Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "NAUCI BITI TIH.

    PUSTI DA TVOJ UM SLUSA I UPIJA". Pitagora







    Dragi prijatelji,

    O sinkronicitetu smo puno govorili, sve potkrepljujuci primjerima slaganja odabranih sentenci i poruka pjesama iz "Bijele kule". To se zbiva i danas. Pitagorina misao o tisini i bjelokulska poruka o nijemosti i intuiciji slazu se kao puzzle u slagalici SLUTNJI:







    38. ZALJULJAM U TEBI NASLAGE SLUTNJI



    Zaljujam u tebi naslage slutnji i uspomena, dovodeci ti pred oci duboke krajolike, ispod plitkih lica i sudbina.

    Kao more svojom povrsinom, burno naslutis slijepe ribe svojih dubina, koje zive u tmini, nikada ne izranjajuci pod sunce.

    Ne mami nikoga iz nijemosti i sjene svojega podmorja.

    Samo znaj da je ono tu, da je tu tvoj povremeno zaljuljani nosac talasa i pjene.



    "Bijela kula", knjiga 59. Zapisala Vesna Krmpotic





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    23.06.2010. (08:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Misel tedna

    Ljubezen, Resnica, Modrost,
    (različne plati iste žoge kateri eni rečejo Bog)
    ima pri vseh ljudeh eno samo oko;
    Tretje oko

    Stoyan Svet


    Bo letošnje leto najtoplejše doslej?

    Letošnje leto je na dobri poti, da postane najtoplejše, odkar merijo globalno temperaturo. Podatki, ki jih je objavila Ameriška agencija za podnebje, kažejo rekordne temperature aprila in vseh prvih štirih mesecev letošnjega leta.

    "Aprilska globalna temperatura na površini morja in kopnega je bila pri 14,5 stopinjah Celzija najvišja izmerjena do zdaj. To je za 0,76 stopinje več od povprečja 20. stoletja," je na svoji spletni strani razložila "National Oceanic and Athmospheric administration" (NOAA). Temperatura je presegla dosedanji rekord iz leta 1998, je še dodala NOAA.

    Temperature na površju kopnega so bile tretje najvišje, odkar od leta 1880 opravljajo meritve, globalna snežna odeja pa četrta najnižja. Razmere so bile toplejše od običajnih v Kanadi, na Aljaski, vzhodu ZDA, v Avstraliji, južni Aziji, severni Afriki in severni Rusiji.

    Hladneje kot običajno je bilo v Mongoliji, Argentini, daljni vzhodni Rusiji, na zahodu ZDA in v večjem delu Kitajske. Kitajska je imela najhladnejši april od leta 1961, a hkrati najbolj deževnega od leta 1974.

    Arktični ledeni pokrov je bil že enajsto leto zapored manjši od običajnega zaradi nadpovprečnih temperatur nad morjem. Arktični led pokriva 14,7 milijonov kvadratnih kilometrov, kar je 2,1 odstotka manj od povprečja med letoma 1979 in 2000.

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Nina, Gape

    avatar

    23.06.2010. (08:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji

    Rad bi vas opozoril na zelo posebno internetno radijsko postajo Misterium,
    ki predvaja raznovrstno glasbo - klasično, etno, novodobno in duhovno. Mene
    je navdušila s prefinjenim izborom glasbe, ki jo težko slišite drugje.
    Naslednje dni se bo tam dalo slišati tudi nekaj moje glasbe s Cdja Mistika.
    Jutri - v sredo ob 9.55 in 18.00
    Želim vam prijetno poslušanje:

    http://www.radionomy.com/EN/Radio/misterium

    Marijan

    ------------- --------------------

    prijatelju marijanu pozdrav,

    boro

    avatar

    23.06.2010. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Udruga Slobodna država Rijeka predstavila je riječku turističku putovnicu i poštansku marku te mapu s turističkim planom Opatije, koju su osmislili Slobodan Milošević, Zlatko Moranjak i dizajner Vanja Dobre.

    Putovnica je namijenjena turistima jer na engleskom i hrvatskom sadrži kratku povijest Rijeke.

