Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Bookeraj

    djelomično se slažem, ali i ne slažem s tobom. naime, najveći problem ne mislim da je u legislativi (zbog toga su propisani posebni minimumi i maksimumi izrečenih kazni za svako kazneno djelo), već u edukaciji onih koji se trebaju baviti otkrivanjem kaznenih djela i pronalaženjem počinitelja kaznenih djela na štetu djece i maloljetnika, a pogotovo onih počinjenih putem interneta (u tome je djelomično naša legislativa također zakazala jer ne pruža dovoljno precizan odgovor na pitanja što su ta kaznena djela zapravo).

    međutim, prema međunarodnoj konvenciji o zaštiti djeteta i nacionalnom zakonodavstvu, djeca uživaju posebnu zaštitu države, stoga postoji opravdanje za osnivanje posebnog odjela za kaznena djela počinjena na štetu djece i maloljetnicima u kojima će raditi specijalizirane i senzibilizirane osobe - psiholozi, defektolozi, posebno obučeni kriminalisti...

    stoga ne mislim da se radi o modernom lovu na (pedofilske) vještice, već možda i o tome da je javnost senzibiliziranija na opasnost koja prijeti, da su skloniji takva djela prijaviti, pa samim time da je i tamna brojka (koja je prije pedeset godina zbog stida i traume bila izrazito velika) danas puno manja.

    no postoje neki validni argumenti u onome što pišeš.

    avatar

    19.12.2011. (19:36)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Oni koji se bave otkrivanjem kaznenih djela ravnaju se isključivo prema trenutno aktualnim zakonima. Tome zakoni prvenstveno i služe - da određuju način djelovanja izvršne vlasti. Međutim, kada postoji glup i nelogičan zakon, nije problem u policiji kao takvoj, već u zakonodavcu koji je takav glup i nelogičan zakon donio. Tako još uvijek u kaznenom zakonu nema članka koji sankcionira zavođenje i ucjenjivanje djece putem mobitela i/ili interneta, a od čega također prijeti veća opasnost za dijete od toga da netko negdje gleda njegovu sliku.

    Što se pak zaštite djece tiče, ona danas predstavlja iracionalni ekstrem u kojem su teži da djeca u svakom pogledu budu nedodirljiva i prikazana kao izuzetno ugrožena - toliko se daleko ide da dječja pravobraniteljica čak i maloljetne delikvente naziva "ranjivom skupinom djece"!

    avatar

    19.12.2011. (21:02)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Dobro i opširno opisano

    avatar

    20.12.2011. (08:32)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    vrlo opsirno stivo koje vec danima malo po malo citam iako me sama tema jako uzrujava. jedan od najvecih strahova svakog roditelja je upravo da ce mu netko oteti i zlostavljati dijete.
    no sad sam dosla do dijela s nabokovim pa sam ti htjela samo napisati da sam procitala jednu njegovu drugu knjigu i bas nisam sigurna da covjek doista nije bio pedofil.

    avatar

    21.12.2011. (19:07)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Prirodno je da je svaki roditelj zabrinut za svoje djete, pogotovo majke; to je sve uvjetovano majčinskim instinktima zbog kojih je neke stvari teško sagledati racionalno, kao npr. onu da djeca daleko češće stradavaju od naleta vozila, strujnih udara, padova, ugriza životinja i ostalih sličnih nesreća, nego od toga da "budu oteta i silovana." No količina zabrinutosti idu u suprotnom smjeru - najviše s epaničari oko onoga što se najrijeđe događa. Osim toga, češće su zlostavljači djece njihovi valstiti roditelji, a ne stranci... A što se pak literature tiče, neki su tako tvrdili da je Ivo Andrić bio homoseksualac zbog njegovog vrlo opširnog i detaljnog opisa nabijanja na kolac u romanu "Na Drini ćuprija"...

    avatar

    21.12.2011. (21:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...