bilo bi im najpametnij da nasm stave kuliarsku emisiju u kojoj će se non stop vrtiti kombinacija krumpira, pašte, salse i riže jer jedino zato i imamo para. pa ono , male tane velikih kuhara da nam ponavljanje uvijek istih sastojaka nikada ne dosadi
13.12.2009. (17:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mislim da je poučno i korisno vidjeti čime se svakodnevno hrani onih 200 odabranih Tuđmanovih obitelji koje vladaju Rvackom. Kad su već toliko nedodirljivi, da barem vidimo kaj papaju...
13.12.2009. (17:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
baš sam jučer naširoko klepetala o tome kako kuhanje sve u svemu nema zbog čega biti popularno - prije je to bilo znojenje nad štednjakom, neatraktivno i namijenjeno ljudima koji nisu imali visoke škole. danas, pametnom promocijom "lajfstajla" svi žele imati ručni mlinac za papar od inoksa. svi žele biti genijalci u kuhinji, Martha Stewart je promovirala nešto što dotad nije bilo atraktivno i zapaženo - domaćicu i kreatoricu obiteljske atmosfere. sve je to pametan marketing. a bit će takav sve više jer ljudi neće imati novca za izlaske i grandiozne geste usmjerene prema luksuzu, mislim da će se sve više novca ulagati u uređenje doma, kuhanje kod kuće i ručni rad. što se tiče hrane - kod nas se još uvijek dobro i bogato jede, s obzirom na to kakva nam se kriza i recesija nonstop prijete.
LP
13.12.2009. (17:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znaš i sam da ni vani nije drugačije. To samo govori da puku daju ono što ih zanima, jer nisu ludi da govore o onome što nas ne zanima. Propala bi takva televizijska ekipa, a i vlasnici. Zamisli da prikazuju treći program hrvatskog radija, kojeg ja u Splitu tamo gdje jesam niti ne mogu ćuti.
13.12.2009. (17:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@neverin - vidiš da nisi u pravu, @bookeraj te opovrgava :-)! @e.p. a to još nije ništa u odnosu što oni papaju! @odmak, znam i na ORF se kuha sve u šesnaest. Možda ja imam krivu predodžbu za nas i Europu glede hrane i para, no za afrikance sam siguran, samo tamo nema ni TV-kuhinje!
13.12.2009. (18:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao što sirotinja voli gledati meksičke sapunice u kojima sve blješti od raskoši i bogatstva ( i pravda na kraju uvijek pobijedi i siromašna sirotica vjenča se za bogatog tipa i žive sretno i zadovoljno do kraja života), tako isto i gladni vole gledati emisije o hrani.
13.12.2009. (19:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja nekako te emisije ne doživljavam tako, već mi posluže kao inspiracija za neka jela koja su prihvatljiva mom budžetu, a ipak sadrže neke nove ideje. Isto je i kad časopisi stalno reklamiraju komade odjeće od kojih svaki košta par tisuća kuna - nemam mogućnosti doslovce ih prekopirati i sve to pokupovati (niti želim), ali zato znam naletjeti na neku zanimljivu ideju koju opet realiziram unutar vlastitog kućnog budžeta. Mislim da je najbitnije biti svjestan svojih financijskih mogućnosti i ne živjeti iznad njih, tada ti nijedna emisija ne može naškoditi, a ako toga nisi svjestan, upropastit će se i bez navedenih emisija, reklama i sugestija sa strane. :)
13.12.2009. (21:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@kinky Sve je to točno što pišeš, samo što je previše je previše. Možda bi omjer emisija tog tipa (uključivo i modu, supertalente, ples na kiši i zvijezdama itd) i onog kako preživjeti krizu trebao biti obrnut. No možda sam ja ipak preveliki idealist pa čak utopist. Budi sretna dok ti to o čemu pišeš pričinjava zadovoljstvo. Meni već odavno ne čini :-)!
@vind... Možda to dolazi iz djetinjstva kada su nam pričaki bajke o princezama, kraljevićima na bijelom konju, dvorskim balovima (danas sapunice), a mi smo i tada žvakali kruh s masti i šećerom. A svaka takva priča je završavala: "I ja sam tamo bio, rujno vino pio, i danas mi je još jezik mokar!"
14.12.2009. (00:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
i jos kada spomene zacin kojega ni u Indiji nemres nabaviti..hehe
14.12.2009. (11:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tamara
mislim da bi bilo najbolje da pocnu prikazivati emisije o rezanju zila jer po tebi to bi bilo najzanimljivije svekolikom pucanstvu. Ljudi koji imaju financijske probleme najmanje razmisljaju o kulinarskim emisijama i njihovom terminu prikazivanja.
