Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Očekivao sam sretan kraj, da je to sve neka pogreška, nažalost nije.
    Nisi napisao jel životinjica samo na tom području ili se razmnožila?
    Ili ti nisu rekli?
    Naši su doktori strava, u Njemačkoj ti kažu situaciju, a znam jer imam par prijatelja koji studiraju medicinu i stažiraju da doktori uče o odnosima s pacijentom imaju te kolegije kako pacijentu laički objasniti koje su mu prognoze, šanse... Kao u filmovima?
    Naši doktori to ne rade nego samo ti narede da se javiš tamo i tamo u sobu broj taj i taj, a ti si broj xyz na listi NN.
    Naravno čast izuzetecima, ako ih ima!
    Možda je to ostalo od onih vremena kada se doktore slušalo kao vlast, tada se nisu doktori ni tužili, mnogi su uništili svojim nemarom cijele obitelji.
    Možda da se probaš javiti dokazanom bioenergetičaru Domančiću, on ne traži nikakvu naknadu, ne može ti odmoći, on je mnogima pomogao, potakao remisije.
    Ne moraš ništa platiti, samo, ako ti pomogne izraziš mu zahvalnost koliko želiš.
    Drži se i ostani jakoga duha, u zdravom tijelu je i zdrav duh, ali je vjerojatno i obratno!
    Sretno!

    avatar

    25.03.2010. (13:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @para
    Sve je OK, ne brini. Vjerojatno nisi dovoljno pažljivo čitao serijal, pa ti je promakla informacija da je stvar u najpočetnijoj fazi i koliko se moglo utvrditi nema ni naznake da bi napala i neke druge organe.

    Što se tiče doktora i njihovog odnosa stvar nije crno-bijela. Slažem se da bi mogli bolje, no ne treba ih uspoređivati s njemačkim, na primjer. Naši rade u puno gorim i težim uvjetima. Nažalost imao sam u ovih posljednjih deset petnaest godina dosta kontakata s njima i načelno ne mogu reći da sam imao posebnih problema.

    Po mojem mišljenju najvća mana našeg zdravstvenog sustava je potpuno marginaliziranje funkcije obiteljskog liječnika koji bi, uvjeren sam u to, s jednim drugačijim pristupom najmanje 50% pacijenata mogao riješiti u okviru svoje struke. Ovako su postali skretničari koji te upućuju specijalistima i pišu recepte, a specijalisti gledaju samo svoju specijalnost.

    Čovjek je kompleksna ličnost od psihe do pojedinog organa i svi ti dijelovi su u međusobnoj interakciji. Ne možeš uspješno liječiti rak prostate ako ne znaš u kakvom je stanju, na primjer, srce pacijenta.
    Mislim da je u tome galvni problem. Zato je zdravstvo skupo, a liječnici se otuđili od pacijenata. Vjerujem da bi često liječnikopće prakse koji povremeno popije kavicu s nekim od pacijenata (naročito onim u godinama) i porazgovara o njegovom psihičkom i zdravstvenom stanju polučio za manje novaca bolje rezultate.

    Prekinut ću na tu temu jer ću inače opetr premašiti maksimalni broj znakova :-)!

    avatar

    25.03.2010. (17:40)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Drži se, koliko se možeš i držati u ovoj situaciji u kojoj jesi i čekaj s uputama svoj red za terapiju. Imam dobrog liječnika opće prakse, ali smatram i da su oni nemoći i da ne mogu puno toga učiniti, a mogli bi, tu se slažem sa tobom...:))

    avatar

    25.03.2010. (18:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a ništa, kupi kremu za sunčanje sa najvećim mogućim faktorom, tako da kad se vrneš moš´ okolo svoje zajebavat da si bija na kvarcanju, živija mi! ;0))

    avatar

    25.03.2010. (21:46)    -   -   -   -  

  • Boris

    ŽRVNJI

    Sjani su tvoji žrvnji,
    Gospodine.
    Oni ne melju,
    već pijenom i sjenom bruse čovjeka...

    avatar

    26.03.2010. (04:10)    -   -   -   -  

  • Bimi

    Slažem se s Dori!
    Imaš izvanredan dar zapažanja, uživam čitati tvoje duhovite opise dogđaja.
    Imam osjećaj da su se liječnici opće prakse pomirili sa svojom pozicijom "nevažnih" ili se varam?

    avatar

    26.03.2010. (12:29)    -   -   -   -  

  • omladinka

    Prodjem koji puta pored tog kafića, znači bolje izbjegavati jer po tvom opisu i ja spadam u klošare:))) A da taj lokal nije još jedan u nizu "izvana gladac unutra jadac" s obzirom na osoblje?
    Lijepi pozdravi:))))

    avatar

    27.03.2010. (18:17)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Slažem se da današnji fahidiotizam ubija pacijente doslovno, moja frendica od lijeka za rak dojke Nolvadex dobila je strašnu osteoporozu, samo što joj kralješnica nije puknula ( a lijepo piše taj rizik na listiću s opisom lijeka i uputstvima ), i prilikom pretrage kostiju scintigrafijom veli onkologinja - super, nema raka ... a nalaz katastrofalan - same degeneracije ... Srećom je frednica inteligentna, pa je otišla ortopedu i taj se zaprepastio kako onkologinja nije prepoznala stahovitu osteoporozu ( što je za dotični lijek čak i karakteristično ), jer je nalaz naprosto vrištao negativnim činjenicama - no, nije bio rak, a onkologinju samo to zanima. Da ti ne velim kako mi je na vet. faksu dr. Vnuk, inače hvaljen kirurg, ubio mačka nepotrebnimi pretragama - nije gledao opće stanje pacijenta, niti htio saslušati, već samo navalio na svoj dio posla. Katastrofa.