    Marka je tiskana u povodu 90. obljetnice osnivanja države po kojoj je udruga dobila ime, temeljem Rapalskog sporazuma između Kraljevine Italije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

    Mapa sadrži sve hotele u Opatiji s njihovim povijesnim i sadašnjim imenima.

    AUDIO: http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews[tt_news]=77595&tx_ttnews[back Pid]=465&cHash=338fef309f

    avatar

    23.06.2010. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    INFO: 11. SAZIV LIKOVNE KOLONIJE „FULFINUM“

    OMIŠALJ, 26. – 30.6.2010.



    Obavještavamo Vas da se u Omišlju na otoku Krku, kao i svake godine krajem lipnja, ove godine od 26. do 30. lipnja održava 11. saziv likovne kolonije „Fulfinum“. Organizator kolonije je Centar za kulturu Općine Omišalj, suorganizator Turistička zajednica Općine Omišalj, a pokrovitelji Općina Omišalj i Primorsko-goranska županija. Uz stručno vodstvo povjesničarske umjetnosti i likovne kritičarke Višnje Slavice Gabout, na koloniji će ove godine raditi, družiti se i izmjenjivati iskustva Dragutin Dado Barac (Omišalj), Elvis Berton (Pazin), Silvija Đolonga (Rijeka), Đena Đonlagić (Zagreb), Mirjana Matić (Višnjan), Ana Schaub (Zagreb), Mirna Sišul (Rijeka), Bojan Tankosić (Vrsar) i Željko Zima (Zagreb).



    Umjetnici dolaze u Omišalj u subotu, 26. lipnja 2010. oko 13 sati, a početak rada na koloniji obilježit će zajedničkim druženjem i upoznavanjem, u konobi „Ulikva“ na starom trgu u centru Omišlja, gdje će ih, uz «Koktel dobrodošlice», dočekati domaćini. Umjetnici, kao i svake godine, „zaposjedaju“ za vrijeme kolonije privatni pansion – tradicionalnu kuću u staroj gradskoj jezgri, gdje im je omogućen rad na velikoj natkritoj terasi, ali ćete ih tih dana moći vidjeti kako slikaju i na trgovima i ulicama Omišlja, kao i na obližnjem arheološkom nalazištu Fulfinum-Mirine, koje je uvijek svima izuzetno inspirativno. Stvarat će se na nekoliko ponuđenih tema:

    - TEHNOOMIŠALJ

    - GRAD IZMEĐU NEBA I MORA

    - FRANKOPANSKE PRIČE

    - SLOBODNA TEMA



    Radovi nastali na koloniji bit će posljednjeg dana boravka sudionika u Omišlju postavljeni na izložbi u Galeriji „Vjećnica“. Izložbu će, uz popratni katalog kolonije, pripremiti organizator uz stručnu pomoć voditeljice kolonije. Svečano otvorenje izložbe bit će u srijedu, 30. lipnja 2010. u 20 sati u Galeriji „Vijećnica, Prikešte 13, Omišalj. Na otvorenju izložbe bit će održan koncert na Panovoj flauti. Izvođač: JANOS KEGYE (Mađarska). Izložba će se moći razgledati do 10.srpnja 2010, u radno vrijeme galerije: 10-12 i 19-21 h. Ulaz je slobodan.



    Šaljemo Vam u attachu predgovor kataloga kolonije, autorice Višnje Slavice Gabout, zatim odabir radova s prošlogodišnjeg – jubilarnog 10.saziva kolonije, biografije sudionika ovogodišnjeg, 11.saziva kolonije FULFINUM, kao i kratak tekst o rimskom gradu Fulfinumu pored Omišlja, po kojem je kolonija dobila ime. Pozivamo Vas da nas posjetite, da nam se koji od dana pridružite, kao i da, uživajući u koncertu, pogledate na otvorenju izložbe radove nastale na ovogodišnjem sazivu.

    Očekujemo Vas! Dobro došli!



