Komentari

smotani007.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • gustirna

    Pa ti si se već naradio. Sjetio si me da sutra trebam kupit glavicu kupusa i ostalo za sarme. Student koji sad dolazi, osobito im se veseli. :-)

    avatar

    21.12.2011. (23:38)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Kao sto sva ta jela bolje pasu poslije posta pred Bozic, tako i poslije sve te guzve i frke, uzivam za Bozic u tisini, neradu i odmoru.

    avatar

    22.12.2011. (05:34)    -   -   -   -  

  • Andrea-Pisma

    ja se već četiri dana pripremam, a nikako da krenem nešto raditi

    avatar

    22.12.2011. (07:35)    -   -   -   -  

  • Šmrika

    A jesi vridan. Svaka čast. I dobro kažeš, za Božić nitko ne smije biti sam. Ako se ne vidimo tu, od srca ČESTIT I BLAGOLOVLJEN BOŽIĆ tebi i tvojim najmilijima. I nećeš biti sam, sitit će se tvoj smotani prijatelj S tebe. Od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    22.12.2011. (07:56)    -   -   -   -  

  • šašava mamica

    Ajmeeeee...sad sam gladna...i kod mene su oblatne glavne...

    avatar

    22.12.2011. (09:46)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Zahvaljujem na pozdravu i želim ti sretan Božić i Novu godinu, najviše zdravlja i perja ostalo se posloži samo od sebe :))

    Svako dobro!!

    avatar

    22.12.2011. (12:00)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    heheheh ja sam malo usporena, znaš :))
    Ovaj kraj je kod nas u školi malko stresan. Zaključivanje, ispitivanje, sve one stvari koje ne volim i koje mi oduzimaju energiju, pa onda sjednice po čitave dane ...ma ludilo ... ti si moj prijatelj smotani Smotko pa bi mogao i smotati i fotkati, a mene odmijeniti ove godine hihihihih, nego, znaš što, imam oblatne od prošloga tjedna, donio mi ih tata jer bi on kolače s oblatnama, a ja ne znam još kojom bih ih kremom punila. Obično ne radim taj kolač za Božić, ali sad moram, a ovaj tvoj mi izgleda baš zanosno pa bi mi mogao napisati postupak i recept hihihih
    knjiga imam za pritisnuti hihihihh, a mail imaš ....ili nemaš ...
    (tazba.blog.hr)...pa, bez obveze, ako stigneš :))
    Osmijeh ti i pozdrav, dragi moj prijatelju i nadam se da sad negdje uživaš u druženju!javascript: void(0);

    avatar

    22.12.2011. (19:01)    -   -   -   -  

  • smotani

    gustirna ma ne, nije to ništa, jedino mi malo vrijeme fali;))) a sarmica...ooo.... i ja joj se guštam..... baš, baš;) a student, siguran sam, neće samo u sarmici uživati... zaželio se on mamine klope, ma koje vrste;)
    lijep ti pozdrav ;)

    Sredovječni udovac istina, sarma i još neki dodaci su za Novu...a Božić, kao i uvijek, uz prethodni post, ručak ..no, mir i tišina je doista nešto u čemu tih dana sve postaje puno snažnije... ali, nekako mi je tišine i previše bilo ovih godina, pa ću, po malo, ove dane, ipak provesti i u dragom društvu, uz kumicu, kumića... , naravno, uhvatiti i malo odmora...

    andrea a dobro, gle, i za pripreme treba vremena... ja sam se nagovarao dugo...a onda me vrijeme dostiglo;)))

    Šmrika a si vidio prijatelju? nadam se da su i tebi pune ruke posla i da si od pomoći svojoj "stini";)))))
    i, istina, dugo je trebalo da te riječi dopru do mene...ali, ipak sam ja smotani..trebalo je to odmotati i shvatiti pravu snagu i značenje tih izrečenih riječi koje mi i sada odzvanjaju u ušima :)
    i, znaj prijatelju, sjetit ću se i ja tebe, i svih dragih mi ljudi s kojima neću biti tu noć.... ali, bit će u mojim srcima, mislima... baš kao i sva toplina koja me ovih dana obuzela....
    hvala ti dragi Šmrika na lijepim željama... iako, učinit ću to i posebno, ali i sada ( ako ne naiđeš kasnije) tebi, tvojoj obitelji, najmilijima od srca želim sretan i blagoslovljen Božić..... i, uz mir i toplinu, ispunjeni novom snagom, provedite ove blagdane u ljubavi i zajednišrvu.... eto, tvoj smotani prijatelj je, nekako i ovo pomotao, ali, siguran sam, razumiješ me....pa imenjaci smo;))))))))

