošlosti. Međutim ljudi su jako iracionalna bića te pribjegavaju tumačenju po vlastitom iskustvu ili po onome kako su sami promislili događanja iz svoje okoline. Babal je izvukao činjenicu na stol, artefakt prošlosti. :)

    avatar

    16.05.2012. (08:41)    -   -   -   -  

  • Dopodnevnopro

    Bablove činjenice su bajka identična bajci da su nacisti zapravo bili humanisti jer su židovima omogućili da za vrhunsku nadnicu u konc-logorima žive i rade po najvišim standardima humanizma.
    S druge strane razumijem njegovu dužnost da zaštiti obiteljske i vlastite (ajmo reći UDBAške) poslodavce ali gluposti koje je izrekao on kao i njegovi trolovi (pozdrav @modesty alias @mosoru) zaslužuju samo sarkastičan osmijeh jer se na glupe izjave možeš se samo nasmijati.

    avatar

    16.05.2012. (11:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Modesti, za razliku od kukavice koja se skrio/la iza neregistriranog nicka Dopdnevnopro, nikada ne komentira anonimno. barem je za Modesti općepoznato da se ne libi uvijek direktno budalama u facu reći da su budale. kivne i kukavičke budale, pride.

    no prisjećam se jedne ultrakraljevs.., pardon, ultrakatoličke blogerice koja je pod vlastitim postom komentirala anonimno da bi, kad je u tome uhvaćena, pobrisala i tekst i dokaze svoga kukavičluka. prisjećam se i jednog ultraintelektualnog blogera koji se javno sramoti jer posvuda vidi ljude koji ne postoje. prisjećam se tih paranoika i smijem se njihovoj gluposti. ako su pred Blogom skrili tko su, barem su Blogu otkrili tko im to na Blogu tjera strah u kosti.

    si shvatila/o, budalo?

    avatar

    16.05.2012. (12:04)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Prema Deklaraciji o položaju i nazivu hrvatskog jezika iz 1967. - ("Oslanjajući se na temeljna načela socijalizma o pravu svakog čovjeka da živi slobodan od svake podjarmljenosti i o pravu svakog naroda na potpun suverenitet i neograničenu ravnopravnost sa svim drugim nacionalnim zajednicama, Slovenci, Hrvati, Srbi, Crnogorci i Makedonci formirali su federativni savez, sazdan od šest socijalističkih republika...")
    - Jugoslavijom su vladali Slovenci! I to pod okriljem borbe za hrvatska nacionalna prava. Povijest je doista čudesna.

    avatar

    16.05.2012. (14:13)    -   -   -   -  

  • Dopodnevnopro

    @pametni, Jugoslavijom su vladali srbi. Mislio sam da si pametniji. Reci mi da se šališ.

    @modesti, nik prvenstveno služi za mimikriju. Bilo da je registiran ili ne. Ti i tvoji mnogobrojni nikovi. Baš kao i tvoje prostačenje. Kao član blog zajednice plaćen za pisanje postova trebala biti malo pristojnija i ne vrijeđati. Kućni odgoj ili intelektualni nivo?

    Stanovnici Tuškanca i okolnih dijelova, Babl ionako zna da se argument vlasti ne izvodi iz pozicije brojnosti već iz pozicije moći koja je tada bila na strani "braće" i njihovih simpatizera, jugoslavena. To što je kao školarac iz "Bjelovara doselio na Tuškanac ili Ksaver (svejedno) samo govori da su mu roditelji bili upleteni u strukturu podobnih kadrova. Ostali su dolazili u limenke Novog Zagreba ili su morali trbuhom za kruhom, u gastarbajtere. Zato su stvari o kojima piše prozirne.

