Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Dante

    Pa ne veli se badava "Ono si što jedeš" Dakle ako jedeš tovljenu piletinu, govedinu ili ribljim genom tretirane jabuke postaješ i sam tovljenik ili GMO :-)

    avatar

    02.08.2010. (10:24)    -   -   -   -  

  • dalija

    Da li ženska osoba kojoj se ne mili jesti meso može biti u duljoj vezi sa muškom osobom koja voli jesti meso ?..Odgovor je da ne može ...A zašto? ...mislim da mučnina koju ona proživljava sprmajući jela od mesa nije vridna onoga šta dobije zauzvrat ..iako se digod može dogodit da ona ka ne gleda uto meso i sl ..,ali ipak ..pritpostavimo da mora svaki dan rizat meso i mislit da je to ..kokoš ili tele ili te druge životinje ..Ne znam .Možda drugi mogu podnositi takve žrtve i žrtvenike od kuhinjskih ploha ,ali ..baš svaki dan ..mislim da ne .Tj .želin reć da netko tko preferira biljno jelo ne može voljeti mesoždera (naravno ima tu još puno razloga koje bi nabrojila ,,i koliko sam puta bila gladna i nisan ništa pojila jer nisan znala šta ću pojist(svugdi je ka meso) ,,dobro nisam vegetarijanka ,ali opet ..!!!

    avatar

    02.08.2010. (16:20)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Eeeeee, super. Eto meni novog izgovora. Za moju debljinu krivi su - pilići. Ne kolači, ne kruh, ne pašta ni sladoled ni čips. ..
    Šalu na stranu.... a ja baš piletinu najviše volim.

    avatar

    03.08.2010. (07:22)    -   -   -   -  

  • pjesak u gaćama

    Sorry, (ok nisam vegetarijanac) ali opet nitko me nece uvjeriti da se debljam od neceg što ljudi jedu vec tisuću godina.
    Nije stvar u mesu ili kolačima ili bilo ćemu već u tome da su ljudi ljeni i neumjereni.

    P.S.
    Postujem tvoj izbor, ali ovaj post izgleda kao užasno oćita reklama vegetarijanstva.

    avatar

    03.08.2010. (09:58)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    često pročitam tvoje postove ali ne komentiram iz razloga što iste stvari čitam po žutom tisku i dnevnim novinama. kad nemaju dovoljno plaćenih reklama ni članaka za popunit zadnju stranicu. stalno nekakve studije navodno provedene od navodnih znanstvenika.
    ako su studije provedene onda su naravno i objavljene u nekoj stručnoj publikaciji. u tom slučaju bi bilo lijepo i informativno da nam daš link na objavljeni rad, skupa s popisom autora. jer lijepo je što zagovaraš svoj način prehrane i stil života, ali zaboga, ne sa smiješnim člančićima iz 24 sata i sumnjivih portala punim očitih besmislica svakome ko je završio barem osnovnu školu.
    da meso izaziva pretilost onda nitko na atkinsu ne bi smršavio (mada ne kažem da je atkinsova na bilo koji način zdrava).
    uostalom, poznajem par poprilično masnih vegetarijanki. koje žderu dobro prženu hranu kao i brdo vegetarijanskih i veganskih slatkiša s biljnom masnoćom. poznajem vegetarijance dijabetičare i do bola bolesnu veganku koja je odbacila taj način prehrane jer je obolila od non hodgkina.

    u nekom od prijašnjih tvojih postova sam našla nešto što sam pokazala nekolicini ljudi među kojima je bio frend veterinar i dvije liječnice, i svi su ostali u šoku i pitali koliko imaš godina i koliko si imala iz prirode u osnovnoj? želudac čovjeka nije ni u kojem slučaju najsličniji želucu biljojeda. ako je već nekom želucu sličan, onda je sličan, na primjer... eto, možemo navesti želudac svinje. a svinja je svejed. dapače, pripitomljeni predator.

    nemoj me krivo shvatit, ne želim vrijeđat mada sigurno tako zvučim. ali ako se želiš pozvati na znanstvene dokaze, onda se trebaš pozivati na PRAVE znanstvene dokaze, ne na izmišljotine. kojih su svaki dan novine pune. da popune prostor.

    poštujem ljude koji su odabrali vegetarijanski i veganski način prehrane iz etičkih razloga. kao i ljude poput mene koji baš ne obožavaju meso. jednako kao i one koji žive za mladoga janjčića na ražnju s kapulicom. ne poštujem ljude koji ubijaju i zlostavljaju životinje bez razloga ili ih drže u neljudskim uvjetima.
    ali vegetarijanska prehrana nije baš tako zdrava.

