Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Stožernik

    SRETAN VAM 10 TRAVANJ !!

    Veliki povjesni dan!

    Prije 69 godina uspostavljena je Nezavisna Država Hrvatska.
    U Hrvatskoj je ta vijest primljena s velikim oduševljenjem i na mnogim Hrvatskim kućama vijorio se ponosno Hrvatski stijeg, a cijelo mnoštvo Naroda klicalo je novoj uistinu Hrvtaskoj vlasti!

    Već istoga dana u istočnoj Hercegovini dogodili su se masovni pokolji Hrvata od strane četnika, koji su samo čekali povod za to. Ti pokolji su bili sve veći, i tada je poglavnik NDH dr.Ante Pavelić, da zaštiti Narod izrekao svoju čuvenu rečenicu: "Ljutu travu na ljutu ranu."
    Doneseni su zakoni po kojima se svi moraju prijaviti i priznati Hrvatsku vlast.

    Za temeljitije zaključke o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, moramo priznati da je ona bila iskreni izraz volje Hrvatskog Naroda, samosvjesne cjeline, za vlastitom slobodom u svojoj državi. Ona je kao takva legalna jer ju je priznao Hrvatsaki sabor.

    Sjećam se profesorice povijesti iz osnovne škole, koja nam je često govorila da su legalne samo one odluke koje je prihvatio Hrvatski Sabor.

    Govorila je; da je odluka o pridruživanju kraljevini jugoslaviji nelegalna i nepravovaljana, jer ju nije prihvatio Hrvatski Sabor.

    U NDH se Hrvatski državni Sabor sastao nekoliko puta, a činili su ga narodni zastupnici izabrani na izborima 1939. Sabor je dao povjerenje Anti Paveliću, a svi zastupnici su mu se dobrovoljno obvezali na vijernost.

    Prema tome, predstavničko tijelo iz 1941 - '45 je Hrvatski državni Sabor, a nikako AVNOJ, kojeg su partizani, izašli iz šume poslije rata izmislili i rekli da je postojao za vrijeme 2 svj. rata.

    Nažalost, današnji sabor i Hrvatska država, komunistička banana tvorevina sljedbenica je, i temelji se isključivo na nastavku AVNOJ- a, te ne predstavlja istinsko jedinstvo svih Hrvata, već samo jednog dijela i skupina stranaca koji to svesrdno koriste, iskorištavaju za svoje osobno koristoljublje, na štetu većine.

    S' čestitkom za 10. Travanj i 69-u obljetnicu uspostave Hrvatske Države pridružuju se Svima onima u čijim grudima iskreno kuca srce Hrvatsko!

    Klub Dr. Ante Starčević Auckland, New Zealand

    avatar

    10.04.2010. (22:31)    -   -   -   -  

  • Zd

    Dosad najozbiljniji post. Bravo @ CBK! Puno toga se pravno vrtilo oko Banske Hrvatske iz 39. i u novijoj povijesti... lijep pozdrav svima

    avatar

    11.04.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • neolina

    cbk, lipo da si prominija boju...lakse citamo mi koji jedva i s ocalima vidimo, slova vise ne migolje :)
    citam ovo da su hrvati s radoscu docekali NDH ( a kako bi drugacije) pa se sitih da sma negjde citala da su slike ulaska partizana u zagreb snimane naknadno sa statistima a da prave slike i jadni ulazak istih tih, na prazne zagrebacke ulice, postoje sacuvane negdje u zborniku "hrvatska" u buenos airesu? a na puc vokic-lorkovic da je sam tito upozorio pavelica?
    na kioscima se prodaje knjiga "goli otoci, jova kapicica". komunisticki jad, bijeda, krvolocnost, nesposobnost, neukost...sve iz usta jednog okorjelog udbasa.
    ima doduse i humora - kako su komunisti isli u ameriku kupiti geigerov aparat i po jugi trazili uran za praviti atomsku bombu. taj dio naprosto treba procitati, ja sam se nasmijala do suza

    avatar

    12.04.2010. (00:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Zd
    Lijep pozdrav! Da, vrtilo se puno oko te nesretne Banovine Hrvatske i u prošlom ratu, netko je pošto pošto htio ponovit Mačekov "uspjeh" u beogradskoj čaršiji.