    Srdačno

    avatar

    23.06.2010. (17:59)    -   -   -   -  

  • borivoj

    INFO: Izložba uz otvorenje 19. internacionalnog festivala „Kastafsko

    kulturno leto 2010.“



    Galerija crkvice sv. Trojice, Kastav

    EMIL BOBANOVIĆ ČOLIĆ: „Pred morem nemam tajne“

    - slike/akril na platnu

    1.7. – 14.7.2009.



    - otvorenje izložbe: četvrtak, 1. srpnja 2010. u 20 sati





    Obavještavamo Vas da se u sklopu otvorenje 19. internacionalnog festivala „Kastafsko kulturno leto 2010.“ u četvrtak, 1. srpnja 2010. u 20 sati u Galeriji crkvice sv.Trojice u Kastvu otvara izložba slika/akril na platnu, pod nazivom „Pred morem nemam tajne“, našeg poznatog umjetnika međunarodne reputacije EMILA BOBANOVIĆA ČOLIĆA. Ovaj znani slikar, kipar i pedagog, koji je izlagao širom svijeta, svojim je gimnazijskim školovanjem i kasnijim službovanjem i pedagoškim radom u školama usko vezan za Kvarner. Danas živi ponajviše na relaciji Pelješac – Italija i još uvijek aktivno slika i izlaže. U bogatoj biografiji još davnih dana mu je upisan i Kastav - kao mjesto boravka i rada u kastavskoj školi. Kastav on nikada nije zaboravio i jednom je tu, već kao poznati umjetnik, izlagao, a ovom će prilikom svojom drugom izložbom u Kastvu uveličati program otvorenja „Kastafskog kulturnog leta“. Izložit će svoj noviji ciklus radova, nastao posljednjih godina, koji je inspiracijom vezan za njegov rodni Pelješac.

    Kustosica izložbe, kao i selektorica cjelokupnog programa galerije je likovna kritičarka i povjesničarka umjetnosti Višnja Slavica Gabout.





    O autoru:

    EMIL BOBANOVIĆ ČOLIĆ rođen je 1926. u Kuni na otoku Pelješcu. Gimnaziju je pohađao u Krku, a Školu primijenjene umjetnosti (klasa prof. Kaštelančića) završio je u Splitu. Diplomirao je slikarstvo na zagrebačkoj Pedagoškoj akademiji kod prof. Mladena Veže, ali isto tako i književnost kod dr. Marina Franičevića na VPŠ. Izlaže samostalno od 1962. i do sada je realizirao izložbe u mnogim relevantnim prostorima u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, Francuskoj, Južnoafričkoj Republici, Bugarskoj i Austriji. Na svjetskoj izložbi Biennale internazionale dell´ arte contemporanea u Firenci 2001. nagrađen je medaljom Lorenzo il Magnifico i Diplomom u selekciji skulptura. Dobitnik je i mnogih drugih nagrada i priznanja. O Bobanoviću su pisali, između ostalih, Vittorio Abrami, Maria Rosaria Belgiovine, Milan Bešlić, Vladimir Bužančić, Gorka Ostojić Cvajner, Ljubica Dujmović, Vanda Eckl, Cvito Fisković, Tullio Vorano, Branka Arh, Jasna Rodin i mnogi drugi. Umjetnik je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke i Zagreba, kao i A.I.A.M. Rim. Živi i radi na relaciji Hrvatska (Kuna, Trstenik, Labin, Zagreb) – Italija (Monza, Milano).



    Izložba „Pred morem nemam tajne“ Emila Bobanovića Čolića moći će se razgledati u Galeriji crkvice sv.Trojice u Kastvu do 14. srpnja 2010., u radno vrijeme galerije: svaki dan od 10 do 12 i od 18 do 21 sat. Ulaz je slobodan.





    Šaljemo Vam u attachu nekoliko fotografija radova iz ovog autorovog ciklusa, kao i dio iz predgovora kataloga.



    Srdačno



    KASTAFSKO KULTURNO LETO, KASTAV

    - izvršna direktorica Ines Greblo

    Tel. 051 691 610

    GSM 091 561 60 59

    e-mail: kkl@kkl.hr



    Kontakt:

    Višnja Slavica Gabout: 098 622 426

    avatar

    23.06.2010. (18:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...