    Što se tiče nacinalizma i šovinizma, bez obzira na intelektualni (ne)dostatak, sudionici raspreve bi trebali biti malo pametniji i ako im to već nisu objasnile knjige zaviriti u Wikipediju. Definicije i razgraničenja su vrlo jasni.

    avatar

    16.05.2012. (15:18)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    o Dopodnevnopro pa prisjećam se ja i onog istog blogerskog ultraintelektualca šuplje logike koji se javno sramoti jer posvuda umišlja plaćenike, poziva na Wikipediju i pomno prati tuđa podrijetla. ma kako se samo ono glasa, aha, ovako:

    ku-ku, ku-ku!

    avatar

    16.05.2012. (17:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Moj komentar na prošli post napisah prije nego što pročitah ovaj. I drago mi je jer vidim da sam u suštini 'teoriju urote' koju u formularu vidi @Lion prokomentirao u suštini na jedank način.

    avatar

    16.05.2012. (17:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Tox, pitaš zašto se Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti do 90te zvala Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti. pa bar je tu sve školski jasno.
    zato što ju je kao takvu pod tim imenom utemeljio biskup J.J.Strossmayer, 1866. godine, kao otpor tadašnjoj nasilnoj mađarizaciji i germanizaciji od strane tadašnjeg Habsburškog Carstva (Austro-Ugarsko monarhije od 1867te). "jugoslavenska ideja" nije bauk, ona je u potpunosti hrvatski proizvod hrvatskih intelektualaca, kojim se kroz ideju slavenstva južnih Slavena (kao ogranka šireg pokreta panslavenstva), tadašnja hrvatska elita željela oduprijeti nasilnom odnarođivanju.
    dakle, to je izvorno Akademijino ime koje je nosila tradicijom, i ne u značenju kojega danas pojam jugoslavensko nosi. 90tih nestaje Jugoslavije, osamostaljena Hrvatska joj više ne pripada, konačna propast jugoslavenske ideje, i sasvim logički slijedi da JAZU mijenja ime u HAZU.
    a zašto se srpska nije tako zvala? pa čak i logički, ako već postoji jedna, ne mogu pod istim imenom u jednoj zemlji biti dvije, zar ne? no šalu na stranu, pravi je razlog sljedeći - Srbi nikad nisu prihvatili taj izvorno hrvatski program niti ime, jer oni nisu imali potrebu tražiti identitet i samostalnost kroz ideju južno-slavenstva. Srbija je naime već bila autonomna kneževina (u sastavu Turskog Carstva), te je 1878. godine Berlinskim Kongresom dobila potpunu neovisnost. oni su već bili država i nisu im bili potrebni partneri. njima jugoslavenska ideja nije bila ni na kraj pameti, jer im nije bila potrebna kao Hrvatima, koji su još uvijek bili nesamostalni i u očajničkoj potrazi za nekim tko bi im pomogao pobjeći iz represivne AU.
    s vremenom se naravno iskristaliziralo da je ta jugoslovenska ideja s hrvatske strane bila neviđeno naivna, ali baš naivna, jer je srpska politička elita gledala svoje interese, pa su i jugoslavenstvo prigrlili tek nakon prvoga svjetskoga rata, kada su potpuno razoreni i spaljeni zajedno sa Crnom Gorom izabrali ući u zajednicu sa novoformiranom Državom Slovenaca, Hrvata i Srba, da bi i tu platformu zlokobno iskoristili za svoj novi uspon i nametanje velikosrpske ideje i terora u Kraljevstvu Srba, Hrvata i Slovenaca, a potom i Kraljevini Jugoslaviji (provedba plana Načertanije, SANU, doista kako veliš jer „je njihov 'aparat' neumorno radio sve te godine“). na sličnu se foru priča ponovila i u zadnjoj Jugoslaviji, koja je okončala krvavim ratom.

