Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Jako dobar tekst, usudim se reći, odličan!
    Opis novije hrvatske povijesti (+5), svega se sjćam kao da je bilo danas i sve nabrojano je istina kao i plan Tuđmana o konfederaciji što pobija tezu da smo se mi htjeli odcijepiti, mi smo samo htjeli popuštanje stiska centralizma, dok je drug Sloba izjavljivao na Jutelu da svi Srbi moraju da žive u jednoj državi, sjećam se kao dan danas, dok su mnogi to zaboravili pogotovo oni koji su pobjegli u EU i tamo ostali, a danas pljuju po forumima, blogovima i društvenim mrežama RH i veličaju jugonostalgičarsko raspoloženje!
    Žalosno je da je jako puno u vrhu bivših udbaša i kosovaca te ostalih jugonostalgičarskih elemenata kojima je mjesto iza rešetaka, a ne u vrhu.
    Ti si sigurno profesor po struci jer znaš ekonomsku i društvenu kvalifikaciju i klasifikaciju znanosti i tehnologije.
    Ja sam imao jedan odličan društveno-socijalni predmet davno, koji su nažalost ukinuli iz kojeg smo učili da je poljoprivreda važna grana za opstanak zemlje, ali ne donosi dobit, izvrsno je, ako ne generira dugove dok visoka tehnologija i informatika donosi čistu dobit sa relativno malim ulaganjima i nije toliko važna za opsanak zemlje.
    Zašto to pišem, bogatom zemljom se smatra ona zemlja koja ima puno radnika i stručnjaka u visokoj tehnologiji, a malo u poljoprivredi dok je kod nas nažalost obratno.
    Mi imamo malo stanovnika, mala samo zemlja kao Švicarska, dok oni grade ciklotrone i akceleratore čestica mi zatvaramo škole, sveučilišta i veleučilšta.
    Mislim da statistike govore same za sebe:
    Obrazovna struktura stanovništva (DZS 2006.)
    OBRAZOVNA SLIKA HRVATSKE:
    -OŠ ili manje:.............42 %
    -SSS:...........................40 %
    -VŠS:............................8 %
    -VSS:............................9 %
    Ono što tu nema je broj nepismenih u RH koji je poražavajući ili onih koji nikada nisu završili OŠ također je sramotan! Čak je i onaj režim poticao stanovništvo da ide u večernje škole i opismeni se!
    Broj VSS/VŠS je ispod svakog europskog prosjeka pa čak i novih članica EU! U Švedskoj je VSS/VŠS oko 30% stanovništva!
    Znanje je najisplativija roba!
    Također se slažem da je velika pogreška strategije ukidanja industrije i profiliranja obrazovanja prema činovnicima, a ne znanstvenicima!
    Pozdrav!

    avatar

    14.01.2010. (21:48)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Dragi prijatelju gotovo u svemu bih se mogao složiti, Kohl, Genscher i Papa Ivana Pavao DRUGI.

    Zapravo atmosfera u Hrvatskoj ,prema Njemačkoj, u to vrijeme je bila takva da su i sami njemački predstavnci, dužnosnici i veleposlanik u RH morali stišavati euforiju, naime, sjetimo se pjesme " DANKE DEUTCHLAND " kada pogledam video materijale iz tog vremena, izjave srpskih čelnika, ratnih zloćinaca Miloševića, Šešelja, Jovića, Kadijevića, Rašete, uključujući i bivšeg ministra vanjskih poslova Srbije, još jednog Vuka, ali ne Karadžića ili Jeremića, već Draškovića, koji su govorili o Četvrtom Reichu i Velikoj Njemačkoj jasno je zašto su Njemci prosvjednom notom reagirali na euforiju hrvatskoga naroda i zašto su neka odlikovanja i preimenovanja ulica po njemačkim dužnosnicima odgođena ili u potpunosti stopirana.

    Bilo je to vrijeme jake velikosrpske propagande i vrijeme kada su neki aktualni savjetnici isto takvog , aktualnog predsjednika Hrvatske neumoljivo radili na sačuvanju Jugoslavije.