    i da, razmisli malo o soji koju konzumiraš. o monsantu i gmo soji, i koji je postotak gmo monsantove soje u ukupnoj proizvodnji soje u svijetu. misliš da je soja koju kupuješ na našem tržištu zdrava ili non gmo?
    moj ti je savjet da, umjesto da copypasteaš izmišljene članke o znanstvenim istraživanjima potražiš prava znanstvena istraživanja. raspitaš se, informiraš i obrazuješ o prehrani baziranoj na namirnicama neživotinjskog porijekla, kao i o organskim namirnicama i onima genetski nemodificiranima, i pokušaš nam prenijeti takve informacije (mada su neki od nas već dovoljno informirani). npr. o tome zašto sve manje ljudi kod nas koji imaju svoje povrtnjake ne ostavlja sjeme za rajčice nego kupuje sjeme pa više niti domaća rajčica nema izgled i okus kakav je imala do prije 10-ak godina nego isti kao i one iz velikih trgovačkih lanaca? o stvarnom stanju plodne doline neretve koja je zapravo superzagađena pesticidima i kvaliteti domaće šljive u konzumu? o, ima toga brdo...

    i da, jedna od većih gluposti je peticija da mcdonalds uvede soy burgere i sličnu hranu. mcdonalds se vodi za profitom, i da od veggie menua može imati profit - imao bi ga. svaki lanac brze prehrane ima pravo na svoju politiku, a nitko ne brani da se ljubitelji gmo soje organiziraju i osnuju svoj lanac brze prehrane. mcdonalds je možda big evil, ali zaboga, ima pravo poslovati kako želi.
    osim toga, opet bi u ponudi imao jeftinu gmo soju, jeftine gmo rajčice, kancerogenu masnoću biljnog porijekla, peciva puna štetnih aditiva...

    nije poanta u tome koju vrstu hrane konzumiraš, biljnu ili životinjsku. nego u tome kakva je kvaliteta hrane koju konzumiraš.

    avatar

    03.08.2010. (15:00)    -   -   -   -  

  • elladan7

    Koje nebuloze u vezi piletine! To mogu samo oni koji pojima nemaju.

    avatar

    04.08.2010. (16:37)    -   -   -   -  

  • buba u letu

    Ovo za piletinu jednostavno nije istina. Frendica je bila na dijeti i jela samo piletinu, puretinu i zelenjavu, ali je smanjila unos ugljikohidrata tako što nije jela krumpir, rižu i tjesteninu. Jela je kruh ali isključivo integralni. Jela je 5 puta na dan, a od toga je tri puta jela meso i skinula 21 kg u 2 mjeseca, i što je najbolje nije vratila kile. Ja nisam vegetarijanka, ali mesa jedem jaaaaako jako malo (ono što je kakti preporučena dnevna količina kod dijete kad ju liječnici propišu, ja pojedem u mjesec dana), pa opet imam bar 10kg viška. Kruh, krumpir, tjestenina... Mislim da je to prije zaslužno za debljanje nego piletina.

    avatar

    05.08.2010. (08:29)    -   -   -   -  

  • anonimac

    http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.28713v1

    link na abstract članka.

    Total meat consumption was positively associated with weight gain in men and women, in normal-weight and overweight subjects, and in smokers and nonsmokers. With adjustment for estimated energy intake, an increase in meat intake of 250 g/d (eg, one steak at 450 kcal) would lead to a 2-kg higher weight gain after 5 y (95% CI: 1.5, 2.7 kg). Positive associations were observed for red meat, poultry, and processed meat.

    Conclusion: Our results suggest that a decrease in meat consumption may improve weight management.

    avatar

    05.08.2010. (22:34)    -   -   -   -  

  • !!!

    piletina se kljuka hormonima? joj daj ne seri ti anab.sve ti sranje izlazi na usta i uši koliko pametuješ. naravno kad nemaš pojima kako funkcionira peradarska industrija i koje se analize rade. okani se rekla kazala za sve što sprosurfaš po netu pa onda prodaješ te trice i kučine u komentarima na blogu

    avatar

    06.08.2010. (05:50)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    e...ja želim vidjeti te studije. ništa drugo nemam za dodati...

