Komentari

miasteniagravis.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • ptica

    Drago mi je da je i taj dio tvog života iza tebe. Otvori prozore i pusti neke nove ljude, događaje u svoj život. Uči druge o miasteniji. Mislim da sam dosta starija od tebe ali tvoja iskustva su mi vrlo dragocjena. Način na koji opisuješ i pričaš svoj život je vrlo jednostavan i razumljiv. Hajde da osnujemo političku stranku!. Molimo sve drage ljude da nam pomognu izabrati ime, a one ostale da nam budu podrška u osnivanju sa svojim znanjem i komunikacijskim vještinama koji će se razlikovati od ovih naših političara.... Budimo nada bolesnima, vjetar u život mladima obrazovanima, zdravima, neukima, svima kojima je pomoć potrebna.......... I sama sam pod stresom zbog promjene posla. U novoj sredini se ne snalazim najbolje. Osjećam se kao u areni sama, prepuštena zvijerima koje jedva čekaju da me razapnu uz pomoć podobnih šefova koji ne znaju svoj posao ali su dobro istrenirali vještine kao: treniranje strogoće, dvoličnost. ogovaranje, podmetanje. Ja nisam takav čovjek i protiv takvih se ne znam boriti. Mene su učili da istina na kraju pobjeđuje ali ja bih to voljela i doživjeti. Nisam ti puno pomogla ali nadam se ni odmogla

    avatar

    23.06.2011. (23:02)    -   -   -   -  

  • beroo

    i ja se borim sa mijastenijom vec 20 godina i dobro si opisala sve glavu gore bit ce bolje sami si mozemo dosta pomoci.ne posustajem lomi me sve puzam hodam ko da mi je neko kolac nabio u guzicu padam ali se i dizem ko te pita kako ti je kad mi glumimo nikaj nam se ne vidi a nemozemo puno toga najbolje godine uzela mi bolest a za ovo malo vrijedi se borit uzivaj u zivotu kad uvjek mozes ja te dobro shvacam glavu gore cuvaj se i pazi volim te pozzz

    avatar

    02.02.2012. (17:50)    -   -   -   -  

  • Ledica

    Drzi se!!!! Nadam se da si bolje! Ja sam "friska" mijastenicarka u najboljim godinama i tako sam se sad nasmijala na berin komentar:D Glavno da se znamo smijati i imamo smisla za humor, to nam nitko ne moze uzet!!!:) Puno pozdrava i odoh ja upravo sad kod sostarko:P

    avatar

    16.04.2012. (14:53)    -   -   -   -  

  • saska

    Draga moja, imam 49 god, mijastenija mi je dijagnostifikovana, kada sam imala nekih 14 god, izuzimam onih god. i nesto lutanja po lekarima!
    Posle raznoraznih lutanja i eksperimentisanja, dospeh u prave ruke!
    Kod mene je sve pocelo potpuno naglo! Pocela sam da padam po ulici i da mi ispadaju predmeti iz ruku, zatim krece nazalni govor, gutanje, otkazuje disanje i tako dospeh do pakla! Kada sam progutala prvi mestinon u zivotu, pomislila sam da je to to !
    Sledi bolnica, operacija na tadasnjoj VMA! Timus mi je bio 750gr. Paklenih 7 dana na vestackim plucima bez ikakvog pokreta, ako me ne okrenu, naravno hranjenje kroz infuzije i cevi kroz nos! Haha, nikada necu zaboraviti tu odvratnu corbu od karfiola! Potpuna panika, vade tubus ne ide disanje, vracaju ga i tako, ne znam koliko puta za to vreme, a mojim roditeljima su rekli ispred soka da ja tamo umirem!!!Uzas!
    7 dan sam prodisala, smucilo mi se sve i rekla sam svom mozgu DOSTA je bilo , ja sam operisana i sada je sve o.k.
    Koprcala sam se jos godinu i trunku sa ultralanima i prostigminima , pa sam jednom pukla i pocela da ih bacam kroz prozor! Kada su me roditelji uhvatili na delu, panika naravno, ajmo u bolnicu gde me posalju hitno u Ljubljanu jer tada se elektro miografija radila samo tamo, a oni tamo kazu ovde je sve u redu!
    Moja obozavana doktorka Slobodanka Todorovic, kaze o.k. nema stresova, bez radjanja i bez kiretaza! Naravno da sam rodila dve divne zive i zdrave devojke a da joj nisam ni javila sve dok se nisam vratila kuci iz porodilista! Los brak i eto nama mijastenicne krize, idemo SANDIMUN, popijem jednu bocu,preporucena doza 6 meseci i bacim!
    Hrabrost ili ludost, nemam pojma, smirim se, posle par god, opet idemo pulsna terapija Lemod sol, sa sve halucinacijama, Znaci prikacena na infuziju bez mrdanja ceo dan!
    Onda kazem oppet DOSTA!!! Ja volim sebe i ja sam sebi naj vaznija u zivotu, ako meni nije dobro nece biti ni mojoj deci dobro sa mnom!
    Udesila sam zivot sebi onako kako meni odgovara, koliko je to moguce, desava se jos tu i tamo, kada me ipak stignu kojekakvi stresovi, ali se iskuliram par dana i bude sve o.k. Naravno da imam mestinon uvek u frizideru, za svaki slucaj ;)
    jos jedna ne obicnost, kod mene u zadnjih par puta ide obrnuto, duple slike krecu sa budjenjem i sto vise hvatam zalet , sto ja kazem prebacim se na turbo pogon, meni je sve bolje!
    Samo sam htela da ti kazem DRZI SE TI SI SEBI NAJ VAZNIJE I NAJ VOLJENIJE BICE NA SVETU!!!! Kada ti se spava, spavaj, kada ti se slusa muzika, slusaj! Ja sam se razvela, jer sam JA tako htela, odgajila dvoje dece sama i pri tom sama zidala kucu !!! BORI SE NE PREPUSTAJ SE< NISI JADNA!!!! TRETIRAJ SVOJU BOLEST KAO KIJAVICU < SVE JE U GLAVI!!!!

    avatar

    15.02.2013. (20:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...