Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • vipmama

    Prvi put doživljavam ovo u punoj veličini, ogromna površina!

    avatar

    08.02.2011. (09:51)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Cijeli roman. Nekoliko čisto mondrianovskih grafita:)))

    avatar

    08.02.2011. (12:34)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Često se vozim po Branimirovoj i stalno promatram taj dio, ali nikada nisam hodala onuda. Zaista šteta što nije bolje iskorišteno. Meni je zanimljiv onaj dio nakon tramvajskog okretišta na Borongaju, ali s druge strane pruge. Tamo su vrtovi koje održavaju stanari zgrada Borongaja. Nekoliko puta sam onuda hodala kao mala, jer jedan takav vrt održava daljnja familija, ali mislim da je to tamo sve "prisvojeno", nisu vlasnici. Čini mi se da je ista situacija i sa vrtovima kod Mamutice (između ulice B. Magovca i SR Njemačke). Baš me zanima jel ima još gdje u Zagrebu takvih prisvojenih poljoprivrednih površina.

    U svakom slučaju, jako lijepi post :)

    avatar

    08.02.2011. (13:47)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Semiramida, ima dosta takvih površina ... osim ovih koje si spomenula tu su recimo vrtovi kod tramvajskog okretšta na Jarunu (tamo je planiran park) pa recimo južno i jugozapadno od Prečkog (ispod Jarnovićeve i Svilkovića), sjeverno od Dupca/Trnovčice (uz potok) ... meni su to vrlo zanimljiva mjesta jer korisnici to često održavaju sa puno ljubavi i kreiraju zgodne zelene kutke. Bit će kad-tad post i o tim vrtovima, slažem fotke!

    avatar

    08.02.2011. (14:12)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Joj super, jedva čekam :)

    Za ove spomenute ne znam, jer ne hodam baš tim predjelima, ali i meni su jako zanimljiva mjesta i voljela bih hodati i vidjeti čega sve ima, ali rijetko se pružaju takve prilike, jer ipak to znači hodanje po "nečijem" vrtu, pa makar bio samo prisvojen :)

    Kada bude post, možda mogu pridonijeti sa slikom ovoga kod Mamutice. Frend živi na 18.katu pa se baš lijepo vidi, skoro iz zraka. Ne znam kakva je sad situacija zato jer je još zima, ali uskoro će sve zazelenit.

    avatar

    08.02.2011. (14:23)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Semiramida, odlično, fotka tog tipa, sa 18. kata, bi bila jako dobrodošla, to je potpuno drugačiji pogled! Snimi i pošalji na mail, molim te!

    Što se tiče šetnje IZMEĐU vrtova, ja tu ne vidim nikakvih problema - to su staze kojima se šeću ne samo korisnici vrtova već i drugi prolaznici, bilo šetači koje zanimaju vrtovi, bilo oni kojima su te staze jednostavno najkraći put od A do B i koji ne mare za prašinu ili blato. Po onome što vidim u blizini mog kvarta (Prečko) ljudi se često šeću uokolo i zagledaju vrtove, a i korisnici vrtova znaju ponekad spontano uroniti u razgovor, osobito ako im daš kompliment za lijepo održavan vrt ;o) (neki su zaista prekrasni!).

    Sjetio sam se i još jedne lokacije takvih vrtova: između Kajzerice i Avenije Dubrovnik, a ako se dobro sjećam ima ih i iza Super Andrije kod Sigeta.

    avatar

    08.02.2011. (15:17)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Nema problema, čim me put odvede u tom smjeru fotkam i šaljem (trebalo bi bit do kraja mjeseca).

    Da, istina, naravno da postoje staze između, ali budući da ne živim baš blizu takvih vrtova, onda mi se teško odlučiti hodati onuda. No, nikad se ne zna, možda me put jednog tana i tamo odvede :)

    I meni se isto čini da ih ima tamo u Sigetu, par puta sam onuda hodala i sad mi dolazi neko mutno sjećanje da bi moglo biti i tamo.

    U svakom slučaju, baš se veselim postu :))

    avatar

    08.02.2011. (16:55)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Ima još ostataka takvih vrtova na Trnjanskoj savici, onaj dio uz nasip, zapadno od restorana Slavonija (?) i nogometnog igrališta.

    Nepoznati, nisam nikada taj dio gledala k'o cjelinu. Stvarno tužno, uz grafite i ostatke plakata koji malo popravljaju dojam.

    Slično izgleda ispod Mosta mladosti s obje strane Save.

    avatar

    08.02.2011. (20:08)    -   -   -   -  

  • clearbluesky

    Jedna zgodna popločena staza vodi od Grafičke škole (i fakulteta) do Športske dvorane Peščenica, a prolazi točno kroz te 'divlje' vrtove... Ne znam, doduše, u kakvom su stanju sad ti vrtovi, s obzirom da onuda neprestano prolaze srednjoškolci, a i dosta su prostorno skučeni, između igrališta Grafičke škole i obližnjeg Ruđera, rečene dvorane i poligona autoškole Volovčica... Ali tamo su, i zanimljivi su za vidjeti :)
    Inače, cijeli taj predio oko Grafičke škole je dosta interesantan, osobno ga doživljavam nekako 'granično', kao neku među; već s druge strane Getaldićeve počinje Žitnjak i industrijska zona, a s druge strane, preko Borongajske, ledine nekadašnjeg aerodroma na Borongaju... Uvijek mi je bilo zanimljiv takav smještaj škole, na sam kraj grada (jasno, grad ne završava tamo, ali zaista, osjećaj je takav)... Možda bi i to bila neka zanimljiva tema? :)
    Ako ste zainteresirani, mogu poslikati te vrtove i općenito taj dio, samo se bojim da slike neće biti baš na nivou (nemam takvo oko za detalje ;))
    Inače, vrlo zanimljiv post, kao i blog, s veseljem ga pratim i čitam.

    avatar

    09.02.2011. (00:35)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    [B]clearbluesky[/B], hvala ti na komentaru i ideji, samo ti poslikaj taj predio i pošalji!
    Prošlo ljeto sam se motao oko bivšeg aerodroma (s druge strane, oko Borongajskog luga), trebalo bi to još malo obići ...), to je zaista rubno područje, s jedne strane aerodroma je također urbana izgradnja ("limenke"), a sa druge skoro pa seoska, oko Luga.

    avatar

    09.02.2011. (08:30)    -   -   -   -  

  • Ranmi

    Uz "1970" kako smo zvali lokaciju završetka nadvožnjaka kod Borongaja (iznad Volovčice) me veže sjećanje iz djetinjstva, negdje polovicom osnovne škole, kada smo tamo u nekim lijenim ljetnim popodnevima dvaput ili triput dočekivali vlakove kamenicama.

    Dječji nestašluci, ah...

    avatar

    07.10.2012. (22:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...