    Ali bilo je to vrijeme Vukovara, iako premlad toga se iz osobnih, obiteljskih razloga, itekako dobro sjećam. Bilo je to vrijeme udara na Banske dvore, bilo je to vrijeme terorizma, vrijeme kada je združena boljševičko-fašistička armada i pravojska krenula u svoj krvavi pir, vojska Slobodana Miloševića i Voje Šešelja,

    Ali najvažnije, bilo je to vrijeme ponosa i slave i vrijeme kada se komunisti nisu usudili reći da su komunisti, bilo je to jedinstveno doba u hrvatskoj povijesti, danas je neko drugo vrijeme. Danas su komunisti najveće demokrate, danas su komunisti europejci, danas su oni koji su čitav život, od punoljetnosti do poznih godina, sanjali Hrvatsku, borili se zaHrvatsku-fašisti.

    Ponekad u očaju pomislim, treba li Hrvatska apokalipsu, totalno uništenje, trebamo li krenuti ispočetka, samo što ovog puta greške ne smijemo raditi, a najveća greška koju su tadašnji suvremenici mogli napraviti, jeste sačuvati zmiju u njedrima, ma koliko ta zmija krepana bila. Zmiji ne treba vjerovati, kao i Danajcima kada darove nose..

    Lijepi pozdrav dragi prijatelju, sjetit ćemo se, sutra je ipak veliki dan...

    avatar

    14.01.2010. (22:32)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Para(ne)normalan

    Hvala na komentaru, i dodatnim vrijednim i egzaktnim informacijama!

    Postotak visokoobrazovanih je u nas nedozvoljeno nizak! Unatoč tome, naša sveučilišta još uvijek imaju numerus-clausus kao u bivšoj Jugoslaviji, možda kao i u bivšoj Austro-Ugarskoj, mislim, dakle, na prijemni ispit. Kakav prijemni na fakultetima - treba uvest kvalitetno srednje obrazovanje, i matura mora jamčiti biranje bilo kojeg fakulteta i sveučilišta u Hrvatskoj kojih treba još osnovati! (Sveučilišta nikad dosta!) Nedostaje nam danas najmanje 30 tisuća stručnih ljudi, što znači da nam ovog časa nedostaje 100 tisuća studenata. I ovo što si rekao, postotak nepismenih je također alarmantan. Večernje škole kao sa su iščezle, kao da nema potrebe za njima - nevjerojatno!!!
    Profiliranje obrazovanja prema znanstvenicima i obnova industrije bio bi preporod za RH, ali, koliko sam primijetio, EU nas deindustrijalizira sa svojim političkim diktatom iz Bruxellesa, i pretvara nam zemlju u uslužnu djelatnost, što je sramotno jer imamo i danas dovoljno stručnih kadrova za nešto "više", a kamoli da imamo potencijala, baš zbog naših ljudi, da možemo "više" i "bolje".
    U vezi poljoprivrede, ne bih rekao da ona ne donosi dobit, samo je treba postavit kako treba, na primjer, Australci su učili od Nijemaca koji su nakon Drugog svjetskog rata iskoristili svoju poljoprivredu u situaciji kad su im gradovi i industraij bili u prahu i pepelu, i počeli svoje proizvode vrlo brzo izvoziti u one zemlje, kao USA i neke druge, koje su bile proizvođači hrane (Nijemci su bili najkvalitetniji u toj proizvodnji, zato su mogli izvozit), međutim, kod nas se poljoprivredu sustavno uništava, a i taj vjetar puše iz Bruxellesa.

