Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • glavanovi bajami

    A šta je sa Tutinim i 2 Kokića??? Čujem da su počeli kopati i ispod Miljkova sela,a od doli se isto kopa!!!! Još me više zabrinjava kako će Davor Radić do svojih maslina!? hahahaha

    avatar

    12.05.2011. (22:52)    -   -   -   -  

  • cruel

    Sad ce bit rally do kutca...aaau...

    avatar

    12.05.2011. (22:55)    -   -   -   -  

  • pikamer

    kopa se u Vrgorcu, oko Vrgorca, ispod Vrgorca ljudi moji šondrat ćemo se....

    avatar

    12.05.2011. (22:58)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @glavanovi bajami, potpis komentara vjerojatno je najbolji u povijesti ovoga bloga! Dobro si se sitija. Baš nekako prikladno...
    @cruel, kupit će ih vatrogasci po Bunini...
    @pikamer, selimo se u podzemlje

    avatar

    12.05.2011. (22:59)    -   -   -   -  

  • Komunalno d.o.o. Vrgorac

    Radi cjelovite informacije vezano za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda Kotezi – Vrgorac, dužni smo žurno reagirati na objavljeni članak. Svjesni da će doći do oštećenja cijevovoda Kokorići – Vrgorac u fazi izgradnje auto ceste na ovom dijelu, uvjetovali smo Hrvatskim auto cestama da nakon završetka dionice Ravča – Vrgorac, navedeni cijevovod se mora obnoviti – izmjeniti, te smo tražili da se umjesto ACC cijevi Ø 100 postave Ductil cijevi Ø 100. Naše uvjete Hrvatske auto ceste su prihvatile i u projektnu dokumentaciju ušlo je da od Šara do Vrgorca, uključujući i dio ulica kroz Vrgorac izmjene cementno azbestne cijevi i postave Ductil cijevi odgovarajućih promjera.
    Kako su u pravcu Koteza postojale dvije paralelne cijevi Ø 100, jedna ACC, a druga PEHD, a sve iz razloga jer naselje Kotezi dok je postojala samo jedna cijev u datim trenucima potrošnje vode ne bi imalo dovoljnu količinu vode u svojim višim djelovima naselja. Taj problem bi bio da se je u sada kopani kanal postavila cijev Ø 150 pa i većeg promjera.
    Prema tome, postavljanje druge cijevi u novo kopani kanal je samo izmještanje već postojećeg cijevovoda koji se nalazi u lijevom dijelu ceste prema Kotezima i zbog deformacije na cesti, upitno je kad bi došlo do pucanja istog.
    Kako se sada postavljene cijevi nalaze na propisnoj dubini i pravilno su ugrađene, moguće je da se ugrade i u trasu kolnika.
    Netočno je da se prema Vrgorcu ugrađuju ACC cijevi jer su iste isključene iz upotrebe, a isto tako, netočno je da su u pravcu Koteza bile odložene Ductil cijevi Ø 150, već su bile odložene cijevi Ø 100 i Ø 80 koje su vlasništvo tvrtke "Aquaterm" koja ih je tu odložila kao jedan od izvođača radova na navedenoj dionici.
    Ukoliko autor članka smatra da je netko otuđio cijevi, kao građanin je bio dužan prijaviti policiji ili anonimno, ili sa potipsom, a to može i sada učiniti ako želi.
    Prema tome, očito je da se autor članka upušta u stručne analize za koje nije kompetentan, a isto tako ni približno stručan, a pored toga, koristi izvore informacija od osoba sličnih karakteristika ili zlih namjera.
    Građane Koteza i Vrgorca umoljavamo da kod izvođenja ovih radova budu strpljivi jer sve ono što radimo je za dobrobit njih i sviju nas.
    Izvinjavam se ukoliko sam uzeo puno prostora na ovom blogu, ali sam bio dužan odgovoriti na objavljeni članak.
    Boris Erceg, ing.
    Komunalno d.o.o. Vrgorac

    avatar

    13.05.2011. (07:57)    -   -   -   -  

  • kotezi

    Evo vidite što rade komunalci u radno vrijeme. Čitaju blogove i komentiraju !!!

    avatar

    13.05.2011. (09:09)    -   -   -   -  

  • musa

    spominju se neke blokade građana u ulicama koje se tribaju kopat jer se nije osigurala alternativna cesta. Moglo bi biti zabavno u našem gradiću :-)

    avatar

    13.05.2011. (18:58)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @Komunalno d.o.o.

