Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • borivoj

  „ISKUSTVO NIJE ONO STO NAM SE DOGADJA;

  TO JE ONO STO CINIMO S ONIM STO NAM SE DOGADJA”. O. Haksli

  Dragi prijatelji,

  Svaki covjek je posebno Bozje glazbalo. U svakom covjeku je odjek Bozjeg dara drugaciji. A to bogatstvo razlika je Bogu milo jednako kao sarenilo cvjetne proljetne livade.

  74. DAO SAM VAM DA BIRATE  Dao sam vam da birate put kratak i uzak, sto kraci to uzi, ili put dug i sirok, sto dulji to siri. Na kraju oba puta stojim Ja, i dizem vam casu dobrodoslice u rodni dom.

  Odlucite: hocete li hitro, trkom, preko zeravice, ili cete sporo, setnjom, po ravnoj cesti? Hocete li vratiti sav dug odjednom, ili cete ga vracati u otplatcima, neosjetno?

  Moja casa na kraju puta s istom je radoscu ponudjena i hitronogima, i sporonogima. Radi se samo o tomu, tko ce sladje iskapiti vino dobrodoslice.

  „Bijela kula”, knjiga 19. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  20.04.2012. (08:29)    -   -   -   -  

 • borivoj

  ZVONČIĆI

  Dvanaest katolickih sveštenickih kandidata je na poslednjoj probi:
  Još samo treba da dokažu da ih seks uopšte ne zanima.
  Proba se sastoji u tome, da ih poredaju gole, i svakome vežu zvoncic na spravu.
  Zatim se pojavi predivna devojka, potpuno gola, i zaigra pred njima zanosni ples.
  Podrazumeva se, da prolazi samo onaj, kome zvono ostane tiho.

  Jedanaest zvoncica je ostalo mirno, dok je dvanasti zvonio i zvonio bez prestanka.
  Od silne zvonjave zvoncic se odveže i pade na pod.
  Osramoceni kandidat u ocaju i panici sagne se da ga podigne.

  I tada zazvoni preostalih jedanaest zvoncica...

  avatar

  20.04.2012. (08:33)    -   -   -   -  

 • borivoj  Ajnštajn propagandni mit, Mileva bila genije


  B. SUBAŠIĆ | 20. februar 2012. 20:58 |

  Rasplamsana polemika: Da li je Ajnštajn bio naučni genije ili genijalni manipulator. Istoričarka Anastasija tvrdi da je delo Mileve Marić nagrađeno Nobelom
  Albert i Mileva Ajnštajn


  AJNŠTAJN je bio veštiji zavodnik nego fizičar, a njegova prva supruga Mileva Marić je bila pravi "genije iz senke" čije je delo u stvari nagrađeno Nobelovom nagradom. Ovo je tvrdo ubeđenje norveške istoričarke mr Anastasije Hajdi Larvol, čije je predavanje "Relativnost jedne ljubavi" održano nedavno na "Kolarcu", ponovo rasplamsalo polemiku o tome da li je Ajnštajn bio naučni genije ili genijalni manipulator.
  Njeno mišljenje je da su se Albert i Mileva dogovorili da zajedničkim radom i znanjem stvaraju naučne radove i tako kreiraju i promovišu jednog genijalnog naučnika i univerzitetskog profesora, koji će zarađivati za celu porodicu. Taj genije je za javnost do sada bio samo Ajnštajn.
  - Privatna istorija Alberta i Mileve prošla je mnogo cenzura da bi se održao mit o Ajnštajnu, koji je marketinško-politički proizvod. Taj mit se brani po svaku cenu i zbog njegovog očuvanja je fondacija "Albert Ajnštajn" zabranila objavljivanje ljubavne prepiske Alberta i Mileve. Mali deo objavljen je 1987, a ostatak je odnet u Jerusalim i tek od 2006. otvoren je za javno istraživanje, ali samo delimično - kaže Anastasija Hajdi Larvol.
  Upravo ta pisma, tvrdi istoričarka, potvrđuju da je Mileva bila briljantan naučni um, a Albert drzak manipulator.
  - Ajnštajnova pisma počinju ljubavničkim cvrkutanjem, a obavezno završavaju postavljanjem zadataka čije rešenje traži od Mileve! Zato su čak i njena malobrojna dostupna pisma nekompletna, jer je cenzura iz njih izbacila matematičke proračune i naučne instrukcije koje je slala Albertu. Milevina pokornost prema Ajnštajnu ne može se razumeti bez poznavanja vremena kad se njihova veza razvijala. Tada žene nisu imale samostalnu profesionalnu karijeru, naučnim istraživanjima su se tada bavile ukupno tri žene u Evropi.
  Albert je tokom studija imao prosečne ocene, navodi naša sagovornica. Diplomirao je kao najgori u grupi i nije uživao nikakav ugled profesora. Milevu su još tokom studija na saradnju pozivali najznačajniji fizičari. Ona proučava fotoelektrični efekat na Univerzitetu u Hajdelbergu 1897-98. kod nobelovca prof. Filipa Lenarda, a zatim kod profesora Hermana Minkovskog četvorodimenzionalnu geometriju koja je matematička osnova teorije relativiteta. Upravo tim temama bave se radovi koji su proslavili Ajnštajna, a objavljeni su u vreme dok je bio činovnik u Birou za patente u Bernu.

