Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Kojotica

    baš sam danas malome kupila nove tenisice i par majica, ali ne zbog mode nego su mu se toliko produžili svi ekstremiteti pa mu je sve prekratko :))

    avatar

    01.09.2010. (22:03)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Vjeruj da se isto ponekad pitam, od kud im novci, roditelji ili ne rade, ili radi jedan.
    Knjige za moju najmanju kćer za 4. osnovne koštaju 550 kn, bez ostalog pribora koji sam kupovala okolo u 5 dućana, kako bih prošla jeftinije.
    Srećom što je još mala pa još uvijek nosi robu od kćeri moje prijateljice, koja je nešto starija od nje, no za koju godinu će zasigurno postati izbirljivija, pogotovo kad uđe u pubertet.

    Pozdrav tebi!

    avatar

    02.09.2010. (07:16)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ne sjećam se ni ja da su moji roditelji proživljavali traume zbog početka školske godine, a nas je bilo troje, u jednom trenu svatko u različitoj školi (dobro, s fakultetlijama je ipak lakše, oni se sami pobrinu za sebe). međutim, ne sjećam se ni da je bilo svake godine nove patike baš za početak školske godine, nova torba da i ne spominjemo. kupovale su se nove bilježnice i knjige, a ostalo kad i ako je zatrebalo. a i više novca je bilo u optjecaju prije 5-6 godina...

    avatar

    02.09.2010. (09:04)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Mali je još mali da bi izvoljevao oko odjeće i obuće , o markama nema pojma :-) , zna samo da ujutro hoće ili neće obući neku majicu/hlače iz već nekog razloga.
    A u fazi je da raste ko' gljiva tak da ne gine svake sezone obnavljanje garderobe. Kaj bu tek kad krene u školu.
    Ruksakić za vrtić nosi još od jaslica itd. jedino kaj neće nositi u vrtić su trenirke, to kaže muž da sam ja kriva jer sam ga tak naučila, njemu su trenirke za po doma i na igralište :-))).

    Kaj se skockanosti mlađarije tiče, ne čudi mene njihova skockanost koliko to da svaki dan vise po kafićima, oko mene je puno srednjih i osnovnih škola ,a bogme i kafića pa vidim da su krcati dječurlijom.

    avatar

    02.09.2010. (11:03)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Na srecu velikih troskova za pocetak sk.godine nemamo, knjige nemaju (koriste skolske), ruksak/torba mu ne treba, lunch box od prosle godine, cipele i uniforma i dalje OK velicina.
    Da nisam provjerila na internetu kad im pocinje skola promasila bih skroz(danas su krenuli,ja mislila sljedeci ponedjeljak).

    avatar

    02.09.2010. (13:09)    -   -   -   -  

  • udvoje

    Jasno da se nema, da je sve skupo da djeca svoje trebaju i traže ali; postoje mogućnosti i mogućnosti. Naravno da jedan ruksak može i mora izdurati dvije šk.godine, naravno da treba paziti gdje, što i kada se kupuje. Žal mi roditelja koji NEodgajaju djecu tako što im svojim lošim naćinom življenja prikazuju iskrivljenu sliku svijeta. Marke, nemarke, starke, ne starke, sve u svoje vrijeme, sve prema mogućnostima ali najbitnije je da djeca budu svjesna kako ništa od toga neće okarakterizirati njih same kao osobnosti. Niti veća pikula, niti veća torba a bome ni šarenija pernica.

    avatar

    02.09.2010. (14:47)    -   -   -   -  

  • fulvus

    gdje to piše da treba nova roba? ja se ne smatram socijalnim slučajem, već sam prilično daleko od toga, a moj sin je nosio 8 godina zimsku jaknu...i još je i sada ponekad nosi....od prvog srednje pa gotovo cijeli faks. moja djeca su uvijek nasljeđivala jedno od drugog, a torbe se nose dok se ne raspadnu, a još su takve najdraže. nisu to doduše jeftine torbe, samsonite, jer se vodim logikom kvalitetnije je dugotrajnije i na kraju jeftinije. to kaj veliš da je mlađarija skockana tip-top je najviše roditeljska greška, jer oni popuste pritisku za novi preskupi mobitel, torbe, jakne i sav ostali gadget mora biti nov (?!!) oni su ti koji moraju takve stvari prerezati, ako već nisu djecu dobro odgojili da ih to na silu traže. kako se može kukati da se nema od čega živjeti, a istovremeno kupovati na bezbroj rata, po meni sasvim bespotrebne stvari.
    još kad vidim u jutarnjem kako nabrajaju popis troškova za prvašića pa napominju: đeparac, odlazak u kino, balet, dva strana jezika, violina, rukomet, topli obrok u školi, igračke i mobitel. kao da je to standard koji si mogu svi priuštiti. kao i roditeljski pritisak da svi moraju biti ekstremno nadareni za jezike, sport, glazbu pa forsirati barem po dvoje od svake vanškolske aktivnosti (preporuka dva jezika, violina i klavir, rukomet i balet), da se oni što manje njima bave kroz dan, a djeca imaju ispunjeni svaki minut. malo sam proširila temu:))

