Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Neverin

    bilo bi im najpametnij da nasm stave kuliarsku emisiju u kojoj će se non stop vrtiti kombinacija krumpira, pašte, salse i riže jer jedino zato i imamo para. pa ono , male tane velikih kuhara da nam ponavljanje uvijek istih sastojaka nikada ne dosadi

    avatar

    13.12.2009. (17:36)    -   -   -   -  

  • edo

    Mislim da je poučno i korisno vidjeti čime se svakodnevno hrani onih 200 odabranih Tuđmanovih obitelji koje vladaju Rvackom. Kad su već toliko nedodirljivi, da barem vidimo kaj papaju...

    avatar

    13.12.2009. (17:43)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    baš sam jučer naširoko klepetala o tome kako kuhanje sve u svemu nema zbog čega biti popularno - prije je to bilo znojenje nad štednjakom, neatraktivno i namijenjeno ljudima koji nisu imali visoke škole. danas, pametnom promocijom "lajfstajla" svi žele imati ručni mlinac za papar od inoksa. svi žele biti genijalci u kuhinji, Martha Stewart je promovirala nešto što dotad nije bilo atraktivno i zapaženo - domaćicu i kreatoricu obiteljske atmosfere. sve je to pametan marketing. a bit će takav sve više jer ljudi neće imati novca za izlaske i grandiozne geste usmjerene prema luksuzu, mislim da će se sve više novca ulagati u uređenje doma, kuhanje kod kuće i ručni rad.
    što se tiče hrane - kod nas se još uvijek dobro i bogato jede, s obzirom na to kakva nam se kriza i recesija nonstop prijete.

    LP

    avatar

    13.12.2009. (17:49)    -   -   -   -  

  • odmak

    Znaš i sam da ni vani nije drugačije. To samo govori da puku daju ono što ih zanima, jer nisu ludi da govore o onome što nas ne zanima. Propala bi takva televizijska ekipa, a i vlasnici.
    Zamisli da prikazuju treći program hrvatskog radija, kojeg ja u Splitu tamo gdje jesam niti ne mogu ćuti.

    avatar

    13.12.2009. (17:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @neverin - vidiš da nisi u pravu, @bookeraj te opovrgava :-)!
    @e.p. a to još nije ništa u odnosu što oni papaju!
    @odmak, znam i na ORF se kuha sve u šesnaest. Možda ja imam krivu predodžbu za nas i Europu glede hrane i para, no za afrikance sam siguran, samo tamo nema ni TV-kuhinje!

    avatar

    13.12.2009. (18:39)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Kao što sirotinja voli gledati meksičke sapunice u kojima sve blješti od raskoši i bogatstva ( i pravda na kraju uvijek pobijedi i siromašna sirotica vjenča se za bogatog tipa i žive sretno i zadovoljno do kraja života), tako isto i gladni vole gledati emisije o hrani.

    avatar

    13.12.2009. (19:59)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja nekako te emisije ne doživljavam tako, već mi posluže kao inspiracija za neka jela koja su prihvatljiva mom budžetu, a ipak sadrže neke nove ideje. Isto je i kad časopisi stalno reklamiraju komade odjeće od kojih svaki košta par tisuća kuna - nemam mogućnosti doslovce ih prekopirati i sve to pokupovati (niti želim), ali zato znam naletjeti na neku zanimljivu ideju koju opet realiziram unutar vlastitog kućnog budžeta. Mislim da je najbitnije biti svjestan svojih financijskih mogućnosti i ne živjeti iznad njih, tada ti nijedna emisija ne može naškoditi, a ako toga nisi svjestan, upropastit će se i bez navedenih emisija, reklama i sugestija sa strane. :)

    avatar

    13.12.2009. (21:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @kinky
    Sve je to točno što pišeš, samo što je previše je previše. Možda bi omjer emisija tog tipa (uključivo i modu, supertalente, ples na kiši i zvijezdama itd) i onog kako preživjeti krizu trebao biti obrnut. No možda sam ja ipak preveliki idealist pa čak utopist. Budi sretna dok ti to o čemu pišeš pričinjava zadovoljstvo. Meni već odavno ne čini :-)!

