Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • toluen

    @semper - opet ćeš reći da sam optimist, ali nije li to što se o tome govori. sve više i više, znak kao te tako jednostavne stvari ipak pomalo dolaze do svijesti ljudi.

    Naravno za sada bojažljivo kao prve visibabe iz snijega, ali u principu nezaustavljivo.

    Tu postoji jedan drugi problem, kojeg ljudi za sada još ne percipiraju dovoljno, a sveprisutno je.

    Demonkratsko zlo koje vlada svijetom ima nevjerojatnu sposobnost metaforfoze kako bi i u novim okolnostima kada se pojave opet zauzelo nove - stare pozicije, a da to gotovo nitko ne primjeti.

    Jedan primjer iz povjesti. Kada se ekipa A nalazi na vlasti onda svim metodama i tehnikama nastoji uništiti ekipu B da ih nikada ne sruši. Jame se pune kostima. I pri tome se bahate tako da sami dovedu do svoje vlastite propasti. Zatim kada se promjene okolnosti ekipa B dođe na vlast i onda što iz osvete što iz istih razloga da spriječi ekipu A da se vrati puni nove jame novim kostima. I pri tome se razbahate da s vremenom izgube vlast i onda se opet kotač povjesti okrene.

    A oni treći koji to sve promatraju iz prikrajka (profiteri) strogo paze da ostanu izvan dohvata svih vrsta škara i polako finaniciraju i razbuktavaju ove sukobe te nevidljivo i neuhvatljvio djeluju na sve ove stvari kako se nikad ne bi vidjelo zašto stalno pušimo iste fore dok oni polako postižu svoje ciljeve.

    Posebno ovdje aludiram na one kojih su sada puni mediji i koji nam vrlo uspješno mažu oči i uši (kao i predsjednički kandidati) "kako ostvariti svoje snove uz njihovu pomoć, usluge, proizvode i rješenja" a to su bankari i korporacije koje su sada postale moćnije od država. Naravno uključujem tu i crkvu kao najveću korporaciju (čast izuzecima u njoj) koja na površini još uvijek nije izašla iz 18 stoljeća po načinu razmišljanja onih koji je vode, ali zato ispod površine ima itekako sposobne i nevidlive igrače koji su dijelom ove priče, ali ne u pozitivnom smislu.

    Pokušajte smo proučiti i shvatiti kakva perfidna i prljava logika stoji iza onog što vam vaša vlastita banka omogućava do odete u minus po tekućem pa ćete shvatiti na što ukazujem. Jezive stvari.

    A vlade, političari, znanstvenici, liječnici, profesori, vojnici, policajci, šusteri, bolonjci skup sa svima ostalima nesvjesnim ovoga su samo potrošna roba u tome procesu koji je tako podešen da nikada ne skrenu pozornost na ono što se doista događa.

    Ako u našem svijetu želite znati što se doista događa samo pratite tok novca kako i kuda putuje, a onda odjednom puno toga postaje jasnije. Onda odjednom sve korupcije, sukobi, ratovi, ubojstva, koncepcije i ideje koje danas upravljaju ovim svijetom postaju transparentne.

    Nije li i to ono znanje koje nam se stalno uklanja da ga nikada ne spoznamo puneći nam glave totalno nebitnim stvarima jer nešto mora biti utrpano u nju da čovjek ne bi počeo razmišljati vlastitom glavom i nedaj bože se osvijestio.

    :-)

    avatar

    19.12.2009. (12:44)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @toluen
    Da, ovog puta nemam što dodati ni oduzeti.!!!

    avatar

    19.12.2009. (13:53)    -   -   -   -  

  • Boris

    @semper

    Čovječe. Kada čitam ovo snažno me podsjećaš na Simone Weil. Rođena u Prizu 1909. Postala je profesorica s 22 godine. Napisala tekstove 1942. koji su objavljeni pod naslovom "Isčekivanje Boga". Odgojena je u duhu potpunog agnosticizma. U tim tekstovima je vidjela bdijenje sluge koji isčekuje svoga Gospodara. Jedna od njezinih značajki djetinstva bila je ljubav, puna sućuti, prema nesretnicima.. Zdušno je sudjelovala u bijedi drugih. Onome koji uistinu ljubi, sućut je muka. 1938. doživjela je snažno prosvjetljenje koje joj mjenja život. Kako kaže:"Krist je sišao i obuzeo me".

