,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>Čupanje željezničkih "korijena" iz gradskog tla - Heinzelova</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Igniss

  Kao veliki fan željeznica, vrlo mi je nostalgično čitati ovo. Baš je eho iz nekog starog vremena koje nažalost nestaje. Nadam se da neće i zagrebački kolodvor jednog dana doživjeti isto...

  avatar

  04.07.2011. (17:05)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Ma, vjerujem da neće!

  No, činjenica je da željeznica u svijetu postiže uspjehe sa ekstrabrzim vlakovima koji avionska putovanja na kraćim i srednjim relacijama čine nepotrebnim, a isto tako u lokalnom prometu gdje čestim polascima i velikim kapacitetom čine putovanje vlakom bržim nego autom.
  A kod nas su i naši najbrži vlakovi bitno sporiji od autobusa i auta, a lokalni prijevoz je katastrofično neintegriran (i tarifno i nemogućnošću brzog prelaska sa/na tramvaj i autobus) u postojeći javni promet tako da je budućnost željeznica kod nas fakat pod upitnikom.

  avatar

  04.07.2011. (17:57)    -   -   -   -  

 • Pero Panonski

  Kakva steta, ovo se moglo pretvoriti u nekakav sustav prijevoza (postojali isti kolosjeci juzno od Crnomerca nekada), ali sve cupaju i zatiru.

  avatar

  04.07.2011. (18:11)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Baš sam se tebe sjetila kad sam vidjela izvađene tračnice :-)).

  avatar

  05.07.2011. (16:32)    -   -   -   -  

 • bob

  Vanja, toliko puta sam ti želio uputiti gomilu čestitki, pohvala, komplimenata i ostalog, pa eto sada ti dajem 1000x svega toga.
  Prvenstveno kao Zagrepčanec, a i svakim tvojim postom kada uslikaš industrijsku zonu, izuzetno sam oduševljen.

  Radio sam u TEŽ-u svojedobno i svaki zamah žlicom bagera u tu industrijsku zonu, samo je još jedan ožiljak na mojoj duši.

  avatar

  05.07.2011. (19:06)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Hvala ti, Bobe!
  Ti industrijski dijelovi grada su posljednjih desetljeća potpuno izgubili svoj nekadašnji karakter i postali su mješavina zapuštenih i neiskorištenih prostora (tipa krugovi nekad aktivnih, a sada zapuštenih tvornica ili skladišta ili recimo napuštenih kolosijeka kao ovi tu sa mog posta) i novosagrađenih hipermodernih poslovnih zgrada i trgovačkih centara (koji su nekad logično, a nekad sasvim nelogično smješteni i/ili izgrađeni), a tu ne smijemo zaboraviti niti ljude koji još uvijek stanuju u ne tako rijetkim stambenim enkllavama (sjetite se samo onih jadnih socijalnih stanova na Laščinčaku, tik pored ultramoderne nove zgrade Hitne pomoći i poslovnih zgrada na prostoru Almerie!) ... sve to sada izgleda vrlo neuredno i zbrkano i bilo bi lijepo kad bi postojala neka ostvariva dugoročna vizija što i kako sa tim prostorima. Planovi naravno postoje, ali mi se čini da će proći još desetljeća prije nego li se ostvare ...

  avatar

  06.07.2011. (10:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...