Integralno brašno koristim redovito kod pečenja kruha, eksperimentirala sam i s pizzom i palačinkama i jednom u kolaču s jogurtom (onaj legendarni kolač gdje se satojci mjere čašom od jogurta). Baš me zanima da li ti je tijesto pucalo kod razvlačenja.
21.08.2010. (09:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Meni lijepo izgleda (još da je veća slika). Integralno brašno i tjesteninu često upotrebljavam, a nekad su samo bogati jeli bijelo brašno, glaziranu rižu i sl. i češće bolovali zbog nedostatka vitamina od siromašnih.
21.08.2010. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister; Ja se povremeno sjetim da bi bilo "dobro" da u nekom tijestu kombiniram obično i integralno brašno. Ali koliko god to "zdravo" bilo, problem je u tome što se meni nikako ne sviđa okus toga. Znam da je to stvar navike, ali meni integralno brašno ima nametljivo-intenzivan okus koji mi se nikako ne sviđa. U slanim tijestima to donekle prolazi, ali u slatkim nikako. Meni ova savijača definitivno nije nikakav "highlight", valjda bi me trebala tješiti činjenica da je malko zdravija od obične savijače.
Što se razvlačenja kora tiče, samouka sam, nikad mi nitko to nije pokazao - meni i kora od običnog brašna uvijek negdje popuca. Znam da to treba razvlačiti polako, pedantno i strpljivo, ali to mi nije jača strana, pa moje kore najčešće podsjećaju na "švicarski sir". Ista stvar je i s ovakvim integralnim korama, uvijek se negdje nađe neka rupica. Ali ovakve kore nije ništa teže razvalačiti, nego obične. Glatko pšenično brašno i ulje zaslužni su za elastičnost, kad gledam tu razvučenu koru, čini mi se kao da smeđe mrvice integralnog brašna "plivaju" na kori.
22.08.2010. (10:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo: Prije 10ak godina ja sam sebe nastojala "naučiti" na integralno tijesto i rižu - ali meni je to bilo užasno. Mjesecima sam se pokušavala naviknuti na to, ali meni se okus toga nikako ne sviđao. S vremenom sam totalno odustala od integralnog tijesta i riže, i zadnje 3-4 godine uopće ih nisam jela. Ali prije mjesec dana, glupa kakva jesam, u dućanu sam zabunom kupila integralne špagete. Stajala sma kod police na kojoj su obični špageti koje kupujem, i onda sam se sjetila da moram uzeti i neku sitnu tjesteninu i posegnula sam za špagetama, uvjerena da sam uzela one koje i inače kupujem (možda mi to moja podsvijest nešto želi reći?). Mrak mi je pao na oči kad sam došla doma i vidjela što sam kupila. Odmah sam ih skuhala, da ih se što prije riješim, i bili su isto onako užasni kakvi su mi uvijek bili.
Slušala sam već o tome kako su prije proizvodi od bijelog brašna bili "rezervirani" za bogate (sad je situacija skoro obrnuta; "siromašni" si ne mogu priuštiti da budu izbirljivi). Baka mi je pričala kako je djed u vrijeme 2. svjetskog rata, zajedno s par susjeda, Nijemcima pomagao graditi cestu. To je bilo u vrijeme Božića, pa su se Nijemci "smilovali" i siromašnim seljacima dali nešto namjernica. Među tim namjernicama, djed je doma donio i 5 kg potpuno bijelog pšeničnog brašna. To brašno je u cijelom selu bilo "događaj sezone". Jer u seoskom mlinu se, naravno, mljelo cijelo zrno pšenice, bez odvajanja.
LoveToRead; Hvala:)
22.08.2010. (10:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Super mi je ovaj recept. Imam molbu: moj sin i ja hranimo se strogo "zdravo" (neki njegovi zdravstveni problemi a i sport), i zanima me znaš li ti gdje se na netu mogu naći recepti sa tim integralnim brašnima i sličnim stvarima?
29.08.2010. (18:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marchelina; Žao mi je što neću biti od pomoći, ali nemam pojma postoji li nekakva stranica samo s takvim receptima. Ima stranica na kojima ima svega, pa se može naći i takvih recepata, ali to definitivno nije moja "domena". Ja ne volim te "cjelovite" namjernice i izbjegavam ih u širokom luku, ovakvi recepti su kod mene iznimka, čak i kad u nekom receptu piše da treba staviti int./raženo itd. brašno, ja stavim bijelo brašno.
Sretno u potrazi:)
02.09.2010. (08:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Integralno brašno koristim redovito kod pečenja kruha, eksperimentirala sam i s pizzom i palačinkama i jednom u kolaču s jogurtom (onaj legendarni kolač gdje se satojci mjere čašom od jogurta). Baš me zanima da li ti je tijesto pucalo kod razvlačenja.
