Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (47)

Marketing


  • ???

    gotovi smo

    avatar

    07.12.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • onaj

    ma pripojit će nas metkoviću. šta fali, svakako smo poljoprivredni kraj

    avatar

    07.12.2009. (20:49)    -   -   -   -  

  • rastafarijanac

    Dok smo bili općina imali smo kino, Centar za socijalnu skrb (ne podružnicu makarskog Centra), Dom zdravlja (ne u sastavu županijskog Doma zdravlja već samostalni), Sud (ne u Metkoviću već u Vrgorcu), poštu koja radi cijeli dan, više stanovnika koji žive u Vrgorcu (ne fiktivnih iz Hercegovine), sami smo birali izvršnu vlast (bar od 1991. do 1997. ), .....
    Ako će ponovno biti tako ja sam iz sveg srca za ukidanje statusa grada i povratak na status općine.

    avatar

    07.12.2009. (21:28)    -   -   -   -  

  • muche

    Ovakav status Vrgorca odgovara samo onima koji su se namistili na gradsku sisi i sišu li sišu. Ali krava je ostala bez mlika. Kao što kaže rasta, kad je bila općina narod je ima više, a sada oni imaju šta im tribaa i za drugo ih ne briga...

    avatar

    07.12.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • radonic

    lako je potrosit 42 milijona kuna!!!! da obrazložim: dragi nam gradonačelnik uredno ne placa obaveze vec sebi kupuje stanove te onda na sudu izgubi parnicu pa mora platit i kamate i sudske troskove lani je samo na tom izgubljeno oko pola milijona kuna sta je sitnica jer to ne placa dragi gradonacelnik nego građani grada vrgorca. za ovo imam cvrst dokaz. a sad da se malo osvrnem na spomenik braniteljima za koji je placena velika svota novca za sta za ono malo hladnog rosvaja.... jaooo... vrgorac financira spomenik braniteljima u rascanima, za koji je vec dato 100000 kuna - mozda malo vise al necu pretjerivat a za taj se natjecaj vec zna ko ce ga dobit.. i tu ce otic koji miljončić... za sad ovoliko bit ce toga jos

    avatar

    07.12.2009. (22:12)    -   -   -   -  

  • teolog

    Ako je najproblematičniji financijski uvjet da bi se zadržao status grada, onda sa vrlo kratkim promišljanjem, moguće je naslutit dio odgovora...vi koji ste na vlasti i vi koji niste, volite li vi svoj grad?? onaj tko je na vlasti bori se političkim putem, lobira, legalno koristi mogućnost "neslužbene diplomacije" (ili bi trebao), a onaj tko tu živi i radi, trebao bi tu plaćat "porez"...figurativno rečeno....onda bih povjerovala da i jedni i drugi i treći i svi vole svoj grad.....Svaka slučajnost sa stvarnim likovima je isključena jer ja o vama znam samo iz medija......SRETNO!

    avatar

    07.12.2009. (22:17)    -   -   -   -  

  • ?

    ostat ćemo mi grad, neće nas niko k sebi, toliko smo jadni da nikome ne tribamo

    avatar

    08.12.2009. (08:33)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Malo sam nadopunio svoj članak sa još dva čimbenika, koja sam istraživajući po netu, našao kao također ključna u analizi Ministarstva.

    avatar

    08.12.2009. (08:55)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Crni scenarij, nema šta. Kao i neki drugi novinari i ovaj je željan senzacije. Prepisao je neke crne članke, ali je prepisao i jednu rečenicu koja sve negira. Iz nje se vidi da će do crnog scenarija doći samo ako se promijeni vlast, jer ova gura i u teškim trenucima, na to je navikla. Ova vlast na državnom i lokalnom nivou progurala je teška vremena rata, za koji oni koji ne vole ovu državu kažu da nije trebao ni biti. Trebali su nam i dalje zatvore čuvati razni (Jovanovići, Opačići, Milanovići...) ako ste gledali sinoć o Gotovcu. Ova vlast gura i u ovim teškim vremenima svjetske krize i recesije, koju bi Jovanovići također pripisali hrvatskim nacionalistima, ali boje se da bi to za njih bilo previše dobro, to da mogu stvoriti svjetsku krizu, jer ne može se svatko pohvaliti da je uzrokovao svjetski rat. Potencijalnoj vlasti, za koju se nadam da će ostati zauvijek potencijalna, nikako nije jasno kako je sve to moguće, jer oni bi ukinuli i tada bi se moglo. Neki Vrgorčani daju izjave da će se zalagati da Vrgorac izgubi status grada. "Oni vole ovaj Vrgorac i ovu Hrvatsku, samo ako vladaju", tko će čuvati zatvore, nije bitno.