    Između ostalog rekla je i ovo:

    1.U sakramentima istinski mogu sudjelovati samo oni koji su dosegli izvjesnu razinu duhovnosti
    2. Ako je volja Božja da uđem u Crkvu, on će mi naložiti svoju volju u času kada to zaslužim
    3.Bogu se nikada ne možemo odviše opirati ako nas pri tome vodi čista briga za istinom
    4.Ja sve do sada ni jedanput, ni jedne sekunde nisam osjetila da Bog želi da budem u Crkvi
    5. Što se tiče duhovnog vodstva moje duše, mislim da ju je Bog uzeo od samog početka u svoje ruke i da je čuva... i td. i td.

    Možda si čitao ovu knjigu. Ako ne, proporučam. Čao.

    avatar

    19.12.2009. (16:10)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mene je sram kao riječaninu što se takvo zlo dešava u mom gradu

    avatar

    19.12.2009. (17:59)    -   -   -   -  

  • Boris

    @toluen
    Svaka čast na rezonima. Ali to nam nije dovoljno, jer misliti ne znači znati. A znati znači stvarati (Aristotel). Kako? Kako god uzeli kod svakog problema i njegovog rješavanja dolazimo na područje vjere. Ključ rješenja je u vjeri. Evo nekoliko primjera: U starom sistemu nismo vjerovali u dinar, zbog čega se je raspao putem inflacije. Danas vjerujemo u kunu, ali ne vjerujemo u državu . Zato se raspada država, a s njom će otići k vragu i kuna i ljudi. Zamisli kakav bi ti bio život kada ne bih vjerovao svojoj ženi. Pakao. Danas nitko nikome ne vjeruje u RH. Zato je pakao. Kada vjeruješ ti živiš po zakonu ( načelima ) vjere i nadaš se u ono što je na prvi pogled nevidljivo, a ipak egzistira, slušaš Njegove zapovjedi ( a one su dobre ), i On te vodi ispravnim putem, ne možeš propasti, jer Ti je on oslonac, štit i zaštita. Živjeti vjeru znači stvarati novi život, a to je znanje, i time se krug zatvara u vječnost. Dakle, ništa ne možeš sam, ali s Bogom možeš sve. U tome je bit problema. Otuđenost čovjeka od Egzistencije. To smo mi. Nemoj gledati što drugi radi. budi ispravan u onome što Ti radiš. Svi bi mogli po nešto popraviti na sebi. Nekada sam imao jako visoko mišljenje o sebi, i to me je koštalo, mogao sam i puno bolje živjeti, ali nisam. Pozdrav - Čao

    avatar

    19.12.2009. (18:21)    -   -   -   -  

  • zna se

    @toulen

    I tebi svaka čast na razmišljanju. Ali misliti ne znači znati. Gdje nam je znanje da riješimo problem? I onda opet dolazimo na područje vjere. Ključ je u vjeri. U prošlom sustavu nismo vjerovali u dinar, zato je harala inflacija. Danas vjerujemo u kunu, a ne vjerujemo u državu, zato propada država. Juga kao država nije propala, nego se raspala iz drugih razloga. Zamisli kako bi ti izgledao život kad ne bih vjerovao svojoj ženi. Pakao! E tako je u našoj državi. Nitko nikome ne vjeruje i to s razlogom. Pakao. ZNA SE tko tvori pakao. Zna se i zašto oni tvore pakao. Oni su domoljubi, a nas je sramota reči da smo domoljubi, jer je to normalna stvar biti domoljub. Zar moram to nekom reči da bi me priznao?! Pakao!

    avatar

    19.12.2009. (18:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @tek jedan trenutak
    Pismo, komentari ili oboje?
    Mogao bih se s tobom i donekle složiti. No ljudski je, pogotovo kada se osjećaš apsolutno nemoćan pred tom alom zla, reagirati na patetičan način bijesan na sve i svakoga, pa čak i na samog sebe.

    avatar

    19.12.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Boris, @zna se - hvala ,trudimo se svi skupa pojasniti ovo u čemu živimo i živjeti bolje na jednoj istinski zdravoj osnovi

    Ovo sam već jednom napisao, ali treba milijun puta ponoviti. Zaista je zadovoljstvo vidjeti kako postoji mogućnost komunikacije i razmjene ideja u kojem isitnski možemo jedni drugoma pomoći u boljem razumjevanju ovoga svijeta i načina kako u njemu živjeti iako dolazimo iz različitih životnih okolnosti i shvaćanja.