    A u vezi hrvatske samostalnosti, točno kažeš da mi u stvarnosti i nismo htjeli nezavisnost nego popuštanje centralizma, i rekao bih, zaštitu od ugroze velikosrpskih "mitinga istine" koji su se valjali ondašnjom Jugoslavijom, samo su pojedinci htjeli nezavisnost jer su samo pojedinci bili nacionalno svjesni, ne i narod, zato je Franjo Tuđman uspio progurat svoj program o konfederaciji (takav nam je bio i referendum, a ne referendum o nezaviisnosti), a to što smo na kraju postali samostalni i ostvarili državnu nezavisnost to je više bio pritisak velikosrpske agresije i Miloševićeva politika koja je bila toliko isključiva da život i suživot s "luđacima" više nije bio moguć; mislim da su silna klanja i doslovni pokolji koje su četnici i paravojne jedinice iz Srbije počinile po Hrvatskoj (uz logističku potporu srpske tajne službe) bile ono odlučujuće što je Hrvate pokrenulo na razmišljanje da je najbolje da Hrvatska postane samostalna. U biti, možemo spomenik postavit Miloševiću, jer bez njega ne bi bilo hrvatske samostalnosti, bili bi i danas u "reformiranoj" Jugoslaviji u kojoj bi vladali isti oni koji i danas vladaju u Hrvatskoj. Šteta što utjecaj od Parage nije bio jači 1991. da se lustriraju svi udbaši i kosovci - danas bi bili na putu da postanemo Švicarska, s tim da za razliku od CH u RH ne bi bilo referenduma o minaretima.

    Pozdrav!

    PS: jesam, profesor sam :-)

    avatar

    14.01.2010. (22:52)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Tinolovka

    Hvala i tebi na komentaru koji je bez greške što se tiče činjeničnog stanja u doba kad su se Hrvati upisali zlatnim slovima u svjetsku povijest :-)

    Danas su neka druga vremena nastala, ali ne zato što su se vremena promijenila, nego zato što su specijalni programi mijenjanja svijesti, koji dolaze iz arsenala anglo-američke neoliberalne pandorine kutije, preprogramirali, putem mas-medija i prilagođenih političara, svijest stanovništva, tako da ono što je nenormalno postalo je "normalno",a ono što je normalno postalo je nenormalno. Pri tome je povijest na najvećem udaru jer ljudi ne smiju znati kakvu su prošlost imali, nego im se diktira kakvu su prošlost imali. Strašno! No, Bog sve vidi i zna, i oni koji lažu i sprečavaju one koji govore istinu, biti će nemilosrdno kažnjeni!

    Glede Apokalipse, ona dolazi sama po sebi, a razlog je užasno ponašanje ljudi, tako da je ne treba prizivati ali da će je biti, nema sumnje!

    Pozdrav, prijatelju dragi, čujemo se i čitamo se:-)

    Prva dva komentatora oplemenila su ovaj post, a i inače oplemenjuju ovaj blog!

    avatar

    14.01.2010. (23:01)    -   -   -   -  

  • CroSirmium

    Nije nikakvo čudo što se dogodilo upravo ovo o čemu pišeš. Maleni broj visokoobrazovanih, ogromna korupcija, te pljačka na svim razinama, devastiralo je početni zamah kod stvaranja države. Nije se ni moglo dogoditi drukčije, ako se zna tko je vladao pedeset godina i dulje. Ali, sve nakon Tuđmanove smrti, svaka godina, velika je propuštena prilika, i za to su krivi oni visokoobrazovani, u Hrvatskoj i izvan nje. Elita je dužna predvoditi narod i ne držati se samo svojih vlastitih interesa. No, čini se kako će ipak morati proći ovaj prijelazni period (koji već predugo traje), te da će se morati dogoditi nešto što će potaknuti Hrvate na dublje promišljanje i donošenje kvalitetnijih odluka. Koji bi to događaj mogao biti - ne bih špekulirao. Znam da svatko mora imati svoju plišanu revoluciju, najprije u svojoj glavi, a onda i na nacionalnoj razini.
    Trebam li reći da je ovo još jedan u nizu odličnih postova?
    Pozdrav iz Zemuna!

    avatar

    15.01.2010. (17:44)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @CroSirmium

    Zahvaljujem Ti na ovom odličnom i promišljenom komentaru!