    avatar

    06.08.2010. (12:20)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    pročitah studiju...zanimljivo je za početak to što je moj završni rad nakon 3.godina faxa ozbiljnije napravljen:)) e da i vidjela sam neki komentar o ženi koja ne jede meso i partneru koji ga jede...ja mojima kod kuće pravim meso, njihov je izbor to što ga jedu, moj je da ga ne jedem, to nije žrtva to je pitanje pristojnosti, živimo zajedno, šta sad ja jedem a mama dođe s posla i nek si sama kuha? stvarno solidarno:)

    avatar

    06.08.2010. (17:55)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Dugački su komentari brate slatki, evo Elektru sam pročitala, njoj nemrem odoliti. Moja frendica ne jede meso već 26 godina, a debela je ko ja, znači - pretila je. A kaj njupa: kolače, zamjenu za meso ak se to može tak zvati - jaja, orahe, gljive (nema šanse da mi to meso zamjeni, mada meso ne spermam ni klincima svaki dan). Tak, svako tolko napišeju nekakvu studiju, a - da bismo mi imali kaj komentirati. Sad bu fora da je špek pun željeza (i to sam čula) a da se od tijesta, i uradaka od istog, ne deblja. Moš si mislit. Ni od šećera, ček, buš vidla, samo strpljenja.

    avatar

    06.08.2010. (18:18)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    Prije će bit razlog silni umaci i dodaci tom mesu, nego meso samo.
    Ne zagovaram ni jedno ni drugo, mišljenja sam da smo mi svi evolucijski svežderi, pa tako i danas jedemo što imamo. I da nismo npr. mesožderi, koliko bi stvarno bilo domaćih životinja na svijetu? Svaka čast svemu, ali ako sam gladna i nema što za jesti, žao mi je kokoško, ali ja sam vrh lanca i to ti je sudba.
    Svi ulazimo u krajnosti-jedni do pretilosti zbog piletine, a jedni do ugrožavanja života svojoj djeci nekim veganskim stavovima. Meni se ipak sviđa ona neka sredina.

    avatar

    08.08.2010. (11:04)    -   -   -   -  

  • vesmasina

    Vegetarijanizam je stetan za okolis!!Neprirodan je i u ne skladu s prirodom, to su znali oni koji su i najvise zivjeli u skladu s njom,indijanci.Covijek mora jesti a sto god jede gasi zivot.Zato treba jesti sve ali biti zahvalan bicu koje je podarilo svoj zivot za produzetak vlastitog bilo zivotinja,bilo biljka.

    avatar

    09.08.2010. (17:46)    -   -   -   -  

  • Energija Sunca

    Sto se svinje tice, kaze se da je ona svejed, medjutim, cinjenica je da joj je veliki dio prehrane biljnog porijekla. jer do mesa moze doci samo izuzetno rijetko, ako se radi o strvini ili jako bolesnom ili nedoraslom primjerku koji joj moze biti plijen. Inace tu su samo neki crvi i bube i eventualno jaja, i to samo od onih vrsta koje se gnijezde na tlu.

    Zivotinje se u intenzivnom uzgoju kljukaju ne samo zenskim hormonima (zato mnogi muskarci na zapadu imaju problema sa reproduktivnim aparatom, u najmanju ruku sa spermatozoidima), vec i iznimno velikim kolicinama antibiotika, sto opet za sobom vuce probleme druge vrste.

    U mesozdera zbog kratkoce crijeva meso brzo izlazi vani. Ali kod covjeka zbog duzine crijeva ono podosta stoji unutra i za to vrijeme razvija nezgodne toksine, da ne govorimo o mesnom pecatu koji ukljucuje hormone stresa i neke nasilne aspekte ( nije bez razloga sto u Americi mesar ne moze biti porotnik na sudjenju, jer na kraju krajeva, vrat je vrat, i samo jednim laganim potezom noza on se prekida, pa bio on dvonoscev ili cetvoronoscev).

    Nije lose prisjetiti se da je danasnja kultura svakodnevnog konzumiranja mesa u prilicnim kolicinama tek relativno odnedavno, od proslog stoljeca, kad su izmisljene hladnjace i omogucen brz transport.

    I na kraju mozemo zakljuciti da smo svi mi pomalo licemjeri, jer nam to meso dolazi cisto, triput svakog dana na tanjuru. No ako bismo svaki tjedan to janje morali zaklati mi sami, oderati i istranzirati, nisam siguran da nakon copora i krda stoke koji su nam presli preko noza jednog lijepog dana ne bismo taj noz bacili, i to u sirokom luku.

    avatar

    10.08.2010. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...