Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • MiG

    Slažem se. Ovo za vijak si jako dobro rekao. :)

    avatar

    09.11.2011. (17:54)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala :)

    avatar

    09.11.2011. (18:02)    -   -   -   -  

  • lemy

    vjerovao ili ne, istina je.

    avatar

    09.11.2011. (18:31)    -   -   -   -  

  • jelen

    yep... zlo je kad čovjek nema izbora (ili misli da nema) pa mu ne preostaje drugo osim uvjeravanja samog sebe da bi mu "moglo biti i gore" i da je to jednostavno tako kako je i te sheme... može svijest samu sebe u svašta uvjeriti ali to nikad nije to jer s istinom nema kompromisa niti na nju nema amandmana. A istinu samu naša priroda uma itekako instinktivno ćuti... negdje ispod svih uvjeravanja i zavaravanja :-)

    avatar

    09.11.2011. (18:51)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Naravno! Bravo! Još jezgrovitije rečeno, ljubav ne postoji, ne kao neka nezavisna svemirska pojava, neovisana od ičega, kako već stoljećima pokušavaju slagati najrazličitije bajke i najrazličitiji pisci istih, ne uvijek samo s altruističkim motivima!
    Ono što nazivamo ljubavlju je najbliže moguće opisati posebno lijepim općim osjećajem, zbrojem ili umnoškom ispunjenja nekoliko osobnih želja i potreba, do te mjere da u našoj svijesti i podsvjesti proizvede potrebu za nanošenjem iznimnog dobra drugome ili drugima. Poput dobrotvornih akcija B.Gatesa, nakon što je zadovoljio sve svoje želje, došao u stanje (on u poslovnom smislu) nirvane, potpunog zadovoljenja!
    Stoga je posve točna tvoja teza da nema nevažnih stvari oko stvaranja toga osjećaja, ali one svakako mogu biti posložene različitim prioritetom. I obično jesu! Ne da svatko ne bi želio jako lijepu ženu, što nije niti malo plitko, jer zašto ne bi bilo plitko željeti onda i pametnu ženu, oboje je "bogom" dano, bez mogućnosti utjecaja??! Nego rijetki imaju dovoljnu sreću, pa i strpljenje da inzistiraju na ispunjenju svih želja, naprosto ih zadovolji ostvarenje 70% i doista se tada osjećaju zadovoljeno. Svjejdno, svjesno ili instinktivno, upotrijebe urođenu ljudsku praktičnost i procijene da godine vrlo dobro zadovoljenih potreba vrijede više od od nečega što je na vrlo dugačkom štapu... Jesu oni u nekom trenutku iskrenosti sasvim svjesni svojega kompromisa, ali brzo obrambeni mehanizmi iznutra daju zadovoljavajuće odgovore na otvorena pitanja. Kroz eufemizme tipa....ali ima prekrasne oči, ili sise, ili guzu, najduhovitija je osoba, predivna domaćica, majka, što već. I, što je važnoi, doista počinju vjerovati u tu tezu, od čega ih doduše mogu odvratiti neki osobiti izazovi tijekom života, ali oni se ionako večini uopće ne dešavaju !!!

    avatar

    09.11.2011. (19:03)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Što reći, nego složiti se!

    avatar

    09.11.2011. (21:18)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    pokušavam skužit ovaj prvi odlomak i priloženu ilustraciju - to si htio reći da je ta cura tako ružna da je očigledno samozavaravanje muškarca koji kaže da je zadovoljan njome, jer je ljubav najbitnija?

    avatar

    09.11.2011. (23:41)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    ili obrnuto, kažeš da tako besmisleno njorgaju tipovi sa zapravo i te kako zgodnim curama?

    avatar

    09.11.2011. (23:44)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    ok, nisam najbrži um foruma. skužila sam. ovo drugo :-) problem je nastao u mom oku - nije mi bilo 100% jasno kak ta cura tebi može biti ružna...

    avatar

    09.11.2011. (23:50)    -   -   -   -  

  • kikiriki

    Hell yeah.

    avatar

    10.11.2011. (01:18)    -   -   -   -  

  • milost

    Moj muž kaže da voli ovakav tip žene - prezire moderan tip - sličan momčiću što nam je nametnula gay kultura. A ja, osobno, bih povratila da moj stan izgleda kao ovaj na slici. U ovakvoj atmosferi i dizajnu ja se ne bih osjećala dobro. dakle, sve je relativno.

    avatar

    10.11.2011. (08:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @ovisnica: da, ovo drugo je u pitanju. Žena na slici nije neki model, ali ništa joj ne nedostaje, onako normalni "next door" tip. 5-6/10.