    ono što želim reći, a vjerujem da isto poručuje i babl, nikome pri zdravoj pameti nije ni na kraj pameti poricati represivnu stranu bivše države tamo gdje je i kad je bila represivna (još jednom ponavljam, bila je represivna), ali pri tom valja zadržati istraživačku objektivnost, i u svome protujugoslavenskom žaru ne pronalaziti nevjerojatno glupaste dokaze za represiju i velikosrpstvo čak i tamo gdje ih nema (u poretku nacija na klasičnom standardiziranom obrascu recimo). jer to već prelazi u opaku paranoju.
    ta ima dovoljno dokaza, za jedno i za drugo (i za represiju i za velikosrpstvo), i bez umišljanja i fabriciranja novih dokaza.

    reći da u bivšoj Jugi nije baš sve bilo potpuno crno i da je čak bilo nekih ok stvari (u njoj se svi rodili, odrasli i školovali), ne znači poreći užase, zločine i represiju i sve one crne stvari koje su se u njoj desile. zločini su se događali i za njih nema opravdanja. i to nitko ne osporava.

    također, ako se želi biti objektivan, valja voditi računa o kojem se periodu govori, jer jedna je situacija na terenu prije, a druga poslije ustavnih amandmana 1967, 1968. i 1971. godine te Ustava iz 1974. kao što i u jezičnim pitanjima valja voditi računa o trenutku prije ili poslije Novosadskog dogovora 1954. i Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika 1967. kako je već sve pametno primijetio @pametni zub.

    avatar

    16.05.2012. (17:23)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    no kad već govorimo o imenima institucija, ajmo malo pogurati povijesni sat naprijed i ući u sadašnjost. postavljeno je bilo pitanje zašto se Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti do 90te zvala Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti. to je sad razjašnjeno, pa bih to pitanje postavila (poticajno za mozganje) u, po meni, aktualnijem obliku - zašto se Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti od 90te zove Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti? da razjasnim na što ciljam. na prvu je doista logično da se Akademija tako zove, jer kako već objasnih, 90tih nestaje Jugoslavije, Hrvatska se osamostaljuje, konačno propada jugoslavenska ideja i JAZU mijenja ime u HAZU. sve super. no Hrvatska je sada hvalablogu samostalna, i nije u sklopu nikakve veće zajednice. nije u sklopu nikakve zajednice od čijih se institucija, sada samostalne i jedinstvene hrvatske institucije moraju razlikovati svojim nacionalnim prefiksom. dakle ako su HZZ, HZZO, HAZU, HEP (stranke HSP, HDZ, HČSP, HSU...) jedine takve tvrtke (stranke) u samostalnoj Hrvatskoj, zašto onda prefiks, ta čije bi druge bile nego hrvatske? ta čiji će Hrvatski zavod za zapošljavanje ili Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje sada biti nego hrvatski? zar hrvatskim osamostaljenjem razlikovni prefiks nije postao suvišan? Zavod za zapošljavanje, Akademija znanosti i umjetnosti etc. (namjerno sam izuzela tvrtke kao što su HŽ ili HT, jer one izlaze na strano tržište, ili imaju konkurenciju, što nacionalnom prefiksu daje sadržajnu svrhu prepoznavanja na međunarodnom ili domaćem tržištu). odgovor je naravno u onom nacionalnom zanosu 90tih, koji je sve što je mogao nakitio oznakom hrvatski da bi se i na taj način, i psihološki i jezično, što je više moguće distancirao/odrekao tada njemu nepoželjne prošlosti, a dokazivao sada njemu poželjnim velikim hrvatstvom (ovo se posebno odnosi na stranke). u onom vremenu i kontekstu ima smisla, izlazak na međunarodnu scenu, naglašena ikonologija da bi nas se prepoznalo isl. no danas se, u atmosferi u kojoj se valjda nikomu više ne trebamo dokazivati svojim hrvatstvom (osim ponekih usijanih glava koje baš vole brojati krvna zrnca), a zapravo ponajviše iz praktičnih razloga, sjetim ovog detalja svaki put kad na obrascima naletim na bespotrebno kilometarske nazive naših državnih institucija.