21.08.2010. (09:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
tijesto izvrsno izgleda! LP
21.08.2010. (11:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Meni lijepo izgleda (još da je veća slika). Integralno brašno i tjesteninu često upotrebljavam, a nekad su samo bogati jeli bijelo brašno, glaziranu rižu i sl. i češće bolovali zbog nedostatka vitamina od siromašnih.
21.08.2010. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LoveToRead
Djeluje jako ukusno:).
21.08.2010. (15:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
windfuckersister;
Ja se povremeno sjetim da bi bilo "dobro" da u nekom tijestu kombiniram obično i integralno brašno. Ali koliko god to "zdravo" bilo, problem je u tome što se meni nikako ne sviđa okus toga. Znam da je to stvar navike, ali meni integralno brašno ima nametljivo-intenzivan okus koji mi se nikako ne sviđa. U slanim tijestima to donekle prolazi, ali u slatkim nikako. Meni ova savijača definitivno nije nikakav "highlight", valjda bi me trebala tješiti činjenica da je malko zdravija od obične savijače.
Što se razvlačenja kora tiče, samouka sam, nikad mi nitko to nije pokazao - meni i kora od običnog brašna uvijek negdje popuca. Znam da to treba razvlačiti polako, pedantno i strpljivo, ali to mi nije jača strana, pa moje kore najčešće podsjećaju na "švicarski sir". Ista stvar je i s ovakvim integralnim korama, uvijek se negdje nađe neka rupica. Ali ovakve kore nije ništa teže razvalačiti, nego obične. Glatko pšenično brašno i ulje zaslužni su za elastičnost, kad gledam tu razvučenu koru, čini mi se kao da smeđe mrvice integralnog brašna "plivaju" na kori.
22.08.2010. (10:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Bookeraj;
Hvala:)
gogoo:
Prije 10ak godina ja sam sebe nastojala "naučiti" na integralno tijesto i rižu - ali meni je to bilo užasno. Mjesecima sam se pokušavala naviknuti na to, ali meni se okus toga nikako ne sviđao.
S vremenom sam totalno odustala od integralnog tijesta i riže, i zadnje 3-4 godine uopće ih nisam jela. Ali prije mjesec dana, glupa kakva jesam, u dućanu sam zabunom kupila integralne špagete. Stajala sma kod police na kojoj su obični špageti koje kupujem, i onda sam se sjetila da moram uzeti i neku sitnu tjesteninu i posegnula sam za špagetama, uvjerena da sam uzela one koje i inače kupujem (možda mi to moja podsvijest nešto želi reći?). Mrak mi je pao na oči kad sam došla doma i vidjela što sam kupila. Odmah sam ih skuhala, da ih se što prije riješim, i bili su isto onako užasni kakvi su mi uvijek bili.
Slušala sam već o tome kako su prije proizvodi od bijelog brašna bili "rezervirani" za bogate (sad je situacija skoro obrnuta; "siromašni" si ne mogu priuštiti da budu izbirljivi).
Baka mi je pričala kako je djed u vrijeme 2. svjetskog rata, zajedno s par susjeda, Nijemcima pomagao graditi cestu. To je bilo u vrijeme Božića, pa su se Nijemci "smilovali" i siromašnim seljacima dali nešto namjernica. Među tim namjernicama, djed je doma donio i 5 kg potpuno bijelog pšeničnog brašna. To brašno je u cijelom selu bilo "događaj sezone". Jer u seoskom mlinu se, naravno, mljelo cijelo zrno pšenice, bez odvajanja.
LoveToRead;
Hvala:)
22.08.2010. (10:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shadow
hahaha vec mi ej zamirisala :P jako ljepo izgleda :D p.s. ogladnila sam sad
25.08.2010. (18:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Shadow;
Hvala:)
26.08.2010. (08:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marchelina
Super mi je ovaj recept. Imam molbu: moj sin i ja hranimo se strogo "zdravo" (neki njegovi zdravstveni problemi a i sport), i zanima me znaš li ti gdje se na netu mogu naći recepti sa tim integralnim brašnima i sličnim stvarima?
29.08.2010. (18:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
marchelina;
Žao mi je što neću biti od pomoći, ali nemam pojma postoji li nekakva stranica samo s takvim receptima. Ima stranica na kojima ima svega, pa se može naći i takvih recepata, ali to definitivno nije moja "domena". Ja ne volim te "cjelovite" namjernice i izbjegavam ih u širokom luku, ovakvi recepti su kod mene iznimka, čak i kad u nekom receptu piše da treba staviti int./raženo itd. brašno, ja stavim bijelo brašno.
Sretno u potrazi:)
02.09.2010. (08:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...