Moram probati, pothitno :-)). Inače, kadulju odnosno kako je nazivam, žalfiju obožavam. Ne k'o začin, nego k'o čaj :-)). Nakon nje, želudac mi kaže hvala :-)).
25.02.2012. (11:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moran zapisat u notes da sljedeci posjet metropoli ukljucuje i kušanje toga sladoleda. iako najvise volim dijetalne sladolede, jer izbjegavam nepotrebni šećer, ali tu i tamo ;)
25.02.2012. (12:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kad smo već kod kadulje, vrijedi spomenuti pohane listove kadulje. to je nešto jako fino, što sam prvi put jela na malom lošinju. veći listovi pojedinačno, ili mali onako u kupicama, umoče se u tijesto spravljeno kao za palačinke, te pohaju na vrelom ulju. i ja sam bila radoznala kakvog će to biti okusa, jer je kadulja prilično aromatična, no okus prženjem postane blaži.
25.02.2012. (17:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
WOW, to moram probat!! :D Nisam pio dušicu (majčinu) još, a kadulju volim kada imam problema s grlom, čuda čini...
Btw, sjećaš se da je moj maturalni rad bio "ljekovito bilje"? :D Tko bi reko :P
25.02.2012. (20:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mrkvich
ja sam cijeli zapis procitala misleci da si jela sladoled od lavande(jer sam ja jela kekse od lavande i bila opcnjena tim okusom), tek po momentarima sam shvatila da se tadi o kadulji :D
25.02.2012. (21:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uf...meni kadulja na sam spomen izaziva mučninu...dok sam bila bolesna i mala su mi kuhali čaj od tog jer je to kao jako zdravo..a mentu obožavam, iako se da isto širi kao kuga, mi smo posadili onak malo za čaj, počela mi je rasti s ruža:D spearmint jel, zanimaju me ostale vrste tako na živo, probala sam samo sušene i u kojekakvim stvarima :)
26.02.2012. (11:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zadnje sam oduševljen čajem od đumbira. Da ga vidim kao sladoled vjerojatno bi prekršio interni zavjet apsolutnog izbjegavanja slatkoga, a bome bi me i kadulja mogla dovesti u iskušenje ;)
26.02.2012. (18:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Antela
ne bih nikada rekla da bi od kadulje napravili sladoled.. Indirektna rasvjeta
29.02.2012. (15:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Moram probati, pothitno :-)).
Inače, kadulju odnosno kako je nazivam, žalfiju obožavam. Ne k'o začin, nego k'o čaj :-)). Nakon nje, želudac mi kaže hvala :-)).
25.02.2012. (11:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Muflon
moran zapisat u notes da sljedeci posjet metropoli ukljucuje i kušanje toga sladoleda.
iako najvise volim dijetalne sladolede, jer izbjegavam nepotrebni šećer, ali tu i tamo ;)
25.02.2012. (12:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
palamud
Imaju li i sladoled od ćevapa sa ajvarom i kapulom?
25.02.2012. (13:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Takav sladoled još nisam jela, neću ga propustiti ako naiđem.
25.02.2012. (14:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Semiramida
@palamud - jao taj bi sigurno bio dobar :D
25.02.2012. (16:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
kad smo već kod kadulje, vrijedi spomenuti pohane listove kadulje. to je nešto jako fino, što sam prvi put jela na malom lošinju. veći listovi pojedinačno, ili mali onako u kupicama, umoče se u tijesto spravljeno kao za palačinke, te pohaju na vrelom ulju. i ja sam bila radoznala kakvog će to biti okusa, jer je kadulja prilično aromatična, no okus prženjem postane blaži.
25.02.2012. (17:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
John Bez Terrae
WOW, to moram probat!! :D Nisam pio dušicu (majčinu) još, a kadulju volim kada imam problema s grlom, čuda čini...
Btw, sjećaš se da je moj maturalni rad bio "ljekovito bilje"? :D Tko bi reko :P
25.02.2012. (20:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mrkvich
ja sam cijeli zapis procitala misleci da si jela sladoled od lavande(jer sam ja jela kekse od lavande i bila opcnjena tim okusom), tek po momentarima sam shvatila da se tadi o kadulji :D
25.02.2012. (21:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joanna has left Stepford
uf...meni kadulja na sam spomen izaziva mučninu...dok sam bila bolesna i mala su mi kuhali čaj od tog jer je to kao jako zdravo..a mentu obožavam, iako se da isto širi kao kuga, mi smo posadili onak malo za čaj, počela mi je rasti s ruža:D spearmint jel, zanimaju me ostale vrste tako na živo, probala sam samo sušene i u kojekakvim stvarima :)
26.02.2012. (11:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
nisam sigurna da bih se dala u takve eksperimente, no never knows..
26.02.2012. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
nisam botaničar ali sam i disclaimer pročitao :)
26.02.2012. (16:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Zadnje sam oduševljen čajem od đumbira. Da ga vidim kao sladoled vjerojatno bi prekršio interni zavjet apsolutnog izbjegavanja slatkoga, a bome bi me i kadulja mogla dovesti u iskušenje ;)
26.02.2012. (18:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Antela
ne bih nikada rekla da bi od kadulje napravili sladoled..
Indirektna rasvjeta
29.02.2012. (15:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Antela
obavezno treba probati :-))
Sunčane naočale
02.03.2012. (14:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...