Komentari

tinolovka.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • CroSirmium

    Čestitam, odličan post! Ovo je tema (ili više njih) o kojima treba neprestance pisati, ne obazirući se na to što Internet nije medij koji može stvari mijenjati ili značajnije utjecati na javno mišljenje. Budući moja obitelj živi u Zemunu (već 300 godina, vjerovali ili ne) mogu posvjedočiti o tome kako se hrvatska politika i kultura ovdje u Srbiji brukaju iz dana u dan, na skoro isti način već stotinu godina. Ovo o čemu pišete samo je djelić mozaika koji bi slobodno mogli nazvati "guske u magli" i čega se Hrvati u Zemunu i Srijjemu stide. Čini se da su branitelji uzalud stali u obranu države koja je danas sve, samo ne hrvatska i demokratska. Primjera skidanja gaća hrvatskih "umjetnika" i kvaziintelektualaca u Srbiji ima toliko da bih mogao svakoga dana napisati po jedan post sličan ovome i da bude aktualan, nažalost. Očito da ništa nismo uspjeli naučiti iz povijesti, a takve se greške preskupo plaćaju.

    avatar

    20.09.2009. (07:42)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    uz dužno priznanje da nisam pročitala cijeli post (vjeruj mi, htjela sam, ali...), moram se samo osvrnuti na jedan detalj... naime, radi se o tvojoj nedovoljnoj informiranosti. spominješ Engleze i Nijemce te njihove odnose nakon rata. Bilo bi dobro da uguglaš Coventry, pa možda naiđeš na podatak da su predstavnici tog grada ne samo primili Nijemce na pomirenje, već bili prvi koji su se toga sjetili i otišli još dok se pepo nije ohladio Nijemcima u pohode - tražiti pomirenje i dati oprost. Njihov grad je bio totalno razrušen, veličanstvena katedrala iz 14. stoljeća sravnjena sa zemljm, puno ljudi izginulo, ali oni su bili veći nego što ti to možeš zamisliti... informiraj se i što njihova katedrala danas predtsavlja za sve vjernike svijeta (bez obzirana konfesiju), pa čak i za ateiste koji promišljaju civilizacijski.
    Dušo moja, u duhu je katoličke vjere raditi na miru i oprostu.

    avatar

    20.09.2009. (09:02)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Teško je čitati taj tvoj post. Možda je nečeg i pametnog, ali nadugo i naširoko. Idemo dalje.

    avatar

    20.09.2009. (09:30)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Zona Z

    Draga kolegice, ja to znam i ja se s tobom slažem u potpunosti.. Međutim, moraš znati da je čitav nacistički vrh suđen po kratkom postupku i hvala Bogu osuđen u Nunbergu, da si čitala do kraja to bi znala..Oni jesu bili potpuno razrušeni, rakete od 1944 au napravile strašnu štetu i materijalnu i u ljudskim gubicima, ipak, čak ni nacisti nisu imali tako stravične logore za Engleze, nisu imali Ovčaru, Manjaču, Srebrenicu..Nacisti, kao najveće zlo 20 stoljeća, u svojoj nakaradnoj ideologiji na neki način su smatrali Engleze ravnopravnima sebi, dok su neke druge ( židove, slavene, rome i mnoge druge, smatrali nižom vrstom ). Drugim riječima, jasno da su Englezi otišli u Njemačku, ali tek nakon što su Njemci raskrstili s nacizmom, a nacisti došli pod udar civiliziranoga svijeta. Dok u Srbiji takve katarze nije bilo, nažalost, tamo su rehabilitirani četnici, najveći koljači uopće na ovim prostorima, zamisli što bi Englezi rekli da Angela Merkel rehabilitira Rudolfa Hesa, samo zato što je ovaj 1941 godina odletio za Englesku u " mirovnu misiju u vlastitoj produkciji ".Vidiš i sama da se radi o dijametralno suprotnoj poslijeratnoj situaciji, a istovjetnoj agresivnoj. zločinačkij politici tijekom rata..
    Drugim riječima, da je Srbija prošla ono što i Njemačka nakon ww2 ne bi postojale nikakve zapreka da buemo ono što su danas Njemačka i Engleska, nositelji EU, te prijatelji i saveveznici, naravno s obzirom na broj stanovnika naših dvaju zemalja mi bi tek mogli biti " faktor stabilnosti " u ovom dijelu Europe.. Ja nisam isključiv, ali mislim da sam ovog puta u pravu..

    dejmon...idemo dalje-kažu naši..:)

    avatar

    20.09.2009. (10:02)    -   -   -   -  

  • BANKarka17

    Bravo,odličan post.Mislim da te u potpunosti mogu razumjeti oni koji su nešto "dali" u Domovinskom ratu.Sa mojim suprugom su zajedno bili i sin pravoslavnog svećenika,Meho i Cigo.Osjećali su Hrvatsku kao svoju domovinu.Danas ih sve to ponižavanje boli.Razjedinjeni su po kojekakvim udrugama,a u konačnici njihov glas se više niti ne čuje,ma koliko oni vikali,jer o svemu odlučuju oni koji su bliže vlasti.Kao "njihova udruga se dogovorila da su svi za to i to.."Vjeruj mi nitko ih nije niti pitao.

    avatar

    20.09.2009. (19:02)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    idiote umri jebem te u usta!!!

    avatar

    20.09.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • jovo

    jebem ti mrtvu djecu!!!

    avatar

    20.09.2009. (22:36)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Jovo i Hrvoje - imate lijepa imena - krasna - sviđa mi se to...

    avatar

    21.09.2009. (01:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...