    avatar

    08.12.2009. (09:20)    -   -   -   -  

  • uprava

    @drugi način, ovo je zaista, ali zaista glup komentar. Ako si ga napisa radi provokacije, u redu, ali ako ovo misliš, nisi ti dobro. Tko je drugi kriv za krizu nego vlast? Vlast vlada, koliko znam. Daj neki smislen komentar na tekst, a ne demagogiju.

    avatar

    08.12.2009. (09:35)    -   -   -   -  

  • Podprolog25

    @ drugi način...samo polako, sve će biti jasno najdalje 2013. godine, odnosno idućih lokalnih izbora za NAČELNIKA općine, u najboljem scenariju po Vrgorac! ISTINA UVIJEK IZAĐE NA VIDJELO! KAD TAD! Pozdrav svim ljudima koji vole Vrgorsku krajinu!

    avatar

    08.12.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • grunf

    stavit pod grad dvadeset tona trotila,pa će vrgorca bit od sardinije do balatona

    avatar

    08.12.2009. (17:55)    -   -   -   -  

  • drugi način

    @uprava, odnosno gosp.Radoniću, zaista si htio nešto naglasiti pa si morao zaista ponoviti. Demagogija je prisutna u svim ovim komentarima, u svim tvojim i inim tekstovima, čak i u ovoj jednoj rečenici kojom si se meni obratio. "Tko je drugi kriv za krizu nego vlast"? Vlast vlada, ali da je uvijek kriva nisam baš siguran. Koja vlast i koju krizu, nisi naveo, to je onda čista demagogija. Zaista bi mogao nekada upozoriti i ove koje nikada ne upozoravaš, a pišu ..dvadeset tona trotila..gotovi smo..iz sveg srca sam za ukidanje grada..gradonacelnik kupuje stanove..spomenik braniteljima..Šarić ima pravo.. Je li to demagogija?
    Možeš ti misliti kao oni, ali to nije dobar način pokazivanja mišljenja. Ako im ništa ne rečeš, oni misle da su dobri i da im odobravaš.
    Tekst članka ne bi analizirao, nije loš, ali videći komentare ispod, njega sam zanemario. Kada bi još malo istraživao po netu možda bi pronašao još koji čimbenik za ili protiv.
    Po čemu bi to Vrgorac trebao biti ispred Sinja, Trogira, Kaštela, Omiša, Imotskog, Makarske, Hvara???
    Kako bi to Vrgorac trebao biti ispred tih gradova? Ako se promijeni vlast, ili ako u Vrgorac prenesemo Dioklecijanovu palaču, Hajduka, aerodrom, željeznicu, more, hotele..
    Kada smo kod hotela, tu treba biti sposoban pa isposlovati javnu rasvjetu na privatnom hotelskom parkingu, dok na javnom parkingu nema javne rasvjete. Nadam se da će ovo netko od vlasti ili netko drugi objasniti.
    Vlast treba pritiskati i ukazivati im na negativnosti i propuste. Je li ikada Vrgorac bio ispred ovih ili nekih drugih gradova i po čemu? Točno je da su neki najavljivali kako će od Vrgorca stvorit Split ako budu izabrani za gradonačelnika, samo im nisu povjerovali, jer nisu objasnili kako bi to izveli i sa čime. Slično kao i ovi kandidati za predsjednika.
    Nisi rekao od koga si čuo za ove četiri vjerojatne i nevjerojatne verzije rješenja? Bilo bi uvjerljivije da si i to negdje pročitao nego što si od nekoga čuo.
    Šta će biti ako Vrgorac ostane grad? Onda sve ovo što si pisao i što smo komentirali nema smisla. Kao da smo pričali o cijeni kineske riže za slijedeće razdoblje, do njihovih izbora.