    @vind...
    Možda to dolazi iz djetinjstva kada su nam pričaki bajke o princezama, kraljevićima na bijelom konju, dvorskim balovima (danas sapunice), a mi smo i tada žvakali kruh s masti i šećerom. A svaka takva priča je završavala: "I ja sam tamo bio, rujno vino pio, i danas mi je još jezik mokar!"

    avatar

    14.12.2009. (00:15)    -   -   -   -  

  • Euro

    i jos kada spomene zacin kojega ni u Indiji nemres nabaviti..hehe

    avatar

    14.12.2009. (11:23)    -   -   -   -  

  • Tamara

    mislim da bi bilo najbolje da pocnu prikazivati emisije o rezanju zila jer po tebi to bi bilo najzanimljivije svekolikom pucanstvu. Ljudi koji imaju financijske probleme najmanje razmisljaju o kulinarskim emisijama i njihovom terminu prikazivanja.

    avatar

    14.12.2009. (12:03)    -   -   -   -  

  • sklblzovo klikanje

    Dojadili su i bogu i narodu više s tim pirjanjima i kuhanjima i pečenjima. Inventivnost a'la kroejša

    avatar

    14.12.2009. (13:06)    -   -   -   -  

  • praktikum

    Ana je meni simpa, ali koje kombinacije ima :))))))

    avatar

    14.12.2009. (14:45)    -   -   -   -  

  • Mrsavica na dijeti

    Odličan ti je post! Ja sam isto primjetila to i strašno mi ide na živce. TV gotovo više uopće ne gledam, ali žalosno je da mi taj jad i čemer financiramo i to obilato!

    avatar

    14.12.2009. (18:07)    -   -   -   -  

  • Vesna bez bloga

    Mene zanima u kojem paralelnom svemiru kuha " naša" Ana?

    avatar

    14.12.2009. (20:38)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Ma to oni prikazuju da penzići mogu tupkati kruh od jučer po ekranu zamišljajući šnicle...

    avatar

    14.12.2009. (21:27)    -   -   -   -  

  • marija antoaneta

    recesijski doručak (rvacki fruštuk) djevojke iz kvarta

    avatar

    14.12.2009. (23:02)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    eh da si pravi pasionirani pratitelj kulinarskih emisija, onda bi znao da su ove Anine koje idu na Novoj reprize prošlogodišnje ili čak pretprošlogodišnje serije ;)
    je, istina je da je toga malo puno previše, ali tko ima vremena (osim tebe) to sve popratiti? ja jedva stignem pogledati 1-2 tjedno od tih svih... valjda zato što ostatak vremena popodne kuham :D

    avatar

    14.12.2009. (23:56)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @euro
    Ova ti je dobtra :-)!
    @tamara
    Ako misliš da je najoptimalniji izlaz iz krize rezanje žila, prihvaćam i tu varijantu! A zar onda ne bi bila korisna jedna emisija o tome kako to učiniti a da te najmanje boli :-)!
    @suzette
    Slažem se, Ana je simpa, ali tema posta nije bila tko je simpa a tko nije, već...ajde da se ne ponavljam :-)!
    @mrsavica
    Hvala na komplimentu. A to što ne gledaš sasvim je ok obzirom na drugi dio tvog nicka :-)!
    @vesna
    Mislim da se sigurno radi o paralelnom svemiru u kojem nema gladnih, a onda naša "invetivna" dalekovidnica to kupuje kao licencu, emitira u ovom svemiru ne shvaćajući da su tu neki drugi uvjeti.
    @cranberrie
    Skužila si me :-)! Nisam znao za ovo o Novoj. JA te emisije NE GLEDAM osim one u "Dobro jutro Hrvatska" jer tada sa suprugom, kao novopečeni penzić, pijem jutarnju kavu. A za ostale sam emisije čuo od nje i okoline, pa sam ih jedan tjedan gledao radi "istraživačkih" razloga za temu posta :-)!