    Dizanje razine nacionalne svijesti dovesti će do pozitivnih promjena, sad je samo pitanje u kojem periodu, jer, slažem se apsolutno sa konstatacijom da ovaj prijelazni period predugo traje! A što će se dogoditi da Hrvate potakne na dublje promišljanje i donošenje kvalitetnih odluka ne bih ni ja špekulirao. Znam samo da su Hrvate zadnji puta na promišljanje i akciju potaknuli pad Berlinskog zida, velika ekonomska kriza u ondašnjoj Jugoslaviji i strah od Miloševićevih "mitinga istina", a na koncu se Hrvati trgnuše pri četničkim pokoljima nad hrvatskim civilima 1991. godine. Mora li svaki puta neki strašni događaj probudit i potaknut Hrvate, ili postoji i miran put, put evolucije, sumnjam, jer nedostaje nam visokoobrazovanih, i općenito obrazovanih ljudi.

    Inače, kako ćemo izdržati bez da na inauguraciji novoizabranog predsjednika u Zagrebu bude i predsjednik Srbije Boris Tadić? Prava tragedija :-) Za utjehu, barem će na inauguraciji biti predsjednik Republike Kosovo.

    Lijep pozdrav u Zemun iz Zagreba!

    PS: Danas je dvostruka sretna obljetnica, međunarodnog priznanja Hrvatske od 15. siječnja 1992., i juriš njemačkog naroda na centralu komunističke tajne policije STASI u istočnom Berlinu, 15. 1. 1990. Da smo mi jurišali na centralu Udbe u Zagrebu, ne bi danas govorili u našim postovima o problemima o kojima govorimo!

    avatar

    15.01.2010. (20:21)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Postoji miran put evolucije, ali to je velikoj većini "too much", čak ( ili pogotovo ?! ) onima najvisokoobrazovanijima teško je biti dovoljno otvoren za ove znanstveno ( eksperimentalno ) dokazane činjenice:

    LINK

    Ovaj post izuzetno je dobrodošao povijesni pregled ( ponavljanje i utvrđivanje gradiva ) jednog od najvažnijih perioda u stvaranju hrvatske države. Odličan ste metodičar, profesore ! :-)

    A odličan odabir isto tako odličnog citata jednog akademika, koji je u stanju prevladati umjetne podjele znanosti i kulture, barem nam je utjeha / poticaj nastaviti i širiti komunikaciju u smislu koji šarmantno navodi @ CroSirmium, kao potrebitu plišanu revoluciju na individualnoj, pa onda i kolektivnoj razini.

    Moram priznati da sam ugodno iznenađena pozitivnim promjenama u tom smislu kod blogera koje dugo vremena nisam imala vremena posjećivati, te vidim kako su u tom kratkom periodu od par mjeseci vrlo daleko odmakli u razvoju svoje mudre i iskrene tolerantnosti i razumijevanja, čak topline ... ok, možda se krećem više po takvim samoevoluirajuće usmjerenim prostorima ovog dijela cyberspace-a ... no - i to mi je velik znak da se promjene ( zasada još samo individualne ) zaista dešavaju začudnom brzinom. A oni koji se konkretno i redovito bave nekim vidom samorazvoja naprosto su neprepoznatljivi nakon 6 mjeseci druženja s njima ovdje. Nažalost, nisam u toj skupini, ali barem imam radost svjedočiti o njihovim promjenama. :)

    No - o bolognskom procesu : sve najgore, iz prve ruke. Frend fizičar ima frednove matematičare, čija djeca sada isto tako studiraju matematiku na Zg PMF. Ljudi vele da su im obrazovne sadržaje ukinuli oko 50 %. Vidim što i kako studira prijateljičina kći - za nekog hotelijerskog menagera ( samo skidaju sadržaje s neta i to predaju profesorima, bitno je zadovoljiti kriterij od toliko i toliko tisuća riječi ). Sada ćemo imati hiperprodukciju formalno visokoobrazovanih, ali na takav način - da tog potrebitog znanja neće biti ili će biti krajnje nefunkcionalno.