    Slažem se sa vašim komentarima, ali ih gledam kao i svi vi na zasada jedini mogući način - iz svoje perspektive koje se stalno lagano mijenja u skladu sa novim spoznajama. I nadovezao bih se na ono što komentirate. Naravno bez namjere da ikoga u išta uvjeravam.

    Da, ključ je u vjeri, ali problem je što često puta vjerujemo u nešto što nije u skladu sa stvarnim stanjem. Jer kako god postavili priču moguće je samo ono što prirodni zakoni (vidljivi i nevidljivi) dozvoljavaju da postoji i manifestira se. Odakle dolaze prirodni zakoni - misterij je i za vjernike i nevjernike, ali svi jednako živimo u njihovim okvirima - svatko na svoj način.

    Svjestan ovoga osobno sam vrlo kritičan prema svemu u što vjerujem osim u jednu stvar. Savršeno vjerujem da sve ima rješenje i način kako ga realizirati. Na bilo kojoj razini postojanja - ovoj našoj ili nekoj koju ne možemo niti pojmiti. A i religija i filozofija i matematika i znanost ukazuju na to da postoji puno više toga što još ni izbliza ne poznajemo.

    I dinar i kuna i država su ideje koje se u stvarnosti testiraju - ako ne izdrže ovaj test - nestaju i bivaju zamjenjeni nekim drugim idejama koje doživljavaju isto. A koji su razlozi zašto nisu uspjeli svakako se mogu pojasniti nedostatkom vjere u njih. Pitanje je zašto nedostaje vjere u takve stvari? Ima milijun razloga, ali moguće ih je spoznati jer su savršeno realni.

    Znanje je zapravo ideja (misao) potvrđena iskustvom. Imate neku ideju, probate je, ako radi - postaje znanje. Ako ne - pokušate neku drugu ideju. Dok nemate ideju (misao) koja djeluje u stvarnosti, ne postoji niti praktično znanje osim u smislu iskustva što ne funkcionira. No to opet ne znači da ste ostvarili sve uvjete koji su potrebni da nešto što smo odbacili kao nedjelotvorno - ne proradi. Recimo ako ne znamo kako radi benzinski motor i u njega ulijemo vodu - on jednostavno neće proraditi koliko god mi duboko vjerovali u to. Ali ako ostvarimo sve uvjete ona će i naša vjera biti nagrađena manifestacijom koja funkcionira.

    Zato je ona Kristova "Kamen kodi graditelji baciše - posta kamen temeljni" jedna od osnova mojeg vlastitog pristupa svemu iako nisam klasični vjernik. Nikada ništa nije završena priča.

    Pojam vjere je naravno puno šira stvar od ovog primjera, ali uvijek savršeno funkcionira kada se primjenjuje na pravilan način. Ali koji je to način osobno još nisam spoznao u toj mjeri da mogu reći da ga zaista razumijem u svim obliima. Neki su potpuno izvan domašaja spoznajnih mogućnosti koje sada imamo. Vjerujem da to vrijedi i za sve ostale, jer bez obzira koliko duboko vjerovali u nešto čini se da smo svi ovdje izloženi raznim iskušenjima baš stoga da se testira.

    Osobno u potpunosti odvajam bilo kakve religijske ili bilo kakve slične nauke koji teže dogmi ili bilo kakvom forsiranju da nešto prihvatimo, već tu čast prepuštam isključivo životu, praksi i stvarnim iskustvima koja uvjek nepogriješivo ukažu kada neke stvari koje radimo ne vode u smjeru koji smo zamislili. A zašto idu ukrivo ima opet bezbroj razloga. Uglavnom zato jer ne znamo što činimo.

    Problemi kojima sada svjedočimo u društvu su čist odraz primjene različitih ideja koje su iz raznih razloga dobile snagu i sada manifestiraju svoje vrlo negativne obrasce ponašanja.