    avatar

    08.12.2009. (20:46)    -   -   -   -  

  • teolog

    Dragi moji komentatori, ja vjerojatno ne poznajem nikoga od vas i nemam velik uvid u ono što se kod vas događa, ali zato mogu slobodno i bez straha da ćete mi predbaciti da za nekog navijam, reći svoje, više-manje općenito, mišljenje. Previše se pravi filozofije oko svega toga, a to je tako jednostavno! Postoje kriteriji po kojima će se određivati koji će gradovi bit svedeni na općine..Gosp.Radonić je to lijepo izložio i to će uglavnom, bit tako.Imate nešto vremena za manevre, ako volite svoj grad i ako vam je stalo da zadrži taj status.Dok se vi međusobno prepucavate bez ikakvih konstruktivnih prijedloga, drugi načelnici i gradonačelnici sa svojim suradnicima prave i nude različite projekte, inicijative, odlaze u Zg svaki drugi dan i "vuku za rukav" različite ministre i druge važne osobe....i to nije rad "na lipe oči" već oni imaju konkretne projekte u rukama!
    Nemate puno vremena!
    Što se tiče vlasti...pa naravno da najveću odgovornost ona snosi!!tko bi to drugi mogao biti?!
    osim ako nemate izrazito razvijeno civilno društvo i udruge koji bi na neki način,bili suodgovorni...
    Jasno je i to da ako vlast dugotrajno ne donosi dobre razultate, onda nije ni sposobna za vladanje....Nekad je možda, bila sposobnija, ali vladanje ja proces...pa i ono može krenut u krivom ili ne-dobrom smjeru.Vi koji živite dolje, najbolje ćete to procijeniti i tako dalje politički djelovati..
    Vrijeme do novih lokalnih izbora možete iskoristiti ako doista volite Vrgorac..i ako shvatite da mudrost nije vlastitost čovjeka već dar.....kojeg u svakom trenutku možete izgubiti.
    I još jednom...Sretno!!!

    avatar

    08.12.2009. (21:38)    -   -   -   -  

  • musa

    bolje da mi izgubimo status grada pa da na sljedećim izborima,pošto bi bilo manje para,bit će i manje svađa,podjela i svih ostalih gluposti. Mali čovik i dalje će isto živit ako ne i gore,a oni koji budu na vlasti će bit svi pošteni jer neće imat šta za ukrast.

    avatar

    09.12.2009. (05:06)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @drugi način, sve što sam ima reć, reka sam u tekstu. Nemam potrebe se skrivat iza tajnih nadimaka. Što se tiče demagogije na koju upozoravaš, teško da ću ti to osporit. Demgogija je bliska i vlasti i oporbi, tebi također. I da, što se tiče ovih opcija rješenja, reći ću ti ovako, prve dvije ću zdravorazumske, nama, kao i drugim gradovima poput našeg i o njima svi govore, treću opciju sam doznao od opozicije, a četvrtu od pozicije. Detalje možemo u četiri oka, ovdje ne. I još nešto, kažeš da tekst nije loš, ali si ga zanemarija zbog komentara. Ja bi radije da ga ne zanemariš, nego da kažeš svoj stav o svakom od ovih čimbenika. A što se tiče samih čimbenika, njih je u desetak navrata nabrojio zadnjih mjeseci ministar uprave Mlakar. To su čimbenici o kojima će se voditi računa u analizi o kojoj govorim u tekstu. I o njima se govorilo i na javnoj raspravi o kojoj govorim na početku teksta.

    avatar

    09.12.2009. (07:35)    -   -   -   -  

  • HEP

    @ drugi način....uplati 18.000,00 kn i ti možeš dobiti stub od javne rasvjete ispred svog parkinga. Još uz to postavi svoj sat za kontrolu potrošnje i plaćaj struju sam pa neće biti problema...eto ti objašnjenje...javi se HEP-u za daljnje informacije na ovu temu....Pitanje je kako to da je Vrgorac po uspješnosti iza gradova u županiji kao što su Stari Grad, Supetar, Trilj, Vis..... Kako to Vrgorac ne bi trebao biti ispred dosta gradova u županiji? Po glavi stanovnika jedan od najvećih proračuna.....daj nam to objasni jer je očito da si dobro upućen...

    avatar

    09.12.2009. (08:32)    -   -   -   -  

  • Thompson

    Moje misljenje je da Vrgorac ne vode kompetentni ljudi jer da ga vode pravi malo bih ga i uredili a ne bih mislili samo na svoje dzepe.Hvala Bogu sto smo docekali da su napokon poceli bandu zatvarati.Nadam se da ce i nase malo misto doci na red pa neka dokazuju nevinost.

    avatar

    09.12.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • mm

    Dragi moji, nije sve to baš tako jednostavno. Ako izgubi status grada nije baš svejedno, ali malom čoviku možda i bude. To znači manje para i manje plaća na skrbi grada što se opet tiče maloga čovika. Znači da nam ipak nije svejedno, ali da ja vodim grad sa ovakvom statistikom, pokrio bi se ušima, bilo bi me pravo sram!!! Zašto Dugopolje nema takvih problema? Ne znam tko vodi taj grad i koju političku opciju favorizira, ali čovjek dobro vodi grad i sve je naoposum. Zašto u Vrgorcu ništa ne štima i bojim se da će ga dočekati sudbina Zlatara. @Thompsone- po prvi put bih se dijelom složio s tvojim komentarom. Lako je oprati lovu na kojekakva igrališta i slične stvari, ali daj nešto napravi kako treba....eeeeeee to ne može svatko.