    Možda sam prvo trebala lošu vijest ? Profesore ? Što tu kaže psihologija ?

    avatar

    15.01.2010. (20:53)    -   -   -   -  

  • Zd

    Poštovani CBK kao i njegovi komentatori, evo jedna mala mozgalica, a odnosi se na propuštene prilike koje u svom komentaru spominje CroSirmium, a vezano je i za post. Ako uzmemo u obzir razmetljivca i kukavicu Sanadera, koji je svojim sramnim potezom ( i djelovanjem) "inaugurirao" glupu novinarku, postojala je realna mogućnost da hdz-ovo izborno tijelo podrži Josipa Jurčevića. Koliko bi nas "Hrvata" tada glasovalo za njega?! Meni se iskreno od ovog našeg političkog primitivizma - povraća, najiskrenije. Eto elite, zapetljala se (i L.Bebić već odavno želi šmugnit s drugog najmoćnijeg mjesta u Hrvatskoj, pogodite zašto?). Kakva elita, kakve titule jadni ti smo kad nas jugoslavenčine i dalje mogu svojom propagandom bužati jer nismo složni, također pogodite zašto? Samo nam Isus može pomoći. Bog i Hrvati

    avatar

    16.01.2010. (17:35)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Ovdje piše o drugu Franji i peticiji

    avatar

    16.01.2010. (17:54)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Zd

    Naravno da smo jadni kad imamo takvu sramotnu elitu; o sramotnoj eliti je jučer u emisiji Lica nacija na HTV1 govorio i novinar Branimir Bilić i njegovi gosti, dr. sc. sociologije sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i predavač na Bogoslovnom fakultetu u Rijeci.

    Zar nije sramotna izjava novoizabranog Ive Josipovića u "Globusu" u vrijeme predizborne kampanje, da "Tito je velikan naše povijesti"?

    Danas pak, u emisiji Reporteri bez granica (HTV1), u kojoj je prikazan objektivni britanski dokumentarac TV kuće BBC o zataškavanju staljinističkih zločina u Ruskoj Federaciji ("Staljin, povratak iz mrtvih"), i obnovi kulta ličnosti masovnog zločinca, i sovjetskog diktatora i komunističkog tiranina Stlajina, gost u emisiji, povjesničar Tvrtko Jakovina nije povukao parlalelu između obnove kulta ličnosti Staljina u Rusiji, i Tita u Hrvatskoj, nego paralelu između obnove neokomunizma u Rusiji, i navodnog "neofašizma" u Hrvatskoj.

    @Catwoman

    Zanimljiv je Link, pročitao sam tekst od Mišaka. Stvar je u tome da poruke od profesora Božićevića nisu naišle na otvorene uši ministra Primorca čiji je bio savjetnik, pa je zbog toga dao ostavku na savjetničko mjesto u ministarstvu obrazovanja i znanosti, jer je vidio da ima posla s vjetrenjačama!
    Psihologija kaže, ako se ne varam, da prvo ide loša vijest, onda dobra, a loše je ako uz lošu vijest ne postoji dobra, ali svejedno se onda lošu vijest ne bi smjelo prešućivati jer i loša vijest služi tome da se izvuče pouka!

    avatar

    16.01.2010. (17:56)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Evo ovdje http://www.hsp1861.hr/vijesti4/031216dp.htm

    avatar

    16.01.2010. (18:07)    -   -   -   -  

  • Zd

    @ CBK
    Onaj dokumentarac danas je odličan, baš se vidjelo što je to "pozitivna povijest" na licu onog Rasputina, ali mi je napamet pala i engleska istinoljubivost. Da je "reporter" naletio na nekog malo ozbiljnijeg, bome bi letio kroz prozor, a ne kroz vrata (to bi se TV povijesničaru i balavcu moglo dogodit ko ništa). Na stranu sada Tolstoya "Ministar i pokolji..." zanima me koja je to engleska ekipa koja je slala "protokole" Zufilkarpašiću, Tuđmanu ... Ti Englezi se nemaju pravo rugat Rusima...Lijep pozdrav svima. Bog i Hrvati