    Međutim uvijek postoje u drugačija rješenja i ona će se pojaviti i manifestirati onda kada većina shvati da je ovaj posao koji sada radimo Sizifov posao jer sa njim nikako nije moguće doći na zelenu granu.

    No ja doista iskreno vjerujuem da ćemo mi svi skupa u tome uspjeti onda kada o svemu ovome dovoljno naraste svijest i kada ljudi barem djelomično shvate da se ovo stanje može vrlo brzo promijeniti u puno bolje. Ali prije nego toga postanu svjesni, ovo jednostavno nije moguće.

    S druge strane u direktnu i izravnu intervenciju neke više sile (Boga) - ne vjerujem jer bi to bilo potpuno nelogična stvar s obzirom na dosadašnja iskustva. Morati ćemo kao i do sada sami svojim snagama naći izlaz iz svega ovoga.

    I na dobrom smo putu za to kako god to sada crno izgledalo.

    :-)

    avatar

    20.12.2009. (01:49)    -   -   -   -  

  • zna se

    @toluen
    Molim te objasni mi ovo,jer ja nisam vičan čovjek u kompjuterskoj tehnici. Ne znam hoćeš li mi vjerovati. Kada sam htio odaslati ove komentare imao sam tehničkih problema. Morao sam više puta ponavljati (brisati ) komentar da bi ga odaslao. I sam sam se iznenadio kada sam našao komentar pod nadimkom "zna se". Ja ga osobno nisam učitao jer bi to bila idiotska glupost. Objasni mi kako je to moguće. Vidiš da je to pisala ista osoba. Sad ćeš pomisliti da se radi o čaroliji ili nadnaravnoj sili. Ja tu ništa ne mislim, ali govorim istinu. Radi opreza neću brisati sada ovaj nadimak, toliko da znaš, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

    avatar

    20.12.2009. (04:43)    -   -   -   -  

  • zna se

    @toluen
    Zaista, nemam komentar na ovo, jer nije prvi put da mi se događaju čutnovate stvari. Zapamti, nekad sam znao masno lagati, ili kako ono Hebrang kaže: Nikada ne lažem, samo ponekad zbog intersa ( misli valda na opće dobro ) ne govori istinu. Dakle, kod njega laži nema. On subjektivno ne laže, a objektivno ne govori istinu. Eto, to ti je današnji čovjek. To sam bio i sam kada sam nekada davno odlazio u švaleranciju, a ženi proturivao nevinašce...Nikada me nije uhvatila "in flagranti", nikada nije imala za to dokaza, toliki sam bio majstor za skrivanje tragova, a ipak sam to morao priznati sam sebi, pa onda i njoj. U tome je istina. Istina ne može biti podjeljena.Postoji samo jedna Istina. Tako se je i Adam opravdavao pred Bogom pa svaljivao odgovornost na Evu, sirotu, a sam je bio odgovoran za sebe , jer je Bog rekao, onog dana kada uberete plod s drveta znanja, u taj dan češ i umrti ( misli se na duhovnu smrt ). E to smo mi, Adamova dijeca, a ne Božja. Svi govore u Crkvi da smo Božji narod i Božja djeca. A to nije istina. Da bi postao Božje djete moraš se "nanovo roditi", i to od Duha ( od gore ), a ne samo od tijela ( od dole). Ova priča ukazuje na još jednu činjenicu : Nije dobro sve znati, Bog je na to već upozorio od početka. Misli se na činjenicu da čovjek ne može savršeno spoznati Boga. To je i kod mene veliki problem, pa često propitujuem Božju narav. A to nije dobro. To odmah ukazuje da sumnjaš u njega. No Bog je beskrajno milostiv i ne možeš toliko pogriješiti koliko te on voli i oprašta.

