Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Mutna H2O

    Upravo sam gledao u emisiju. Činjenica je da je gradivo u školi prenatrpano, nije to kao što je nekada bilo. Istina, pritisak roditelja radi svoje, ali eto...

    Jedino rješenje je napušiti se pa da te nije briga... :P (naravno šalim se (da me ne optuže za dilanje ili što ja već znam))

    avatar

    14.03.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • praktikum

    glede instrukcija: jel znaš da ima čak i slučajeva da jedan profesor šalje drugome učenike na instrukcije!?!?!?!?
    drugo, postoje profesori koji jednostavno nisu u stanju ... zamisli vraga.... PRENIJETI ZNANJE - to su tako jednostavne stvari koje neki znaju prilično zakomplicirati.
    Prije par godina smo to riješili googlanjem:)

    avatar

    14.03.2011. (18:56)    -   -   -   -  

  • NF

    hrvatska je odabrala južnokorejski model mature, tamo preko 90 posto učenika ide na instrukcije, jedina modifikacija je da su skroz spustili kriterije, pa skoro svi prolaze ali svejedno ne mogu upisati željeni ili bilo kakav faks. mi koji smo upozoravali na propuste sad se povlačimo i šutimo, tko je lud riskirati sudbinu među luđacima, svakako instruklcije ako želite dobro svojoj djeci, a time pomažete i da nezaposleni nešto zarade ili predavači popune primanja, uostalom i ja ovih dana za dva zuba plaćam 2800 kuna, a još bi mi trebalo 2100 za poispadale plombe kod privatnika jer jednostavno ne mogu redovnim putem doći preko socijalnog na red, i zato su se oni koji su se borili izborili. plombe će čekati, a i svejedno mi je tko će proći ovakvu maturu, kod mene je u izuzetno lošoj generaciji prošle godine samo jedna učenica pala, ona koja nije ni pokušala zaokruživati, najbolje mi je kad šefovi dijele savjete, ne trebaju djeci instrukcije, svakako ne određenoj djeci xD

    avatar

    14.03.2011. (19:00)    -   -   -   -  

  • NF

    i volio bih da se prestane lupetati da su i za ovo svi prosvjetni sindikati krivi, dovoljno je otići na stranicu sindikata preporod i vidjeti koliko smo upozoravali na propuste., ostali sve vladine projekte bezrezervno podržavaju...
    @suzette: možda neki i ne znaju, al većina racionalizira svoj trud u uvjetima u kojima rade.

    avatar

    14.03.2011. (19:15)    -   -   -   -  

  • Cakana

    uvik je bilo i loših nastavnika i teškog gradiva, ali jedna stvar se zaista prominila u odnosu na prije: dica više uopće ne uče skupa!
    mi kad ne bi nešto znali, skupili bi se i rješavali zadatke zajedno. neko bi zna jednu stvar, neko drugu, i tako bi na kraju svi skužili sve. na repeticije su išli samo najveći tudumi kojima je zaista tribalo 10 puta više nego drugima za usvojit neko gradivo.
    danas umisto s kolegama, dica uče s roditeljima, a kad dođu do neke razine znanja koju im roditelji više ne znaju objasnit, idu na repeticije. meni na matematiku i fiziku dolaze dica koja su prosječno ili natprosječno inteligentna, a kad ih pitan koga vraga plaćaju meni, umisto da zamole onoga ko je dobio 5 iz testa da im pokaže, onda me čudno gledaju.
    alijenacija.

    avatar

    15.03.2011. (00:04)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Ne znam konkretnu emisiju, ali mogu ti reći nešto iz perspektive osobe koja je kao studentica davala instrukcije. Dakle, uz časne iznimke, obično nije slučaj da je nastavnik loš ili gradivo preobimno, nego se jednostavno radi o tome da gospon Klinac ili gospodična Klinka ZNA da će mamica i tatica iskeširati lovu nekom potplaćenom studošu od kojeg će se očekivati da u tri dana ulije u lijenu, a često i priglupu, ali ušminkanu glavicu gradivo cijelog polugodišta.

    Kad bih ti ispričala slučajeve koje sam imala ne bi mi vjerovala.

    Evo jedan primjer:
    Ja: Reci, što ste danas radili u školi?
    Klinac: Nemam pojma, nisam pazio na satu.
    Ja (zbunj?!): Pa zašto?
    Klinac: Zato što znam da ćeš mi ti to objasniti, a pod satom mi se jednostavno nije dalo paziti.