14.12.2009. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odličan ti je post! Ja sam isto primjetila to i strašno mi ide na živce. TV gotovo više uopće ne gledam, ali žalosno je da mi taj jad i čemer financiramo i to obilato!
14.12.2009. (18:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vesna bez bloga
Mene zanima u kojem paralelnom svemiru kuha " naša" Ana?
14.12.2009. (20:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh da si pravi pasionirani pratitelj kulinarskih emisija, onda bi znao da su ove Anine koje idu na Novoj reprize prošlogodišnje ili čak pretprošlogodišnje serije ;) je, istina je da je toga malo puno previše, ali tko ima vremena (osim tebe) to sve popratiti? ja jedva stignem pogledati 1-2 tjedno od tih svih... valjda zato što ostatak vremena popodne kuham :D
14.12.2009. (23:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@euro Ova ti je dobtra :-)! @tamara Ako misliš da je najoptimalniji izlaz iz krize rezanje žila, prihvaćam i tu varijantu! A zar onda ne bi bila korisna jedna emisija o tome kako to učiniti a da te najmanje boli :-)! @suzette Slažem se, Ana je simpa, ali tema posta nije bila tko je simpa a tko nije, već...ajde da se ne ponavljam :-)! @mrsavica Hvala na komplimentu. A to što ne gledaš sasvim je ok obzirom na drugi dio tvog nicka :-)! @vesna Mislim da se sigurno radi o paralelnom svemiru u kojem nema gladnih, a onda naša "invetivna" dalekovidnica to kupuje kao licencu, emitira u ovom svemiru ne shvaćajući da su tu neki drugi uvjeti. @cranberrie Skužila si me :-)! Nisam znao za ovo o Novoj. JA te emisije NE GLEDAM osim one u "Dobro jutro Hrvatska" jer tada sa suprugom, kao novopečeni penzić, pijem jutarnju kavu. A za ostale sam emisije čuo od nje i okoline, pa sam ih jedan tjedan gledao radi "istraživačkih" razloga za temu posta :-)!
15.12.2009. (18:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LOL...jako dobar post! Isto razmišljamo, najgori je onaj žabar na RTL koji se pravi pametan nama Navajama Zapadnog Balkana! Sve uredno kreditira i financira Sanaderova Hypo banka, a na kraju završiš u dužničkom ropstvu i neki drugi žabar iz EU ti preuzme restoran za jednu čunu (ako budeš sretan)! To me podsjeća na ono kada su savjetnici žabarskog kralja Luja rekli da narod nema kruha, a Marija Antoaneta koju su kasnije skratili za glavu je rekla da, ako nemaju kruha neka jedu kolače! Nažalost, povijest se ponavlja! Pozdrav!
15.12.2009. (20:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Daleko sam pa ne gledam nase TV kanale, ali te emisije svugdje vrve. Ovdje to mogu razumjeti, mozda ponekog navedu da nesto skuha za promjenu umjesto posezanja za gotovim jelima i konzervama. Nekada davno programi nisu bili cjelodnevni kao sada kad se moraju popuniti makar prelijevanjem supljeg u prazno.
16.12.2009. (03:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja volim kulinarske emisije...(osim večere za pet i onog francuskog kuhara, to mi je degutantno...) kulinarstvo je vid umjetnosti...iako nemam novaca za jednog rembranta ili dalija...ipak ne mislim da ima išta perverzno u tome što uživam u njihovim djelima...to je barem moje mišljenje...naravno da ništa ne opravdava siromaštvo koje se uvuklo u naše društvo...
16.12.2009. (18:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@topsicret Kulinarstvo je vrhunski vid, dobro ne baš umjetnosti, ali sigurno umijeća. Tu se slažemo. No emisije o kojima sam napisao post ne prikazuju baš neko vrhunsko umijeće. Osim toga sve je podređeno zabavi po pravilu: kruha i igara. Uz to vlast, a sada i Crkva (osnivanjem novih biskupija) primjenjuje pravilo: podijeli pa zavladaj. Ako tome dodamo i postupak sistematskog zagljupljivanja s raznim explozivima, exkluzivima, plesovima na kiši i bez kiše, pjevanjem zvijezda, super talentima ali samo iz pjevanja i plesanja kao da drugih talenata nema itd, onda dobivamo kompletni scenarij kojeg je u "Povrataku sa zvijezda" iskoristio prije pedesetak godina Stanislav Lem.