    Zato je doista beskrajno važna uloga tih obiteljskih liječnika, meni je moja obiteljska liječnica dala bolje dijagnoze od specijalista kojima me slala, tako da ju molim da me ne šalje bez veze jer vjerujem njenoj inteligenciji i iskustvu - no, sada po novom, ona naprosto mora slati stručnjaku, jer inače nema pravo izdati lijek za dotičnu bolest A sve bi se to dalo puno jednostavnije, jeftinije i kvalitetnije riješiti.

    Bloger @ Istina o kemoterapiji veli da velik broj pacijenata umre od poslijedica kemoterapije, a ne raka, a sve se pripiše raku ... Baš bi me zanimalo što su tu napisali sve o rizicima zračenja, ako ti se to ne da stavljati na blog, pošalji mi na mail, a bilo bi zanimljivo možda i spomenutom blogeru. To su vrlo zanimljive i korisne obavijesti.

    Hvala.

    A to da odijelo čini čovjeka, uvjerila sam se prilikom odlazaka nekim veterinarima. Na brzinu odjenem bilo što, samo da što prije dođemo s bolesnom životinjom i onda me taj vet sažaljivo pogleda, te zaključi da nemam novaca za njeno liječenje, pa suprug mora otvarati novčanik da dokaže stvarno stanje. I to, makar je mačka u lijepom specijalnom transporteru, ne nekoj bezveznoj kutiji.
    E, slijedeći puta nakon pola godine ( taj vet me već zaboravio ) navučem isti kaput što su moljci izjeli, čizme što su ih mačke izgrebale, ali - ne stavim na glavu vunenu kapu, već tatin elegantni pusteni crni šešir, namažem usne i nasprejam parfem ... " Ooooo, dobar dan, gospođo, izvolite ... što je bilo macanu ? " rekao mi je tada isti taj vet, koji je, vidjeviši me nenašminkanu s običnom kapom, tretirao na sasvim suprotan način. Možda bi veterinarka uočila loše stanje kaputa i čizama, ali za mušku percepciju dovoljno je staviti malo šminke, mirisa i šešir, za svaki slučaj, jer nisu svi liječnici veterinarske medicine takvi, mnogi se doista ne obaziru na odjeću pacijentovih skrbnika ...

    Zato se ljudi specijalno uređuju kada idu liječnicima, tada sam to shvatila ... uvijek možeš naletiti i na "konobara" s liječničkom titulom. ;-)))

    avatar

    28.03.2010. (03:52)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @omladinka
    Kako je svijet malen. Ovako, prema mom iskustvu, zaista ispada "z vana gladac z nutra jadac". No možda je to samo slučaj sa tada trenutačno službujućim konobarom. Događalo se već meni da sam u istom kafiću jednom dobio izvrsnu kavu a drugi puta "bljak" kada je bio drugi poslužitelj. Ali kaj se more, tak je to na tom svetu.

    @cat
    Ta dilema je li odijelo čini ili ne čini čovjekom je tema vječnog natezanja između moje supruge i mene. Bio sam oduševljen odgovorom V. Devidea, kada je na tvrdnju voditelja V. Šiljka da je poznat po "baš me briga odijevanju" ipak na razgovor došao u odijelu i kravati, rekao:
    "Ma na to me natjerala žena. A i to je staro odijelo, pa kako sam u međuvremenu dosta smršavio, morali smo hlače suziti sigurnosnom iglom!"
    I onda podigne sako i pokaže na boku veliku sigurnosnu iglu i preklopljene hlače. I pri tome se blaženo nasmije.

    avatar

    28.03.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    He, he ... sjajni Devide ... ali kada imaš posla s primitivcima ( a Devideovcima ), onda je sigurno - sigurno ... tj. izvana sugerirati moćan materijalan status, da dobiješ kvalitetan tretman.

    Slično mi je bilo i s privatnim urologom, dr. Čičin - Šajnom. Došla sam u trenirci i klompama - jedva me pregledao i jedva me pogledao, jedva nešto progovorio ... Ali - jedna dama u kostimiću od par tisuća kuna, s isto takvom torbom i cipelama dobila je itekako puno pažnje i titranja.

    Meni čak nije htio napraviti zadnju pretragu, makar sam plaćala po istoj cijeni kao i dotična madame, koja je uz to bila barem 20 godina starija i već odavno u menopauzi ... ja sam tada bila u najboljoj reproduktivnoj fazi i tada bi ženama zaista trebalo dati maksimum liječničke pažnje, kada su u pitanju uroginekološki problemi ... o yeah - samo ako barem izgledaju bogato ... zato te tvoja žena dobronamjerno dotjeruje za doktore i to nije niti malo iracionalna briga, naprotiv. Tu ju jako dobro razumijem.

    avatar

    28.03.2010. (20:06)    -   -   -   -  

  • bastet

    Pozdrav, dragi blogoprijatelju od Bastet, koja je živa i zdrava, ali još uvijek nespremna uskrsnuti na ovom našem blogoprostoru. Lijepo je naći te opet ovdje i znati da si dobro! :))))

    avatar

    28.03.2010. (21:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Da žena je po tom pitanju u pravu, samo to ne znači da je to pravedno. Pravo i pravda, nebo i zemlja.
    @bastet
    Vratila se Šimica, gdje je bila? Gdje je bila, da je bila lijepo (nadam se) joj je bilo!

    avatar

    28.03.2010. (22:47)    -   -   -   -  

  • bastet

    He, he, he... ma nije se još vratila, više je navratila! Dajte mi još malo vremena! :)

    avatar

    29.03.2010. (10:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...