    Taj mali nije bio iznimka, nego pravilo.

    avatar

    15.03.2011. (20:31)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    uh. nismo još u tako poodmakloj fazi ali vidim da se po novinama konstantno djele razni linkovi za pomoć djeci pri učenju.
    malo pretjerano. bolje da su roditelji djecu naučili kako se uči nego da im plaćaju dodatne sate.
    tu čakštoviše, postoje cijele organizacije koje se bave samo time...

    avatar

    15.03.2011. (22:40)    -   -   -   -  

  • Goddess Vesna

    U životu nisam platila instrukcije svom Junioru! U prvom razredu srednje na polugodištu je bila čista jednica iz matematike; muž i ja smo otišli u školu poslije praznika da se posavjetujemo sa profesoricom! Na pitanje mog muža da li su mu potrebne instrukcije, žena ga je blijedo pogledala i pitala da li ima viška novaca! Uglavnom da ne duljim, ispalo je da se radi o čistoj lijenosti s njegove strane jer je na kraju godine iz matematike bio vrlo dobar! A u trećem je on i još 22 iz razreda popušilo popravni iz interne medicine! Mojem je dotični liječnik koji je predavao izjavio: kolega vidim da imate smisla za informatiku a ja ću vam usaditi smisao za internu pa makar vas to koštalo godine! I moj je Junior u dva tjedna naučio kompletnu internu,prošao na prvom roku, čuo da je tako učio da bi bio odličan ali da sad ne može dobiti više od vrlo dobar! Na maturi je mijenjao pitanja tako da pokaže svu svoju raskoš znanja interne medicine! Danas radi na Hitnoj internoj! A s druge strane imam prijateljicu koja je svom starijem sinu plaćala instrukcije sva četiri razreda srednje škole i još usput strepila na kraju godine da li će proći! A da ne govorim o silnim vrećicama koje je nosila u školu; u svakoj je bilo točno određeno što mora biti! Sad su joj blizanci prvi razred gimnazije i dalje redovno plaća instrukcije iz: matematike, fizike, kemije, engleskog i njemačkog! Malo sam se raspisala ali nadam se da ćeš mi oprostiti! :) Lijep pozdrav

    avatar

    15.03.2011. (23:29)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Gledala sam tu emisiju.
    Mogu razumijeti da je na prvom mjestu traženih instrukcija matematika, ne sjećam se koji predmet je na drugom ali da je natrećem eneglski to ne razumije ?! Pa engleskim smo bombardirani sa svih strana , od malih nogu djeca pokupe riječi onako usput gledajući crtiće i filmove. Gramatika nije prezahtjevna, Besplatnih on-line tečajeva ima napretek (za više razrede OŠ i srednju sasvim prihvaltjivo) kao i literature za učenje i vježbanje.
    Ali treba sjesti i učiti, a to se mnogima ne da.

    avatar

    16.03.2011. (12:24)    -   -   -   -  

  • tičerica

    nisam gledala dotičnu emisiju, ali potpisujem kulericu: prije koji tjedan - subota, zove me nepoznati broj. mama dobila broj od druge mame, mala treba ispravljati komad s polugodišta. (treći mjesec, što je do sada radila?!) u pitanju je ovaj put njemački. mala dolazi u nedjelju, a u utorak piše test - i to ne ispravak polugodišta nego novo gradivo od 1. i 2. mjeseca. a ja trebam u sat i po u glavu koja ne vlada osnovnim vokabularom ni nastavcima za prezent usipati 2 mjeseca gradiva? mission impossible! hvala bogu, takvi mi se najčešće više ne jave, bila ocjena pozitivna ili negativna na kraju.

    @ champs-elysees: kod nas svi MISLE da znaju engleski zbog te stalne izloženosti. ALI... ima mnogo roditelja koji su u školi učili njemački, neki čak još i ruski, i ne osjećaju se kompetentni pomoći djeci čak ni kada se radi o osnovama osnova. a to što djeca pokupe riječi... pokupe izgovor i što one znače, ne pokupe način pisanja (ahilova peta svakome u engleskom), ne pokupe kako se riječ čita. ne pokupe osnove gramatike (što je to present simple, past simple, present perfect, jede li se to vilicom ili žlicom?)... tako mogu negdje do šestog razreda se provlačiti. kada se u sedmom krene s ozbiljnom gramatikom, onda se otkrije dubina marjanske brazde.

    avatar

    16.03.2011. (13:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...