    avatar

    16.05.2012. (17:23)    -   -   -   -  

  • babl

    Pamet je nabolje raspoređeno dobro na svijetu - svatko misli da je ima dovoljno. Ne treba više dokaza toj tvrdnji od komentara koji su se nadovezali na moj post. No pametan razgovor ima sličnosti s hodanjem po visokom razapetom užetu: kao što je jedan pogrešan korak dovoljan da se padne bez obzira koliko se do tada prešlo i koliko je još ostalo, tako i u razgovoru postoje mogući pogrešni koraci nakon kojih se onaj tko ih je izrekao sam otpisao, diskvalificirao da ga sugovornici kojima je stalo do nekog nivoa smatraju relevantnim i ozbiljnim. Pita me tako neka - zašto se Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti do 90-te zvala Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti, a Srpska nije? Treba biti rijedak ignorant da bi se uopće postavilo takvo pitanje. Još da je Mađarica ili Finkinja bilo bi razumljivo, ali za nekoga tko je odrastao i odškolovan u Hrvatskoj, možebitno i Hrvatica, takvo neznanje je zapravo sramotno. Ukoliko se prije šest mjeseci doselila iz dijaspore još bismo i mogli razumjeti, ali - srećom - za nju još ima nade. Nađe se dobra duša poput Modesi Blejz da joj objasni. (Još samo da to ova prva shvati.) Zatim se javlja lik koji je nešto brljavio po postovima na mom blogu i napiknuo podatak da sam iz Bjelovara preselio na Tuškanac. Njemu to, citiram: „…samo govori da su mu roditelji bili upleteni u strukturu podobnih kadrova“. Ponavljam s naglašavanjem: „…SAMO govori da su mu roditelji bili upleteni u strukturu podobnih kadrova“. Samo to? Ne pada mu na pamet da su roditelji možda naslijedili stan, da su mijenjali stan u Bjelovaru i obezbijedili još neku nadoplatu ili još sedam načina na koji je moguće doseliti na Tuškanac, a da nisu bili „upleteni u strukturu podobnih kadrova“? Ne pada mu na pamet čak i ono što piše na nekoliko mjesta u mojim postovima, da mi je djed bio predratni bogati trgovac nekretninama (prije Drugog svjetskog rata), te mu je kuća na Tuškancu ostala nakon što su mu sve drugo nacionalizirali. Vrlo ograničena pamet kad se dosjetio samo onoga što je naveo, to je ona vrsta sagledavanja stvarnosti koju imaju konji kojima su pored očiju postavili naočnjake da im sužuju vidik. Zatim je ovdje i osoba kojoj pitanja po kojem suvislom kriteriju se mogu posložiti u niz plodovi avokada, banane, breskve, grožđa, lubenice, mrkve i maline, te po kojem kriteriju je posložen niz: limun, marelica, naranča, trešnja, patlidžan, šljiva i avokado, predstavljaju neprelaznu prepreku. Što ja s njima mogu razgovarati? Zašto bih uopće razgovarao? Da glupost boli, mnogi bi urlali.

    Ako svatko misli da je dovoljno pametan, to vuče na relativizam po kojem je nemoguće ustanoviti tko je zaista pametan, a tko nije, tko je pametniji, a tko blesaviji. Srećom je početna tvrdnja ipak samo zgodna doskočica u kojoj mnogo ima, ali je ne možemo uzeti zdravo za gotovo. Ja, recimo (oprostite mi što se neskromno uzimam za primjer izuzetka), ne smatram da sam dovoljno pametan. Zato stalno učim nastojeći postati što pametniji, iako mi je unaprijed jasno da na tom polju ne postoji cilj kojeg bih mogao dosegnuti. Pa kad nađem nešto zanimljivo što bi trebalo uzeti u obzir, umjesto da o tome razmisle, jave se likovi koji unaprijed sve znaju pa ono što nije u skladu s onim što su umislili… - vidi gore.

