ne volim špecle, ni hranu južne njemačke, u berlinu sam ljeti kod kuće, im ao sam u jednom starom udžbeniku definiciju, izgledaju kao mali dugački crvi ;)
07.05.2011. (09:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna; Probaj:) i meni se jako sviđaju sa sirom.
NF; I ja se sjećam srednjoškolskog udžbenika iz njem. jezika (čini mi se da je riječ Kontaktsprache Maje Häusler) u kojem su špecli opisani kao mali debeli crvi:)
Ne znam tko je izmislio ovu varijantu u kojoj špecli (tj. noklice) plivaju u vodi, a ne znam ni tko je izmislio ovu varijantu u kojoj se špecli poslužuju na suho - ali svaka čast onome tko je došao na ideju da ih izvadi iz one vodurine u kojoj su se kuhali i posluži ih na suho. Meni je ta suha varijanta sasvim u redu, a kad ti špecli (noklice) plivaju u vodi (juhi) - to mi je jednostavno odurno.
08.05.2011. (12:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hm, volim špecle i uvijek mi ih je bilo žao raditi od punozrnog brašna - mislim šteta vrhnja i luka (da, luka!) i putra /ha ha/ ali ovo bih mogao probati.
28.06.2011. (13:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zenitist; slažem se tobom. Koja korist od integralnog brašna, ako ja špecle zalijem tonom masnoća, vrhnja, sira... Ako ih već radim od int. brašna, onda bih ih "trebala" raditi u što zdravijoj verziji (što manje masnoće, bez sira...) - a meni se takva verzija ne sviđa. Zato se držim bijelog brašna, masnoća, vrhnja i tona tvrdog masnog sira:)
01.07.2011. (16:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Hvala na receptu za špecle! Izvrsni su ovi sa sirom! :)
06.05.2011. (12:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ne volim špecle, ni hranu južne njemačke, u berlinu sam ljeti kod kuće, im ao sam u jednom starom udžbeniku definiciju, izgledaju kao mali dugački crvi ;)
07.05.2011. (09:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Goddess Vesna;
Probaj:) i meni se jako sviđaju sa sirom.
NF;
I ja se sjećam srednjoškolskog udžbenika iz njem. jezika (čini mi se da je riječ Kontaktsprache Maje Häusler) u kojem su špecli opisani kao mali debeli crvi:)
Ne znam tko je izmislio ovu varijantu u kojoj špecli (tj. noklice) plivaju u vodi, a ne znam ni tko je izmislio ovu varijantu u kojoj se špecli poslužuju na suho - ali svaka čast onome tko je došao na ideju da ih izvadi iz one vodurine u kojoj su se kuhali i posluži ih na suho. Meni je ta suha varijanta sasvim u redu, a kad ti špecli (noklice) plivaju u vodi (juhi) - to mi je jednostavno odurno.
08.05.2011. (12:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zenitist
Hm, volim špecle i uvijek mi ih je bilo žao raditi od punozrnog brašna - mislim šteta vrhnja i luka (da, luka!) i putra /ha ha/ ali ovo bih mogao probati.
28.06.2011. (13:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Zenitist;
slažem se tobom. Koja korist od integralnog brašna, ako ja špecle zalijem tonom masnoća, vrhnja, sira... Ako ih već radim od int. brašna, onda bih ih "trebala" raditi u što zdravijoj verziji (što manje masnoće, bez sira...) - a meni se takva verzija ne sviđa. Zato se držim bijelog brašna, masnoća, vrhnja i tona tvrdog masnog sira:)
01.07.2011. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...