Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • nepoznatizagreb

  E da, zaboravih: na ovoj lokaciji OVDJE se može iznajmiti bicikl - 5 EUR za pola dana, 40 EUR kaucija. Bicikli su jako dobri, a naručivanje ide mailom ili telefonom.

  avatar

  13.07.2011. (08:37)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Prva fotka crkve, tj. tornjeva me jako podsjetila na sesvetsku crkvu :-)).
  Pazi, pazi, u Grazu ima nekaj osim trgovina :-))))))))))))))))))))))))))))).

  avatar

  13.07.2011. (08:59)    -   -   -   -  

 • mala plava

  da da upravo sam htjel a i ja reči.. po tornju je crkva živa kopija sesvetske crkve...vrlo zanimljivo..
  super fotke svaka čast

  avatar

  13.07.2011. (14:36)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Svidjela mi se ova vožnja biciklom po Grazu i volio bih i po Zagrebu jednom tako. Svidjele su mi se biciklističke staze na otoku Krku, kako one obnovljene stare prirodne tako i ove nove uz zaobilaznicu i još će nastaviti do mjesta Punat.

  avatar

  13.07.2011. (14:47)    -   -   -   -  

 • Jezičar

  .
  .
  undefined[I][Obližnji prometni centar Puntigam/I]undefined

  Taj dio grada poznat je po tome kaj se tu dela Puntigamer - jedna od sveukupno dve dobre pive u Austriji (iz velikih pivovara).
  .
  .

  avatar

  13.07.2011. (22:21)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Zlice, MalaPlava, istina je, crkva veoma podsjeća na onu sesvetsku (forma, boje), jedino što je ova veća i podosta poznatija (to je relativno poznato svetište, koliko ja znam, i ne samo u okvirima Graza i okolice). To je taj neki srednjoevropski etalon koji se često susreće ... ;o)

  Gogoo, meni je jako lijepo upoznavati druge gradove biciklom, imao sam šansu biciklirati tako po dosta velikih gradova (Beč, nekoliko njemačkih gradova, Lyon, Pariz, Kopenhagen) i bicikl pruža priliku za vrlo prisan susret sa gradom.
  Za ove staze na Krku sam čuo, ali ih nisam još isprobao - ima li kakva namjenska karta sa ucrtanim tim stazama?

  Jezičar, podosta si strog prema austrijskoj pivi! ;o)
  Iako ja ne glorificiram austrijsko pivo (ima ih koji kažu da ja izvrsno sve što dođe od tamo i pjeni se ;o) ) meni osobno ima bar 7-8 dosinat dobrih piva. Recimo, Puntigamer je zaista jedno od boljih, pa Hirter, Zwettler ... ne mogu se sad sjetiti baš poimence, ali ima ih još. Dok u drugu ligu svrstavam neka poznata imena tipa Ottakringer, Schwechater (to mi je možda i najlošije) ... I da, austrijski Radler mi je bolji od ovih tu naših hrvatskih noviteta. ;o)

  BTW, za one koji ne znaju, pivovara Puntigamer se nalazi na par minuta hoda od ovog prometnog središta koje sam fotkao.

  avatar

  14.07.2011. (08:04)    -   -   -   -  

 • quo

  nepoznatizagreb, imaš Hirtera za popiti u jednom restoran/kafiću u Olibskoj, u blizini onog parka gdje si jednom slikao stari bazen, kraj osnovne škole. Samo točeno. I njihov radler u 0.33L, sa njihovim biljkama (Kreüter radler) :-)
  A ja si uvijek iz Graza donesem paket Ottaka i pregršt drugog piva

  P.S. Odličan članak

  avatar

  14.07.2011. (10:07)    -   -   -   -  

 • John Doe

  Baš lijepi prikaz, na žalost nisam mogao vidjeti baš sve slike, no to je moj problem vezan uz kapacitet i brzinu veze na Internet.
  No, izgleda da je za izgradnju staza Graz puno pogodniji od ZG, makar je jedno tri puta manji, kako mi se čini. I meni se čini da bi ponajprije trebalo riješti kompletnu komunikaciju istok - zapad, sjever - jug. No nekako baš nemam osjećaj da bi za rutu istok - zapad bilo mjesta uz željezničku prugu, barem ne svagdje. U središtu je sve nagurano, na istoku možda uz novu Branimirovu, kada bude u potpunosti probijena. Na zapadu možda trasa Samoborčeka, ali ne znam na što liče baš svi dijelovi. Teško će to ići!

  avatar

  14.07.2011. (18:49)    -   -   -   -  

 • jja

  Eto tako ja samo drzavu dalje uzivam bicikliranje, s posla, na posao, na kavu, kino. Lijepe fotke.

  Sve to si prevalio sa djecjom sjedalicom pozadi?

  avatar

  15.07.2011. (12:41)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  quo, hvala ti za ovaj info, rado bum si spil koji Hirter kad navratim do Sigečice!

  John, ma, našlo bi se mjesta za tu stazu i u ZG-u, samo vidi gdje su je oni sve proveli - recimo, uz prugu imaš dosta mjesta od Sesveta sve do Držićeve, a zatim opet od Zapadnog kolodvora nadalje (to je dio trase Samoborčeka) ... pa zatim opet od Cibone sve na jug zapadno od pruge. Sanmo treba dobre volje i nešto, ne previše, love!

  jja, lijepo - i ja s vremena na vrijeme odem na posao ili u grad biciklom, ali mi je to manje gušt, a više obaveza/gnjavaža uz sve te rubnjake, buku na cestama i problematičan promet. U stvari, najviše me to smeta što je uz glavne prometnice velika buka, smrad, a kroz sporedne ulice ide sporo ... za razliku od npr. Graza gdje izgrađene staze kroz sporedne ulice ubrzavaju vožnju.Al, ide nekak i ovako.
  Kaj se tiče sjedalice, sad sam ju ponio jer mi je bilo zgodno za staviti ruksak i fotić, a inače mi tu sjedi kćer kad je sa mnom.

  avatar

  15.07.2011. (20:38)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Ovo je bilo super, bio sam već u Grazu ali uvijek preko željeznice i istraživanja centra grada. Ovo je kao potpuno drugačiji pogled na grad.

  avatar

  06.08.2011. (13:59)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...