    Srećom je blogosfera benigno mjesto na kojem mi o takvim likovima ne ovisi baš ništa. Može me samo obradovati da me podsjete kakvih sve ljudi ima i ispuniti me zadovoljstvom da se s takvim ne družim. Pa neka svatko misli da je dovoljno pametan, neka, odlično da su svi zadovoljni, nemam ništa protiv da se anonimusi druže gdje god hoće i kade si međusobno kako su strašno pametni i olajavaju me da sam užasno zadrt i tup - samo neka su daleko od mene. Meni je sasvim dovoljno da povremeno popijem kavu s Pametnim zubom i da vidim iz ovih javljanja koga bih još u naše društvo pripustio.

    avatar

    16.05.2012. (17:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Babl kao što vidiš ljudi su predvidljivi po svojim slabostima dok te vrline mogu iznenaditi. Uglavnom oni koji se ne slažu su instinktivno reagirali kao kad bik vidi crvenu krpu i onda mu se pomuti vid i džabe ti svi faktovi i argumenti. Blenderica je dobar primjer osobe koja vidi komunjare i nakon pada Željezne zavjese, vjerujem zato jer puhanje i nadolčjevanje na tu vatru joj daje kruh ako je republikanka kako tvrdi. Neke ljude ne možeš izvuči iz prošlosti i bolje ih je ostaviti starom svijet, dinosaurusi...

    a za mene nema kave majke ti? :D

    avatar

    16.05.2012. (20:07)    -   -   -   -  

  • blenderica

    Ej ti Istarski Madril crvene guzice koji dotrcis po bananu kad god ko vikne "neverin", moj komentar je pisan u proslom vremenu , procitaj si ga jos 2put ak su te u toj Istarskoj zabiti naucili citati. Nigdje ne vidim prezent. A to sto vas zovem crvenoguzi majmuni (handle Babl i zvuci majmunski), to je zapravo pogresno jer majmuni imaju repove, veli zoologija. .. So I do stand corrected.. vi ste zapravo primati slicni Babunima i zivite u coporima zvanim (Crvene) Horde ko sto veli Wikipedija:

    "The mandrill (Mandrillus sphinx) is a primate of the Old World monkey (Cercopithecidae) family, closely related to the baboons and even more closely to the drill. It is found in southern Cameroon, Gabon, Equatorial Guinea, and Congo. Mandrills mostly live in tropical rainforests and forest-savanna mosaics. They live in groups called hordes. Mandrills have an omnivorous diet consisting mostly of fruits and insects. Their mating season takes place from June to October."

    avatar

    16.05.2012. (20:30)    -   -   -   -  

  • Dopodnevnopro

    @Babl, na Tuškancu nema stanova već samo kuća. Stanovi o kojima pričaš "nastali" su 45-48 diobom kuća kad je jedna bagra zamijenila drugu izbacivši ponekad i ono malo vlasnika koji nisu imali sreću upoznati blagodati nacističkih konclogora ali su zato upoznali sreću nekih novih, komunističkih, konc-logora. Toliko o legalitetu i okolnostima. U normalnom svijetu trgovanje ukradenim ili otetim govori o moralu a predstavlja i kazneno djelo. Slijedom toga, u bivšoj državi je bilo sve moguće, od logora pa do trgovine stanarskim pravom na Tuškancu, pogotovo ako se radi o malom lokalnom UDBAšu koji iz provincije dolazi u grad a što samo govori o činjenici da država za kojom žališ nije pripadala normalnom svijetu i nije bila normalna.
    Uistinu, blogosfera je zaista benigno mjesto na kojima tipovi poput tebe ili @modesti imaju šansu biti netko što je kompenzacija za sve što u vašim životima izvan virtualne realnosti ne postoji.

    avatar

    16.05.2012. (21:22)    -   -   -   -  

učitavam...