Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • izvorni život

    To što birokracija i državni službenici (ministri i njihovi pomoćnici i osoblje koji trebaju služiti ljudima a ne ih j... u mozak) uspiju smisliti, pas s maslom teško može progutati. Svakako je potrebno da se informatizira i izdavanje recepata. To u ovoj eri sveprisutne informatike i tehnologije zaista nije problem. Ja ekipu koja smišlja razne novine zamišljam kao grupicu djece koja lupetaju bez veze a netko ta njihova lupetanja vrijedno zapisuje, da bi nam ih se nakon toga ozbiljno prezentiralo po raznim ozbiljnim medijima, sročeno u ozbiljnu terminologiju i obećanje svekolikog poboljšanja sustava i života svih nas, amen. I meni bode oči opcija da se recept ne može iskoristiti u BILO KOJOJ ljekarni. Pa čemu to glupo ograničenje? Plus - ta neizbježna uvođenja nekih nepotrebnih, "prelaznih" gluparija. Čim se dogodi tako neki novi biser koji nalaže da SVI ljudi moraju promjeniti neki dokument, ja mislim da u neki džep (ili više njih) upadne jako lijepa lovica. I u tome vidim jedino logično objašnjenje tih prelaznih gluposti. Uz ponešto koristi koje takve novine donesu ljudima, veći dio je, uvjeren sam, čisti kriminal na najvišim razinama. Vjerojatno si čitao (ili slušao) nebolozu koja je danas isplivala u medijima: uprava HAC-a vozi luksuzne aute koje su im kupili, pazi molim te, izvođači radova na autocestama. I takve stvari prolaze regularno. Malo se digne prašina, ali još brže se slegne. A slegne se, između ostalog, tako što se raji na brzake da malo jača injekcija žutila. Otkrije se npr. kako je Severina snimila cijeli niz kućnih "uradaka" ili tako neka glupost. I onda je "narod" zainteresiraniji za to kako da dođe do tih uradaka, a bitne stvari im skroz promaknu. Eto, malo sam se ispuhao kod tebe. :)) Nije da će nešto promjeniti u globalnom smislu, ali zgodno je u terapeutske svrhe. :)) pozdrav

    avatar

    14.10.2009. (13:46)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ja hoću osobnog farmaceuta

    avatar

    14.10.2009. (14:46)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Vjerovatno je i ovo osmišljeno s pozitivnim namjerama i svrhom, ali kod nas ništa nije jednostavno, a to nam je i praksa pokazala. Nečije planirane i dobro naplaćene " ciljeve za bržu obradu pacijenata" i manje šetkanja od šaltera do šaltera, bila to ljekarna ili opća ordinacija" po meni neće opet biti na jednostavan način napravljena i sa tim e-receptima.
    Imala sam Adendino osiguranje i bila sam zadovoljna sa njihovim uslugama, ali je propalo, zbog neplaćanja. To je bilo najbolje osiguranje na ovim prostorima, odlično je bilo zamišljeno, dobro je funkcioniralo, nije bilo dugog čekanja na nalaze, preglede..:)) Moja je sreća da nisam trebala neke skupe ljekove, osim antibiotika..:)) Više se ničemu ne čudim...:))

    Poznavajući način rada u našoj državi ne bi me iznenadilo da se to uradi i namjerno. Pokupi se lova, sustav se proglasi lošim i pojeo vuk magare.
    Iskustvo nas uči da to ne bi bilo prvi put.


    Slažem se sa tvojim zaključkom..:)

    avatar

    14.10.2009. (18:00)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @izvorni
    ...ssamo se ispuhuj. Obzirom na dosege ovih naših pisanija i onako nam svima služe prvenstveno za ispuhivanje. Supruga prati saborska zasjedanja. Danas mi je palo na um gledajući na trenutak "umovanje" USZ Damira Kajina na "vječnu" temu Thomson&Co kako smo u jednoj stvari mi Blogeri i oni USZ-i slični. I jedni i drugi pričamo, a nikakve koristi. No ima i razlika, oni za svoje dobivaju lovu, a mi možemo zaraditi zatvor. Oni donose Zakone, a mi onda naje..mo.

    @pametni
    ...super. A ko bu ga plaćal?

    @sanja
    ...poznato je da je "put u pakao popločan dobrim namjerama!"

    avatar

    14.10.2009. (18:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...