Uostalom pogledaj preporučeni izbor tema malo niže:-(!
16.12.2009. (18:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hm nisam znala da ih se toliko namnozilo. ne poznajem niti jednu, tu u austriji isto ne gledam...ah blago neznalicama :D. inace se slazem s tobom, cini se toga previse pogotovo dok puk gladuje....zato narode, svratite na moju blog kuharicu koja je puna jeftinih jela i sastojaka :D
16.12.2009. (18:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma naša ti (javna) televizija samo oponaša strane televizije, i to više privatne nego javne, odnosno nacionalne državne, a tamo je kuhanje, kao i plesanje, ručni rad, kultura i kućni popravci i ostala majstoriranja jedna iz lepeze standardnih tema običnog čovjeka koji nešto želi, može i hoće raditi sam, u jeftinijoj i skupljoj varijanta. Kod nas ti kuhari i nazovikuhari koji su raspršeni po svim kanalima samo profiliraju sebe i svoja radna mjesta, tj. restorane ili hotele u kojima rade, ili dosađuju svojim regionalizmima i često rječnikom koji čovjek iz drugoga dijela zemlje ili čovjek koji je samo naučen govoriti književni jezik uopće ne razumije, umjesto da profaniraju kuhinju i prilagode je kriznoj situaciji, te pokažu, kao primjerice u NJemačkoj, da se jeftino i ukusno može kuhati kod kuće i da je to često uspješnije i finije nego samo telefonski pozvati dostavu iz no-name kuhinje tko zna gdje ili obližnjeg restorana ili cateringa s dostavom. Uglavnom, kuhinjske aktivnosti su elitizirane umjesto da su plebsirane.
16.12.2009. (22:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
bilo bi im najpametnij da nasm stave kuliarsku emisiju u kojoj će se non stop vrtiti kombinacija krumpira, pašte, salse i riže jer jedino zato i imamo para. pa ono , male tane velikih kuhara da nam ponavljanje uvijek istih sastojaka nikada ne dosadi
13.12.2009. (17:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Mislim da je poučno i korisno vidjeti čime se svakodnevno hrani onih 200 odabranih Tuđmanovih obitelji koje vladaju Rvackom. Kad su već toliko nedodirljivi, da barem vidimo kaj papaju...
13.12.2009. (17:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
baš sam jučer naširoko klepetala o tome kako kuhanje sve u svemu nema zbog čega biti popularno - prije je to bilo znojenje nad štednjakom, neatraktivno i namijenjeno ljudima koji nisu imali visoke škole. danas, pametnom promocijom "lajfstajla" svi žele imati ručni mlinac za papar od inoksa. svi žele biti genijalci u kuhinji, Martha Stewart je promovirala nešto što dotad nije bilo atraktivno i zapaženo - domaćicu i kreatoricu obiteljske atmosfere. sve je to pametan marketing. a bit će takav sve više jer ljudi neće imati novca za izlaske i grandiozne geste usmjerene prema luksuzu, mislim da će se sve više novca ulagati u uređenje doma, kuhanje kod kuće i ručni rad.
što se tiče hrane - kod nas se još uvijek dobro i bogato jede, s obzirom na to kakva nam se kriza i recesija nonstop prijete.
LP
13.12.2009. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
odmak
Znaš i sam da ni vani nije drugačije. To samo govori da puku daju ono što ih zanima, jer nisu ludi da govore o onome što nas ne zanima. Propala bi takva televizijska ekipa, a i vlasnici.
Zamisli da prikazuju treći program hrvatskog radija, kojeg ja u Splitu tamo gdje jesam niti ne mogu ćuti.
13.12.2009. (17:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@neverin - vidiš da nisi u pravu, @bookeraj te opovrgava :-)!
@e.p. a to još nije ništa u odnosu što oni papaju!
@odmak, znam i na ORF se kuha sve u šesnaest. Možda ja imam krivu predodžbu za nas i Europu glede hrane i para, no za afrikance sam siguran, samo tamo nema ni TV-kuhinje!
13.12.2009. (18:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Kao što sirotinja voli gledati meksičke sapunice u kojima sve blješti od raskoši i bogatstva ( i pravda na kraju uvijek pobijedi i siromašna sirotica vjenča se za bogatog tipa i žive sretno i zadovoljno do kraja života), tako isto i gladni vole gledati emisije o hrani.