    (ne)šašava mamica i ja sam gladan, kuha se:)))))))) a oblatne su zakon:))))

    samotvoja hvala ti draga.... to su najljepše želje;)
    tebi i tvojim najmilijima, od srca želim sretan Božić i Novu.... uz obilje zdravlja, ljubavi......a perje...pa leti po zraku, samo ga trebamo uloviti;)))
    hvala ti i tebi svako dobro i topli pozdrav;)))

    avatar

    22.12.2011. (19:04)    -   -   -   -  

  • smotani

    Vitae.... :))))) dobro, morat ću te odmjeniti ovaj puta ;)))ali, ja sarmu radim tek za novu... samo da se zna :)))))
    dakle, mail nemam..... ali, mogu ti ga i tamo, na tvoj blog staviti:)))) mislim, dakako, na recept...i, evo, pem po knjigicu, prepišem i šaljem;))))
    a knjige, ni ne sumnjam da ih nemaš... dakle, bitno je da pokriju cijelu oblatnu ;))) ne boj se, lagano stavi i nebuju pukle;))))
    a mogla si mi baš i mail poslati...tj, javit se na moj da imam tvoj :))) hahah kako sam ovo smoto;)))))
    evo, uživao sam danas, doista jesam, u lijepo mdruženju, obavio sve zdravstvene zadatke, a sada, po malo odmaram...no, da ne dužim, idem ja po spisku ;)))
    hvala ti draga Vitae.... prijatelji su nešto najvrednije u životu...am bili oni i virtualni.. .. ;))))
    veliki ti pozdrav i osmijeh...... :))))

    avatar

    22.12.2011. (19:09)    -   -   -   -  

  • "mama"

    :-) znaš, drago mi je da su konačno te riječi izrečene od tebi drage osobe ( znam i koje) konačno došle do tvog malog mozga. možda kasno - no, kako ti kažeš, nikad nije kasno i ne treba prestati vjerovati - konačno, ovo je mjesec koji obiluje lijepim i toplim danima, srećom, radošću i veseljem, pa ako ništa drugo, bit ćeš sa onima koji te vole i kojima si drag ok, ok, znam, i ti njih :-)
    i, danas sam fakat uživala, čini mi se da me u posljednje vrijeme svaki put iznenadiš iznova, no, tada se sjetim da si tek na pravom putu biti onaj "stari" jer, čini mi se u tebi je još puno duha, topline, radosti i ljubavi koju toliko nesebično dijeliš. i, hvala ti na tome - jer, ovo danas bio je put k nečem, čini mi se, opet predivnom zajedništvu i hvala ti na svom smijehu, na svoj toplini ali i pjesmi koju si, po ne znam koji puta u posljednje vrijeme, uživao sa iznimnim guštom. a bome sam i ja uživala. baš sam nekak ispunjena, i, upravo sam tateku sve ispričala i, naravno, nisam mogla, makar malo, ne podijeliti i tu s tobom taj predivan osjećaj koji me grije i ispunjava i, raduje - naročito zbog tebe. ma nemaš pojma koliko te volim i koliko sam sretna :-) pusa

    avatar

    22.12.2011. (21:04)    -   -   -   -  

  • Vesper

    Vidim da svega finoga ima...nego,pišinger torta..?hehe. ..evo kroz guzvu se ovu blogovsku probijam da pozelim sretan Bozic...:)

    avatar

    22.12.2011. (22:31)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Ma nisi ti baš tako "Smotani".....U tebi se budi novo veselje,
    lijepo kuhaš, želiš se družiti, oprostio su ujni i eto razloga
    za Sretan Božić...Nitko nebitrebao nikada biti sam, a za obiteljski
    blagdan kao što je Božić....NIKAKO......Ti si već drugi frajer
    kojeg danas sretoh u blogosferi koji kuha sa ljubavlju....E
    pa lijepo...Kada mi žene kupujemo kolače, vi pecite....
    Pozdrav od srca, C.K

    avatar

    22.12.2011. (23:25)    -   -   -   -  

  • Faith

    joj kad vidim kolače sline mi cure , jedva čekam blagdane da se izbubim južno iz ovog Zagreba , da nerviram starce kako nekad davno , da provociram sestru i da gnjavim psa joj joj jojš 1 dan i ciao mozak... sve najbolje za nadolazece blagdane zelim ti i navrati

    avatar

    23.12.2011. (01:37)    -   -   -   -  

  • JASNA

    Već je sve rečeno što sam ja htjela napisati...čak i zamoliti te za recept tvoje Pishinger ;) torte!
    Što vam (svima) znači "knjiga", pa ne bum valjda p r a v u knjigu stavila u kolač ?? :O
    Kaj da stavim Enciklopediju, ha?! ;)) 1 dio ima 3 kg, to bu kolač! ;)))
    Ako se ne "sretnemo" u blogosferi (ili youtubeu;) ...

