Komentari

macjanjuska.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • PRIČALICA

    U mojoj obitelji postoje imena Ivana, Iva, Ivanka,Ivan , a bio je i Ivica. Zatim imamo dvije Marije i imalismo Marjana. Mojg brata zajebo je deda pa mu je umjesto Mario dao ime Dražen.Imamo i Vedranu što je poprilično moderno ime bilo davne 67...Moj bivši muž htioje da nam se dijete zove Florijan, a ja Borna. Na kraju je tri dana u bolnici bio David, a iz bolnice je otišao bezimen. Sad i on pripada klanu Ivan, ali se tješim da ima rusku verziju Ivana. Kada sam htjela da se zove Uroš, rekošemi veliki hrvati da je to srpsko ime, kada sam htjela da bude Šimun, po nekom katoličkom i bibliskom liku, rekoše mi ti isti veliki hrvati da je to ružno ime. Kršten je kao Jakov.N e pitaj zašto... Ja sam osobno zadovoljna sa svojim imenom. Kratko je, jasno i nije baš toliko pretjerano. Moja mama je ugledavši me kad sam se rodila rekla starom da sam poput malene ovčice,mada neznam kakve veze ima moje ime sa ovcom.

    P.S. i ja znam za sestre koej se zovu Lasta i Tratinčica :) iz moga su kraja.

    avatar

    24.03.2010. (20:50)    -   -   -   -  

  • Jane Doe

    tamo, pred koju godinu, tri moje prijateljice su rodile nekako u isto vrijeme..
    sve tri iz razlicitih okruzenja i dijelova Hrvatske..
    nekako sam se nasla u problemu, jer nikako nisam mogla zapamtiti imena njihovih prvorodjenaca... sto bas i nije bilo previse prijateljski od mene...
    dobro, uspjela sam zapamtiti da su sve sinovi... ali imena... znala sam samo da se neki od njih zove Leon, ali nikako da skuzim koji...
    tek puno kasnije sam shvatila u cemu je problem - sva trojica su se zvali Leon! :D
    prvo sto je napravila moja sestricna, kad je navrsila 18, bilo je sluzbena promjena imena..
    i ovim putem, hvala dragim roditeljima sto me nisu unakazili..

    avatar

    24.03.2010. (21:45)    -   -   -   -  

  • Mačja Njuška

    Pričalice, Lasta je bila cura jednog mog prijatelja (Petar, ima brata Jakova, nihovi roditelji su bili prilično suzdržani :D). Prije nje je imao curu koja se zvala Vlasta a nakon nje (i još nakon nekoliko) je imao Astu. Vlasta - Lasta - Asta. Još čekamo na Stu.
    I još nešto, nema imena do ruskog imena. Ja imam Mašu i Katjana :D
    Jane - eto, a taman si imala dokaz da si luda...a ono Leon na treću.

    avatar

    25.03.2010. (16:24)    -   -   -   -  

  • astrodrom

    Za razliku od moje sestre i braće, ja sam dobila pomalo egzotično ime. Strano, kako je u vrijeme kada sam rođena bilo popularno. Dobro je što nije preegzotično, ima žena s mojim imenom, ali ne puno. I to mi je ok, mada mi je kao maloj to nekad bilo blesavo. Htjela sam biti obična. Ako ime nije previše blesavo, ako nije uobičajeno, vremenom može biti čak i znak prepoznavanja, uostalom, nisi Ivana ili Luka pa da ima na stotine onih s istim imenom. Ja inače znam za slučaj sestre i braće koji se zovu - Kamenko, Izvor i Iskra. Što ćeš, djeca cvijeća. :-)

    avatar

    25.03.2010. (18:22)    -   -   -   -  

  • PRIČALICA

    da sam rodila kćerku zvala bi se Katja :) ovako imam Vanju :)

    avatar

    25.03.2010. (23:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...