13.12.2009. (19:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Ja nekako te emisije ne doživljavam tako, već mi posluže kao inspiracija za neka jela koja su prihvatljiva mom budžetu, a ipak sadrže neke nove ideje. Isto je i kad časopisi stalno reklamiraju komade odjeće od kojih svaki košta par tisuća kuna - nemam mogućnosti doslovce ih prekopirati i sve to pokupovati (niti želim), ali zato znam naletjeti na neku zanimljivu ideju koju opet realiziram unutar vlastitog kućnog budžeta. Mislim da je najbitnije biti svjestan svojih financijskih mogućnosti i ne živjeti iznad njih, tada ti nijedna emisija ne može naškoditi, a ako toga nisi svjestan, upropastit će se i bez navedenih emisija, reklama i sugestija sa strane. :)
13.12.2009. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@kinky
Sve je to točno što pišeš, samo što je previše je previše. Možda bi omjer emisija tog tipa (uključivo i modu, supertalente, ples na kiši i zvijezdama itd) i onog kako preživjeti krizu trebao biti obrnut. No možda sam ja ipak preveliki idealist pa čak utopist. Budi sretna dok ti to o čemu pišeš pričinjava zadovoljstvo. Meni već odavno ne čini :-)!
@vind...
Možda to dolazi iz djetinjstva kada su nam pričaki bajke o princezama, kraljevićima na bijelom konju, dvorskim balovima (danas sapunice), a mi smo i tada žvakali kruh s masti i šećerom. A svaka takva priča je završavala: "I ja sam tamo bio, rujno vino pio, i danas mi je još jezik mokar!"
14.12.2009. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
i jos kada spomene zacin kojega ni u Indiji nemres nabaviti..hehe
14.12.2009. (11:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tamara
mislim da bi bilo najbolje da pocnu prikazivati emisije o rezanju zila jer po tebi to bi bilo najzanimljivije svekolikom pucanstvu. Ljudi koji imaju financijske probleme najmanje razmisljaju o kulinarskim emisijama i njihovom terminu prikazivanja.
14.12.2009. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sklblzovo klikanje
Dojadili su i bogu i narodu više s tim pirjanjima i kuhanjima i pečenjima. Inventivnost a'la kroejša
14.12.2009. (13:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
praktikum
Ana je meni simpa, ali koje kombinacije ima :))))))
14.12.2009. (14:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mrsavica na dijeti
Odličan ti je post! Ja sam isto primjetila to i strašno mi ide na živce. TV gotovo više uopće ne gledam, ali žalosno je da mi taj jad i čemer financiramo i to obilato!
14.12.2009. (18:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vesna bez bloga
Mene zanima u kojem paralelnom svemiru kuha " naša" Ana?
14.12.2009. (20:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
snoopyshist
Ma to oni prikazuju da penzići mogu tupkati kruh od jučer po ekranu zamišljajući šnicle...
14.12.2009. (21:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marija antoaneta
recesijski doručak (rvacki fruštuk) djevojke iz kvarta
14.12.2009. (23:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cranberrie
eh da si pravi pasionirani pratitelj kulinarskih emisija, onda bi znao da su ove Anine koje idu na Novoj reprize prošlogodišnje ili čak pretprošlogodišnje serije ;)
je, istina je da je toga malo puno previše, ali tko ima vremena (osim tebe) to sve popratiti? ja jedva stignem pogledati 1-2 tjedno od tih svih... valjda zato što ostatak vremena popodne kuham :D
14.12.2009. (23:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@euro
Ova ti je dobtra :-)!
@tamara
Ako misliš da je najoptimalniji izlaz iz krize rezanje žila, prihvaćam i tu varijantu! A zar onda ne bi bila korisna jedna emisija o tome kako to učiniti a da te najmanje boli :-)!
@suzette
Slažem se, Ana je simpa, ali tema posta nije bila tko je simpa a tko nije, već...ajde da se ne ponavljam :-)!
@mrsavica
Hvala na komplimentu. A to što ne gledaš sasvim je ok obzirom na drugi dio tvog nicka :-)!
@vesna
Mislim da se sigurno radi o paralelnom svemiru u kojem nema gladnih, a onda naša "invetivna" dalekovidnica to kupuje kao licencu, emitira u ovom svemiru ne shvaćajući da su tu neki drugi uvjeti.