    avatar

    16.01.2010. (19:13)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Zd

    Načelno je točno što kađeć da se Englezi ne bi imali pravo rugati Rusima jer znamo da je Manifest komunističke partije objavljen u Londonu, 1848. godine, i zatim ciljano širen na europski kontinent, u zemlje najveće koje su onodoben, a i današnje najveće konkuretice Velikoj Britaniji, Njemačka i Rusija. Da je neki cjeloviti dokumentarac o povijesti komunizma i komunističkih zločina, došlo bi se i do spoznaje o uzrocima marksizma koji leže u ideologiji liberalizma. Navedeni dokumentarac od BBC-a je, što se tiče aktualnog činjeničnog stanja u Ruskoj Federaciji gdje se obnavlja Staljinov kult ličnosti i zataškavaju komunistički zločini, korektan, a istina je i da se kod obnavlja kult ličnosti komunističkog zločinca i njegovih izvršitelja!

    avatar

    16.01.2010. (20:17)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Dragi prijatelju zahvalan sam ti na mailu, sa napisanim slažem se u potpunosti, nema nikakve dvojbe da je to sramota i da to svakako nije prvi puta od njega, učniti ću sve što mogu...Svako dobro želim..

    avatar

    18.01.2010. (00:28)    -   -   -   -  

  • neolina

    komentare sam procitala a post cu citati sutra (predug je za citat u ovu uru) :)
    gledala sam te reportera bez granica, i zaista je britanski doumentarac odlican. uporno navaljivanje njihovog reportera s ponavljanjem pitanja je bilo odlicno a onaj zbunjeni povijesnicar koji preskace staljinove zlocine je zvucao kao da niej napisoa knjigu...on nezna sta je i koliko o cemu pisao, lik je nevjerojatan:)
    taj njihov je izgledao ko zbunjeno dijete a ovaj "nas" jakovina je zbilja podlo smece. on je nonsalantno zaobisao tita i njegovanje kulta mu u hrvatskoj, i preskocio na ustase, rakicka niej htjela ili nije imala vremena (jer je bio sam kraj emisije) reagirati mada je bilo ocito da je usporedba nebulozna.

    avatar

    19.01.2010. (23:59)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Našao sam nešto što će te možda zanimati, ako već nisi pisao o tome.
    Uglavnom nemoj misliti da ti nešto namećem, slučajno sam pronašao, a tebe kao protivnika ideologije bi to moglo zanimati!
    Pozdrav!

    avatar

    21.01.2010. (09:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @para(ne)normalan!

    Hvala na linku, zanimljiva rasprava na tom forumu o Karlu Marxu!

    Možda je Albert Einstein dobro rekao da ljudi najčešće o nečemu raspravljalju što ne razumiju, ali oni koji marksizam odbijaju ad hoc, iako se možda ne mogu izraziti riječima ili objasniti argumentirano zašto, čine to na osnovi povijesnog iskustva čovječanstva o velikoj masi nedužnih ljudi koja je pala žrtvom eksperimenta zvan marksizam; čovjek ne mora bit intelektualac da ipak razumije što je dobro a što loše, da razlikuje dobro od zla.
    Neki padaju i na štos da je Karl Marx bio Židov te iz toga izvlače nekakve zaključke koji također nemaju nikakvu vezu sa marksizmom, a tvorac ove ideologije je sam napadao židovstvo (judaizam) jer je ono religijsko, monoteističko, a to borbenom ateistu Marxu nije odgovaralo jer "religija je opijum za narod" odnosno u komunističkom svjetonazoru je Crkva konkurent komunističkoj partiji te ju u borbi za pridobivanje naklonosti narodnih masa treba istrijebiti itd.