    Da bih mogao objektivno raspravljati o vjeri, prvo moraš priznati sve svoje grijehe, zatim zatražiti oprost ( poniziti se i priznati Gospodina za svoga Gospodara ), i istovremeno izvršiti čin pokajanja. To ne može nitko koji ne ljubi svoga Gospodina, onako kako je on nas prije svih vjekova ljubio, još dok nismo se naravno rodili. A to mogu oni koji su u svom životu propatili neku istinsku patnju i identificirali se sa Kristom, koji je dao za nas najveću žrtvu i radi našeg spasenja. Tada će te opplahnuti ljubav Golgote, obgrlit ćeš njegove rane i proliti pregršt suza koje će te okupati u Njegovoj čistoči. Nevjernici imaju taj "hendikep" da nisu nikada propatili pravu patnju. Umjesto da Bogu budu neizmjerno zahvalni, oni ga hule. Da bi te Bog volio on uopće ne traži da Ti buše vjernik. Bog uopće ništa ne traži i ništa ne zahtteva. On jedino savjetuje kroz savjest. Vjernici su njegovi miljenici, a to je opet druga tema... Čao.

    avatar

    20.12.2009. (05:33)    -   -   -   -  

  • bastet

    U nedostatku vremena, u posljednje vrijeme rjeđe došetam do Vas, moji dragi. Da nije bilo tako, znala bih da si već i sam objavio ovo potresno pismo profesora Zelenike. Ali, onda, kad malo bolje razmislim, shvaćam da moj post nije samo obično ponavljanje To je samo znak da ovo pismo pronalazi put do naših srca (nadam se i umova!) i da ćemo prosljeđujući ga širiti njegovu nevjerojatnu energiju. Ljudi koji te čitaju uglavnom nisu ljudi koji i mene čitaju, i u tom smislu naši postovi su opravdani i potrebni. Štoviše, nadam se da će ga od tebe, mene ili sa svojih mailova, preuzeti i drugi blogeri, objaviti ih svojim postovima i tako doprinijeti njegovom putu do svijesti što većeg broja ljudi.
    Lijepi pozdrav i :)!

    avatar

    20.12.2009. (09:46)    -   -   -   -  

  • toluen

    @zna se - nema problema :-)

    Što se tiče računala - to je kompleksno (baš kao i ljudi i ljudsko ponašanje) i ne postoji nitko na ovom svijetu tko zna sve što se sa njima zaista događa :-) Čak i oni koji pišu programe jer rade na nečemu što je netko drugi za njih napravio, a neke greške je teško uopće uočiti i razumjeti u čemu je stvar.

    Na blogovima se događa da komentar bude progutan i ne pojavljuje se neko vrijeme (ili uopće) naročito ako se poklopi da više ljudi istovremeno pošalju komentar. Pa ako se komentar ne pojavi u roku od sat - dva jednostavno napišem novi.

    Istina je što kažeš za Istinu i ona doista jest samo jedna. Ali je multidimenzionalna i moguće ju je vidjeti i doživjeti iz različitih perspektiva i iskustava i onda izgleda različito. Zato ima toliko različitih tumačenja iako svatko za sebe tvrdi da govori istinu. Čak i da ne lažu o tome, ovo je sasvim moguće.

    Svjestan ove činjenice zapravo nikog ne osuđujem za ništa jer u svakoj situaciji postoje savršeni razlozi zašto je to tako kako je i zašto netko radi baš to što radi (bilo dobro ili zlo). No to ne znači da ćemo nekome tko nas na bilo koji način ugrožava i uništava (djelom ili neistinom) dopustiti da to i dalje radi.

    Također je istina i ovo što se govoriš o načinu kojim netko može doći do Boga (ili kako ga tko zove) i to ima savršeno razlog zašto je baš tako. Međutim i tu postoji beskonačno puteva i svaki je savršeno prilagođen svakome od nas.

    Nisam vjernik i nikada to neću biti. Nemam potrebe za time jer sam svjestan onoga što se iza kulisa događa (naravno ne u cjelosti nego onoliko koliko mi je dozvoljeno sa spoznam) . Zato mogu savršeno razumjeti i one koji jesu i one koji nisu vjernici. Stvar percepcije i uvjerenja nastala iz kojekakvih razloga u životu svake osobe.

    Svjestan sam postojanja onoga u što drugi bez dokaza vjeruju (nažalost manipulirani kroz religije i crkve) jer sam imao osobno iskustvo pri zdravoj čistoj pameti koje mi je jasno dalo do znanja da smo s namjerom ostavljeni u mraku neznanja da ne vidimo što se događa. No bitno je reči da ova namjera nije loša i za naše je dobro, kako god to ponekad grdo izgledalo.

