@v Zar ni jednu? :-) @sredovječni... ...ne valja ti posao. Stajanjem se upeče prljavština pa je poslije teže prati. Osim toga nakon ručka zdravije se primit posla nego 'ubit oko' :-)
13.03.2012. (15:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne znam čemu toliki interes za bijelu tehniku mojeg domaćinstva...u svakom slučaju perem samo svoje suđe, a ako netko prepozna isti uzorak na tanjuru...da prestanem jesti...živjeti?
13.03.2012. (15:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zgodna ti ova anegdota sa rođakom. Valjda je tada mlada više bila spremna na užitke, nije se mogla izgovarati na umor. Što se tiče kuhanja, jako teško ostvarivo i isplativo bilo kakvo kuhanje za manje od četvero ljudi. Ti još nekako možeš upregnuti fizičku snagu i zamjeniti suđericu, ali kako da žena zamjeni restoransku kuhinju, ako nema dovoljno sredstava za namirnice. Čak i kada ne računa svoje vrijeme dok priprema hranu, isplativost je upitna. Ali, što bi onda radili, ako bi samo odlazili u restoran jesti, garderobu nosili u vešeraj na pranje, za sve sitne popravke zvali majstore? I takav način života bi vam brzo dosadio. Čovjek bi se počeo osjećati poput biljke.
Ovako vas malo više košta, ali jedete ono što je idealno i po vašem ukusu. Ako ništa drugo onda barem nema primjedbi na kuharicu ili hranu, kako bi to bilo da se hranite negdje vani.
14.03.2012. (15:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@gordian Znam za taj štos. Poučimo me još davnih šesdesetih godina jedan kolega s fakulteta. On je, uvjerljivosti radi, razbio porculanski 'supentof' i zaista više nije trebao prati suđe. No što ćemo s ravnopravnosti :-)?
@blade Ma mi prolazimo daleko jeftinije nego da jedemo vani. Supruga se isprakticirala jer već godinama kuha samo za nas dvoje. S izuzetkom za Štefanje i Uskrs kad nam dolaze djeca s unucima. Osim toga nama starima su prohtjevi mali. Moja je punica, Bog joj dušu prosti, znala na pitanje 'kaj kuhaš' odgovarat: "Jedno krilce, jedan krumpir i list, dva salate i sita sam!" I bila je vitka kao breza :-)!
@v Pročitavši po drugi puta tvoj posljednji komentar čini mi se da sam te svojom šalom asocijacije na to imaš li perilicu-stroj ili perilicu-supruga uvrijedio. Ispričavam se, nije mi bila namjera. Sam post je napisan u šaljivom tonu pa sam si dopustio i malo 'zafrkancije' u komentarima.
14.03.2012. (15:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ha! @Semper - ravnopravnost ionako ne postoji, prema tome, bolje je kuhati nego prati sudje opcenito, i, po mom misljenju, jesti po restoranima je dobro jedino da bi se ukrala koja ideja, no, definitivno ne moze biti zamjena za ono sto si sam mozes napraviti po svom ukusu. Osim, ako ti bas nije cilj utrpati bilo sto u zeludac, samo da ne moras sam si dati truda, no to je druga prica ;-)
15.03.2012. (20:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
v
Idem oprati posuđe...;)
13.03.2012. (14:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@v
A da prije pročitaš i 'Razgovor s konobarom' pa primijeniš sofisticiranu tehnologiju ručnog pranja.
13.03.2012. (15:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sredovječni udovac
Ja konstantno usavrsavam tehniku pranja u tri faze: ne da mi se sad, sad bi vec trebalo prati, imam jos cistog, ali sudoper je pun...
13.03.2012. (15:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
v
Nemam perilicu.
13.03.2012. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@v
Zar ni jednu? :-)
@sredovječni...