    Hvala na odgovoru. Ovaj blog je među ostalim i forumskog karaktera i rasprave su dobrodošle i potrebne. Što se tiče merituma stvari, prema informacijama kojima raspolažem, prvotni projekt, koji je odobrio IGH, uključivao je ugradnju cijevi promjera 150 fi od vodospreme do Begine kuće, a odatle 100 fi. Ta cijev trebala je biti od duktila. Naknadno je projekt izmijenjen i više se ne govori o jednoj cijevi promjera 150, već o dvije promjera 100 koje paralelno idu prema Kotezima. Zaista, nisam stručnjak za temu, ali koliko se sjećam matematike, kroz jednu cijev promjera 150 fi može proći puno više vode nego kroz dvije cijevi promjera 100 fi, odnosno što je veće: 1 x 150 x pi na kvadrat/4 ili 2 x 100 x pi na kvadrat/4?

    Što se tiče starih ACC cijevi, naravno da nisam mislio da će se postavljati nove, i mislim da je tu došlo do nesporazuma.

    Na osnovu toga postavio sam pitanje, hoće li postavljanje dvije manje cijevi, umjesto jedne velike, rezultirati većim troškovima održavanja za Komunalno, a time i porezne obveznike. Smatram da je pitanje na mjestu, najviše u korist Komunalnog, i da ga je bilo potrebno postaviti.

    Što se tiče cijevi koje su bile odložene nedaleko vodospreme, ja osobno, kao i brojni građani su ih mogli vidjeti. Koliko osobno ja, a i moji izvori poznajemo tu vrstu cijevi, meni se učinilo da su bile nešto većeg promjera nego ove koje se trenutno postavljaju u zemlju. Moja konstatacija išla je u smjeru pitanja zašto su cijevi tamo bile odložene, a naknadno su odnesene. Nisam rekao da ih je netko otuđio, već da ih tamo jednostavno nema.

    Isto tako, sva ova pitanja uopće ne dovode u pitanje korisnost projekta za stanovnike Koteza. Usprkos prometnim teškoćama koje trenutno postoje zbog radova, Kotežani se ne bune jer su svjesni da dobivaju novu vodovodnu mrežu, uređenje ceste i novi asfalt, pa korisnost projekta nikad i nisam doveo u pitanje, jer bi to bila ludost.

    P.S. zbog ograničenosti blogovskih programa, matematičke i druge stučne mjerne jedinice se ne mogu napisati u izvornom obliku, već ih je potrebno pojednostaviti ili pretvoriti u riječi (pi, fi, kvadrat).

    avatar

    13.05.2011. (22:33)    -   -   -   -  

  • Josip

    Pitam nadležne - dok ih još nisu pritvorili, kad će i kojeg fi profila biti osposobljen put do Radovića? Pregradilo i nasulo brate pa ne moš' više u staro selo?

    avatar

    15.05.2011. (09:24)    -   -   -   -  

  • istina

    Put za Radović radit će Strabag i to uskoro.Informacija provjerena jer nisu smjeli ostaviti Radović bez prilaznog puta.

    avatar

    15.05.2011. (13:14)    -   -   -   -  

  • ferdo

    i bit će put u dvije trake, da teški kamioni s građevinskim materijalima za obnovu kuća mogu ići na radović

    avatar

    02.06.2011. (10:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...