    Drugim riječima naš put ka Istini uvijek započinje iznutra onda kada kao što kažeš prvo sami sebi priznamo da smo činili greške i kada krenemo procesom opraštanja i otpuštanja ovih grešaka sebi, a zatim i svojoj okolini. Ovo pak nije nimalo lak proces i zapravo predstavlja našu duhovnu evoluciju. Jer za sve što radimo - odgovaramo i snosimo posljedice unatoč nijekanju ili priznanju - prirodni zakon uzroka i posljedice.

    Ne znam da li se itko od vas ikada zapitao zašto 10 zapovjedi nisu prirodni zakoni kao što je gravitacija?

    Zato što to ima savršeno smisla. Zapovjedi postoje da se krše, a dok god ih kršimo, onome tko ih je dao daju nepogrešivu informaciju o stanju duha onoga tko ih je "dužan" poštovati. Jer što itko ima od onih koji lažu u bilo kojem obliku? Sasvim logično - ništa. Sve što je na laži sazdano bezvrijedno je i put u propast.

    Ima jedna izvrsna priča iz Starog zavjeta (interpretiram kako sam je ja doživio) upravo o tome koja govori zašto Mojsiju nije dato da dođe do obećane zemlje. Ukratko. Bog koji stalno šalje iskušenja svima nama je Mojsija i njegov narod ostavio dugo bez vode.

    Stvar je kulminirala da su ljudi (baš kao i danas) ljutito došli do Mojsija protestirajući i zahtjevajući da intervenira jer je to prešlo sve granice izdržljivosti. Naravno Mojsije kao čovjek je također popustio pred ovim izazovom i bukom ljudi te ljutito izašao van zatraživši ogorčeno od Boga da im da vodu. Legenda kaže da je udario u bijesu štapom u kamen i odjednom je iz kamena potekla voda riješivši problem.

    Međutim Mojsije je osjećao da je pogriješio. Nedugo zatim Bog ga je pozvao nasamo i pitao ga da li je svjestan što je upravo napravio? Mojsije je naravno bio svjestan svoje greške, ali ne i razloga ovog iskušenja. Bog mu je pojasnio u čemu je stvar. A ona je jednostavna i vrijedi za svakog od nas.

    Sve dok mi istinski ne živimo po onim istinski ispravnim načelima koje su formulirane na jednostavan način u deset zapovjedi iz srca zato što osjećamo da je to ispravno, a ne zato što to moramo ili netko od nas zahtjeva, nećemo se moći izvući iz ovog svijeta iluzije i iskušenja koja dolaze upravo zato da to iskustveno sami na svojoj koži osjetimo i naučimo.

    A to je sadržano u onoj "Nikada ne čini drugom ono što ne želiš da čine tebi." Jer sve što radimo - radimo sami sebi i kad tad ćemo ovo morati proći i osjetiti iskustveno na vlastitoj koži što smo zapravo radili. Tek tada naučimo lekciju i evoluiramo. A ovo pravilo vrijedi ne samo prema ljudima nego čitavoj okolini jer je sve dio iste kreacije i povezano daleko suptilnije nego to sada možemo uopće naslutiti.

    Vrlo jednostavno.

    I upravo spoznaja i shvaćanje onoga što radimo daje šansu vjerovanju da to više nećemo činiti. Ali ostaju posljedice kroz koje moramo proći. Ponekad vrlo bolne.

    :-)

    avatar

    20.12.2009. (12:45)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...što znači nulta tolerancija na nasilje?... pozdrav...

    avatar

    20.12.2009. (17:01)    -   -   -   -  

  • Boris

    @toluen

    Hvala što si mi odgovorio. Vidim da imaš volju za razmjenom ideja ( komunikacijom) pa prepostavljam da Ti nisam dosadan. Ako želiš upoznati se sa mojim idejama i radom svrni na naš blog ( ggidmiholjac.blog.hr ) kojeg uređujem. Možeš nači mnoge zanimljivosti, naročito iz političkog života naše zajednice, a tako je posvuda. Upravo je semercontra svrnu malo i ostavio svoj komentar, pa tako možeš i ti na pojedine teme stavit svoj komentar. Onda možemo prodiskutirati. To je čitava praktična studija. Nastupali smo kao građanska inicijativa, imali smo svoje glasilo i sudjelovali smo u političkom životu lokalne zajednice. Čitajući te tekstove imat ćeš više koristi nego da čitaš opširne i dosadne debele publikacije, ili knjige druge vrste. Vidjet ćeš i mnoge fotografije iz našeg života. Doživjet ćeš ono upravo što zastupaš, postupan evolutivni proces spoznaje, koja nikada neće postati završena i savršen. Pozdrav tebi -Čao.

    avatar

    20.12.2009. (18:56)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Boris - hvala na pozivu, rado ću se odazvati.