...ne valja ti posao. Stajanjem se upeče prljavština pa je poslije teže prati. Osim toga nakon ručka zdravije se primit posla nego 'ubit oko' :-)
13.03.2012. (15:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
v
Ne znam čemu toliki interes za bijelu tehniku mojeg domaćinstva...u svakom slučaju perem samo svoje suđe, a ako netko prepozna isti uzorak na tanjuru...da prestanem jesti...živjeti?
13.03.2012. (15:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Jedan kolega "prodao mi je" nedavno "zakon sudopera": >Ako neka stvar dovoljno dugo leži u sudoperu, bit će "nekim čudom" oprana...
13.03.2012. (16:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@gp...
Naravno, po noći dođu dobre vile (patuljci) pa operu. Samo moraš ostaviti otvorena vrata ili prozore stana :-)!
13.03.2012. (19:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gordian Wolf
Razbijte koji tanjur, ili casu, ili ostavite crtu od kave na salici pa vas nikada nece pitati da perete sudje ;-)
14.03.2012. (06:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blade777
Zgodna ti ova anegdota sa rođakom.
Valjda je tada mlada više bila spremna na užitke, nije se mogla izgovarati na umor.
Što se tiče kuhanja, jako teško ostvarivo i isplativo bilo kakvo kuhanje za manje od četvero ljudi.
Ti još nekako možeš upregnuti fizičku snagu i zamjeniti suđericu, ali kako da žena zamjeni restoransku kuhinju, ako nema dovoljno sredstava za namirnice.
Čak i kada ne računa svoje vrijeme dok priprema hranu, isplativost je upitna.
Ali, što bi onda radili, ako bi samo odlazili u restoran jesti, garderobu nosili u vešeraj na pranje, za sve sitne popravke zvali majstore? I takav način života bi vam brzo dosadio. Čovjek bi se počeo osjećati poput biljke.
Ovako vas malo više košta, ali jedete ono što je idealno i po vašem ukusu.
Ako ništa drugo onda barem nema primjedbi na kuharicu ili hranu, kako bi to bilo da se hranite negdje vani.
14.03.2012. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@gordian
Znam za taj štos. Poučimo me još davnih šesdesetih godina jedan kolega s fakulteta. On je, uvjerljivosti radi, razbio porculanski 'supentof' i zaista više nije trebao prati suđe. No što ćemo s ravnopravnosti :-)?
@blade
Ma mi prolazimo daleko jeftinije nego da jedemo vani. Supruga se isprakticirala jer već godinama kuha samo za nas dvoje. S izuzetkom za Štefanje i Uskrs kad nam dolaze djeca s unucima. Osim toga nama starima su prohtjevi mali.
Moja je punica, Bog joj dušu prosti, znala na pitanje 'kaj kuhaš' odgovarat:
"Jedno krilce, jedan krumpir i list, dva salate i sita sam!" I bila je vitka kao breza :-)!
@v
Pročitavši po drugi puta tvoj posljednji komentar čini mi se da sam te svojom šalom asocijacije na to imaš li perilicu-stroj ili perilicu-supruga uvrijedio. Ispričavam se, nije mi bila namjera. Sam post je napisan u šaljivom tonu pa sam si dopustio i malo 'zafrkancije' u komentarima.
14.03.2012. (15:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tiana
Sjajna priča , moj element je voda , a i perilica mi ne stane u kuhinju...šalim se , možeš si mislit koji je onda kod mene dogovor,hehe.
14.03.2012. (17:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gordian Wolf
Ha! @Semper - ravnopravnost ionako ne postoji, prema tome, bolje je kuhati nego prati sudje opcenito, i, po mom misljenju, jesti po restoranima je dobro jedino da bi se ukrala koja ideja, no, definitivno ne moze biti zamjena za ono sto si sam mozes napraviti po svom ukusu.
Osim, ako ti bas nije cilj utrpati bilo sto u zeludac, samo da ne moras sam si dati truda, no to je druga prica ;-)
15.03.2012. (20:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...