    Želim ti blagoslovljen Božić!

    avatar

    23.12.2011. (08:58)    -   -   -   -  

  • mamaposebnogdjeteta

    Dragi Smotani, svaka čast na pripremama. I onima izvana i onima iznutra. Želim ti obilje Božjeg blagoslova, mirom i ljubavlju ispunjen Božić i blagdani. Sretan Božić tebi i svima koji posjećuju tvoj blog.
    http://bigblog.tportal.hr/mamaposebnogdjeteta

    avatar

    23.12.2011. (09:39)    -   -   -   -  

  • mamaposebnogdjeteta

    P.S. Kao šti vidiš i dalje ne znam ostaviti poveznicu na blog... hahaha pozdrav

    avatar

    23.12.2011. (09:41)    -   -   -   -  

  • smotani

    "mama" ne mogu a ne primjetiti... pa ti sve znaš :)))) naravno, naravno da znaš kad sve ti kažem, sve dijelimo... baš kao prava obitelj;) i, da, možda su ( čini mi se, sigurno) kasno došle do malog mozga..ali, ti znaš da sam ja tvrdoglavi rakonja.... da ne velim...magarac ( ili ono što mi je još slađe a koje si ti tako slatko prigrlila i svakog me dana, barem jednom, podsjetiš na.... kenjca) i da, siguran sam da će biti lijepo, da će biti i sjetno, ali i sa jednim novim, vedrim pogledom naprijed.... pa kako Bog da....
    a naše zajedništvo... draga moja, rekao sam ti, a evo i ponavljam, iskreno sam se toplo i ugodno iznenadio samim prihvaćanjem moje ideje...ali, još sam više obasjan posebnom svjetlošću kada sam to jučer i doživio...i, siguran sam.... bit će to novi tim...možda ne kao stari , ali barem 80 posto staroga;) jer nas dvoje...vrijedimo toliko;))))))
    sretan sam i ja... a danas... posebno sam sretan...stara moja, pa jel ti pamtiš kada smo mi ranije otišli doma pred blagdane? pa ja sam već i kuhinju pospremil, smoto i cigarete, i evo me, u svom dijelu svemira... ma velim ti ja, mi smo se već udomaćili;))))
    i da znaš... nikada ti, u to sam siguran, nisam dovoljno jasno rekao koliko mi značiš i ti i tvoja obitelj....ali, nadam se da sam to pokazao barem...barem malo;)))))) hvala ti draga.... velika pusa ovdje...dok se ne vidimo;)

    vesper drago mi je da si uspjela probiti se u ovoj predblagdanskoj gužvi;))))da, pišingerica;))))) moja najdraža ;)))
    hvala ti na čestitci...ali, probit ću se ja i do tebe..... :)))

    crna kraljica da, istina... obiteljski blagdan...i baš zbog "obitelji" imao sam neke svoje pravce razmišljanja...i, tako samovao.... no...evo, bolje ikad nego nikad, prihvatiti poziv dragih prijatelja koji su mi bili ovo vrijeme više negoo obitelj.....i, da, praštam.... ali ne zaboravljam.... odgojen sam da praštam i ne mogu biti zlopamtilo, ali, neke stvari nikada ne mogu zaboraviti.....
    a kuhanje ;) doista, doista volim kuhati... međutim, nisam posljednjih mjeseci imao baš nešto vremena, ma ni volje....ali, vjerujem da dolazi i za kuhinju drugo vrijeme ( rajngle su to već osjetile;))))))
    a kolači... imam ih par koje volim raditi ( valda zato što ih volim i jesti;)))) no, nije baš da ih prečesto radim..... ali i te kako ih volim papati;))))
    topli pozdrav i tebi draga Kraljice ;)

    faith hahahah, najslađe je vratiti se u sretne dane...ali, još slađe je doći u topli dom ispunjen ljubavi i veseljem;))))) siguran sam da ćeš uživati u obiteljskom druženju ali i svemu što uz to ide;)))
    i tebi sretni i ugodni blagdani...i, vidimo se;))))