    Karl Marx je mrzio Slavene, i preuzeo je od njemačkog filozofa Hegela njegov šovinizam prema Slavenima, a Hrvate je uzeo kao ogledni primjer navodno retrogradnog, kontra-revolucionarnog naroda zbog toga što je ban i maršal Jelačić ugušio mađarsku revoluciju u krvi, u korist bečke reakcije i careva režima, što je djelomično točno, ali Marx je izgubio iz vida slobodarsku dimenziju mađarskog pohoda jer je Ugarska do tada vodila hungarizaciju u hrvatskim zemljama, svojatala je grad i luku Rijeku, i vladala hegemonistički nad Hrvatima, te svaki narod ima pravo osloboditi se tlake, s tim da su Mađari ukinuli kmetstvo, ali ne nad Slavenima, niti nad Hrvatima; tek je ban Jelačić ukinuo kmetstvo nad Hrvatima, i to je bilo revolucionarno što je ban učinio, tako da je opet otpala Marxova tvrdnja da su Hrvati navodno kontr-revolucionarni u smislu zaštite feudalnog nasuprot građanskog poretka.
    Zbog zasljepljujuće mržnje Karla Marxa prema Hrvatima nastala je među komunistima odbojnost prema hrvatskoj nacionalnoj ideji tako da Hrvate po marksističkom shvaćanju treba istrijebiti, zato je i Tito izvršio genocid nad hrvatskim narodom, jer je to naputak Karla Marxa, a Tito je bio veliki staljinist, a staljinisti uvjereni marksisti. Marksizam je, kako u teoriji, tako i u praksi jedna zločinačka ideologija, a idejno je revolucionaran, ili drugim riječima, nasilan s nekim konačnim imaginarnim ciljem - komunizmom kao zekom koji trči za mrkvom ali ju nikad nemože dostići. Poz!

    @neolina

    Da, Jakovinina usporedba je bila nebulozna, ali što od marksista očekivati? Marksizam nije znanost nego ideologija! Svaki marksistički povjesničar je ideolog, a ne znanstvenik.

    avatar

    21.01.2010. (11:15)    -   -   -   -  

  • Spin

    Dragi moj @cbk naš problem nije ni udba ni kos nego nedostatak ljubavi, oko ljubavi nitko nikada nije vodio rat a svaki rat je uzrokovan nedostatkom ljubavi, na najdubljoj razini svojega bića vjerojatno i ti osjećaš kako samo tražiš utočište zbog nedostatka ljubavi, pusti bajke i osvijesti jedino što vrijedi a to je LJUBAV. I ti i ja ćemo otići sa ovoga svijeta a udba i kos će i dalje nastaviti živjeti u glavama nečijih sljedbenika ali ako za života ne upoznaš ljubav čemu uopće život.

    avatar

    22.01.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Ako želiš navrati kod mene imam zanimljivu društveno-sociološku temu i svi komentari su dobrodošli!
    (:-))
    Pozdrav!

    avatar

    22.01.2010. (22:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Spin

    Dragi moj Spine, to je tipično udbaški što govoriš, podsjeća me na "pomirbu" od Franje Tuđmana koji je bio pun ljubavi za svoje udbaše, pa ih je pod propagandističkim geslom pomirbe pozicionirao na sve najvažnije položaje u RH na kojima su do danas ostali.
    Ja sam pun ljubavi za ljude pune ljubavi, a za udbaše je primjerena jedna čelična užarena metla, iz ljubavi prema onima koji su, zbog svoje ljubavi, zavrijedili živjeti bez udbo-mafije nad svojim glavama!
    Život bez udbaša je puno ugodniji, vjeruj mi :-) Pogledaj Nijemce, žive bez Gestapa i Stasija, i što im fali? Sretni su, zadovoljni, radišni, napredni, imaju demokraciju i lustraciju - sol života! A sad pogledaj Hrvate - mrki su, nezadovoljni, samo kukaju i žale se, žive u krizi i kad je i kad nije svjetska kriza.

    avatar

    23.01.2010. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...