  http://www.novosti.rs/upload/images/2012/02/20n/rep-ajnstajn-MALA.jp g

  AUTOBIOGRAFIJA

  AJNŠTAJNOVA autobiografija koju je napisao pred smrt još je pod embargom.
  - U njoj o Milevi govori na drugačiji način nego za života, kad ju je ponižavao i pokušavao da je proglasi ludom - kaže Anastasija Hajdi Larvol (na slici).
  - Proračune je pisala Mileva noću, kad uspava decu. Veliki ruski fizičar Avram Fedorovič Jofe svedočio je da je u rukama imao originale tri najvažnija "Ajnštajnova" članka, koji su bili potpisani sa Ajnštajn - Mariti. Mariti je bila švajcarska verzija prezimena Marić, pod kojim je Mileva upisana u Gradski registar Kantona Cirih.
  Ajnštajn je napustio Milevu čim je 1914. dobio mesto profesora u Berlinu i članstvo u pruskoj akademiji nauka. On obnavlja incestuoznu vezu i ženi se sa Elzom Ajnštajn.
  - Albert po običaju izigrava sve dogovore, čak i sudsku odluku da Milevi preda novac od Nobelove nagrade. Ona sebe i decu izdržava davanjem časova matematike i klavira, a Albert novac šalje na kašičicu, iako mu je mlađi sin bio teško bolestan. Kad iziritirana Mileva 1925. traži da joj vrati originale znamenitih naučnih članaka i preti da će otkriti ko je njihov pravi autor, a Ajnštajn joj odgovara okrutnim pismom:
  - Stvarno si me dobro nasmejala kada si počela da pretiš tvojim sećanjima. Zar ti zaista nikad makar na trenutak ne sine da niko ne bi ni pet para davao za tvoja lupetanja da čovek s kojim imaš posla nije ostvario nešto važno? Kada je neko niko i ništa, onda tu nema ništa više da se kaže, ali onda taj neko treba da bude skroman i da zaveže. Savetujem ti da postupiš tako.

  avatar

  20.04.2012. (08:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Putujem autobusom.
  Krcat je i baš mi se ne gura do aparata da poništim kartu. Zamolit ću ženu ispred da je poništi.
  Kako da joj se obratim, sa ti ili Vi? ... Na pretposljednjoj stanici nije sišla. Znači, putuje do... kraja.

  Malo je bolje promotrim i vidim da nosi bocu vina.
  Sigurno ide kod nekog muškarca, rekla bih.
  Vino spada u skuplju kategoriju. Muškarac je, dakle, zgodan. U mom naselju su dva zgodna muškarca - moj muž i moj ljubavnik.
  Mom ljubavniku sigurno ne ide, jer ja sada idem kod njega. Dakle, ide kod mog muža.
  Moj muž ima dvije ljubavnice - Tamaru i Marinu.
  Tamara je trenutno na godišnjem. Na to ću: "Marina, možeš li mi molim te, poništiti kartu?"
  Marina: "Mi se poznajemo?!"

  avatar

  20.04.2012. (09:56)    -   -   -   -  

 • borivoj

  --- On Fri, 4/20/12, Zlatko Moranjak wrote:

  From: Zlatko Moranjak
  Subject:
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Date: Friday, April 20, 2012, 9:47 AM

  ------------------
  Boro,

  Napravili smo natječaj za najbolju sliku Vita i karoline i pozvali sve vrtiće da sudjeluju. Tebe smo stavili u komisiju za odabir najboljeg rada (Likovno društvo Kozala)

  lp
  z
  -----------------

  VELIKO VAM HVALA !

  baš lijepo od vas, još jedan u nizu
  komplimenata za moje stvaralaštvo...
  razveselili ste me i radujem se toj gesti.

  vidimo se kad to bude trebalo. lp, boro

  avatar

  20.04.2012. (10:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mujino vidjenje baleta!

  H: Gde si sinoč bio Mujo?
  M: Ma vodili me na neki balet.
  H: A šta ti je to balet?
  M: Ma skupi se raja, pa uleti jedna pravo luda ženska i nešto se kao baca, pa bi da poleti, pa ne može. Najzad joj prileti neki seronja, pa bi je jebo, pa ne bi, pa je najzad digne, pomiriše pičku i baci.