    JASNA o da, i te kako budeš... pravu pravcatu knjigu na kolač! bez toga nema uspjeha ;)))))))))) jer, napolitanke se trebaju sljubiti sa filom..... ok, budem i tu stavio recept za koji trenutak ;)))) i, moja je knjiga ( ove na slici) poprilično teška... preko dvije kile ;) dakle, nema opasnosti ako se postupa kako treba ;))))))
    i, ako se ne sretnemo...a srest ćemo se, hvala ti na lijepim željama i, uzvraćam:)))) Sretan ti i blagoslovljen Božić;)))

    mama posebnog djeteta hvala ti draga Majko na predivnim željama...i u moje ime ali i u ime svih mojih dragih prijatelja :)
    iako, poželit ću ti i u tvome domu ( morat ćemo vježbati ovo sa linkom;))))))) i ovdje ti se želim zahvaliti na dragom prijateljstvu i, Tebi, Junaku, obitelji, svima srcu dragima, zaželiti sretan i blagoslovljen Božić :))))
    topli ti pozdrav draga Majko ;)))

    avatar

    23.12.2011. (17:23)    -   -   -   -  

  • smotani

    tražili ste recept

    evo, kako me već i Vitae pitala, sad i Jasna.... kako sam malo lijen ;) uhvatilo me predblagdanssko raspoloženje, kopirao sam recept koji sam jučer priljepio kod Vitae... ;))))))
    6 cijela jaja ( bez ljuske, naravno :))))
    30 dkg šećera
    5 redova čokse za kuhanje one od 200 g. iskreno, nikad nisam se potrudio izvagati jer i tak metnem red dva više - ne škodi, naprotiv;))))
    15 dkg lješnjaka- preprženi, samljeti
    15 dkg putra
    10 oblatna - onih manjih

    jaja, šećer i čokolada se tuče na pari ( tak je po receptu, iako, iskreno, nikad ne tučem na pari, već na lagano na plin i mješam i mješam - brže je ;)))
    kad se ohladi ( dobro, ne jako do kraja...u mlako...) umješa se putar i samljeveni lješnjaci
    i onda lepo mažeš oblatne, pa slažeš... vanjske strane "torte" neka počnu i završe sa onim sitnijim kockicama oblatne radi lakšeg rezanja
    kad lepo sve nafilaš.... pokriješ krpom ( da ne zmažeš knjigu;) i lagano stavi knjigu da to lepo stisne - knjiga gušta na tome jedan dan;)))
    e da, ja obično radim pet po pet oblatni jer mi je nekak od deset previsoko...ali, ako poklopaš pola file dok mažeš ( kao ja) onda trpi i visinu od sedam osam oblatni u nizu;))))) ( ovisno koliko je kreme ostalo)
    dobro, ovo je sad bilo iskustveno;)
    i ne, nije komplicirano..ako sam ja, ovako smotan, u jednoj večeri napravio dvije...što tek mogu ženske iskusne ruke;)))
    ako ti nije što jasno, javi se na mail da ti ne zamažem previše čokoladom tu:)))))))

    evo, u cijelosti sam kopirao.. .dakle, treba li pojašnjenja... a tu sam, ali, svakako moram naglasiti, obzirom da mi je Jasna sumnjičava ;)))) knjiga, velikog formata, debela... .dobro, nemoj baš nekoliko tomova enciklopedije ;) ali neka monografija ili slično svakako da.... i, polako stavljati knjigu preko cijele površine oblatni... to mu ga dođe kao neka preša ;))))
    što dodati...? dobar tek ;)))))

    avatar

    23.12.2011. (17:32)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Dragi moj Smotko; Tebi i svima Tvojima najdražima od srca sve, naj, naj za Božić i Nobu 2012. godinu! Vole Vas Luki+Goldie

    avatar

    23.12.2011. (17:43)    -   -   -   -  

  • smotani

    Luki2 hvala draga Luki...ja svoju čestitku upravo spremam ;))) i, naravno i tebi sve najljepše...ali, svratit ću ja do tebe ;)))
    volim i ja Vas!
    velika pusa i pozdrav...svima:)))

    avatar

    23.12.2011. (18:34)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Čestitam ti naslovnicu!!!

    avatar

    25.12.2011. (06:16)    -   -   -   -  

  • gali

    a kako se to grašo smotavaju te smotane dimjenke?!;)))

    avatar

    26.12.2011. (00:48)    -   -   -   -  

  • smotani

    Valcer hvala draga :)

    gali oš recept? :)))

    avatar

    27.12.2011. (19:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...