    Nikako dosadan jer svatko tko kritički promatra svijet oko sebe i trudi se istinski drugima pomoći da neke stvari rasvjetli nikada nije dosadan :-) Dapače vrhunska je čast s takvim sukomentatorima razmjeniti iskustva i ideje.

    Nije potrebno velikim slovima Ti :-) Mislim da je sam način na koji ovdje komuniciramo zahvaljujući prije svega @semperu koji daje odlične postove sasvim dovoljan dokaz istinskog uzajamnog poštovanja i korektnosti koje nam i inače jako nedostaju u ovom sadašnjem kvazidruštvenom sustavu koje je jednostavno natjerano da se ponaša tako kako se ponaša. Kao da je sa lanca pušteno.

    No ne da vjerujem, nego znam da se sve to može promijeniti i dovesti u puno bolje okvire na isti način kako je i ovo sada stanje nastalo, ali je potrebno puno volje, truda i strpljivosti. Jer baš sve pa i to ima svoj vlastiti put i način koji valja poštivati inače rezultati izostaju.

    I na tome zapravo i radimo svatko na svoj način.

    :-)

    avatar

    20.12.2009. (19:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @smisao
    E, to ćeš morati pitati "malu od kužine" (opet ju tako zovem otkako se usrala u gaće zbog podrške zadrana i okolice Kalmeti iaoko sam, naivac, već pomislio da će postati "kapetanica")Jadranku Kosor. Naslov je parafraza njezinih izjava o "nultoj toleranciji prema kriminalu i korupciji" :-)!

    avatar

    23.12.2009. (11:49)    -   -   -   -  

  • Boris

    @toulen

    E, tvoje komentare treba čitati, zaista, polako i pažlivo, više puta. Kažeš da nisi vjernik i da to nećeš biti, a odišeš karakterom vjernika. Tako me potsjećaš na Sokrata, koji je uvijek govorio da ništa nezna, a znao je više od svih drugih...

    @semper

    A ti kao agnostik, isto tako nemoj se brinuti za svoje spasenje, jer Bog voli samo one koji govore istinu. Reči danas da si agnostik, u ovom ludilu" kršćanstva", prava je hrabrost i osvježenje. Ako čovjek kaže da je agnostik time nije rekao sve. Ni Bibliju ako čitaš i razumiješ samo bukvalno nikada nećeš spoznati Istinu. Puno toga sam napisao u postovima ... potraži...

    Glede "Kapetanice" kosorice, pa to je fantastična gluma, koja se ipak otkriva ispod koprene. Poslije Tuđmana kapetan je Šeks. Onaj koji osigurava pljačku drugima, mora biti savršeno "pošten" - bez repova. Ni Sanader ne bi "uspio" da nije bilo Šeksa .Ni jedna profesija nije toliko bliska đavolskoj koliko fiškalska ( pravnička). Pa ona kao školovana novinarka prošla je tu školu s njima da bi joj gluma uspjela, ali samo kod naivnih i neupućenih. Ona ne može napraviti te temeljne zahvate, ako to ne dopusti Šeks. Problem je u prirodi nakane - da li je to uopće moguće u nepromjenjenim okolnostima ( unutrašnje promjene bića - duše i srca ). Bogu je sve moguće, pa da i od Šeksa napravi čovjeka.

    avatar

    26.12.2009. (06:51)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    glede a u svezi mogućnosti da se od Šeksa napravi Čovjek (čovjek je) uopće nemam nikakave iluzije. Da je to moguće on bi bio već odavno Čovjek, a ovako će umrijeti samo kao čovjek. To je tako i tu se ništa ne može.

    avatar

    28.12.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...