Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • luki 2

    Najprije - čestitke na četrdeset i jednoj godini radnog staža! Trebalo je to odraditi; ustajati ujutro; dane posvetiti poslu....Zaslužena mirovina - no, problemi iskrsavaju i tamo,gdje ih ne bi trebalo biti...:(((( Divim se Tvom srpljenju....
    Za umirovljenike u Sabor - točno, previše su se fokusirali na samo jedan cilj - na mirovine,..To nikako nije dostatno....
    Na žalost, nema naznaka da bi moglo biti - bolje :((((((
    Pozdrav Tvojoj prijateljici Slovakinji, nadam se da su Ti halušky - fini i po volji....Slovačka je kuhinja specifična; kao i engleska, miješa slano i slatko - a to nije uvijek svakome po - nepcu...:)))))
    No, kako se družiš sa tim ljudima - znači da Ti godi...:)))))
    Vole Te Luki+Goldie

    avatar

    29.10.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • luki 2

    A tek mali komadići slanine - moja pokojna baka ih je zvala "vonici" :)))))
    Pusa, uživajte! :))))) Vole Te Luki+Goldie

    avatar

    29.10.2009. (21:13)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @luki
    ...pročitaj ponovo komentar na tvoj post. Spominjem ja i "vonici". Moj ih prijatelj reže s takvom ljubavi i pedantno da mi sline počinju curiti još prije nego je jelo na stolu. Osim halušky prijateljica sprema povremeno i druge specijalitete, no halušky su ZAKON!

    avatar

    29.10.2009. (21:55)    -   -   -   -  

  • bastet

    Ja vjerujem da mirovina može biti prelijepo razdoblje života. Naravno, uz dva uvjeta, da je zdravlja i novaca dovoljno za pristojan život. No, naravno, sve ovisi o stavu. Tko mirovinu gleda kao kraj života ili kao razdoblje očekivanja smrti, njemu nije lijepo. Tko je doživljava kao vrijeme u kojem se napokon može posvetiti sebi, svojim hobijima i svemu za što do tada nije imao vremena, laganijem tempu života, prilikom da se napokon gospodari svojim vremenom, mogućnošću da se lješkari u krevetu kad god se želi i putuje kad mirovina to dopusti... njemu vjerojatno nije tako loše. Što misliš koji žive duže?

    avatar

    30.10.2009. (12:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bastet
    ...imaš potpuno pravo. Sve ono što si nabrojila bilo je u mojim planovima. No čovjek snuje, a Bog određuje.
    Sa zdravljem sam na Vi! :-)
    Novca će biti za relativno pristojan život bez izvanrednih izdataka. A tu su i djeca i unuci koje ćemo supruga i ja morati pomagati koliko god ćemo moći jer živimo u državi gdje su vlastima i Crkvi puna usta brige o obitelji no tu uglavnom i sve staje.
    Mojim hobijima (vrt, voćnjak, rad u radionici) mi je sve manje moguć, ne daju bolesni zglobovi i srce. A i supruzi su bitniji unuci od mojih hobija.
    Upravo pišem jednoj svojoj dugogodišnjoj prijateljici kako sam mislio da ću u mirovini imati vremena za sve za što nisam imao dok sam radio, a ispostavlja se da ga je opet premalo. Smanjuje mi potreba za obvezatnom šetnjom, čuvanjem unuka (u gradu udaljenom od mojeg 100 km) jer nema mjesta u vrtićima, a roditeli trebaju raditi, sve sam sporiji pa mi sve više vremena treba za ono što sam nekad učinio brže i bolje.
    Lješkarenje u krevetu mi nikada nije bio užitak osim ako sam pri tome smišljao što ću i kako nešto uraditi.
    Što pak se tiče putovanja, tome baš nisam bio nikad sklon, a nije ni supruga. I kao što kažeš može ako dopusti visina mirovine.
    Eto ostaje mi ovo komuniciranje s blogerima kao nešto što mi nije skupo a čini mi zadovoljstvo. Pa premda je to tek jedan manji dio mojih interesovanja, hvala Bogu da mogu i to. Barem za sada. Pozdrav i hvala na podršci.

    avatar

    30.10.2009. (14:56)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Lijep, nesebičan stav. Ništa čudno od tako požrtvovne osobe. No, je li baš uvijek potrebno žrtvovati sve ? I cijelog sebe za nečije sebične i puno manje vrijedne interese od vlastitih ?

    avatar

    31.10.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    najviše me fasciniralo tih 17%. to je zapravo jezivo, čini se da ovdje gospodarski razvoj nema nikakve šanse

    avatar

    31.10.2009. (12:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    ...dobro, slažem se s tobom da je izraz "žrtvovati" u ovom kontekstu loš. Treba ga zamijeniti s "boriti". Trebaju se boriti za dobrobit naših (ujedno i svojih) potomaka, a ne usmjeriti svu svoju snagu na iznuđivanje većih mirovina. To će nas (uz sve ostalo) sigurno dovesti do totalnog bakrota. Pogledaj podatke u novom postu na istu temu.

    avatar

    31.10.2009. (17:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Velik je problem što su tik prije poslijednjih stranačkih izbora neki smutljivci osnovali neku novu umirovljeničku stranku, pa se jadni penzići razdvojiše ( mnogi nisu znali koja je prava, a koja podmetnuta opcija ) i izgubiše.

    Ma neće uništiti penzioneri budžet, već to čine političari, namjernim uništavanjem privrede.

    Trenutno ne vidim novi post. A pusti ti podatke što ih vlasnici medija daju u javnost ... Ništa ja više oficijelno prezentirano ne vjerujem ... Kako se samo manipulira anketama ... daj dođi malo k nama na Novu Politiku, reci koju pametnu, baš trebamo neke detalje kako motivirati / objasniti kojem profilu ljudi zašto nije dobro za njih da se ide u EU. Ti si radio u firmi, a sada si mladi umirovljenik, pa imaš već dva dobra odgovora ..... molim te, dođi.

    avatar

    31.10.2009. (18:58)    -   -   -   -  

  • brdo

    UMIROVLJENICI SVIH ZEMALJA, UJEDINITE SE!

    avatar

    31.10.2009. (22:25)    -   -   -   -  

  • brdo

    Semperu, ne ljuti se! INTERES ili INTERESIRANJE umjesto INTERESOVANJE!

    avatar

    31.10.2009. (22:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @brdo
    ...prihvaćam. No važno da si me shvatio što htjedoh reći. Živio sam i radio sedam godina u BiH, pa mi ponekad pobjegne. Često mi se zna dogoditi da umjesto tanjur kažem tanjir. Na dobronamjernu primjedbu kolega znao sam u šali odgovriti: meni je svejedno, glavno da je pun :-)!

    avatar

    31.10.2009. (22:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...