@cranberrie
Skužila si me :-)! Nisam znao za ovo o Novoj. JA te emisije NE GLEDAM osim one u "Dobro jutro Hrvatska" jer tada sa suprugom, kao novopečeni penzić, pijem jutarnju kavu. A za ostale sam emisije čuo od nje i okoline, pa sam ih jedan tjedan gledao radi "istraživačkih" razloga za temu posta :-)!
15.12.2009. (18:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Para(ne)normalan!
LOL...jako dobar post!
Isto razmišljamo, najgori je onaj žabar na RTL koji se pravi pametan nama Navajama Zapadnog Balkana!
Sve uredno kreditira i financira Sanaderova Hypo banka, a na kraju završiš u dužničkom ropstvu i neki drugi žabar iz EU ti preuzme restoran za jednu čunu (ako budeš sretan)!
To me podsjeća na ono kada su savjetnici žabarskog kralja Luja rekli da narod nema kruha, a Marija Antoaneta koju su kasnije skratili za glavu je rekla da, ako nemaju kruha neka jedu kolače!
Nažalost, povijest se ponavlja!
Pozdrav!
15.12.2009. (20:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska zvijezda
Daleko sam pa ne gledam nase TV kanale, ali te emisije svugdje vrve. Ovdje to mogu razumjeti, mozda ponekog navedu da nesto skuha za promjenu umjesto posezanja za gotovim jelima i konzervama. Nekada davno programi nisu bili cjelodnevni kao sada kad se moraju popuniti makar prelijevanjem supljeg u prazno.
16.12.2009. (03:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Recepti svijeta
e ovo je odlično praćena kronologija dana :-)
16.12.2009. (15:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
happywedding
ja volim kulinarske emisije...(osim večere za pet i onog francuskog kuhara, to mi je degutantno...) kulinarstvo je vid umjetnosti...iako nemam novaca za jednog rembranta ili dalija...ipak ne mislim da ima išta perverzno u tome što uživam u njihovim djelima...to je barem moje mišljenje...naravno da ništa ne opravdava siromaštvo koje se uvuklo u naše društvo...
16.12.2009. (18:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@topsicret
Kulinarstvo je vrhunski vid, dobro ne baš umjetnosti, ali sigurno umijeća. Tu se slažemo. No emisije o kojima sam napisao post ne prikazuju baš neko vrhunsko umijeće. Osim toga sve je podređeno zabavi po pravilu: kruha i igara. Uz to vlast, a sada i Crkva (osnivanjem novih biskupija) primjenjuje pravilo: podijeli pa zavladaj. Ako tome dodamo i postupak sistematskog zagljupljivanja s raznim explozivima, exkluzivima, plesovima na kiši i bez kiše, pjevanjem zvijezda, super talentima ali samo iz pjevanja i plesanja kao da drugih talenata nema itd, onda dobivamo kompletni scenarij kojeg je u "Povrataku sa zvijezda" iskoristio prije pedesetak godina Stanislav Lem.
Uostalom pogledaj preporučeni izbor tema malo niže:-(!
16.12.2009. (18:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
hm nisam znala da ih se toliko namnozilo. ne poznajem niti jednu, tu u austriji isto ne gledam...ah blago neznalicama :D. inace se slazem s tobom, cini se toga previse pogotovo dok puk gladuje....zato narode, svratite na moju blog kuharicu koja je puna jeftinih jela i sastojaka :D
16.12.2009. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Halo efekt
Ma naša ti (javna) televizija samo oponaša strane televizije, i to više privatne nego javne, odnosno nacionalne državne, a tamo je kuhanje, kao i plesanje, ručni rad, kultura i kućni popravci i ostala majstoriranja jedna iz lepeze standardnih tema običnog čovjeka koji nešto želi, može i hoće raditi sam, u jeftinijoj i skupljoj varijanta. Kod nas ti kuhari i nazovikuhari koji su raspršeni po svim kanalima samo profiliraju sebe i svoja radna mjesta, tj. restorane ili hotele u kojima rade, ili dosađuju svojim regionalizmima i često rječnikom koji čovjek iz drugoga dijela zemlje ili čovjek koji je samo naučen govoriti književni jezik uopće ne razumije, umjesto da profaniraju kuhinju i prilagode je kriznoj situaciji, te pokažu, kao primjerice u NJemačkoj, da se jeftino i ukusno može kuhati kod kuće i da je to često uspješnije i finije nego samo telefonski pozvati dostavu iz no-name kuhinje tko zna gdje ili obližnjeg restorana ili cateringa s dostavom. Uglavnom, kuhinjske aktivnosti su elitizirane umjesto da su plebsirane.
16.12.2009. (22:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...