slazem se s bugenvilijom oko milijeka. s njim se palenta kuha puno dulje i bas ne pase uz rajcice. takodjer, po boji palente se cini da je rajcica dodana u nju. to nekako iz recepta nije jasno. ja obicno rajcice stavljama na vec skuhanu palentu i pustim da se zaprzi u pecnici.
08.06.2010. (12:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne obožavam niti rajčice niti palentu. Ali ne vidim problem u kombinaciji rajčica i mliječnih proizvoda: rajčicu često kombiniram sa sirevima, jogurtom, vrhnjem, u juhu od rajčica dodajem mlijeko ili vrhnje; a kad radim lazanje, najčešće radim neki nadjev koji sadrži rajčice, i to onda, naravno, kombiniram s bešamel umakom koji se radi od mlijeka (može se raditi i neka varijacija na temu bešamela s vodom, ali meni se to ne sviđa).
Tko ne voli rajčice u kombinaciji s mliječnim proizvodima, može upotrijebiti vodu.
Jednom sam kuhala «pravu» palentu, tj. ne ovu instant, nego ono što se kuha sat vremena – a kuhala se samo na vodi – to sam kuhala jednom i nikad više. Radije ću se držati instant palente - i definitivno ću ju uvijek kuhati na vodi kombiniranoj s mlijekom (pola-pola), jer onda mi je barem donekle jestiva; od one palente kuhane samo na vodi hvata me jeza. Jednom sam i tu instant palentu kuhala samo na vodi, ali ne sjećam se koliko joj je trebalo da se skuha, pa zato ne znam treba li instant palenti više vremena da se skuha kad se kuha na vodi kombiniranoj s mlijekom.
Naravno, moguće je prvo skuhati palentu pa ju zapeći s rajčicama, ali meni se više sviđa ovako. U originalnom receptu upotrebljavaju se rajčice iz limenke i dodaju se tek na kraju. Ja ne radim tako jer ne volim rajčice, ali barem su mi donekle jestive kad se raskuhaju do neprepoznatljivosti, pa ja zato prvo stavljam rajčice, pa onda dodam mlijeko i onda palentu.
Ne znam kakva bi boje ta palenta trebala biti, moja je ovakva kakva jest:) i ne znam što u receptu nije jasno.
09.06.2010. (08:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
sve bi bilo dobro da nije tog mlijeka...
08.06.2010. (11:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina kuharica
slazem se s bugenvilijom oko milijeka. s njim se palenta kuha puno dulje i bas ne pase uz rajcice. takodjer, po boji palente se cini da je rajcica dodana u nju. to nekako iz recepta nije jasno. ja obicno rajcice stavljama na vec skuhanu palentu i pustim da se zaprzi u pecnici.
08.06.2010. (12:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Ne obožavam niti rajčice niti palentu. Ali ne vidim problem u kombinaciji rajčica i mliječnih proizvoda: rajčicu često kombiniram sa sirevima, jogurtom, vrhnjem, u juhu od rajčica dodajem mlijeko ili vrhnje; a kad radim lazanje, najčešće radim neki nadjev koji sadrži rajčice, i to onda, naravno, kombiniram s bešamel umakom koji se radi od mlijeka (može se raditi i neka varijacija na temu bešamela s vodom, ali meni se to ne sviđa).
Tko ne voli rajčice u kombinaciji s mliječnim proizvodima, može upotrijebiti vodu.
Jednom sam kuhala «pravu» palentu, tj. ne ovu instant, nego ono što se kuha sat vremena – a kuhala se samo na vodi – to sam kuhala jednom i nikad više. Radije ću se držati instant palente - i definitivno ću ju uvijek kuhati na vodi kombiniranoj s mlijekom (pola-pola), jer onda mi je barem donekle jestiva; od one palente kuhane samo na vodi hvata me jeza.
Jednom sam i tu instant palentu kuhala samo na vodi, ali ne sjećam se koliko joj je trebalo da se skuha, pa zato ne znam treba li instant palenti više vremena da se skuha kad se kuha na vodi kombiniranoj s mlijekom.
Naravno, moguće je prvo skuhati palentu pa ju zapeći s rajčicama, ali meni se više sviđa ovako. U originalnom receptu upotrebljavaju se rajčice iz limenke i dodaju se tek na kraju. Ja ne radim tako jer ne volim rajčice, ali barem su mi donekle jestive kad se raskuhaju do neprepoznatljivosti, pa ja zato prvo stavljam rajčice, pa onda dodam mlijeko i onda palentu.
Ne znam kakva bi boje ta palenta trebala biti, moja je ovakva kakva jest:) i ne znam što u receptu nije jasno.
09.06.2010. (08:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kolumna jedne superžene
Obožavam i palentu i rajčice pa vrijedi isprobati tvoju predloženu kombinaciju. Pozdrav.
14.06.2010. (14:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
probaj:)
17.06.2010. (09:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...