Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • wall

    lijepo napisano, slično mislim i ponašam se oko knjiga. knjige na kile su dno dna, jer one za kojima žudim su preskupe, a one druge ne bih ni po 5 kuna...kvaka 22.

    avatar

    30.09.2010. (13:20)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    naravno, ja bih linkala ovo pri sebi :) a što da kažem, osim što su knjige sadržajno lijepe, korisne i divne, duhovno uzdižuće, knjige su i lijep uporabni predmet koji ukrašava prostor i to im čovjek ne može oduzeti :)
    a posuđene knjige - bit će mi zlo kad se sjetim da moram iskamčiti jedno četiri knjige od svoje frizerke, jedno četiri od brata...

    avatar

    30.09.2010. (13:51)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Hm -" Fotke su mi off topic" - ma otkud odjednom ta skromnost. ??
    Jel to očekuješ pohvalne komentare, u stilu - Ma daaaj Brode, pa fotke su ti ka i obično suuuuupeeeeer!!! - hahaha, e, tico, tico.:-))))
    Znači ti si taj koji ne vraća posuđene knjige, i još priznaješ da se praviš lud?!?
    Sram te bilo, da bi bilo! - to ti govori "mala knjižničarka" koja još uvik živi u meni.
    Znaš da svaka knjižnica ima dan kad objavi svim neodgovornim članovima da slobodno vrate knjige koje drže već godinama i da im neće naplatit zakasninu.

    avatar

    30.09.2010. (18:34)    -   -   -   -  

  • primakka

    većina knjiga danas zaista i spada u kategoriju na kile, da ne spominjem, jel. doma imamo par kila tehničke, fali par slova za kompletić, a ja ludim kud ću s tom tonažom. možda u njima ima znanja, ali niko to nikad nije otvorija. ono šta mi se sviđa, stalno po malo listam i uvik je u nekome neredu. a kad kupujem poklon - pokušam pogoditi, ali, kako kažeš, često kupim šta bi sama volila imati. i onda se čudim pa kako još nisi pročitao/la. ne mogu prižalit zaratustru od prije trideset godina, čak znam kod koga je, ali ne mogu do njega doći. ono posuđeno kod mene znam čije je, dobro si me sitija da vratim.
    a slike ti stvarno ne idu uz tekst. lipo otvori blog moj višak, ili kud ću jadan s njima, pa ih nekako uklopi, a ne ovako. na mala vrata se reklamiraš.:-))

    avatar

    30.09.2010. (22:22)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @wall: Da, jeftine knjige su apriori "sumnjive" :-) htio ne htio pomisliš - ma to ništa ne vridi...
    @Bookeraj: A gušt je kad nakon vremena pronađeš na polici neku već pročitanu knjigu i ponovo pronađeš neki dio koji ti se sviđa
    @nazačelju: Uh, žuri mi se za poludit :-)
    @gustirna: Ah da, ako svakog dana ne dobijem najmanje dvadeset hvalospjevnih komentara, postanem deprimiran... I ne brini, knjižnicama ne dugujem niti jednu knjigu.
    A recimo da ću se još malo pravit blesav ali ne zadugo
    @primakka: ma ko će otvarat još jedan blog, jednostavno, nešto poslikaš ovako uz put, nevezano za neku temu i kasnije ne znaš di bi s njima :-)

    avatar

    01.10.2010. (06:47)    -   -   -   -  

  • ssibenka

    :) pretanke :))))) ...ma neka njih tu, nisu za bacit ;)...neki računaju da je bolje tri kile knjiga nego metar drva, drugima je grij palit išta napisano pa makar bila to i sumnjiva literatura iz šoping centara ali s knjigon ka daron ne moš nikad falit (iako pročitavši kako ispituješ ka profešur je li knjiga pročitana ili ne, dvaput bi promislila prije nego bi primila knjigu od tebe na dar! ;)))))

    avatar

    01.10.2010. (14:33)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @šibenka: molto tanke :-))) Ma možeš ti i više od dva puta promislit ali ipak ćeš dobit knjigu na dar :-D

    avatar

    01.10.2010. (17:54)    -   -   -   -  

  • praktikum

    "najbolje" mi je kad se nezahvalni primatelj posuđene knjige pravi lud, pa kaže da tu knjigu nije uopće posudio/la od mene, ili još užasnije, da ne zna di je knjiga?!?!?!?!? užasssss :)))))))
    a ono knjiga cca 10x 20x30 cm!!! možeš ju komotno koristiti kao podlogu za tevejac :))))))

    avatar

    01.10.2010. (18:38)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ja se potpišem ko u školi iza na prvoj praznoj stranici svake knjige i napišem "mora se vratiti mz-u"

    avatar

    01.10.2010. (19:19)    -   -   -   -  

  • wall

    nisu sumnjive jeftine knjige, već 'knjige na kile'..najveće smeće su obično najteže po kilaži, divot-izdanja, grand izdanja tuđmana i ostalih lažnjaka.zadnje grandiozno teške i dobre sam čitao Focaultovo klatno (1000+str) U.Eco, i velike Ruse (i dječju sagu o H.Potteru)...a dobre su mi uglavnom bile tanušne brojem listova,bogate i velike sadržajem; ukratko, loše knjige prodaju na kile ,a dobre na kapaljku

    avatar

    01.10.2010. (20:11)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @suzette: Takve debeljuškaste su najbolje :-)))
    @neverin: Pametno...
    @Wall: Ima nešto u tome

    avatar

    02.10.2010. (18:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    sad su po kilo, nekad su bile na metar, za popunit regal, boja u skladu s namištajem ;0) ali me u zadnje vrime oduševljava ova ideja koja je došla odnekud sa zapada, otvorena knjižnica i princip posudi-ne vrati-proslijedi, dakle ideja cirkuliranja knjiga, jer zašto je zadržavati kod sebe ako si je pročitao, proslijedi je onom kome će biti od koristi... gledajući ove knjižurine oko sebe, u regalu, po podu, pod tv-om (eto priznajem, ne podupiru mi rasklimani kauč, ali dvije deblje hrvatske enciklopedije mi niveliraju samsunga ;0) srce mi se para što se silom prilika oštećuju i ne koriste i što ih nemam gdje iza stakla poslagat i sačuvat, ma čak bi ih rađe i dala nego da propadaju... naravno, za neke naslove se čovjek sentimentalno veže, pa ih najrađe ne bi proslijeđivao, ali zapravo, gdje je vrijednost knjige, među njenim koricama ili u poruci koju u našim srcima i umovima ostavljaju?
    sve mi je bliža pomisao donacije kakvoj maloj potrebitoj knjižnici, jednog dana tako će i biti...

    avatar

    02.10.2010. (19:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...