Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Boris

    @Veki, volio bih vidjeti ( čuti, pročitati, doživjeti ) kakav bi bio komentar dr. Ive Sanadera na ovo tvoj post.. Kako se raspukla jedna iluzija Moći ! Ako je išta na svijetu slabo onda je to Moć. Neznam kako se osijeća takav čovjek? Ali, mogao bih prepostaviti. Za mene on je objekt žaljenja, a kada nekoga žalite, on je za tu osobu otpisan ( ad acta ).Može li pomoći resocijalizacija? Za njega i to je kasno. Ali, Bog mu može pomoći. Nažalost, on to nezna. I nije sam, mnogo je takovih, nažalost, iluzionista. Ali, ni svaka iluzija ne mora biti štetna. Zavisi od promatrača. Ako on svoju iluziju može promotriti i pretvoriti u stvarnost, onda je on jedna vrsta boga. No ja vjerujem samo u jednoga Boga, Onoga koji nije promatrač, već Stvoritelj.

    Eto, na njegovom primjeru mogu učiti mnogi ljudi. Zar to nije dobra ( božanska ) poruka ! Zar nije ovaj post najbolji dokaz postojanja uvijek neposredne Božje prisutnosti !

    avatar

    11.12.2010. (23:35)    -   -   -   -  

  • hromi daba

    možda vrijeme je iluzija, možda je ovo samo film ili igrica u kojoj biramo sami kraj;
    ali misliti da je inzistiranje na sadašnjosti rješenje znači tražiti rješenje u samopoglupljivanju i spostiti se na razinu žohara ili primitivnih robota koji reagiraju jedino na tren. podražaj i ponavljaju istu grešku ili pokret 100 puta budući da nemaju svjesnot o prošlim događajima.
    Isto tako time bi ukinuli osobnu svjesnost i postali običan automat.

    Priča o životu u sada je možda dobra s psihološkog stajališta, jer su ljudi i previše okupirani stotinama problema iz prošlosti, koji im onda nagrizaju zdravlje, pa ih se u tom smislu dobro riješiti;
    ali filozofski je življenje u sada potpuno promašen koncept.

    avatar

    27.12.2010. (10:20)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    @hromi ... svaka reakcija je ovaj tren, ne možeš reagirat juće ili sutra, možeš samo sada :)
    Biti sada jest biti potpuno prisutan, svijestan, što znaci da neceš nikako ponoviti istu pogrešku, osima ako to svijesno ne odabereš...
    sada je jedino što jest, stoga, živjeti, iskusiti, spoznati možemo jedino sada, ne juće, ne sutra, .... pozz hromi ;)

    avatar

    27.12.2010. (17:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...