Znam da je ovo sa stajališta kuhara grozno pitanje, ali može li se preskočiti dio pečenja kruha i umjesto toga upotrijebiti kupovni kruh/bublicu, kao što se radi s recimo češnjakom na kruhu? Bi li se izgubilo puno arome?
19.06.2011. (09:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss; Moram priznati da nisam shvatila ideju: kako od kupovnog kruha namjeravate napraviti ovakve biscotte? Kupovni kruh može se narezati na šnite i onda se one mogu zapeći u pećnici da budu hrskave sa svake strane (obično se, kao što ste u sami rekli, nakon pečenja natrlja češnjakom, a mogu se dodati i razni dodaci npr. maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje itd. ; pa je to onda tzv. bruschetta) – ali to neće imati okus kao ovi biscotti. U smjesu za ove biscotte ide i parmezan i papar i jaja i margarin/maslac i mlijeko… Oni zato imaju sasvim drugačiji okus, nego što ga ima bilo koji kruh. Eventualno, možete kupovni kruh narezati na šnite pa ga zapeći u pećnici i onda ga nakapati uljem, posipati parmezanom i paprom, pa, po želji, to opet zapeći kao svojevrsne bruschette, ali to neće biti kao ovi biscotti.
Helix; Probaj:)
windfuckersister; I ja volim hrskave stvarčice ako su slane /pikantne. A hrskave/suhonjave slastice/kolače uopće ne volim - kad je riječ o slasticama, onda volim samo one (jako:) kremaste:) ali ipak ne sve (i tu sam izbirljiva:)
20.06.2011. (19:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zenitist; od torti spremam one koje se meni sviđaju, a stvar je u tome da se meni ne sviđaju one koje se drugima sviđaju. Npr. nikako mi se ne sviđaju oni razni užasi s korama od bjelanjaka: (čokoladni) ledeni vjetar, Reform torta, Pavlova,... pa onda Katarina kocke, Greta Garbo, kolači tipa Kremšnite i slične gadosti. Ja sebi pripremim što se meni sviđa, to su uglavnom neke kombinacije (jedna krema iz jednog recepta, druga krema iz drugog recepta, biskvit iz trećeg recepta, nadjev iz četvrtog recepta... Ali, ne mogu izbjeći ni pripremu onoga što mi se ne sviđa jer ne pripremam hranu samo za sebe.
01.07.2011. (16:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
Znam da je ovo sa stajališta kuhara grozno pitanje, ali može li se preskočiti dio pečenja kruha i umjesto toga upotrijebiti kupovni kruh/bublicu, kao što se radi s recimo češnjakom na kruhu? Bi li se izgubilo puno arome?
19.06.2011. (09:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Helix
Zvuči odlično, probat ću sigurno.
19.06.2011. (11:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Joooooj, ovakve stvari će me upropastiti. Svi mogući dvopeci, krekeri, bruschette, grisini, sve slano, hrskavo, pikantno.....
19.06.2011. (19:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Igniss;
Moram priznati da nisam shvatila ideju: kako od kupovnog kruha namjeravate napraviti ovakve biscotte? Kupovni kruh može se narezati na šnite i onda se one mogu zapeći u pećnici da budu hrskave sa svake strane (obično se, kao što ste u sami rekli, nakon pečenja natrlja češnjakom, a mogu se dodati i razni dodaci npr. maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje itd. ; pa je to onda tzv. bruschetta) – ali to neće imati okus kao ovi biscotti. U smjesu za ove biscotte ide i parmezan i papar i jaja i margarin/maslac i mlijeko… Oni zato imaju sasvim drugačiji okus, nego što ga ima bilo koji kruh.
Eventualno, možete kupovni kruh narezati na šnite pa ga zapeći u pećnici i onda ga nakapati uljem, posipati parmezanom i paprom, pa, po želji, to opet zapeći kao svojevrsne bruschette, ali to neće biti kao ovi biscotti.
Helix;
Probaj:)
windfuckersister;
I ja volim hrskave stvarčice ako su slane /pikantne.
A hrskave/suhonjave slastice/kolače uopće ne volim - kad je riječ o slasticama, onda volim samo one (jako:) kremaste:) ali ipak ne sve (i tu sam izbirljiva:)
20.06.2011. (19:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mjesečina
Ovo mi zvuči prefino, ja volim takve stvari! Probam prvom prilikom :-)))
22.06.2011. (19:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zenitist
opasne grickalice za slatko vino
koje kremaste torte spremaš?
28.06.2011. (13:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Mjesečina;
meni se jako sviđaju, probaj:)
Zenitist;
od torti spremam one koje se meni sviđaju, a stvar je u tome da se meni ne sviđaju one koje se drugima sviđaju. Npr. nikako mi se ne sviđaju oni razni užasi s korama od bjelanjaka: (čokoladni) ledeni vjetar, Reform torta, Pavlova,... pa onda Katarina kocke, Greta Garbo, kolači tipa Kremšnite i slične gadosti. Ja sebi pripremim što se meni sviđa, to su uglavnom neke kombinacije (jedna krema iz jednog recepta, druga krema iz drugog recepta, biskvit iz trećeg recepta, nadjev iz četvrtog recepta...
Ali, ne mogu izbjeći ni pripremu onoga što mi se ne sviđa jer ne pripremam hranu samo za sebe.
01.07.2011. (16:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...