    avatar

    03.09.2010. (09:26)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Tijekom ljeta kupovali rabljene udžbenike, pa smo tu uštedjeli. Bilježnice našli u Konzumu po 3 kn, za nekoliko posebno lijepih razriješili kesu i dopustili trošak od preko 10 kn (a baš ih ima bezobrazno skupih, tih bilježnica). Torbe očistili i oprali. Obuća još uvijek nosiva, kupili mlađoj samo jedne tenisice za 150 kn u Deichmannu. A taj Avenue Mall me prošli vikend riješio teške muke jer smo uspjeli objema Potočnicama naći traperice! Po 200 i nešto kuna svake, što mi se čini dosta povoljno, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da pri traženju odgovarajućih traperica znamo obići Rijeku, Trst i Koper. Ovako smo usput, uz posjet Špancirfestu, uspješno obavili i kupovinu. Eto. :)

    avatar

    03.09.2010. (16:26)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    mladez je pocela iz dosade ici u te shopping centre. kupovanje kao smisao zivota. kad drugih nema.
    ja nemam robicu bas od koga dobiti tako da mi racun bas osiromasi u ovo doba godine. nesto mrvicu za malu a za maloga nista. ali bar imam kome dati ocuvano pa se koji put oduze i djeci kupe neku majicu ili slicno. ovih sam dana vec istresla hrpu love za nove stvari. hlace se brzo deru pa se ne kupuju skupe. ali zato jakne i majice kupim radije bolje jer se hm odmah raspadne. npr. zara ima dosta kvalitetnijih a samo su malo skuplje. i da, kod nas se jos naveliko raste pa odmah kupim slijedecu velicinu. tako mali jednu odlicnu jaknu nosi vec trecu godinu. kad bih barem istu nasla ponovno.

    avatar

    03.09.2010. (19:20)    -   -   -   -  

  • tita

    nekad bi mi najveći trošak bile knjige, ali sad se i stariji sin na faksu opametio i shvatio čemu služe kopiraone :D tako da mlađi ima što mu treba od njega, ako slučajno treba knjigu nekog drugog autora, zna se, kopiraona , s odjećom prije nisu nikad gnjavili, zapravo su vrtić i osnovnu školu prošli u trenirkama jer hlače nisu voljeli nositi jer su govorili da ih stišću, a ni sad ne pate na marke, baš sam maloprije razmišljala o tome da bih im ove godine stvarno mogla kupiti nove zimske jakne, ove nose godinama i još im ništa nije, čisto za promjenu :)

    avatar

    04.09.2010. (11:18)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Točno sam danas razgovarao sa prijatlejima da se reklamiraju kopačke, majičice i hlačice, a ne nešto mrvicu pametnije. Veliki je problem obraćanje reklame djeci - od njih se tako stvaraju pravi potrošači američkog modela.
    Pozdrav i uživaj ;:)

    avatar

    04.09.2010. (19:03)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Nisam školarka, ali moram reći da sam si na sniženju našla prekrasan baloner beige boje koji prati liniju tijela i veže se u struku - na sniženju, snižen sa nekih 900 na 150 kn! :)) U Arkadu u kojemu se i inače mogu naći manijakalna sniženja pa ako vas put nanese, nećete požaliti. Pogotovo iza Nove godine kada je, kako kažeš, zimska roba snižena, tamo to bude 70% i to ne samo na manjinu artikala. :)

    avatar

    05.09.2010. (11:35)    -   -   -   -  

  • jiggo

    Nikad mi nije bio problem nositi posuđeno, prijateljevo ili rođakovo. Rezultati se vide danas i zahvalan sam na stavu svojih roditelja prema toj temi.

    avatar

    06.09.2010. (22:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...