Komentari

umojojkuhinji.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Goddess Vesna

    Hvala na receptu za špecle! Izvrsni su ovi sa sirom! :)

    avatar

    06.05.2011. (12:15)    -   -   -   -  

  • NF

    ne volim špecle, ni hranu južne njemačke, u berlinu sam ljeti kod kuće, im ao sam u jednom starom udžbeniku definiciju, izgledaju kao mali dugački crvi ;)

    avatar

    07.05.2011. (09:25)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    Goddess Vesna;
    Probaj:) i meni se jako sviđaju sa sirom.

    NF;
    I ja se sjećam srednjoškolskog udžbenika iz njem. jezika (čini mi se da je riječ Kontaktsprache Maje Häusler) u kojem su špecli opisani kao mali debeli crvi:)

    Ne znam tko je izmislio ovu varijantu u kojoj špecli (tj. noklice) plivaju u vodi, a ne znam ni tko je izmislio ovu varijantu u kojoj se špecli poslužuju na suho - ali svaka čast onome tko je došao na ideju da ih izvadi iz one vodurine u kojoj su se kuhali i posluži ih na suho. Meni je ta suha varijanta sasvim u redu, a kad ti špecli (noklice) plivaju u vodi (juhi) - to mi je jednostavno odurno.

    avatar

    08.05.2011. (12:12)    -   -   -   -  

  • Zenitist

    Hm, volim špecle i uvijek mi ih je bilo žao raditi od punozrnog brašna - mislim šteta vrhnja i luka (da, luka!) i putra /ha ha/ ali ovo bih mogao probati.

    avatar

    28.06.2011. (13:02)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    Zenitist;
    slažem se tobom. Koja korist od integralnog brašna, ako ja špecle zalijem tonom masnoća, vrhnja, sira... Ako ih već radim od int. brašna, onda bih ih "trebala" raditi u što zdravijoj verziji (što manje masnoće, bez sira...) - a meni se takva verzija ne sviđa. Zato se držim bijelog brašna, masnoća, vrhnja i tona tvrdog masnog sira:)

    avatar

    01.07.2011. (16:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...