    avatar

    15.12.2009. (18:58)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    LOL...jako dobar post!
    Isto razmišljamo, najgori je onaj žabar na RTL koji se pravi pametan nama Navajama Zapadnog Balkana!
    Sve uredno kreditira i financira Sanaderova Hypo banka, a na kraju završiš u dužničkom ropstvu i neki drugi žabar iz EU ti preuzme restoran za jednu čunu (ako budeš sretan)!
    To me podsjeća na ono kada su savjetnici žabarskog kralja Luja rekli da narod nema kruha, a Marija Antoaneta koju su kasnije skratili za glavu je rekla da, ako nemaju kruha neka jedu kolače!
    Nažalost, povijest se ponavlja!
    Pozdrav!

    avatar

    15.12.2009. (20:18)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Daleko sam pa ne gledam nase TV kanale, ali te emisije svugdje vrve. Ovdje to mogu razumjeti, mozda ponekog navedu da nesto skuha za promjenu umjesto posezanja za gotovim jelima i konzervama. Nekada davno programi nisu bili cjelodnevni kao sada kad se moraju popuniti makar prelijevanjem supljeg u prazno.

    avatar

    16.12.2009. (03:47)    -   -   -   -  

  • Recepti svijeta

    e ovo je odlično praćena kronologija dana :-)

    avatar

    16.12.2009. (15:11)    -   -   -   -  

  • happywedding

    ja volim kulinarske emisije...(osim večere za pet i onog francuskog kuhara, to mi je degutantno...) kulinarstvo je vid umjetnosti...iako nemam novaca za jednog rembranta ili dalija...ipak ne mislim da ima išta perverzno u tome što uživam u njihovim djelima...to je barem moje mišljenje...naravno da ništa ne opravdava siromaštvo koje se uvuklo u naše društvo...

    avatar

    16.12.2009. (18:00)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @topsicret
    Kulinarstvo je vrhunski vid, dobro ne baš umjetnosti, ali sigurno umijeća. Tu se slažemo. No emisije o kojima sam napisao post ne prikazuju baš neko vrhunsko umijeće. Osim toga sve je podređeno zabavi po pravilu: kruha i igara. Uz to vlast, a sada i Crkva (osnivanjem novih biskupija) primjenjuje pravilo: podijeli pa zavladaj. Ako tome dodamo i postupak sistematskog zagljupljivanja s raznim explozivima, exkluzivima, plesovima na kiši i bez kiše, pjevanjem zvijezda, super talentima ali samo iz pjevanja i plesanja kao da drugih talenata nema itd, onda dobivamo kompletni scenarij kojeg je u "Povrataku sa zvijezda" iskoristio prije pedesetak godina Stanislav Lem.

    Uostalom pogledaj preporučeni izbor tema malo niže:-(!

    avatar

    16.12.2009. (18:14)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    hm nisam znala da ih se toliko namnozilo. ne poznajem niti jednu, tu u austriji isto ne gledam...ah blago neznalicama :D. inace se slazem s tobom, cini se toga previse pogotovo dok puk gladuje....zato narode, svratite na moju blog kuharicu koja je puna jeftinih jela i sastojaka :D

    avatar

    16.12.2009. (18:54)    -   -   -   -  

  • Halo efekt

    Ma naša ti (javna) televizija samo oponaša strane televizije, i to više privatne nego javne, odnosno nacionalne državne, a tamo je kuhanje, kao i plesanje, ručni rad, kultura i kućni popravci i ostala majstoriranja jedna iz lepeze standardnih tema običnog čovjeka koji nešto želi, može i hoće raditi sam, u jeftinijoj i skupljoj varijanta. Kod nas ti kuhari i nazovikuhari koji su raspršeni po svim kanalima samo profiliraju sebe i svoja radna mjesta, tj. restorane ili hotele u kojima rade, ili dosađuju svojim regionalizmima i često rječnikom koji čovjek iz drugoga dijela zemlje ili čovjek koji je samo naučen govoriti književni jezik uopće ne razumije, umjesto da profaniraju kuhinju i prilagode je kriznoj situaciji, te pokažu, kao primjerice u NJemačkoj, da se jeftino i ukusno može kuhati kod kuće i da je to često uspješnije i finije nego samo telefonski pozvati dostavu iz no-name kuhinje tko zna gdje ili obližnjeg restorana ili cateringa s dostavom. Uglavnom, kuhinjske aktivnosti su elitizirane umjesto da su plebsirane.

    avatar

    16.12.2009. (22:02)    -   -   -   -  

učitavam...