    avatar

    09.12.2009. (16:35)    -   -   -   -  

  • komedija

    sa 73 radnika u komunalnom nemožemo izgubiti status grada

    avatar

    09.12.2009. (17:17)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Mogu ti reći svoj stav samo o verzijama rješenja. Nismo mi bitni i moj stav nije mjerodavan, kompetetntan niti važan. Ima puno teksta, koji opet ponavljam nije loš, na koji se ja obično ne vraćam da bi ga analizirao. To sam rekao i onome poskoku. Ja mogu analizirati jednu rečenicu ili kratak tekst, jer u velikoj količini materijala ima raznih autorovih suprotnosti i puno demagogije kao što smo se složili. Na primjer, Vrgorcu se pribacuje da je imao puno novca u proračunu i da ga nisu znali iskoristiti. Vrgorcu se također pribacuje da će ga ukinuti zato što ne može skupiti dovoljno novca. To se ne slaže. Ne može se prigovarati i da ga ima puno i da ga ima malo, kako kada kome odgovara.
    Opozicija svugdi rovari kako bi došla na svoje, pozicija svugdi čini kako bi ostala na svome. Možda su i jedni i drugi "bacili kost".
    Zato ne viruj u treću ni u četvrtu verziju rješenja. Prve dvije su uvijek bille aktualne. Je li ono Vrgorac 97.postao gradom, šta se promijenilo? Zvao ga gradom ili općinom, šta se mijenja? Jaka općina može imati sve što i grad.
    Može se komentirati samo ono što je službeno, a službeno je da je Vrgorac grad i da će to biti. Do kada? Možda zauvijek?
    Sviđa mi se ova rečenica gori "hvala bogu što smo dočekali da su napokon počeli bandu zatvarati, nadam se da će i naše misto doći na red"
    Nadam se da će svako misto doći na red, pa neka dođe i naše. Kada dođe, a nadajmo se da će doći, nemojmo se iznenaditi ili reći nisam mislio na njega, ili na njih. On je bio dobar i pomagao je. Kako nisu zatvorili onoga, ono je đubre.
    Ovaj hep ima baš prevelike cijene. Za jedan stup 18 000,00 kuna, to je pravo pa previše. Za te novce moglo se postaviti 18 stupova po 1000,00 kuna i ne bi bili jeftini. Kupio je mačka u vreći. Još treba i struju plaćati ili možda ipak ne treba.

    avatar

    09.12.2009. (20:24)    -   -   -   -  

  • HEP

    O neplaćanju struje, vode i komunalija ti bi "drugi način" najbolje znao. Samo se stranačkim kolegama i podobnim glasačima opraštaju dugovi. Iz gore navedenog vidimo da si podoban, a čini se da je to danas u Vrgorcu najvažnije biti. Budućnost ti je 100% svijetla. Imaš siguran posao, ali ne baš tako sigurnu plaću. Hahahahaha.....

    avatar

    09.12.2009. (20:39)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @drugi, nadam se da si u pravu i da neće nikome pasti na pamet da dira u teritorijalni integritet Vrgorske krajine. Nema toga Vrgorčanina i Vrgorčanke koji bi pristali na takvo skandalozno rješenje. Prvi ću se pobuniti protiv toga, isto kao i protiv ove treće opcije koja nas gura prema Metkoviću. Vrgorac je Vrgorac. Iako okružen puno dominantnijim krajinama, kroz trista godina uspio je održati svoju originalnost i svoj teritorij. Međutim, vjeruj mi kad kažem da se bojim ovih opcija, jer ih stalno slušam od ljudi koje teško da mogu zvat oporbom, i koji su bliski vlasti. Živi bili pa vidili. Gubitak statusa Grada i povratak na općinu nije toliko problem, ako ostane na tome. Više od toga bi bila katastrofa za ovaj narod.

    avatar

    09.12.2009. (20:40)    -   -   -   -  

  • =)

    volin da su smanjili proračun za iduću godinu. da su bar za još koji milijun valjalo bi. nema više igrališta, asvaltiranja prilazni cesta za kokošare, zindare, pojate, poljske zahode i ostalo. ko što @thompson kaže: "nadam se da će i naše malo misto doć na red pa nek dokazuju nevinost". upravo tako, sve je rečeno

    avatar

    09.12.2009. (21:26)    -   -   -   -  

  • as

    Mislim da ova brojka od 18000 kn nije točna , da nije možda 8000 kn.
    Ispričavam se ako griješim.

    avatar

    10.12.2009. (07:21)    -   -   -   -  

učitavam...