  Pozdravček !!!

  avatar

  20.04.2012. (15:48)    -   -   -   -  

 • borivoj

  To: "adela" , "ANA VARSAVA" , "Andreja Brusić" , "Borivoj Bukva" , "Damir Orlić" , "Danijela Čargonja" , "Darko Macan" , "Dora Božanić" , "Doris Žiković" , "Ema" , "Erni Gigante Dešković" , "Ferida Klapan" , "Gojko Lukić" , "Gsp. Sandro" , "Hana Dagostin" , "Ida Mahulja" , "Ivan Benaš" , "Ivana Saftić" , "Izabela Muzic" , "Jadranka Varljen dr" , "Jasna Alisa" , "JAZZ TUNEL" , "JELENA ČARGONJA" , "Josip Naglić" , "Kristijan" , "krivac" , "Lea Cuculić" , "Lili" , "Magdalena Cindrić" , "MAJA kupac" , "Maljavac" , "Marijan Vejvoda" , "Marin" , "MARIN ALVIR" , marko@ri-exlibris.hr, "Matija Opatija" , "Melita" , "Mihael Popovački" , "Milica Urban" , "Mirjana Ratković" , "Pino Tuftan" , "Rozman" , "saša-ilustrator" , "Seka" , "STUDIO TIM" , "SVEZNADAR" , "Tanja Smoje" , "Velid Đekić" , "Zoran Krusvar" ... more

  Vaša knjižara Ribook sudjeluje u 1. NOĆI KNJIGE ponedjeljak 23. travnja

  Ovaj program održava se na nivou Hrvatske po prvi puta, a povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.
  Program:

  1800h popust -20% na sva izdanja! Iskoristite.

  20:00h pozivamo Vas na tribinu Budućnost knjige
  Razgovarat će se iz nekoliko perspektiva - od digitalizacije tekstualnih i znanstvenih fondova, open accessa i e-alata do izdavaštva - što u lokalnom kontekstu, što u globalnom.
  Sudjeluju:

  Davor Pasarić (Kreativni odjel)

  Sara Uhač (InTech)

  predstavnici jedinstvenog projekta u Hrvatskoj - "Izdavačka akademija".  Pridružite nam se!

  avatar

  20.04.2012. (15:51)    -   -   -   -  

 • borivoj

  DUŠKO RADOVIĆ O MUŠKARCIMA

  Nekada su ili zidovi bili mekši ili muškarci tvrđi. Danas je teško naći čoveka DA vam ukuca ekser u zid.

  Danas je toliko teško biti muško DA su mnogi odustali. Mnogi još uvek izgledaju prilično muškobanjasto za svoje namere.

  Neko se u međuvremenu rodio. Traži sisu, Ali sise nema. Nude mu cuclu I kašičicu. Sise su ukinute. Da su sise dobre, I muškarci bi ih imali.

  Muškarci NE mrze žene onoliko koliko viču na njih, niti žene vole muškarce onoliko koliko ih slušaju I trpe.  DUŠKO RADOVIĆ O ŽENAMA

  Žena je Kao zima, ima dobre I loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osećaju.Mnoge žene mogle bi mnogo I lepo DA vole, Ali nemaju Koga. Svi se prave DA su već voljeni, sramota ih je DA priznaju DA nisu.

  Ženama je potreban samo Mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljiv detalj, sitan povod, a zatim sve rade same: vole, pate, nadaju se, maštaju I plaču.

  Obratite pažnju na to kako vas žena do jutros tužno I žalosno gleda. Setite se šta je to što imaju sve druge žene, a samo vaša žena nema.

  Jedan naš samokritični prijatelj ovako razmišlja: Ne treba MI takva žena koja bi pristala DA se uda za mene.

  Žene poznatih muževa lakše se ponovo udaju. Novim muževima imponuju njihovi bivši muževi. Deo te slave poneće I oni, u svoje sledeće brakove.

  Nemojte biti sebični. Udelite malo svojih žena I muževa onima koji ih nemaju.

  Zakon kaže DA su muž I žena u bračnoj zajednici ravnopravni. A to može I lepše DA se kaže: Povećajte svoje obaveze DA NE biste ugrožavali prava drugih.

  Subota je Dan kad se kupaju muževi koji vole svoje žene. Ko se kupa I preko nedelje, obratite pažnju.  DUŠKO RADOVIĆ O ........

  Budni su oni koji vole, još spavaju oni koji su voljeni.

  Ima mnogo rasparenih ljudi I mnogo neparnih kombinacija.

  Ili ste sami ili ste suvišni.

  Izgleda glupo svako ko je pametan kad NE treba.

  Da li je ljubav bolest? Jeste, al' neprelazna. Možete nekoga ljubiti I ljubiti, Ali Ga nećete zaraziti ljubavlju.

  Mi NE znamo šta hoćemo I šta radimo sve dok NE pogrešimo.

  Ko je bio voljen, zaboravio je. Uspomene imaju samo oni koji su voleli.

  Mi samo NE treba DA govorimo Ono što govorimo I samo treba DA radimo Ono što NE radimo.

  Nikad nismo mislili DA ćemo misliti Ono što danas mislimo.

  Hladno je. Biće vam potrebne ili rukavice ili tuđa ruka.

  Za ljubav je važna I neophodna ona lepa I slatka glupost. A za brak se traži ona odvratna I surova pamet.

  avatar

  20.04.2012. (15:52)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...