    @neolina
    Objavljene su i kod nas slike ulaska partizana u Zagreb kad ih nitko nije dočekao. Tek poslije su za filmske žurnale organizirali novi doček kako to već ide - uz obavezno pojavljivanje građana koje se natjera iz poduzeča, djecu iz škola itd. a doveli su i rulju iz balkanskih brdskih krajeva da statira i divi se Titu i njegovoj sljedbi.
    Ovo sa Geigeroviom brojačem nisam znao, a koji jad:)

    avatar

    12.04.2010. (10:50)    -   -   -   -  

  • EastSideCrew

    -Bitno da smo Nijemačke mrzitelje,ubojice,mučitelje i "uber" rasu dočekali sa osmijehom i zastama U zg...
    -I ne pokušavajte nikaj prevdat... - SVE se vidi iz toga... - NAROD pun mržnje? ili čisto neznanje o trenutnoj situaciji u fašističkoj Njemačkoj.
    -Bilo kako bilo,sve se vidi iz toga. Onda se nemojte ljutit kad vas se zove fašistima - doslovno. Kad je istina.

    -A CBK?? - Tebi je očito život jadan kad si stalno na ovome blogu, - pogađam: - Nemaš posao i isfrstriran si šta se neznaš snaći u urbanome svijetu?
    -Ili samo piše gluposti i pun si mržnje,ha?... Ali ok,kako želiš - sebe truješ,nikoga drugoga.
    -Oduvijek je najveća stvar bila isprovocirati drugoga bez svojeg nerviranja i ljutnje,onako hladno i uvjereno ali ipak bolno. Još je veća stvar je isprovocirati provokatora i sam ostati hladne i bistre glave...hehe.

    -A mržnju čuvaj u sebi,ovako samo naglašavaš mržnju iz sebe i hraniš ju ispočetka opet i opet... ali kako ti hočeš... - Sebe truješ. A druge pokušavaš. Nikaj s toga.

    avatar

    04.06.2010. (13:04)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @EastSideCrew

    Očito brkaš motive - nije hrvatski narod, nisu Zagrepčani 10. travnja 1941. svečano i s odobrenjem dočekali njemačku vojsku Wehrmacht zato što su Nijemci mrzili, ubijali i zato što su tvrdili da su "ueber" rasa, nego zato što je Wehrmacht zajedno s talijanskom, mađarskom i bugarskom vojskom razbio jugoslavensku državu koja je od 1918. do 1941. bila tamnica naroda, ako nisi znao. Nadalje, svečani doček u Zagrebu, 10. travnja 1941. povezan je i s time da je ondašnja Njemačka podupirala osnivanje jedne hrvatske države, što su Hrvati dočekali s odobravanjem, kao što i u postu piše, dočekali bi i Mongole s odobravanjem, ili marsovce, da su ovi podupirali osnivanje jedne hrvatske države, nakon osam stoljeća u kojima su Hrvati bili bez vlastite države.

    Dakle, nisi u pravu kad me nazivaš "fašistom" jer nisam fašist nego povjesničar, a na tebi je da ponoviš povijesno gradivo koje očito nisi dobro naučio. Inače, imam posao, iako nije dobro plaćen ali dijelim sudbinu stotina tisuća hrvatskih radnica i radnika, nisam frustriran ali jesam ljut na vlastodršce koji su Republiku Hrvatsku doveli u veliku krizu, a inače se odlično snalazim u urbanom svijetu jer sam dio tog svijeta od rođenja, i usput rečeno, ne mrzim nego pišem iz strasti za povijesnom istinom. Dakle, pišeš bedastoće u komentaru, ne zamjeram ti jer su te drugi naučili povijesnim lažima tako da nisi ti kriv.

    Pozivam te da progledaš i vidiš kako te vladajući bivši komunisti u Hrvatskoj truju povijesnim lažima jer se na njima održavaju na vlasti - glume nešto što nisu, naime, oni nisu antifašisti nego komunistički antifašisti, a to je bio i Staljin!

    Ostavljam ti lijep pozdrav i drži se u ovom sviejtu velikih laži!

    avatar

    29.06.2010. (21:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...