    Hvala svima ostalima. Ali milost, pa čini mi se to nekako previše generaliziranja - nije baš toliko žena slično momčićima, to je i dalje rijetko. No kad bi on prigovarao o modernom mentalitetu i karakteru (koje ja zovem 'amerikanizacija'), tu bi se dalo svašta reći...

    avatar

    10.11.2011. (09:11)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    a kako se voli nekog tko ti nije privlačan(u vezano-romantičnom smislu)? možda s euvjeriš da je, ali barem se treba uvjeriti:)))

    avatar

    10.11.2011. (09:31)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Ljubav je vazna, jer ti je tada ta osoba najdraza, najbolja i najljepsa na svijetu, iako mozda i nije. Vjerojatno je da su se ti osjecaji (ukljucujuci i zaljubljenost) evolucijski pojavili da se ne bi parili samo najprivlacniji. Zaljubljenost je tu da privuce, a ljubav se pojavila s monogamijom da bi se takva veza odrzala.
    Bez toga se veza ili pojedinac vraca na evolucijskoj ljestvici na daleko nizu razinu od covjeka.

    avatar

    10.11.2011. (11:51)    -   -   -   -  

  • milost

    Znam da ću sad izazvati negodovanje, ali ako je netko učio anatomiju (medicina i umjetnost) zna da se žena razlikuje od muškarca fizički po npr. CELULITU (ima ga), BOKOVIMA (jači), RAMENIMA (uska), GUZA (jača)... Sve suprotno od današnjeg tipa ljepote (koju je nametnula gay kultura) -uski kukovi, mala guza, bez celulita, ocrtani mišići...tipično muški atributi, tj. dječački.

    avatar

    10.11.2011. (15:16)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Srednjovječni nije baš rekao ono što bih i ja, ali to je na jako dobrom putu. Ako bi tako promatrali osjećaje (ljubav), ja bih rekao da je to pozitivna racionalizacija koja je s vremenom evoluirala nagona za spajanje partnera (pair bonding instinct). No dobro, uvijek se može stvari više i manje svoditi na neke druge ... :P

    @Joanna: točno to, ali za to bi trebalo konzultirati Tomu Akvinskog, ne mene ;)

    @milost: o ovome bi sada mogli raspravljati, ali taj stav je pobijen i u umjetnosti i u stvarnoj prošlosti - obje nisu bile nekakva utopija gdje su se štovale obline. Da, obline su dio žene (i to svake s BMI-em većim od 17). Ali većina žena za koje se danas pojavljuje potreba isticati "da imaju obline kao što žena treba imati" nemaju obline, već su jednostavno debele. To je beskonačna rasprava. Radije mi pokaži par slika pa ću rado dati svoje mišljenje :P

    Novi post: Što je to Anti-Igra?

    avatar

    10.11.2011. (19:33)    -   -   -   -  

  • trazim sebe u tebi

    mislim da si u pravu, ali ipak se pitam da li bi mogao biti sretan da sam ispunjen ljubavlju, a da ne jedem i ne pijem... vjerovatno sam u tom pogledu dosad hvala bogu bio sretan covjek... mislim sto se tice jela i pica! pozdravcic

    avatar

    11.11.2011. (22:20)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Moj bivši dečko me ostavio prije 9 mjeseci nakon što sam ga optužio da vidi netko drugi i vrijeđanje him.I ga želim natrag u svoj ​​život , ali je odbijaju da imaju bilo kakav kontakt s me.I je tako zbuniti i ne znam što učiniti , pa sam doći na internet za pomoć i vidio sam svjedočanstvo o tome kakopravopisa kotač im pomoći da dobijete svoj ​​ex natrag pa sam kontaktirati čarolija kotač i objasniti moj problem s njim i on baci čaroliju za mene i uvjeravam 3 dana da je moj bivši će se vratiti na mene i na moje najveće iznenađenjetrećeg dana moj bivši je došao kucati na vrata i moliti za forgiveness.I sam tako sretna da moja ljubav je ponovno i ne samo to , mi smo o tome da se married.once jednom zahvaljujem , vi ste doista talentirani i daroviti E-mail : spellcasttemple@gmail.com je jedini answer.he može biti od velike pomoći i neću ga prestati objavljivati ​​jer on jedivan čovjek spellcasttemple@gmail.com

    avatar

    15.09.2013. (20:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...