Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • j.

    Evo i članka objavljenog 15. listopada 2009. u Školskom listu br. 1001:

    „Ovog će mjeseca četrdesetidevet pomoćnika inspektora Državne agencije za nadzor Odsjeka za osnovno i srednje školstvo Ministarstva obrazovanja temeljem pravomoćnih i konačnih odluka državnog tajnika osnaženih ovršnim presudama Upravnog suda nakon odluke Ustavnog suda o ukidanju čl. 34., 527. i 1013. Zakona o provedbi Zakona o nadzoru u školstvu, krenuti širom svake od pestopedesetipet općina, dvadesetišest županija i nekoliko stotina gradova, da ustanove preduvjete radi mogućnosti održavanja sastanaka u svakoj od općina, županija i gradova na razini poglavarstava, gradskih vijeća, mjesnih odbora i županijskih vijeća, a vezano uz potrebu pregleda i nadzora stanja u osnovnom i srednjem školstvu vezano uz problem prevelike potrošnje struje u zbornicama, o kojoj su aferi već opširno nedavno izvijestili mediji.
    Navedeni će državni dužnosnici po izvršenom pregledu i nadzoru stanja, a prije održavanja spomenutih sastanaka, o istome sačiniti pisana izvješća u četiri primjerka, po jedan za Agenciju, Odsjek, Ministarstvo i matičnu jedinicu lokalne samouprave. "
    Nema nade, da će ovaj pohod ikome donijeti kakve koristi.

    avatar

    27.10.2009. (21:21)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    1909. godine tri zemaljska školska nadzornika pregledavaju škole s ciljem da rezimiraju tegobe i potrebe učiteljstva. Autor teksta se nada da će ovaj pohod donijeti koristi i školstvu i učiteljstvu.

    Otprilike trideset generacija kasnije četrdesetdevet pomoćnika inspektora Državne agencije za nadzor ...kreće u nadzor da se ustanovi zašto je prevelika potrošnja struje u zbornicama škola.

    Obzirom na rezultate koje je polučila prva nadzorna služba realno je za očekivati da će se u zbornicama naših škola i dalje trošiti puno struje a zarađivati malo para.

    avatar

    27.10.2009. (21:43)    -   -   -   -  

  • tessa k od tesara

    zašto ja to tek sad prvi put vidim
    sve ovo..

    avatar

    27.10.2009. (23:05)    -   -   -   -  

  • ludlud

    15. listopada 2109. na sajtu obrazovnog departmenta za JI eurozonu 2:

    "U slijedećih nekoliko sati će 223 ubereducirana operatera s kompetencijama nadzora sustava naobrazbe skenirati operativne sisteme lokalnih slave/jedinica superservera EUSE2 širom regije administrativne hrvatske 1 i administrativne hrvatske 2 (ad1 i ad2) lokalnih power unita, kako bi ustanovili neefikasnost operativnosti edukacijskog osoblja razine 1, 2, 3 i 3a koje se žali na podkreditiranost do razine 10 (deset godina unaprijed na kreditnim karticama, op. prevoditelja za naše stoljeće). Također će se ustanoviti nerazumljiva uporaba voštanica i lojanica (vidjeti uberpediu za tumačenje ovih arhaizama) u zbornicama edukacijskog osoblja svih razina."

    Da se kladimo?

    ;)))

    avatar

    28.10.2009. (00:09)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Sudeći prema uvodnom citatu, zaključujem da u RH škole onda nikada nisu bile dobre. ;)) Međutim, ne čudim se, to ne, ali kako ne bih bila uvijek negativna, ima jedna pozitivna stvar, jedan pomak u usporedbi s prijašnjim vremenima. Naime, danas više nema fizičkih kazni nad djecom u školi, kao što je bilo u doba mojih roditelja s onim udaranjem šibom po dlanovima i tko zna čime. Danas bi radi toga izbila čitava frka u školi i dobro da je tako jer to se čak nije provodilo nad nekom izvanzemaljski bahatom i zločestom djecom (ni tad nije opravdano), već i nad onim najboljima koji su, eto, možda slučajno zaboravili ponijeti od kuće ravnalo ili šestar. Strahota!

    avatar

    28.10.2009. (07:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    krasan je taj starinski izričaj. realnost je nažalost manje krasna ;0)

    avatar

    28.10.2009. (12:06)    -   -   -   -  

  • omladinka

    Ja se čudim:
    kad netko spočitava da ljudi koji rade u školstvu imaju dobre plaće, preveliki godišnji odmor, premalo školskih sati, da svi primaju mito, da se ne trude dovoljno na svom radnom mjestu, da im djeca izlaze bedasta iz škola, eto ima toga za nabrojati.
    A ono što je zaprepaščujuće, po meni, da od 1909 godine nema pomaka???? Barem se meni tako čini i izgleda da je školstvo došlo do samog dna, na sramotu svih nas. Zar obrazovanje ne bi trebalo biti najveći, najači i najtvrdji stup društva!?
    Što čemo sa živcima učitelja, profesora ili nastavnika? Svi mislimo da je to lagan posao, naravno svi oni koji ga ne rade. Sa strane je uvijek najlakše držati prodike i kukati da ni ostali nemaju velike plaće (iako im nitko ne uskraćuje njihovo pravo kuknjave).
    Za kraj, ali ne želim da se krivo shvati
    - što fali, možda, koji puta nekoj maloj šibi u razredu? Naravno ako se koristi samo kad zatreba. Zar naši roditelji pa i djeca koja su završavala školu prije nekih 15 - 20-tak godina, nisu bila mirnija, bolja, sa više poštivanja profesora. Danas, svi znamo, prijeti se sa velikom lakoćom, a i imamo slučajeva premlaćivanja profesora. Kakvo je to poniženje za njih!?
    Lijepi pozdravi

    avatar

    28.10.2009. (14:49)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    kome je ikad bilo dobro? predodređeni smo za patnju, ali ne samo za nju. ali mi hoćemo sve osim patnje. hoćemo svijet i hoćemo ga sada. pa evo nam ga kad smo toliko gnjavatori...

    avatar

    28.10.2009. (18:42)    -   -   -   -  

  • babyblue

    @ pametni zub: potpisujem...

    avatar

    28.10.2009. (20:25)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @babyblue: da, i ja.
    Fakat općenito nedostaje elementarnog stoicizma. :)

    avatar

    29.10.2009. (01:16)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ ludlud: da, naročito vladajućem sloju.

    avatar

    29.10.2009. (09:27)    -   -   -   -  

  • odmak

    Razvoj ide jako sporo. A mi smo tu gdje smo. Prije sam vjerovala da nismo, a sad znam da jesmo.

    avatar

    29.10.2009. (18:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...