Komentari

responder.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Bernardov riff

  Ako se ukine obvezni celibat, što ćemo s razvodima brakova svećenika? U protestantskom svijetu ima u tom pitanju premnogo bolnih slučajeva.

  avatar

  21.07.2010. (18:34)    -   -   -   -  

 • Responder

  Mislim da to ne bi trebao biti nerješivi problem ako nije pravoslavcima, niti je katolicima bilo u prvom tisućljeću. Ni Isus to nije vidio kao nepremostivi problem jer bi inače birao celibatarce za apostole.

  avatar

  21.07.2010. (20:21)    -   -   -   -  

 • vox

  Uopće ne razumijem čemu toliko nadmudrivanje oko tog ređenja žena - blaženi ivan Pavao II. je rekao što je imalo biti rečeno i to za sad i u buduće... Nema ređenja i gotovo...
  Ili možda treba ići protiv pape i nauka????

  avatar

  26.01.2013. (15:17)    -   -   -   -  

 • Responder

  Danas teško možemo ponavljati frazu "Roma locuta, causa finita". Sjeti se da je prije samo 100-tinjak godina papa Pio X., kao nesporan i vječan nauk odredio ono što danas nijedan upućeni vjernik ne prihvaća - da Knjiga Postanka u prvim poglavljima opisuje stvarne povijesne događaje, da je Petoknjižje napisao Mojsije, a Pavao sve poslanice koje mu se tradicionalno pripisuju. Pio IX. osudio demokraciju, odvajanje Crkve od države i modernu civilizaciju, što opet danas svaki upućeni vjernik prihvaća. Lav XIII. osudio svaku teologiju koja nije tomistička, dok će Ivan Pavao II. kasnije ustvrditi da Crkve ne preporuča bilo koju pojedinačnu filozofiju na štetu drugih. Pretkoncilska Crkva je stavove koje danas ima o slobodi savjesti, ekumenizmu, egzegezi, židovima, odnosu s državom javno osuđivala kao herezu.

  avatar

  26.01.2013. (21:39)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...